Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

stop etme

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=17808
Tarih: 29 Temmuz 2025 Saat 07:59
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: stop etme
Mesajı Yazan: Guests
Konu: stop etme
Mesaj Tarihi: 31 Ağustos 2011 Saat 23:18
ilk once tum pejocu kardes ve abılerımın bayramını kutluyorum

bugun sabah tokattan cıktım ailem ile bırlıkte ıspartaya geldım yolda basıma bır olay geldı sormak ıstedım aracım ıle 3-4 saat yol adım gazım bıtınce gaz almak için petrol ofısıne gırdım sıra vardı pompaya yanastım aracımı D den N ye attım sonra adam gerı gel dedı R ye attım aracım ıstop ettı neden olabılır bu olay bır kez daha basıma  geldı tokatta onemsemedım ama 2 cı sefer olunca korktum yardımlarınızı beklıyorum

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 31 Ağustos 2011 Saat 23:35
çok ilginç bir durum.

Ustalarım hayırlı bayramlar yardım bekliyoruzz . Sırıtma

Mesajı Yazan: caner kaya
Mesaj Tarihi: 31 Ağustos 2011 Saat 23:48
korkma  yolda  bırakmaz  sadece  gaz  kelebegı  temızlenmesı  gerekıyo  bıde  makınayla  sıfırlamak  gerekır 
:D

Mesaj Tarihi: 01 Eylül 2011 Saat 13:05
Ağlama

Mesaj Tarihi: 01 Eylül 2011 Saat 14:40
Merak etme toprak o sorun bende de vardı. Geri vitese atıp yük bindiği anda motora stop ediyordu. Ayar yapıldı düzeldi. Gerçi hala ayarsız amma olsun :) artık arada bir stop ediyor. 

Mesajı Yazan: black_rock
Mesaj Tarihi: 01 Eylül 2011 Saat 20:17
kardeş aynı sorun bende var yarın servısde temızlettırecem bende tokattayım

-------------
206 X-Line 2004 benzin+lpg

Mesaj Tarihi: 01 Eylül 2011 Saat 20:56
Orjinalini yazan: black_rock black_rock Yazdı:

kardeş aynı sorun bende var yarın servısde temızlettırecem bende tokattayım
temizlettıkten sonra son durumu bıldırırmısın bırde nasıl yaptıklarını anlatırmısın yapılınca

Mesaj Tarihi: 02 Eylül 2011 Saat 22:31

bugun servise gıttım temizlettirdim(30 tl)zımbırtının kelepçesini söktü bişeyler sıktı bez fılan temızledı,aslında servısde yaptırmıycakdım dısarda yaptıracakdımda güvenemedım bunun bı ayarı varmıs riske etmıyım dedım,,, gün içerisinde benzinde bındım bakalım yarın gazda bınecem ,bugun gazını ayarlattım ,devır saatı gostergesı ışıklarda fılan durdugumda boyle sallanıyo gıbı oluyo sendede aynı sorun varmı...

-------------

Mesaj Tarihi: 02 Eylül 2011 Saat 22:32
caner kardes makıneyle sıfırlamak demişsinya anlamadım bıraz bilgi verırmısın bide onu yapsınlar.

-------------

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 02 Eylül 2011 Saat 22:54

caner kardes makıneyle sıfırlamak demişsinya anlamadım bıraz bilgi verırmısın bide onu yapsınlar.

Sanirim Peugeot Planet 2000 sistemi ile motorunu kalibre etme olayina diyor. Ancak motor kismina dokunmazsaniz bu isleme zaten gerek yoktur.

Mesaj Tarihi: 03 Eylül 2011 Saat 00:30
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Sanirim Peugeot Planet 2000 sistemi ile motorunu kalibre etme olayina diyor. Ancak motor kismina dokunmazsaniz bu isleme zaten gerek yoktur.

Gaz pedalı alıştırması denilen dava, bu dediğiniz sıfırlama mı oluyor?

Mesajı Yazan: taksicicocuk
Mesaj Tarihi: 03 Eylül 2011 Saat 01:16
gaz kelebeğini aracın kontak anatarını çıkarıpta sök tanıtmaya gerek yok 

-------------
2004 307 xt auto. 65000 km de orijinale

Mesajı Yazan: tilbe307
Mesaj Tarihi: 04 Eylül 2011 Saat 01:28
gaz kelebeğini tamamen söktüler mi onu gördün mü ? yoksa hava filtresinin hortumunu söküp üstünden mi temizlediler belli mi olur servis bu?

-------------
2010 3008 1.6 VTİ 120 HP PRİNS LPG

Mesajı Yazan: 34sea45
Mesaj Tarihi: 04 Eylül 2011 Saat 02:26
defalarda gaz kelebeği temizletmiş biri olarak söyliyim eger takımlarınız varsa çok zor bişey değil wd-40 ı sıkıyolar bi güzel her yerine daha sonrada bi güzel silip takıyolar tamamen monte ettikden sonra oldugu yerde aracı çalıştırıyolar direk motor tarafından teli çekerek 2 3  kere gaz veriyolar takılma olup olmadıgını kontrol etmek için bu kadargelçi 4 temizletmeden sonra ordaki motorun bozuldugunu farkedip değiştim daha sonrada temizletmeye gerek kalmadı

-------------
106 xr 1998 1,4 her daim benzinli+playstation (PeSBoX)
Çakmak/Ümraniye/İstanbul
0 507 250 90 71 - dincerkukku@hotmail.com

Mesaj Tarihi: 04 Eylül 2011 Saat 11:41
sanki söküp temızlemedı gibi elınde bı bez vardı ama ,bu arada araç  daha sık stop etmeye başladı ve bi amblem çıktı hala yanık motor unıte lambası sanırım

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net