206 vites cızırtısı
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=17908
Tarih: 30 Eylül 2025 Saat 16:33 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: 206 vites cızırtısı
Mesajı Yazan: shadowfax
Konu: 206 vites cızırtısı
Mesaj Tarihi: 04 Eylül 2011 Saat 21:35
merhaba arkadaşlar
tiptronik vites bir aracım var vites geçişlerinde yüksek devire ihtiyaç duyuyor (2den 3'e ve 3'den 4e) ayrıca iki gündür kontağı açınca ve vites atınca
(ileri ve geri) ön taraftan elekrik kısa devre yapar gibi bir cızırtı
geliyor boşta ve park vitesinde sorun yok belli ki şanzımanda bir sıkıntı var ancak şunu öğrenmek istiyorum ben aracı alalı 1 ay oldu bu süre içerisinde kaza, darbe almadı. sorun neden kaynaklanıyor olabilir? ayrıca tamir süresinin ne kadar ve maliyeti hakkına fikir sahibi olan daha nce böyle bir problemle karşılaşmış olan arkadaşlar yardımı olursa çok memnun olurum. iyi forumlar
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Bugra_Han
Mesaj Tarihi: 05 Eylül 2011 Saat 22:50
bende 2005 307 sahibiyim aynı cızırtı bendende geliyor sanayi'deki abiye sorduğumda şanzımana girmek lazım ama triptonik olduğu için istersen girmeyelim dedi.burdanda o cızırtının önemli olmadığını elektriksel bir olay olduğu söylendiği için üstünde durmadım ama özellikle park ederken ciddi rahatsız ediyor benide D ve R ' de bir cızırtıdır gidiyor kesemedim o sesi bir türlü varsa çözümü umarım bu konuda çözülür.
|
Mesajı Yazan: shadowfax
Mesaj Tarihi: 06 Eylül 2011 Saat 23:59
merhaba araba bugün servisten çıktı. vites yağını değiştirmişler yağ kirlenmiş olduğundan basınç düşüyormuş ve vites atmakta zorlanıyormuş. 15 gün deneme süresi verdiler bu esnada vites geçişleri düzelmezse şanzıman inecek ve bana 2300 liraya patlayacak.
cızırtı hidrrolik blok arızasından kaynaklanıyormuş. vites sorunu çözüldükten sonra blok değiştirlecek kesin çünkü servis arabanın beni yolda bırakabileceğini sööyledi. zaten yarım yamalak cevap veriyorlar soru sorunca. hidrolik bloğun maliyeti de 1700 lira.
yani 17.500'e aldığım araba ilk önce 700'lük şimdide 2300 lük masraf açtı başıma. toplam gider 20.500 oldu.
sorunum hakkında gelişmeler oldukça paylaşmaya devam edeceğim.
|
Mesajı Yazan: Mehmetnurigun
Mesaj Tarihi: 21 Mart 2021 Saat 12:24
Merhaba bu sorun benim aracım da da var çözüldü mü bilgi rica olunur
|
|