Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Otomatik vites Pejo 206 da şanzıman yağı değişimi

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=17472
Tarih: 22 Ağustos 2025 Saat 20:32
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Otomatik vites Pejo 206 da şanzıman yağı değişimi
Mesajı Yazan: fahrikem
Konu: Otomatik vites Pejo 206 da şanzıman yağı değişimi
Mesaj Tarihi: 22 Ağustos 2011 Saat 13:52

Arkadaşlar 2001 model otomatik vites pejo 206 motor yağ değişim zamanım geldi.Bu arada şanzıman yağını değiştirmek istiyorum şu an için araçın vites geçişlerinde vs sorunum yok fakat aldığım kişi daha önce şanzıman yağını hiç değiştirmemiş yani akıbeti belli değil bir kaç arkadaşa sordum sorun yoksa hiç elletme malumunuz eksik yada fazla yağ konulma durumunda başıma iş açacağımı söylediler ne yapsam kafam karıştı, çünkü öte taraftan araç 150.000 km de hiç değişmediyse şanzıman yağı büyük bir problem açmasından korkuyorum.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 22 Ağustos 2011 Saat 13:55
fahrikem bu konu okadar çok tartışıldıki sayısını ben bile hatırlamıyorum. neden konu açmadan önce araştırmıyorsun?

yağ 25 ile 30 bin km de bir değiştirilmelidir.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesajı Yazan: kuantum
Mesaj Tarihi: 23 Ağustos 2011 Saat 09:01
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

fahrikem bu konu okadar çok tartışıldıki sayısını ben bile hatırlamıyorum. neden konu açmadan önce araştırmıyorsun?

yağ 25 ile 30 bin km de bir değiştirilmelidir.

Metin Bey, yağ değiştirilmelidir demişsiniz, ama yetkili servise ben şu soruyu sordum: "selenoid valflere dokunmadan sadece yağını değiştirsem olmaz mı" Onlar da bana "o zaman başka sıkıntılara neden olur" dediler. Yani şu an benim zihnimde yağ selenoid valflerle beraber değiştirilebilen, aksi takdirde sıkıntılara yol açan birşey gibi geliyor :(

Mesaj Tarihi: 23 Ağustos 2011 Saat 09:07
yok öyle saçmalık ya olur mu öyle şey. ozaman motor yağını değiştirirken de pistonları değiştirelim olmaz mı ? aracında bir sıkıntı varsa sırasıyla önce yağ değişir, sıkıntı halolmazsa selenoid değişir yine hallolmazsa hidrolik olmadı revizyon vs gider. yağı depğiştimmi araç rahatlar ne sıkıntısından bahsediyorlar. Zaten git sor yağ için ömürlük değişmez derler

-------------

Mesaj Tarihi: 23 Ağustos 2011 Saat 09:11
O zaman ben motor şanzıman kulağını ve yağı değiştireyim ilk planda. peki şu olur mu, ben bir özel serviste şanzıman yağını değiştirsem, fakat randıman alamasam, bu sefer yetkili servise gidip selenoidleri de değiştirsem, adamlar selenoid değişimi esnasında tekrar yağı değiştirirler mi? yani bana ikinci kez masraf çıkar mı? 

bir de bozuk yağ yağ basıncının düşmesine neden olur mu? yağ basıncım 2.5 in biraz altında çıktı da? bu mutlaka selenoidlerin bozulduğunu mu gösterir? yoksa yağ da bozulmuş olabilir mi?

Mesaj Tarihi: 23 Ağustos 2011 Saat 10:06
tekrar yağı değiştirirler, hiç acımazlar (:

evet özelliğini kaybetmiş yağ yüksek ısılarda yani şanzıman ısınmaya başlayınca özelliğini kaybeder. selenoidler zaten bu yüzden bozuluyor. sendeki araç makyajlı kasa eğer içinde yeni tip seleoid varsa yağ değişimi ile çözülebileceğini düşünüyorum. 

-------------

Mesaj Tarihi: 23 Ağustos 2011 Saat 10:17
O zaman önce motor kulakçıklarına baktırayım, sonra da yağ değiştiririm olmazsa.. Ha bir de aks var tabi.. :(:(

Mesajı Yazan: sifremi unuttum
Mesaj Tarihi: 04 Ekim 2011 Saat 03:58
sanziman yagi 80.000km yi gecmeden degistirilmesi lazim.Sizinki 150.000km ise artik degistirin :))

Mesaj Tarihi: 04 Ekim 2011 Saat 09:47
Orjinalini yazan: sifremi unuttum sifremi unuttum Yazdı:

sanziman yagi 80.000km yi gecmeden degistirilmesi lazim.Sizinki 150.000km ise artik degistirin :))

80.000 çok. bu yağ ve şanzıman manuellerden farklı. tamamen yağ olmazsa araç 1 cm bile gitmez. bu yüzden yağ en fazla 30.000 km de değiştirilmelidir.

-------------

Mesajı Yazan: basrix
Mesaj Tarihi: 31 Ekim 2011 Saat 16:32
25 000 de şanzıman yağı değişmez 60 bin diye bizim otomatikçilerimiz söylüyor oda değildir 100000 de değiştir katoluğuna baktır  yağın özelliği miktarı yazıyor üretici ömürlük yağ koyuyor yanlız 100000 de siyahlaşır değiştirmekte yarar var sarı mavi kırmızı şanzıman yağı var bunların yüzlerce sınıfı var yanlış yağ koyarsan gitmez geçende renoya dot 4 koydum castrol olmadı yağı sarıymış farklıymış 

Mesaj Tarihi: 31 Ekim 2011 Saat 16:35
Orjinalini yazan: basrix basrix Yazdı:

25 000 de şanzıman yağı değişmez 60 bin diye bizim otomatikçilerimiz söylüyor oda değildir 100000 de değiştir katoluğuna baktır  yağın özelliği miktarı yazıyor üretici ömürlük yağ koyuyor yanlız 100000 de siyahlaşır değiştirmekte yarar var sarı mavi kırmızı şanzıman yağı var bunların yüzlerce sınıfı var yanlış yağ koyarsan gitmez geçende renoya dot 4 koydum castrol olmadı yağı sarıymış farklıymış 

sen 100.000 km de bir değiştir ozaman Gülme

-------------

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 31 Ekim 2011 Saat 19:21

Orjinalini yazan: basrix basrix Yazdı:

sen 100.000 km de bir değiştir ozaman Gülme

Yağın rengi ile yağın alakası yoktur. Boya katkısıdır o. Dextron 1-2-3-4 gibi isimlerle adlandırılırlar. Eğer araç Tiptronik vites ise AL4 şanzımandan bahsediyorum. Dextron 3 standardı öneriyor ustalar ancak yetkili servis Mobil LT71141 öneriyor.  Ha ilk üretim sırasında ESSO LT71141 kullanılıyordu ancak anlaşmaları sona erdiği için mobil kullanılıyor şu anda.

Ayrıca hiçbir yağ ömürlük olmaz. Maddenin doğasına aykırı. 25-30 bin km de bir değiştirilmesi öneriliyor AL4 şanzıman yağının. Yetkili servisGöz Kırpmaler ömürlük derler ancak yetkili servisteki ustaya sorduğunuzda şanzıman nasıl soğuyor diye alacağınız cevap benim aldığım cevapla aynı olabilir. Şanzıman hava ile soğur. Peki radyatörden çıkan şu borular nereye giriyor? diye sorarsınız alacağınız cevap O borular ıııııııııııııı......Confused  Ne diyelim yetkili servis! Embarrassed

Metin kardeş diyorsun ki şanzımanı kucaklasın eleman.Göz Kırpma

Mesajı Yazan: berk2309
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 10:33

Orjinalini yazan: sifremi unuttum sifremi unuttum Yazdı:

80.000 çok. bu yağ ve şanzıman manuellerden farklı. tamamen yağ olmazsa araç 1 cm bile gitmez. bu yüzden yağ en fazla 30.000 km de değiştirilmelidir.

metin kardeşim ozaman benim araç bir istisna oldu hatırlıyosan bu yaz şanzımanı indirttim kıbrıstan dönünce aracın şanzımanın içinden 0.5 ml yağ çıktı akis keçesinden atmış karter koruma oldugu ıcın farkedılmedı tabıkı :)

-------------
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net