Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Yol Bilgisayarı Anlık Yakıt Tüketimi

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=17164
Tarih: 10 Haziran 2025 Saat 04:33
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Yol Bilgisayarı Anlık Yakıt Tüketimi
Mesajı Yazan: riva70
Konu: Yol Bilgisayarı Anlık Yakıt Tüketimi
Mesaj Tarihi: 13 Ağustos 2011 Saat 13:29
Araçta seyir halinde iken debriyaja basınca veya aracı boşa alınca yol bilgisayarı anlık yakıt tüketimini 0 a indirmiyor bu halde bile araç yakıt mı harcıyor?
Ayrıca arkadaşların araçlarında (toyota  opel) debriyaja basınca anlık tüketim 0 oluyor.

-------------
Peugeot 307 1.6 XS seytan kırmızı
atiker multifast system

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 13 Ağustos 2011 Saat 13:36
Orjinalini yazan: riva70 riva70 Yazdı:

Araçta seyir halinde iken debriyaja basınca veya aracı boşa alınca yol bilgisayarı anlık yakıt tüketimini 0 a indirmiyor bu halde bile araç yakıt mı harcıyor?
Ayrıca arkadaşların araçlarında (toyota  opel) debriyaja basınca anlık tüketim 0 oluyor.

Araçlarımız elektronik beyinli oldukları için vitesi boşa aldığınızda yada debriyaja bastığınızda standart olarak 1 Lt gösterir ve bunu yakar. Ancak yokuş aşağı falan gittiğinizde aracı vitese alın ve pedalları bırakın ozaman benzin tüketiminin sıfır olduğunu görürsünüz...

Mesaj Tarihi: 13 Ağustos 2011 Saat 13:37
harcar tabi motor çalışıyor sonuçta hatta boşta giden araç çok yakar opeldede aynı bu doblodada pejodada.En düşük değer rampa aşağı inerken arabanın viteste kendi halinde gittiği zaman görünür

Mesaj Tarihi: 13 Ağustos 2011 Saat 13:45
Peki diğer araçlar neden bu şekilde değil diye merak etmiştim araç vitesten çıkar çıkmaz direkt yakıt tüketimi 0 oluyor.
Peugeotrlarda yavaş yavaş azalıyor 0.5 civarı bekliyor

-------------
atiker multifast system

Mesaj Tarihi: 13 Ağustos 2011 Saat 13:50
Mantiken motor çalıştığı için yakıt tüketimi olmalı bence

Mesajı Yazan: mimitt
Mesaj Tarihi: 13 Ağustos 2011 Saat 13:50
bütün araçlarda aynıdır,yani aracı boşa aldığınız zaman motor çalışmak için yakıta ihtiyaç duyar,ve bunu minumun şekilde alır,ancak araç hareket halindeyken,ayağınızı gazdan çektiğiniz anda tekerlerin dönmesinden kaynaklı motor çalışmaya devam eder yani motor gücü tekerleklerden alır,beyinde bunu algıladığı için yakıtı keser ve yakıt tüketimi 0 olarak gözükür,bunun dışında rakamların yavaş yavaş yada birden düşmesi yazılımla yada ayağın gaz pedalında çekilme hızıyla ilgi.enjektör beyinli bütün araçlarda bu durum böyledir.

Mesaj Tarihi: 13 Ağustos 2011 Saat 13:56
Orjinalini yazan: mimitt mimitt Yazdı:

bütün araçlarda aynıdır,yani aracı boşa aldığınız zaman motor çalışmak için yakıta ihtiyaç duyar,ve bunu minumun şekilde alır,ancak araç hareket halindeyken,ayağınızı gazdan çektiğiniz anda tekerlerin dönmesinden kaynaklı motor çalışmaya devam eder yani motor gücü tekerleklerden alır,beyinde bunu algıladığı için yakıtı keser ve yakıt tüketimi 0 olarak gözükür,bunun dışında rakamların yavaş yavaş yada birden düşmesi yazılımla yada ayağın gaz pedalında çekilme hızıyla ilgi.enjektör beyinli bütün araçlarda bu durum böyledir.

Gayet açıklayıcı teşekkur ederim.

-------------
atiker multifast system

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 13 Ağustos 2011 Saat 14:38
Orjinalini yazan: riva70 riva70 Yazdı:

Peki diğer araçlar neden bu şekilde değil diye merak etmiştim araç vitesten çıkar çıkmaz direkt yakıt tüketimi 0 oluyor.
Peugeotrlarda yavaş yavaş azalıyor 0.5 civarı bekliyor

bence sıfır değil sıfırın altında olduğu için onların 0 gösteriyordur. seninde sıfırın üzerinde olduğu için 0,5 diyordur. senin aracın yakıt tüketimi 8-9 litre peki onların da aynımı baktın mı?

sonuçda boşta olsa bile motor çalıştığı için yakıt harcıyor ister istemez.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesajı Yazan: mdincer34
Mesaj Tarihi: 13 Ağustos 2011 Saat 15:00
bende dikkat ettim en düşük olan yokuş aşağı viteste kendi devrinde inerken yakıt tüketimi . ama diğer türlü boşa atınca zaten yakıt tükeitmini ölçmesi için 30 km nin üzerine çıkması lazım hızın bu hızdan yüksekse motor kendi çalışması için gerekli yakıt tüketimini gösteriyor gibi geldi bana..

-------------
2005 407 2.0 comfort hdi otomatik / 136 hp

Mesajı Yazan: qqyyxx
Mesaj Tarihi: 13 Ağustos 2011 Saat 16:03
Konuyu çok saptırmadan bişey sormak istiyorum. anlık yakıt, ort yakıt. mevcut yakıtla gidilecek km dışında birde anten logolu rakamların olduğu gösterge var o neyi ifade ediyor acaba?

-------------
206 hdi x-line
307 hdi desingtech 1,6 90bg
Focus ghia 2008    1,6 109 bg
Astra 2012       1,3 cdti 90 bg
2011 golf tdi 105bg

Mesajı Yazan: mimitt
Mesaj Tarihi: 13 Ağustos 2011 Saat 17:14
kat edilen km olabilir mi? yani en azından 406 da ve 308 de öyle.

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 13 Ağustos 2011 Saat 20:40
Orjinalini yazan: qqyyxx qqyyxx Yazdı:

Konuyu çok saptırmadan bişey sormak istiyorum. anlık yakıt, ort yakıt. mevcut yakıtla gidilecek km dışında birde anten logolu rakamların olduğu gösterge var o neyi ifade ediyor acaba?

Anten logolu hangisini diyorsunuz? Asagida aracimdan cekili goruntuler var. Ilki 100 km. de ortalama ne kadar yakit yaktigim, ikincisi su ana kadar toplam ne kadar yol gittigim, 3. su o anki depo ile ne kadar daha kilometre gidebilecegim, 4. su ise ortalama hiz degerim. Siz hangisini soruyorsunuz acaba?

Mesaj Tarihi: 13 Ağustos 2011 Saat 22:34
Arkadaşın sorduğu ortalama hız sanırsam Sırıtma. Ben ilk başta ne olduğunu çözemedim sonradan anladım kmden sonra h yi görünceStar

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net