Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Peugeot'dan Hindistan'a dev yatırım

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL
Forum Adı: Haberler
Forum Tanımlaması: Otomobil, Teknoloji, Spor ve diğer tüm konular hakkında güncel haberler
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=17933
Tarih: 17 Mayıs 2025 Saat 09:46
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Peugeot'dan Hindistan'a dev yatırım
Mesajı Yazan: Guests
Konu: Peugeot'dan Hindistan'a dev yatırım
Mesaj Tarihi: 05 Eylül 2011 Saat 22:51

Gujarat Eyaleti Hükümet Başkanı Narendra Modi ve PSA Peugeot Citroën Yönetim Kurulu Başkanı Philippe Varin bugün Peugeot ve Gujarat eyaleti arasındaki anlaşmanın imzalanmasına başkanlık ettiler. İmzalanan anlaşmaya göre, Peugeot, Hindistan'ın batısında hızlı gelişme halindeki Sanand otomotiv havzasının kalbinde yer alan 2 kilometre karelik arazide 650 milyon Euro yatırım yapmayı planlıyor.

-170 BİN ARAÇ ÜRETİM KAPASİTELİ OLACAK, 5 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK-

Peugeot burada modern boya ve montaj atölyeleri içerecek ve yılda 170 bin araçüretim kapasitesine sahip olacak bir üretim merkezi kuracak. Bir motor ve vites kutusu fabrikası da bu sanayi tesislerini tamamlayacak. Bu proje, aynı zamanda Sanand otomotiv havzasında 5 bin yeni direkt iş imkanı yaratacak. İlgili imalatçı ve tedarikçilere şirketin yeni üretim merkezine erişim olanağı sağlamak  için tesis, büyük bir imalatçı parkına da ev sahipliği yapacak. İlk yerli üretim Peugeot’nun, 2014 yılında banttan inmesi bekleniyor.

-"HİNDİSTAN, 2020'DE DÜNYANIN EN BÜYÜK ÜÇÜNCÜ OTOMOTİV PAZARI OLACAK"-

İmza töreninde  konuşan Gujarat Eyaleti Hükümet Başkanı Narendra Modi, projenin hayata geçirilmesi için Peugeot’ya tam desteklerini sunduklarını söyledi. Peugeot’nun, dünya ölçeğinde sürekli genişleme sürecinde yer alan yeni kilometre taşını duyurmaktan ve Hindistan'da Gujarat eyaletini seçmiş olmalarından gurur duyduklarını dile getiren Modi, "Biz 2020 yılına kadar dünyanınen büyük üçüncü otomotiv pazarı haline geleceği tahmin edilen bu ülkeyidünyanın en dinamik ve büyük ekonomilerinden biri olarak görüyoruz. Gujarat ülkedeki binek oto pazarının ihtiyaçlarını karşılamak üzere başarılı bir ekonomiye, altyapılara ve iyi bir coğrafi konuma sahiptir" dedi. İmza töreninde Peugeot ile Gujarat yetkilileri, aynı zamanda otomotiv sektöründe yetkinlik ve becerilerin geliştirilmesi için bir enstitü kurmayı da planladıklarını açıkladılar.

-PEUGEOT, DÜNYADA İLK YARIDA 1 MİLYON 91 BİN ARAÇ SATTI-

Peugeot'nun verdiği bilgilere göre, Fransız otomobil markası 2010 yılında tümdünyada gerçekleştirdiği 56,1 milyar Euro'nun üzerindeki satış cirosu ve 205 bin kişiden fazla çalışanı ile Avrupa'nın en büyük ikinci üreticisi konumunda. PSA Grubu'na ait olan Peugeot, 2011 yılının ilk yarısında, Avrupa dışında Asya'da yüzde 18 ve Latin Amerika'da yüzde 19 satışlarını artırdı. Peugeot, 2010 yılında tüm pazarlarda 2 milyon 142 bin, 2011'in ilk yarısında ise 1 milyon 91 bin araçsatışı gerçekleştirdi.

Kaynak; Anka

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 05 Eylül 2011 Saat 22:54
bu bilgiler için çok teşekkür ederiz albayım .. emeğine sağlık...peugeot gün geçtikçe büyüyor..bu çok güzel haber .. hindistan içinde en güzel haber iş kapısı açması olsa gerek...  Alkış

Mesajı Yazan: mehmet eren
Mesaj Tarihi: 05 Eylül 2011 Saat 22:56
+1Thumbs Up

-------------
Peugeot 2001 Model 306 Platınum
Tüplü(Atiker)1.6 Motor 90 Beygir.127.000KM
5053747493

Sıfır al omur boyu kullan.

Mesaj Tarihi: 05 Eylül 2011 Saat 23:00
Haberi Okuyunca Hem Sevindim Hemde Üzüldüm;

Nedeni Peugeot Bu Yatırımını Gebze dede Gerçekleştirebilirdi, Zira Güzel Ülkem 
İstanbulda Haramiderede Mercedes Otobüs Üretiyor, Yetmezmi ??? 

Mesaj Tarihi: 05 Eylül 2011 Saat 23:02
ileride belkide böyle bir düşünceleri vardır..büyük firmeler her zaman ilk planda önce pazara sonra nakliyeye sonrada yatırım yapacağı devlet bürokrasisine bakıyor abi..hayırlı olsun diyelim...

Mesaj Tarihi: 05 Eylül 2011 Saat 23:44
PSA grubu adına güzel bir haber  ancak okuyunca nedense birden üzüldüm diyebilirim. Neden bizim ülkemizde bir otomobil üretmiyor. Yanılmıyorsam PSA grubunun Fransız devleti ile bağlantısı vardı yani devlet de hissedar bu şirkete. Peugeotun kazanması demek Fransanın kazanması demek. Ülkem adına üzüldüm.
Gerçi saçmalıyor da olabilirim sanki çıkarsalar bir araba hemen alacağım. Bir sürü ayrıntısı var güvenlik, yakıt vs vs vs. 

Mesaj Tarihi: 06 Eylül 2011 Saat 09:05
+1 Ben iki türlü de üzüldüm. Hem ülkeme yatırım yapılmadığına üzüldüm. Hem de Hindistanda üretilen arabaların işçilik kaliteleri belli. Bu pejoya - olarak döner diye üzüldüm. 
Orjinalini yazan: AlbaYDemircaN AlbaYDemircaN Yazdı:

Haberi Okuyunca Hem Sevindim Hemde Üzüldüm;

Nedeni Peugeot Bu Yatırımını Gebze dede Gerçekleştirebilirdi, Zira Güzel Ülkem 
İstanbulda Haramiderede Mercedes Otobüs Üretiyor, Yetmezmi ??? 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net