Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

acil yardım lütfen

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=16984
Tarih: 26 Temmuz 2025 Saat 19:00
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: acil yardım lütfen
Mesajı Yazan: oktay_251
Konu: acil yardım lütfen
Mesaj Tarihi: 08 Ağustos 2011 Saat 11:36
arkadaşlar herkese hayırlı günler ve hayırlı ramazanlar.
ben bu konuyla ilgili daha önce parça fiyatlarını sitede sormuştum fakat arızanın neden kaynaklandığını bilmiyorum ve ustalarda bilmiyo Confused
aracım 2001 206 xt 1.6 16v 110hp oto. vites
sorunum aksı motora bağlayan flanş denilen küçük alüminyum içi frezeli bi parça var ve sürekli içini sıyırıyo ve araç dolayısıyla yolda kalıyo Ağlama
bu güne kadar 3 sefer flanşı değiştirdim ama sonuç yine aynı en son komple aksla birlikte değiştir aksında ucunu bozmuş dediler.
böyle bisorunla daha önce karşılaşan varmı ya da sorunun neden kaynaklanabileceğini bilen biri varmı içinizde?
inanın bu arızaya bi ton para harcadım gideremediler ve sırf bu sorun için arabayı satmayı bile düşündüm ama aracımı çok sevdiğim için vazgeçtim Confused ve bu arıza neredeyse her ay oluyo o yüzden kesin çözüme varmam gerekiyo artık.
yardımlarınızı bekliyorum
şimdiden herkese teşekkürler...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: forewer_fb
Mesaj Tarihi: 08 Ağustos 2011 Saat 11:42
imza bölümüne hangi ilde olduğunuzu araç bilgileri ve özelliklerinizi yazarsanız daha faydalı olur. hangi ildesiniz ona göre o il de bulunan arkdaşlar bir ustaya yönlendirebilir.

-------------
İETT, metrobüs, dolmuş, vapur :)hala peugeot sevdalısı
B Rh(+) 0533 484 26 08

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 08 Ağustos 2011 Saat 11:46
evet, imza kısmında mutlaka il ve ilçe bilgilerinizi, aracınızın modeli donanımı motor hacmi yakıt türü yazılırsa deneyimli arkadaşlar sormak zorunda da kalmaz daha rahat bir iletişim olur.

bir diğeri olarak şahin peugeot murat bey ile iletişime geçtiniz mi? Sitedeki mesajlara herzaman bakamıyor.

ayrıca bu konuyu zaten açmıştınız tekrar açmanızın bir anlamı yok. aynı konuyu güncel tutarak da tecrübeli arkadaşlara sorununuzu iletebilirsiniz.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 08 Ağustos 2011 Saat 11:47
Orjinalini yazan: forewer_fb forewer_fb Yazdı:

imza bölümüne hangi ilde olduğunuzu araç bilgileri ve özelliklerinizi yazarsanız daha faydalı olur. hangi ildesiniz ona göre o il de bulunan arkdaşlar bir ustaya yönlendirebilir.

Evet Forever kardesıme katılıyorum. Nerede oldugunu bellı degıl...

Mesajı Yazan: vbmaster
Mesaj Tarihi: 08 Ağustos 2011 Saat 12:02
Aksı komple değiştirisen sorunun kesin olarak çözülecektir. Sanırım oradaki parçada sıyırmasına neden olabilecek bir bozulma mevcut. o da sıkıntıya yol açıyor buldum düzelttim demeye ustalar girmez komplesi kaç para ki pahalı değilse değiştir ya da çıkma bul derim geçmiş olsun kazasız günler ...

-------------
Sabır doğruyu yapmakta ısrar etmektir ...

Peugeot 206 Roland Garros 2000 Model
1.6i 8v 90 Beygir artık LPG'li (Atiker Fast II)
Otoban faresi :) ARh(+)

Mesaj Tarihi: 08 Ağustos 2011 Saat 12:05

kusura bakmayın arkadaşlar ama cidden şu sorunu çok acil çözmem gerekiyo araç heran yolda kalabilir sıkıntım çok büyük.

murat bey araçla ilgili ve nerede olduğum hakkında soru sordu cevapladım ama hala evap alamadım dediğiniz gibi herzaman giremiyor galiba.

bucak-burdur'dayım aracım 2001 model 206 xt benzinli 1.6 16V. 110hp otomatik vites

Mesaj Tarihi: 08 Ağustos 2011 Saat 12:08
Benım anladıgım kadarıyla akstan zıyade aksın gırdıgı frezelı kısım bozuluyor. Ama en sonunda aksın dıslerıde bozulmus. Ilgınc bır durum. Sokulup bakılması gerekır. Aynı yer 3 kere bozulur mu yaa???

Ayrıca ben sana guzellık yapayım. bılgılerını yazayım...

Mesaj Tarihi: 08 Ağustos 2011 Saat 12:09
Özür diliyorum aksın girdiği kısımda ise aks değişimi ile düzelmeyebilir ...

-------------

Mesajı Yazan: Baybars
Mesaj Tarihi: 08 Ağustos 2011 Saat 12:12
Benim fikrim şu içi frezeli dedigin malzemeyi priçten yaptırırssan iyiy bir toracıya bu sorun çözülür

-------------
PEUGEOT Partner 1.6 HDI Tepee Comfort Origin
0532 430 79 22

Mesaj Tarihi: 08 Ağustos 2011 Saat 12:18
evet aksın girdiği frezeli flanş denilen parça bozuluyor ve araba hiç hareket etmiyor dediğim gibi 3 sefer değiştirdim ve bu 4üncü heran yolda kalabilir yine servise soktuğumda fazla kullanmamaya bakın heran yolda kalabilirsiniz aksın komple değişmesi gerekiyo dediler.

aksı komple değiştirmektende korktum yine bozulacak diye acaba başka bi sorun olabilirmi bi dengezislik falan mesela Confused

-------------
2004 Wolkswagen Bora Pasific 1.6 16V 105HP Benzinli

Mesajı Yazan: sahin-peugeot
Mesaj Tarihi: 08 Ağustos 2011 Saat 13:15

aracın şase numaraınıda yazabilirmisiniz

flanş demekle hangi parçayı kasteddiğize bakalım önce doğru parçadanmı bahsediyoruz, daha önce dediğim gibi kolay bozulacak parça değil eğer aynı parçadan bahsediyorsak, onu değiştirdik diyip değiştirmemişde olabilirler öyle bir ihtimalde var bu arada

-------------
Peugeot & Citroen Yedek Parça
Peugeot Yedek Parça Bayii

Şahin Peugeot Oto Yedek Parça Ltd.Şti.
İstanbul/Ümraniye
(533)3018806 - (216)6311080

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 08 Ağustos 2011 Saat 13:27
Orjinalini yazan: oktay_251 oktay_251 Yazdı:

kusura bakmayın arkadaşlar ama cidden şu sorunu çok acil çözmem gerekiyo araç heran yolda kalabilir sıkıntım çok büyük.

murat bey araçla ilgili ve nerede olduğum hakkında soru sordu cevapladım ama hala evap alamadım dediğiniz gibi herzaman giremiyor galiba.

bucak-burdur'dayım aracım 2001 model 206 xt benzinli 1.6 16V. 110hp otomatik vites

vay burdurlu hemşerim bizde burdur yeşilova'lıyız hatta ısparda da senin aracının aynısı 60de106 nickli arkadaşımızda da var. o bölgede oda bir 206 kullanıcısı olarak  ve usta olarak sana yardımcı olabilir.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 08 Ağustos 2011 Saat 13:45
Orjinalini yazan: sahin-peugeot sahin-peugeot Yazdı:

aracın şase numaraınıda yazabilirmisiniz

flanş demekle hangi parçayı kasteddiğize bakalım önce doğru parçadanmı bahsediyoruz, daha önce dediğim gibi kolay bozulacak parça değil eğer aynı parçadan bahsediyorsak, onu değiştirdik diyip değiştirmemişde olabilirler öyle bir ihtimalde var bu arada

ya hakkaten o aklıma gelmemişti usta ş...fsiz ise neden olmsaın adam bir rektefiye yapıp aynı parçayı itelemiş olmasın :)

-------------

Mesaj Tarihi: 08 Ağustos 2011 Saat 14:05
:) yaparlarmı yaparlar

-------------

İstanbul/Ümraniye

Mesaj Tarihi: 08 Ağustos 2011 Saat 14:21
VF32ANFUR1W017555
şase numaram bu aracaımın arkadaşlar kontrol edebilirsiniz.
parçayı değiştiriyolar değiştirirken başlarında duruyorum ama aynı sorun tekrar yapıyo benimde anlamadığım nokta bu zaten bi kasılma falan zorlama olabilirmi o parçadan yana acaba Confused

-------------

Mesaj Tarihi: 08 Ağustos 2011 Saat 16:47
bakabildiniz mi numaradan Confused

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Ağustos 2011 Saat 12:45
Gülme
Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

Benım anladıgım kadarıyla akstan zıyade aksın gırdıgı frezelı kısım bozuluyor. Ama en sonunda aksın dıslerıde bozulmus. Ilgınc bır durum. Sokulup bakılması gerekır. Aynı yer 3 kere bozulur mu yaa???

Ayrıca ben sana guzellık yapayım. bılgılerını yazayım...

hala cevap bekliyorum Sırıtma 
şase numarasınıda yazdım bide komple takım olarak fiyatını verebilirmisiniz bana?
bu hafta içinde bi aksilik çıkmazsa tekrar ustaya gösterecem değişecek derse ki %100 değişecek fiyat konusunda da tam bi bilgim olsun. ödeme sadece havale ilemi yoksa kapıda ödeme falan yapabilirmiyiz?
triger setinide değiştirmem gerekiyo daha önce murat abi fiyatını söyledi de o fiyata yani takıma devirdayim falan dahil mi? hangi parçalar değişiyo bu konuyla ilgilide bilgi verirseniz sevinirim

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Ağustos 2011 Saat 12:50
Bence sen buradan mesaj beklemektense murat abımızle dırekt telefon acıp gorusursen daha saglıklı bılgı alabılırsın dıye dusunuyorum...

Insallah uygun sekılde sorununu cozersın...

Mesaj Tarihi: 09 Ağustos 2011 Saat 12:58
olmadı öyle yapayım o zaman teşekkür ederim ilginiz için inşallah en kısa zamanda çözerim şu sorunu

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Ağustos 2011 Saat 14:32
Srunun çözünce buradan bilgi verirsen çok seviniriz ...

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Ağustos 2011 Saat 15:23
Orjinalini yazan: vbmaster vbmaster Yazdı:

Srunun çözünce buradan bilgi verirsen çok seviniriz ...

inşallah bi çözülse Ağlama
usta müsait değilmiş ve 3-4 günden öncede müsait olamazmış onu bekliyorum şimdi

-------------

Mesajı Yazan: calpsize
Mesaj Tarihi: 09 Ağustos 2011 Saat 15:49
arkadaşım butür sorunları bence sanayide değilde yetkili serviste yaptırsan daha için rahat olur görüşündeyim.saygılar.

Mesaj Tarihi: 09 Ağustos 2011 Saat 15:57
Orjinalini yazan: calpsize calpsize Yazdı:

arkadaşım butür sorunları bence sanayide değilde yetkili serviste yaptırsan daha için rahat olur görüşündeyim.saygılar.

yetkili servise gittim bana çıkarttıkları ücretle bi araba daha alırım Sırıtma
tabi işin şakası yetkili servisin verdiği fiyatlar;
aks - 900tl
gaz kelebeği - 600tl
triger seti - 730tl
sağ arka iç çamurluk yerinde küçücük düzelecek bi yer var - 500tl

ve bunlara işçilik dahil deil nasıl ama fiyatlar şaka gibi demi Gülme

hadi siz olunda yetkili servise gidin şimdi. ve kesinlikle sorunu söylemiyolar sadece o değişecek bu değişecek demeyi biliyolar sebebini soruncada saçmalıyolar. o yüzden servise tekrar götürmeyi açıkcası düşünmüyorum.

bu arada aynı parçaları burada sordum murat abiye
aks - 190tl
gaz kelebeği - 350tl
triger seti - 78tl

aradaki fark uçurum.

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Ağustos 2011 Saat 16:02
Orjinalini yazan: oktay_251 oktay_251 Yazdı:

bakabildiniz mi numaradan Confused

10 numaralı parçadan mı bahsediyorsunuz?

http://goo.gl/mc9cY" rel="nofollow">

-------------

İstanbul/Ümraniye

Mesaj Tarihi: 09 Ağustos 2011 Saat 16:18
hayır o parça değil.
aksı motora bağlayan flanş arıza yapıyo.
su borusu gibi bişe görüntüsü Sırıtma

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Ağustos 2011 Saat 16:45
bende flanş nedir bi bakayım bilgi edineyim dedim. böyle bir kaç arkadaşın hiç duymadığım arızası çıkıyor,merak edip araştırıyorum.
sorunun nedenini çözüldükten sonra paylaşırsan iyi olur.
bu arada flanş(spacer) ile ilgili bir video
http://www.youtube.com/watch?v=sB_COuxFA8c&feature=quicklist" rel="nofollow - http://www.youtube.com/watch?v=sB_COuxFA8c&feature=quicklist

Mesaj Tarihi: 09 Ağustos 2011 Saat 17:36
parçayı net bir şekilde göstermek için internette resim araştırdım ama bulamadım yaa Confused

-------------

Mesaj Tarihi: 10 Ağustos 2011 Saat 11:11
http://www.eminayaluminyum.com/emin/urun/parca/24.jpg" rel="nofollow - http://www.eminayaluminyum.com/emin/urun/parca/24.jpg

flanş buna benziyo aynısını bulamadım nette ama o parçaya en yakın bunu buldum aks ve motor arasındaki flanşmış bu parça içi frezeli ve içini habire sıyırıyo umarım yardımcı olur bu resim parça ve sorunum hakkında bana yardımcı olabilmeniz için Gülme

-------------

Mesaj Tarihi: 10 Ağustos 2011 Saat 11:37
murat abi servisi aradım parçayı sordum tek olarak satılıyo dediler o flanşı 70tl miş fiyatı ellerinde yokmuş 2-3 güne getittirebiliriz diyolar. fiyatı çok değilmi yaa küçücük bi parça için Confused

-------------

Mesaj Tarihi: 12 Ağustos 2011 Saat 08:33
murat abi unuttun beni :(

-------------

Mesaj Tarihi: 12 Ağustos 2011 Saat 10:07
aracımı büyük bi ihtimal pazartesi günü ıspartaya özveziroğlu otomotive götürecem telefonda görüştüm ve telden bile ilgilenmeleri güzel inşallah sorunu çözerler peugeout'un özel servisi 60de106 ya yardımları için teşekkürler onun önerisiyle gidecem.
forumdan da harkese yardımcı olmaya çalıştıkları için teşekkür ederim sonucunu en kısa zamanda yazarım ve inşallah iyi olur.

-------------

Mesaj Tarihi: 15 Ağustos 2011 Saat 17:42
evet arkadaşlar bugün ısparta özveziroğlu otomotive aracımı 60de106 nickli arkadaşımla götürdük ve sorunumu çok makul bi fiyata çözdüler buradan tekrar teşekkür ediyorum.

-------------

Mesaj Tarihi: 23 Ağustos 2011 Saat 10:10
Bu arada araca yapılan aksı şanzumana bağlayan flanş sıyırıyordu biliyorsunuz.
ama sadece aks tarafından sıyırdığı için flanşı aksa kaynattılar ve değiştirmene gerek yok bu şekilde çok uzun bi süre sorun yaşamadan kullana bilirsin dediler. şuan kaynaklı bi şekilde kullanıyorum ve sorun çıkartmayacak gibi duruyor ve inşallahta çıkartmaz Sırıtma
araca da genel olarak baktırdım arka bilyaların değişmesi gerekiyormuş ve sağ arka tekerin orda düzelmesi gerek bi yer var onuda bayramdan sonra denk getirebilirsem tekrar gidip yaptıracam.

son olarakta araca xenon taktırmak istiyorum kısa-uzun-sis olarak düşünüyorum ve fiyat olarak 200-220 civarında tutar dediler fiyatı nasıl iyi mi yoksa pahalı mı yardımcı olurmusunuz bu konuda?Gülme

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net