Airbag ikaz lambası devamlı yanık??
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=17560
Tarih: 22 Haziran 2025 Saat 06:30 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: Airbag ikaz lambası devamlı yanık??
Mesajı Yazan: Mehach
Konu: Airbag ikaz lambası devamlı yanık??
Mesaj Tarihi: 24 Ağustos 2011 Saat 15:07
Bu sabah işe gelirken bir baktım airbag lambası sönmek bilmedi. Yol boyunca yandı. Sebebi ne olabilir? Daha dün birşey yoktu neden birden böyle oldu dersiniz?
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 24 Ağustos 2011 Saat 16:29
Koltuk altında soketler var, bunu birisi daha dile getirmişti, arabayı temizlettikten sonra benim de başıma gelmişti soketleri bir kontrol etmende fayda var.
|
Mesaj Tarihi: 24 Ağustos 2011 Saat 16:45
Benim de sokette sıkıntı var sanırım. Ara sıra yanıp yanıp sönüyor. Sıradan bir oto elektrikçi anlar mı yoksa airbag'ten anlayan birine mi gitmeli ?
|
Mesajı Yazan: burakdmr
Mesaj Tarihi: 24 Ağustos 2011 Saat 17:59
Vallaha bende de yanip sonerdi artik hep yaniyor . Su koltuk alti soketleri hangileri bir koltugun altinda tabannda plastik muhafaza icinde soket var birde koltugun tam altinda beyaz bir soket var
------------- 2008 Peugeot Comfort 1.6 HDİ 90 Hp
|
Mesaj Tarihi: 24 Ağustos 2011 Saat 18:03
forma üye olmadan önce bana aynen böyle olmuştu .. başımdan aşşağı kaynar sular dökülmüştü .. bide pirpirikli adamın tekiyim hemen stres yapıyorum ... şimdi böyle bir konu açılınca kendime gülesim gleiyor :)) en ufak bir sorun yüzünden kendimi paralamıştım benim koltuğu geri yada ileri oynatayım hemen yanıyor.. bende o turuncu soketi söküp geri takıyorum sıkıntı olmıyor.... 306 modellerinde ön yolcu koltuğunun altındaturuncu minik erkekli dişili bir sokettir.... diğer modelleri bilmem..
|
Mesajı Yazan: burakdmr
Mesaj Tarihi: 24 Ağustos 2011 Saat 18:16
307 de bilen var mi :) makyajli kasa birde ben denim sokuluyor mu :)
------------- 2008 Peugeot Comfort 1.6 HDİ 90 Hp
|
Mesaj Tarihi: 24 Ağustos 2011 Saat 18:20
Mehach Yazdı:
Bu sabah işe gelirken bir baktım airbag lambası sönmek bilmedi. Yol boyunca yandı. Sebebi ne olabilir? Daha dün birşey yoktu neden birden böyle oldu dersiniz?  |
2 lambada yanıyormı? aynısı bende vardı direksiyonla korna arasını temizledim geçti bidahada yanmıyor. ortalama 3 ay lamba yanık gezmiştim
|
Mesaj Tarihi: 25 Ağustos 2011 Saat 11:11
Benimki bir daha çalıştırdığımda yanmadı arkadaşlar. Alttaki soketler ne işe yarıyor ki? Bir de bu lamba yanarsa (yani normal olarak yanarsa) ne anlıyoruz. Airbag düzgün değil gibi birşey mi?
|
Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 25 Ağustos 2011 Saat 12:15
aracı çalıştırmadan önce kontağı açtığında bütün donanımı konrtol ediyor. eğer iletişim kopukluğu olursa yani kabloda temazsızlık varsa o donanımı kontrol edemediği için arızalı olduğunu düşünerek lambayı yakıyor. Temas etmediği yerleri iyice temizlerseniz sorunun kalkacağına inanıyorum.
------------- Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar. Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
|
Mesajı Yazan: ekinoks44
Mesaj Tarihi: 25 Ağustos 2011 Saat 13:58
benim arabanında ikaz lambası yolda giderken yanıyor ve iki kere dıt şeklinde uyarı sesi geliyor. Pek önemsemedim ama bazen sinir bozucu oluyor. Koltuğun altında mavi renkli fiş tarzında bişey gördüm bende deneyeyim bakalım.
|
Mesaj Tarihi: 25 Ağustos 2011 Saat 14:55
metin Yazdı:
aracı çalıştırmadan önce kontağı açtığında bütün donanımı konrtol ediyor. eğer iletişim kopukluğu olursa yani kabloda temazsızlık varsa o donanımı kontrol edemediği için arızalı olduğunu düşünerek lambayı yakıyor. Temas etmediği yerleri iyice temizlerseniz sorunun kalkacağına inanıyorum. |
Teşekkürler Metin Bey.
|
Mesajı Yazan: gozem
Mesaj Tarihi: 25 Ağustos 2011 Saat 15:07
Benim 307 de de bi ara yanıyodu, 3 - 4 ay öyle kullandım en sonunda pc ye bağlandığında arızanın direksiyon simidindeki airbag açık devre uyarısı almıştık.. direksiyon simidinin soketinin oralara biyerlere tam bilemiyorum, elektrik ustası bi direnç bağladı.. Yaklaşık 6-7 ay oldu sorunsuz bi şekilde kullanıyorum. birde abs lambası yakıyordu 2 sini birlikte 40 tl ye yaptırdım. Çok iyi bi usta işini biliyor.. Servise gitsek aigbagı değiştirecekler :D
------------- Mehmet Ali ÇECELİ 2004 307 XT 110hp manuel,dizel.. Dünya Kadar Malın olucağına Fındık Kadar Turbon olsun
|
Mesaj Tarihi: 25 Ağustos 2011 Saat 16:33
Servisler tam bir para tuzağı
|
Mesaj Tarihi: 25 Ağustos 2011 Saat 17:09
Genellik Le Koltugun Altındaki Soketlerde Temassızlık Oluyor ve Bilmeyenler Bunlar İçin Büyük Paralar Ödüyor .....
|
Mesajı Yazan: sifremi unuttum
Mesaj Tarihi: 04 Ekim 2011 Saat 03:46
eger koltuk altindaki fislerin kontrolünden sonra hala devam ediyorsa, akü kutup basini söküp 5 dak. bekledikten sonra tekrar baglayin.
|
Mesaj Tarihi: 04 Ekim 2011 Saat 08:53
sifremi unuttum Yazdı:
eger koltuk altindaki fislerin kontrolünden sonra hala devam ediyorsa, akü kutup basini söküp 5 dak. bekledikten sonra tekrar baglayin. |
Peki bu işlemin sonucunda sıfırlanacak bir ayar var mı? Örneğin radyo immobilizer gibi.. Varsa bunları nasıl geri ayarlayacağız.
------------- Peugeot 206 XT 2003 Otomatik Vites Ford Fiesta Comfort 2006 Otomatik Vites Ford Focus Titanium 2013 Powershift
|
Mesaj Tarihi: 04 Ekim 2011 Saat 10:13
ekinoks44 Yazdı:
sifremi unuttum Yazdı:
eger koltuk altindaki fislerin kontrolünden sonra hala devam ediyorsa, akü kutup basini söküp 5 dak. bekledikten sonra tekrar baglayin. |
Peki bu işlemin sonucunda sıfırlanacak bir ayar var mı? Örneğin radyo immobilizer gibi.. Varsa bunları nasıl geri ayarlayacağız. |
Orjinal radyo kullanıyorsanız sadece radyonun kilt kodu gerekli.
|
Mesaj Tarihi: 04 Ekim 2011 Saat 10:16
gozem Yazdı:
Benim 307 de de bi ara yanıyodu, 3 - 4 ay öyle kullandım en sonunda pc ye bağlandığında arızanın direksiyon simidindeki airbag açık devre uyarısı almıştık.. direksiyon simidinin soketinin oralara biyerlere tam bilemiyorum, elektrik ustası bi direnç bağladı.. Yaklaşık 6-7 ay oldu sorunsuz bi şekilde kullanıyorum. birde abs lambası yakıyordu 2 sini birlikte 40 tl ye yaptırdım. Çok iyi bi usta işini biliyor.. Servise gitsek aigbagı değiştirecekler :D |
Peki kaza anında airbaglerinizin açılacağının garantisi var mı? Lütfen yapmayın arkadaşlar. Airbag çok önemlidir. Yaptırdığınız işlemler sonrasında kaza anında açılmama riski var bence. Lütfen can ve mal güvenliğinizle ilgili konulardaki mekanik veya elektronik işlemleri sadece serviste yaptırın.
|
Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 04 Ekim 2011 Saat 10:17
ekinoks44 Yazdı:
sifremi unuttum Yazdı:
Peki bu işlemin sonucunda sıfırlanacak bir ayar var mı? Örneğin radyo immobilizer gibi.. Varsa bunları nasıl geri ayarlayacağız. |
benim 307 de sadece saat tarih vs siliniyor teyp yada immobolizer gibi bir sıkıntı söz konusu olmuyor.
"sifremi unuttum" profil bilgilerini eksiksiz doldurman gerekiyor, ayrıca aracın varsa onun bilgilerini de imza kısmında paylaşmalısın.
------------- Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar. Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
|
Mesaj Tarihi: 04 Ekim 2011 Saat 11:52
anahtarın kilit kodu ile teyp kodu aynımıdır. Serviste yedek anahtar çıkaracağım diye kilit kodunu almıştımda.
------------- Peugeot 206 XT 2003 Otomatik Vites Ford Fiesta Comfort 2006 Otomatik Vites Ford Focus Titanium 2013 Powershift
|
Mesajı Yazan: ahmisk
Mesaj Tarihi: 06 Ekim 2011 Saat 22:36
Arkadaşlar bu koltuk altı soketler yolcu koltuğumu ,şoför koltuğunun tdöşemesimi yoksa koltuğun döşemeye bakan yüzeyinde mi? Araç 307 XT dir.Yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler. ahmet
------------- 307 XT 1.6 BENZİNLİ
|
Mesaj Tarihi: 07 Ekim 2011 Saat 22:02
şöför ve yan koltugunun altında bakıldıgı zaman zaten bi hortum içerisinde göreceksin.
|
Mesajı Yazan: Long Beach
Mesaj Tarihi: 07 Ekim 2011 Saat 23:05
netice ? Yani sorun giderildi mi ? Giderildiyse nasil ?
------------- 1- Ucuza alan iki kere alir 2- Calisiyorsa kurcalama 3- Her zaman Gülümse ve tesekkür et.Hem maliyeti sıfır hem de değerine paha biçilmez. 4- Özür dilemeyi bilmiyorsan kimseyle kavga/tartismaya girme.
|
Mesaj Tarihi: 08 Ekim 2011 Saat 23:54
Şoför Koltuğun alt kısmında gri renkli bir soket varmış. Henüz sorunu çözemedim.Çözünce sizlerle paylaşacağım. İşin garip tarafı airbag hatası kontağı yarım çevirdiğinde kayboluyor ve 30 saniye sonra tekrar geliyor.Anahtar ile yolcu ve şoför koltukları arasındaki airbag switch ini OFF konumuna aldığımda sistem yolcu airbaglar devre dışı oldu diye alarm üretiyor.
|
Mesaj Tarihi: 09 Ekim 2011 Saat 22:09
bizdede polo varken olmuştu bi türlü sönmemişti sonra koltuktan olduğu ortaya çıktı :) çok garibime gitmişti o gün bügün koltuğu geri çekerken hep dikkat ediyorum.
|
Mesajı Yazan: onlyyou42
Mesaj Tarihi: 13 Ekim 2011 Saat 17:15
gozem Yazdı:
Benim 307 de de bi ara yanıyodu, 3 - 4 ay öyle kullandım en sonunda pc ye bağlandığında arızanın direksiyon simidindeki airbag açık devre uyarısı almıştık.. direksiyon simidinin soketinin oralara biyerlere tam bilemiyorum, elektrik ustası bi direnç bağladı.. Yaklaşık 6-7 ay oldu sorunsuz bi şekilde kullanıyorum. birde abs lambası yakıyordu 2 sini birlikte 40 tl ye yaptırdım. Çok iyi bi usta işini biliyor.. Servise gitsek aigbagı değiştirecekler :D |
------------- Yalnız Sen (((peogeot 307 xt premium 1.6 )))
|
Mesajı Yazan: onlyyou42
Mesaj Tarihi: 13 Ekim 2011 Saat 17:16
çok doğru aynı şey bugün başıma geldi bilgisayara takıldı ve direksiyon simidi içindeki bobinden olduğu söylendi.Bende yolcu havayastığı kapalı diyordu .....Arıza lambası söndürüldü şimdilik :)))
------------- Yalnız Sen (((peogeot 307 xt premium 1.6 )))
|
Mesaj Tarihi: 20 Ekim 2011 Saat 22:54
Koltuk Altı soketler ve kablolarla oynadıktan sonra sorun kısmen çözüldü. Araba çalışırken airbag fault hatası gelmiyor fakat araba ile yola devam ederken Direksiyonu sğa sola çerdiğimizde hata tekrar geliyor :) ilginç bir arabamız var wesselam
|
Mesajı Yazan: peugeotefe
Mesaj Tarihi: 21 Ekim 2011 Saat 00:25
ahmisk Yazdı:
Koltuk Altı soketler ve kablolarla oynadıktan sonra sorun kısmen çözüldü. Araba çalışırken airbag fault hatası gelmiyor fakat araba ile yola devam ederken Direksiyonu sğa sola çerdiğimizde hata tekrar geliyor :) ilginç bir arabamız var wesselam |
Com 2000 denilen sinyal ve silecek kolunun içersindeki airbag ve kornanın filmi temazsızlık yapıyordu direksiyonu hareket ettırdıgınız anda bu hata meydana gelıyor büyük olasılıkla
------------- PEUGEOT YEDEK PARÇA TAMİR BAKIM SERVİSİ
|
Mesajı Yazan: rasit06
Mesaj Tarihi: 22 Ekim 2011 Saat 16:36
direnç attırdığın zaman kaza yaptığında Airbag patlamaz.bunuda biliyorsun değilmi(Allah korusun)
------------- 2004 1,4 HDI XR
|
Mesajı Yazan: dinoco
Mesaj Tarihi: 23 Ekim 2011 Saat 14:43
bendede alıyor özellikle eşim nezaman arabaya birilerini doldurup gezmeye gitse aynen basımıza geliyor.. ama tamiri basit benim için.. sag ön koltuk altındaki fişleri haraket ettriyorum geçiyor:)
------------- 2002 xt bva otomatic 206 1.4 8v yalnızca benzinli :)
|
Mesaj Tarihi: 27 Ekim 2011 Saat 21:51
peugeotefe Yazdı:
ahmisk Yazdı:
Koltuk Altı soketler ve kablolarla oynadıktan sonra sorun kısmen çözüldü. Araba çalışırken airbag fault hatası gelmiyor fakat araba ile yola devam ederken Direksiyonu sğa sola çerdiğimizde hata tekrar geliyor :) ilginç bir arabamız var wesselam |
Com 2000 denilen sinyal ve silecek kolunun içersindeki airbag ve kornanın filmi temazsızlık yapıyordu direksiyonu hareket ettırdıgınız anda bu hata meydana gelıyor büyük olasılıkla |
Sorun kesinlikle direksiyon kolundaki temassızlıktan kaynaklandığına
emin oldum.Direksiyonu yükseklik ayarı yapar gibi aşağı yukarı haraket
ettirdiğim de arıza kesinlikle kayboluyor.Fakat sağ/sola dönüşlerde yarım
daire civarında direksiyon döndüğünde hata tekrar geliyor.
Burada Göztepe civarında olupta Peugeot servisi tavsiye edecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.Ayrıca ali.a@rocketmail.com e-mailime servisi olan arkadaşlar benimle irtibata geçebilirler.
|
Mesaj Tarihi: 10 Kasım 2011 Saat 04:17
Göztepe civarında olupta Peugeot Özel servisi tavsiye edecek arkadaşlara
şimdiden teşekkürler.
Ayrıca ali.a@rocketmail.com e-mailime servisi olan
arkadaşlar benimle irtibata geçebilirler.
|
Mesajı Yazan: AliERYILMAZ
Mesaj Tarihi: 17 Kasım 2011 Saat 09:44
Arkadaşlar mrb, 307 xr 1.4 hdi arabamda airbag fault yazısı peydah oldu. eskiden bikaç kez yanmıştı, koltuk atındaki soketlerle oynayınca sönmüştü. şimdi koltuk altındaki soketler çare etmedi. pp 2000 e bağlattım, ^^sürekli arıza van şebekesi ile^^ gibi bir arıza veriyor. airbag ci beyinden olabilir vs dedi? nasıl bir çözüm bulabilirim, yardımcı olabilecek arkadaş var mı ??
------------- 2004 307 1.4 hdi xr
|
Mesajı Yazan: muamma06
Mesaj Tarihi: 22 Kasım 2011 Saat 13:26
selam, konuyu hortlatmış gibi olmak istemem ama bi sorum olcak; aynı airbag ikaz lambası bende de yanıyor hem de aylardır, 1 gün sönüyosa 5 gün yanıyo devamlı, arasıra kayboluyo kafasına göre sonra geri yanmaya başlıyo alıştım artık, haftasonu koltukları söktüm ( ön iki koltuğun sadece oturulan kısımlarını) fakat kablo-soket moket göremedim, yok yani... acaba benim araçta mı bi anormallik var yoksa ben de mi? elektrik/elektronik namına hiçbişey yok benim ön koltukların altında, bu ikaz lambasına nasıl bi çözüm önerirsiniz? (2000 206 xr-ov)
|
Mesajı Yazan: amonse
Mesaj Tarihi: 26 Kasım 2011 Saat 00:32
ARKADAŞLAR 206 ARAÇLARDA AIRBAG GERÇEKTEN TUHAF..BENİM 206 'M XS MODELİ...DOĞAL OLARAK ARKA KAPI OLMADIĞINDAN ÖN KOLTUKLARI ÖZELLİKLE SOL ÖN KOLTUĞU YATIRDIĞIMDA VEYA İLERİ GERİ HAREKET ETTİRDİĞİMDE AIRBAG IŞIGI İLK ALIŞTIRIRKEN YANIP SÖNÜYOR SÜREKLİ...YANIK KALMIYOR.YANIP SÖNÜYOR :) KOLTUĞUN ALTINDA TUHAF BİR KABLO VAR...ONLA İLGİLİ OLABİLİRMİ...SÜREKLİ YANIP SÖNERKEN STOP EDİP 2 GÜN SONRA TEKRAR ÇALIŞTIRDĞIMDA SORUN GÖZÜKMÜYOR :)) ARACIM ARKA KOLTUĞA KİİMSEYİ KABUL ETMİYOR HERALDE.. :)))
------------- 206 XS 2000 model km 160.000 ( içime dert olmayan,akışına bırakılmış km sayacı ! )
|
Mesajı Yazan: amonse
Mesaj Tarihi: 26 Kasım 2011 Saat 18:22
genelde koltuğun altındaki soketten oluyor.ileri geri oynattığınızda aırbag uyarı veriyor
------------- 206 XS 2000 model km 160.000 ( içime dert olmayan,akışına bırakılmış km sayacı ! )
|
Mesajı Yazan: gozem
Mesaj Tarihi: 26 Kasım 2011 Saat 22:25
bence o soketleri kestirip direk bağlatmak en sağlıklı çözüm. sonuçta o koltukları söküleceği zaman işe yarayacağı bi sistem, pek bi önemi yok diye düşünüyorum
------------- Mehmet Ali ÇECELİ 2004 307 XT 110hp manuel,dizel.. Dünya Kadar Malın olucağına Fındık Kadar Turbon olsun
|
Mesajı Yazan: hhuzun
Mesaj Tarihi: 27 Kasım 2011 Saat 10:24
on koltugun altindaki soketler cikiyor. bende arabayi temizlerken cikiyor.baska bir sorun yoktur insallah.
------------- 306 2.0 HDI 2000 MODEL BREAK PETROL MAVISI FRANSIZ
|
Mesajı Yazan: yiğit4516
Mesaj Tarihi: 22 Ağustos 2013 Saat 15:44
Bizim 306 yı önceki sahibi koltuk altındaki tabandan gelen kabloyu bir direnç ile kısa devre yapmış. Bunu yapmaktaki amaç ney? Airbag yine çalışır mı?
|
Mesajı Yazan: errör
Mesaj Tarihi: 22 Ağustos 2013 Saat 21:43
airbagın çalışmaz, aracın airbag zamanında patlamış muhtemelen amcamda yenisine para vermemek için bu cinliği yapmış ayıp etmiş
------------- 307 xsi 2.0 petrol
|
Mesajı Yazan: E.B
Mesaj Tarihi: 22 Ağustos 2013 Saat 22:02
bu airbag sorunu bendede var son 1 haftadir götürüp bir makinaya baglatim dedim baglatmasaydim keske :) yok air bag beyni yok emniyet kemeri zartı zurt u falan filan derken 4250 tl işcilik dahil fiyat cikardilar :) bu ısık sönermi bilmiorm ama bir airbag icin bu kadar para veremem bunun başka caresi yokmu ?
|
Mesajı Yazan: E.B
Mesaj Tarihi: 22 Ağustos 2013 Saat 22:03
bu arada fiyat peugeot servistir..
|
Mesajı Yazan: aserhatg
Mesaj Tarihi: 22 Ağustos 2013 Saat 22:18
koltugun altında fişleri var surcu koltu altında..yani olması olması lazım:)bi bak zaman ıcınde onlar gevseyıp temassızlık yaparsa yanıyor..en basit öneri..bi dene..
------------- peugeot 306 griffe 1998 model atiker nanofast
|
Mesajı Yazan: Dizelci
Mesaj Tarihi: 26 Ağustos 2013 Saat 21:52
E.B Yazdı:
bu airbag sorunu bendede var son 1 haftadir götürüp bir makinaya baglatim dedim baglatmasaydim keske :) yok air bag beyni yok emniyet kemeri zartı zurt u falan filan derken 4250 tl işcilik dahil fiyat cikardilar :) bu ısık sönermi bilmiorm ama bir airbag icin bu kadar para veremem bunun başka caresi yokmu ? |
Aynı şeyi diğer bir konuda yazdım. Benim de vakti zamanında olan bu probleme hiçbir tamirci çözüm bulamamıştı. Eğer airbag daha önce hiç açılmamışsa muhtemelen airbag'in sağlamdır. Servis de en ufak bir kablo temassızlığı bile olsa hiç düşünmeden çıkartır yeni airbag takar. Size de bu kadar fiyat verdiklerine göre muhtemelen yeni airbag takacaklardır. Eğer airbag sağlamsa boşuna para harcamış olacaksanız.
Benim problemim çok basit bir şekilde çözüldü. Nasıl çözüldüğüne şurada bahsettim. Belki sizinki de bu şekilde çözülebilir. Bir baktırın derim. http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=30500&PID=447700&title=airbag-arza-lambas#447700" rel="nofollow - http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=30500&PID=447700&title=airbag-arza-lambas#447700
|
Mesajı Yazan: halilefe
Mesaj Tarihi: 27 Ağustos 2013 Saat 20:48
Aynı sorun bende de var cuma günü bende deneyim Direksiyonu temizlemeyi bakalım
------------- halilefe
|
Mesajı Yazan: halilefe
Mesaj Tarihi: 30 Ağustos 2013 Saat 18:09
Bende de pug 206 Hdı var ama koltuğun altında nereye bakmam gerektiğini bilmiyorum bilen arkadaşlardan yardım istiyorum baktım baktım bişey göremdim ben 
------------- halilefe
|
|