Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Arabalar Hakkında Bilmediklerimiz...

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL
Forum Adı: Haberler
Forum Tanımlaması: Otomobil, Teknoloji, Spor ve diğer tüm konular hakkında güncel haberler
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=17854
Tarih: 07 Temmuz 2025 Saat 20:45
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Arabalar Hakkında Bilmediklerimiz...
Mesajı Yazan: Guests
Konu: Arabalar Hakkında Bilmediklerimiz...
Mesaj Tarihi: 03 Eylül 2011 Saat 11:33

Arabaların arka camları neden tam açılamıyor?

Bilindiği gibi pek çok model binek arabalarda arka kapıların camları dibine kadar tam açılamaz. Yaklaşık üçte bir mesafeye gelince dururlar. Tabii bu sürücüler için bir problem değildir. Onlar ön camları tam açıp püfür püfür giderler. Klimalı araç sayısı çoğalıp tüm camların kapalı tutulması durumu ortaya çıkınca arka camların tam açılamaması konusu gündemden iyice düşmüştür. Arabaların arka camlarının tam açılmamasının içeriye egzoz gazı, böcek veya gürültü girmesiyle ve arabanın emniyetiyle bir alakası yoktur. Arabaları dizayn eden mühendisler bunu kullanıcıların çocuklarının arabadan sarkmamaları için tercih ettiklerini söylüyorlar. Hatta arka camların açılmaması için arabaya kilit dahi koyuyorlar. Gerçek ise farklıdır. Performansı en yüksek arabayı yapabilmek için katlanılması gereken bir durumdur bu. Dikkat ederseniz orta ve küçük boy arabaların çoğunda arka tekerlekler arka kapılara çok yakındır. Bu nedenle ön ve arka kapıların şekilleri farklıdır. Ön kapıda camın dibine kadar girmesi için yer varken arka kapılarda tekerleğin ve çamurluğunun konumlarından dolayı alt kısım daraldığından yer yoktur. Bu şekilden dolayı zaten arka kapıdan inmek de daha zordur. Cam, kapının düz devam eden kısmındaki yuvasına kadar inebilir, daha sonra gidebileceği bir yer yoktur. Peki arabalarımızın kapıları niçin arkadan öne doğru açılıyor? Bir sürücü olarak kapınızı hep sol elle açtığınız dikkatinizi çekti mi? Kapı arkadan öne doğru açıldığından zaten sağ elle hiç denemeyin sorun yaşarsınız. Arabaların ilk yapıldıkları zamanlarda kapıların menteşe ve kilit sistemleri bugünkü kadar sağlam değildi. Ancak insanların çoğu sağ ellerini kullandıklarından sürücü tarafındaki kapı önden arkaya açılır şekilde yapılıyor, diğer kapı(lar)da da bu şekle uyuluyordu. Bu durum hareket halinde iken aniden açılan kapının karşıdan gelen hava akımıyla kapanamamasına hatta kopmasına yol açabiliyordu. Bu nedenle kapıların arkadan öne doğru açılır şekilde yapılmasına başlandı. Artık kilit kazara boşalsa bile karşıdan gelen hava akımı kapının açılmasına müsaade etmiyordu. Konu arabalardan açılmışken fabrikadan yeni çıkmış arabalardaki güzel kokudan da söz edelim. ´Yeni araba kokusu´ denilen ve insanların hoşuna giden bu koku tek bir koku olmayıp, birçok kokunun birleşmesinden oluşan çok özel bir kokudur. Zamanla kaybolur ve arabaya asılan suni koku yayıcılardan hiçbirinin kokusu onun yerini tutamaz. Bu koku, boya ve boyadan önce kullanılan astar boya, konsolda, pencere ve kapılarda kullanılan lastik ve plastik malzemelerin kokularının bir karışımıdır. Bunlara yapıştırıcıların, izolasyon malzemelerinin, koltuklardaki kumaşın, deri parçalarının ve döşemelerde kullanılan vinilin kokuları da karışır. Ortaya çok özel ve taklidi imkansız bir koku çıkar.

Kaynak : Faydalıbilgiler...

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 03 Eylül 2011 Saat 11:37
güzel paylasım...Alkış

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 03 Eylül 2011 Saat 11:40
Tesekkurler. 

Mesajı Yazan: Muhammet ÇAKIR
Mesaj Tarihi: 03 Eylül 2011 Saat 11:40
teşekkürler albayım :)

-------------
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!!

Mesaj Tarihi: 03 Eylül 2011 Saat 11:42
güzel paylaşım camın  aşağı inmemesini çocuklar için olduğunu sanıyordum bende ilginç :))

Mesaj Tarihi: 03 Eylül 2011 Saat 13:20
Güzel paylaşım Albayım nerelerde takılıyosun sen nerden buluyosn bunları bilmediğimiz şeylermi var yoksa Sırıtma

Mesaj Tarihi: 03 Eylül 2011 Saat 13:29
Teşekkürler güzel paylaşım :)

Mesaj Tarihi: 03 Eylül 2011 Saat 13:29

güzel paylaşım ellerine sağlık....Alkış

Mesajı Yazan: Burak07
Mesaj Tarihi: 03 Eylül 2011 Saat 14:12
paylaşım için teşekkürler albayım evet o ilk araba kokusuna bende hastayım Hug

-------------
1999 Model Peugeot 106 XR (öğrenci uçağı)
1.4 Benzinli
Liseli 0Rh+      Alanya/Antalya 0538 945 18 95    "07"

Mesajı Yazan: HAR_teo
Mesaj Tarihi: 03 Eylül 2011 Saat 14:36
bu kokuyu ilk audi a4 te tecrübe etme şansı bulmuştum ve sanırım daha da böyle koku hissetmedim Embarrassed
paylaşım bilgi için teşekkürler Thumbs Up

-------------
2001 206 XR 1.4 Manuel Benzin (Black devil eye headlights + carbon tavan kaplama) "BL@ck @ng€L"

Mesaj Tarihi: 03 Eylül 2011 Saat 16:04
ben cam motoruna değiyor zannediyordum

Mesaj Tarihi: 03 Eylül 2011 Saat 16:16
Orjinalini yazan: HuseyinTurk HuseyinTurk Yazdı:

Güzel paylaşım Albayım nerelerde takılıyosun sen nerden buluyosn bunları bilmediğimiz şeylermi var yoksa Sırıtma

Çok Secret Yerlede Takılıyorum Hüseyin... Tahmin Bile Edemeyeceğin Yerlerde GülmeSırıtma
Sırıtma

Mesaj Tarihi: 03 Eylül 2011 Saat 23:31
Ben Herkese Teşekkür Ederim Arkadaşlar...

Mesajı Yazan: 34sea45
Mesaj Tarihi: 04 Eylül 2011 Saat 01:55
paylaşım için teşekkürler

-------------
106 xr 1998 1,4 her daim benzinli+playstation (PeSBoX)
Çakmak/Ümraniye/İstanbul
0 507 250 90 71 - dincerkukku@hotmail.com

Mesaj Tarihi: 04 Eylül 2011 Saat 10:58
Orjinalini yazan: 34sea45 34sea45 Yazdı:

paylaşım için teşekkürler
Thumbs Up

Mesajı Yazan: alisuat
Mesaj Tarihi: 04 Eylül 2011 Saat 13:17
bizdeki corollanın arka camı tam açılırken 307 açılmıyordu,dizayn farkı da göremedim ama :)

Mesaj Tarihi: 05 Eylül 2011 Saat 11:53
Paylaşım için teşekkürler. Sıfır araba kokusu hakikaten çok farklı oluyor.

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 05 Eylül 2011 Saat 12:13
arka camların ve yeni kokusu dediğimiz kokunun nasıl olduğunu biliyordum ama menteşe konusunu hiç düşünmemiştim çok mantıklı

güzel paylaşım teşekkürler.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesajı Yazan: SZKR
Mesaj Tarihi: 05 Eylül 2011 Saat 12:42
Ah o kokuyu bi taklit edebilseler... :(

-------------
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=17717&title=307m" rel="nofollow - PUG 307 XS - 2003, 1,6 Benzinli

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net