jantları boyadım(yağmur sorunu yardım)
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU
Forum Adı: Modifiye ve Tuning Bilgileri
Forum Tanımlaması: performans arttırıcı işlemler ve parcalarla ilgili gerekli bilgiler
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=16966
Tarih: 29 Temmuz 2025 Saat 07:19 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: jantları boyadım(yağmur sorunu yardım)
Mesajı Yazan: emrnl
Konu: jantları boyadım(yağmur sorunu yardım)
Mesaj Tarihi: 07 Ağustos 2011 Saat 19:58
arkadaşlar orjinal sac jantlarımı beyaza boyadım yorumlarınızı bekliyorum:)
http://imageshack.us/photo/my-images/803/dsc0149322.jpg/" rel="nofollow">
Uploaded with http://imageshack.us" rel="nofollow - ImageShack.us http://imageshack.us/photo/my-images/814/dsc014942.jpg/" rel="nofollow">
Uploaded with http://imageshack.us" rel="nofollow - ImageShack.us http://imageshack.us/photo/my-images/19/dsc014952.jpg/" rel="nofollow">
Uploaded with http://imageshack.us" rel="nofollow - ImageShack.us
------------- 206 colorline 2001
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: g-demir
Mesaj Tarihi: 07 Ağustos 2011 Saat 19:59
valla birşey diyemedim, enteresan olmuş
------------- 2004 307 XR 1,4 16V Gümüş Gri + Ön Dahil Cam Filmleri + OMVL LPG + Ztec 6000k Xenon + Simota Açık Hava Filtresi + Ztec Cold Air İntake + ZCW 17" Enigma Krom + Kumho Solus KH25 205/50/17 + Sparco topuz
|
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 07 Ağustos 2011 Saat 20:06
kanka aracı acilen yere indir yoksa güzel olmamış
|
Mesaj Tarihi: 07 Ağustos 2011 Saat 20:11
sıyah olsa bı nemze ama beyaz nebılım hayırlı olsun dıyelım sız begendıkten sonra
|
Mesajı Yazan: muzarix
Mesaj Tarihi: 07 Ağustos 2011 Saat 20:14
bence çok güzel olmuş güle güle kullan
------------- MCALISKAN 1999 PUG106 XR 3K ESES
|
Mesaj Tarihi: 07 Ağustos 2011 Saat 20:39
bi arkadaşım olsa: naaptın allasen ya derdi, ama bana göre de değişik bir çalışma olmuş, en azından farklısın arkadaş bir baktırır kendine ki amaç da o değil mi
|
Mesaj Tarihi: 07 Ağustos 2011 Saat 20:43
Çok güzel olmuş kardeşim bende Niyo gibi yere bas diyeceğim aracı,hatta bu teneke jantların ofsetlendirilmiş halleri var hasta olursun onları görsen ama şu haliyle bile güzel yay taktırdınmı 10 numara olur...
|
Mesajı Yazan: maestro
Mesaj Tarihi: 07 Ağustos 2011 Saat 21:55
güzel olmuş. Bence siyah arabayı eski gösteriyor beyaz yakışmış.
------------- Kem âlât ile kemâlât olmaz...
|
Mesaj Tarihi: 07 Ağustos 2011 Saat 22:08
tabiki tecih ve zevk meselesi ama bordo ya boyasaydın daha güzel dururdu gibime geliyo..
|
Mesaj Tarihi: 07 Ağustos 2011 Saat 22:21
g-demir Yazdı:
valla birşey diyemedim, enteresan olmuş |
Albendende O Kadar. Verilen Bir Emek Var.. Emeğe Saygı.
|
Mesajı Yazan: orhanax
Mesaj Tarihi: 07 Ağustos 2011 Saat 23:15
Benim pek hoşuma gitmedi ama tabii ki sizin zevkiniz. Hoşunuza gittiyse ne âlâ. Diğer arkadaşların da dediği gibi yere basarsa araç, daha iyi durur.
------------- 2006 307 SW 1.6 HDI Comfort (B Rh+)
|
Mesajı Yazan: badcombatant
Mesaj Tarihi: 08 Ağustos 2011 Saat 00:07
Form başlığını okuduğumda çelik jantı boyattın sandım görünce şaşırdım ama aracın rengiyle beraber gayet hoş dumuş farklı bi çalışma güzel olmuş
------------- 2004 1.4 hdi 307 xr
|
Mesajı Yazan: hakann83
Mesaj Tarihi: 08 Ağustos 2011 Saat 00:17
Niyo'ya katılıyorum düşürürsen daha hoş duracak
|
Mesaj Tarihi: 08 Ağustos 2011 Saat 01:33
herkese yorumu için teşekkür ederim arkadaşlar.aslında amacım çelik jantları boyamaktı.bunlar kışlık jant lastiklerim.çelik jantları boyamadan önce bunda acemilik atıyım dedim asıl amacım aşağıdakileri beyaza boyamak.begenmeyen arkadaşlarım acaba renk için beğenmediler yoksa sac jantlaramı gitmemiş.şimdiden teşekkürler:) http://imageshack.us/photo/my-images/42/dsc0126322.jpg/" rel="nofollow">
Uploaded with http://imageshack.us" rel="nofollow - ImageShack.us
|
Mesajı Yazan: g-demir
Mesaj Tarihi: 08 Ağustos 2011 Saat 02:23
Bak orda dur işte, fena zarf attın sen bize  benim ikinci aslanımda (havamı sevsinler ablamın aslanı olur kendisi  ) petrol yeşil 306. üzerinde beyaz jantlar var, kireç gibi, ama nasıl yakışıyor varya bir gör! kesin boyamalıyım diyeceksin. mükemmel duruyor. aynı jantları bordo c3'e takmıştık, gene çok yakışmıştı. yarın bi foto atayım fikir edinirsin 
------------- 2004 307 XR 1,4 16V Gümüş Gri + Ön Dahil Cam Filmleri + OMVL LPG + Ztec 6000k Xenon + Simota Açık Hava Filtresi + Ztec Cold Air İntake + ZCW 17" Enigma Krom + Kumho Solus KH25 205/50/17 + Sparco topuz
|
Mesaj Tarihi: 08 Ağustos 2011 Saat 02:30
çok iyi olur.kararsız kaldım biraz:)
|
Mesajı Yazan: tigerland
Mesaj Tarihi: 08 Ağustos 2011 Saat 02:39
çok güzel olmuş bence. mükemmelll
------------- 206 RG 2000 206 GTI 2001 206 XS 2004 206 RC 2004 206+ 2012 206 GTI 2002 206 RED RC 207 GT 206 RC Black
|
Mesajı Yazan: statistican
Mesaj Tarihi: 08 Ağustos 2011 Saat 07:21
wrc gibi olmuş yakışmış...ama araca bu değişimi yaptıktan sonra bişeyler daha yapmalı yere yaklaştırsan ufak tefek dış modifiyeye girsen süper olur..
------------- 406 st 2.0hdi 2000 110hp
|
Mesaj Tarihi: 08 Ağustos 2011 Saat 07:52
Abicim sen konuya başta girecektin Bordoya beyaz jant 10numara olur ancak sac jantı bu haliyle pek gitmemiş,biraz basarsan güzel olabilir. Çelik jantta ise bu haliyle bile iyi duracaktır ama boyasını güzel atman gerek.
|
Mesaj Tarihi: 08 Ağustos 2011 Saat 08:24
her keze katılıyorum cok güzel olmus ama acılen arabayı basman lazım yoksa leylek gıbı duruyor :))
|
Mesajı Yazan: orhanax
Mesaj Tarihi: 08 Ağustos 2011 Saat 10:12
Alaşımlı Jantta çok güzel durur bence. Onu boyamadan önce ya boyanmış örnek bulmaya çalışın ya da photoshopu iyi bilen birinden bilgisayar üzerinde jant rengiyle oynamasını rica edin. Boyamadan önce en azından bir fikriniz olur.
------------- 2006 307 SW 1.6 HDI Comfort (B Rh+)
|
Mesaj Tarihi: 08 Ağustos 2011 Saat 10:23
Teneke jantlarda beyaz bence fena olmamıs. Jant 15" olsaydı cok daha guzel olurdu dıye tahmın edıyorum.
Yalnız celık jantları sıyaha boyarsan cıtalar tamponla uyum ıcınde olur dıye dusunuyorum...
|
Mesaj Tarihi: 08 Ağustos 2011 Saat 20:38
çevremde photoshoptan anlaan kimse yok malesef ama eğer forum içinden biri yardımcı olursa çok sevinirim.bu arada cecolinin önerisinide uygularsa süper olur.yani hem siyah hem beyaz renk.teşekkürler:)
|
Mesajı Yazan: vbmaster
Mesaj Tarihi: 08 Ağustos 2011 Saat 23:24
resimleri yükle linki ver birisi mutlaka halledip geri yükler linki verir vaktim olursa ben yaparım ...
------------- Sabır doğruyu yapmakta ısrar etmektir ...
Peugeot 206 Roland Garros 2000 Model 1.6i 8v 90 Beygir artık LPG'li (Atiker Fast II) Otoban faresi :) ARh(+)
|
Mesaj Tarihi: 09 Ağustos 2011 Saat 00:10
Benim Fikrim de bu falla Dur bakalım 306 da güzel duracakmı güzel olmuş falla kaç para verdin hacım...
|
Mesaj Tarihi: 09 Ağustos 2011 Saat 01:17
vbmaster Yazdı:
resimleri yükle linki ver birisi mutlaka halledip geri yükler linki verir vaktim olursa ben yaparım ...
|
http://imageshack.us/photo/my-images/853/dsc014942.jpg/ yapacak arkadaşa şimdiden ellerine sağlık diyorum:)
|
Mesaj Tarihi: 09 Ağustos 2011 Saat 01:17
ibrahim Aslan Yazdı:
Benim Fikrim de bu falla Dur bakalım 306 da güzel duracakmı güzel olmuş falla kaç para verdin hacım... |
kardeş 2 kutu boya 15tl 1 tanede zımpara oda 1 tl okadar:D
|
Mesajı Yazan: mon
Mesaj Tarihi: 09 Ağustos 2011 Saat 09:24
2 kutu boya 1 tanede zımpara mı? arkadaşlar yanlış mı okudum alaşım jantları boyamaya çalışıyorsunuz? alaşım jant boyanır mı hiç? bir daha düşünün...
------------- 206 2001 1.4 Colorline, Atiker
İlim dahi sanma senindir, Bilim dediğin yalnız Rab içindir.
|
Mesaj Tarihi: 09 Ağustos 2011 Saat 10:03
mon Yazdı:
2 kutu boya 1 tanede zımpara mı? arkadaşlar yanlış mı okudum alaşım jantları boyamaya çalışıyorsunuz? alaşım jant boyanır mı hiç? bir daha düşünün...
|
Arkadas yukarıda sımdılık sıyah teneke jantları beyaza boyarken kullandıgı malzemelerı yazmıs. Daha sonra alasım jantlarıda boyamayı dusunuyor.
Afedersın ama alasım jant neden boyanmasın merak ettım? Cızıldı bırsey oldu dıyelım oylemı kullanmak zorundayız???
|
Mesaj Tarihi: 09 Ağustos 2011 Saat 10:07
alaşım jant dediğimiz alimünyumdan başka bir şey değil. alimünyumuda boyamanın ne anlamı var. zaten onun kendine özgü parlak bir rengi var.
|
Mesaj Tarihi: 09 Ağustos 2011 Saat 10:09
Cem alaşımlı jant boyamak okadar kolay değil bence ,tenekeler gibi kolay boyanmıyor.Üstüne astar atman gerekiyor,uzun iş teferruatı var anlıyacağın...
|
Mesaj Tarihi: 09 Ağustos 2011 Saat 10:12
evet hero doğru söylemiş kazı kazanın kazısı gibi tırnakla kazırlar sonra boyayı.
|
Mesaj Tarihi: 09 Ağustos 2011 Saat 10:13
HeRo1727 Yazdı:
Cem alaşımlı jant boyamak okadar kolay değil bence ,tenekeler gibi kolay boyanmıyor.Üstüne astar atman gerekiyor,uzun iş teferruatı var anlıyacağın... |
Abıcım bende bılıyorum yanı  Dıkkat edersen ben kolay yada zor bırsey demedım. Sadece neden boyanmadıgını sordum. Arkadas boyanır mı demıs ya ona takıldım yanı 
|
Mesaj Tarihi: 09 Ağustos 2011 Saat 10:15
mon Yazdı:
alaşım jant dediğimiz alimünyumdan başka bir şey değil. alimünyumuda boyamanın ne anlamı var. zaten onun kendine özgü parlak bir rengi var.
|
Abıcım alasım jantın ustunde boya yokmu sanıyorsun sen. Boyasız alasım jant olmazkı 
Fabrıkada uretım safhasında nasıl boyanıyorsa gereklı sekılde boyarsan hıcbırsey olmaz... Jantlar boya atma durumuna bıle karsı garantılıdır. bılgın olsun...
|
Mesajı Yazan: Alparslan
Mesaj Tarihi: 09 Ağustos 2011 Saat 10:20
Sac jantlar güzel durmuş beyaz beyaz bende siyaha boyamıştım... beyazda güzel durmuş ama :)) eline sağlık
------------- Ford Focus 1,6 titanium 2010 BeyaZ... Albayın onayı ile TAXI VI :)
|
Mesaj Tarihi: 09 Ağustos 2011 Saat 10:20
Cem kardeşim ben yanlış anlamışım demekkı,jant boyamanın mazisi bende derindir. Boyayan arkadaşlar benden güzel bir para aldılar,uğraştılarda bende paylaşmak istedim :)
|
Mesaj Tarihi: 09 Ağustos 2011 Saat 10:25
boyanıyorsa bile evde boyanmaz herhalde?
|
Mesaj Tarihi: 09 Ağustos 2011 Saat 10:25
HeRo1727 Yazdı:
Cem kardeşim ben yanlış anlamışım demekkı,jant boyamanın mazisi bende derindir.
Boyayan arkadaşlar benden güzel bir para aldılar,uğraştılarda bende paylaşmak istedim :) |
Cok haklısın ona sozum yok. Boya ısı cok degısken bır konu. Fabrıkasyon boyanın dısında tecrube ve emege dayanan bır konu. Bırde jantın yapısıda boyama ve fıyat noktasında cok etken. Aynı ısı ucuza yapanda var pahalı yapanda var. Ama elbet aralarında kalıte ıscılık farkları olacaktır..
Senın suan kullandıgın jantlardan bahsedıyorsan gercekten ugrasması zor bır jant...
|
Mesaj Tarihi: 09 Ağustos 2011 Saat 10:27
Aynen,hatta 2 defa boya attılar üstüne altındaki renk beyazdı,bazen düşünüyorumda acaba beyazmı bıraksaydım.
|
Mesaj Tarihi: 09 Ağustos 2011 Saat 10:31
mon Yazdı:
boyanıyorsa bile evde boyanmaz herhalde? |
Sımdı bak jant kesınlıkle boyanır buna emın ol. Cunku soyledıgım uzere boyasız jant olmaz. Cunku presten cıkmıs alasım mat renkte olur parlamaz. O sekıldede asla satılmaz cunku gorunumu guzel olmaz...
Boyayı her yerde yaparsın yapılmaz dıye bır kaıde yok. Ama kalıtesı omru farklı olur. Mumkunu var ıse fırın boya yapmak en makbuludur... Arabalarıda fırında veya fırınsız boyayanlarda var. Bunun yanında jant nedırkı??? Adam metalık boyayı arabaya fırınsız atıyor mısal. Cokta guzel oluyor. Bu bıraz tecrube ve yetenekten ıbaret. Bırde fırınsız boyanın kuruması bıraz daha zaman alır vs vs
Gercı kendı ımkanlarıyla jant boyayanlarda var. Ne kadar guzel olur olmaz bu gorecelı bır kavramdır...
|
Mesaj Tarihi: 09 Ağustos 2011 Saat 10:34
HeRo1727 Yazdı:
Aynen,hatta 2 defa boya attılar üstüne altındaki renk beyazdı,bazen düşünüyorumda acaba beyazmı bıraksaydım. |
Kumlama yapıpta boyayı neden sokmedıler acaba??? Belkı malıyetı artırır dıye yapmamıslardır. Gercı guzel zımpara yapılırsa gerek kalmaz ama senın jantta ugrasmak bıraz zor...
Ayrıca o jantın orjınalı muhtemelen grıdır. Sonradan beyaza boyanmıstır. Sende altın sarı yaptırmıssın 
|
Mesaj Tarihi: 09 Ağustos 2011 Saat 10:41
Evet,adamlar boyayı kaldırdılar,kumlama yaptılar,birde üstüne boya çizikleri filan temizlediler 300tl  Jantlar 225tl,boya 300tl,lastikler 500 tl ,o jantlarla dolaşmanın zevki paha biçilemez
|
basınçlı yolla metal kalıba enjekte edilen metal, kalıptan çıktığı gibi elbette kullanılmıyor. senin dediğin gibi boyanıyorsa bu çok kötü. boyamak yerine parlatma işlemi uygulanması daha doğru olur bence. bu seferde diyeceksin ki ben siyah, beyaz, kırmızı, mavi renkli jant istiyorum bu nasıl olacak? o da basit ergiyik metalin rengi ile oynar daha sonra parlatırsın. ben bu işin böyle yapıldığını düşünüyorum hiç araştırmadım. eğer senin dediğin gibi yapılıyorsa bu çok da kaliteli olmadığını gösteriyor.
|
Mesaj Tarihi: 09 Ağustos 2011 Saat 10:51
mon Yazdı:
basınçlı yolla metal kalıba enjekte edilen metal, kalıptan çıktığı gibi elbette kullanılmıyor. senin dediğin gibi boyanıyorsa bu çok kötü. boyamak yerine parlatma işlemi uygulanması daha doğru olur bence. bu seferde diyeceksin ki ben siyah, beyaz, kırmızı, mavi renkli jant istiyorum bu nasıl olacak? o da basit ergiyik metalin rengi ile oynar daha sonra parlatırsın. ben bu işin böyle yapıldığını düşünüyorum hiç araştırmadım. eğer senin dediğin gibi yapılıyorsa bu çok da kaliteli olmadığını gösteriyor.
|
Belkı farklı teknıkler ıle yapılanı var olabılır 1000 de 1 dır yanı. Tum jantların aynı sekılde boyandıgını ıddıa edemem ama genel olarak hepsı boyanıyor. Yoksa adam ustundekı durumu elde edemez. Bır jant bayıyıne gıt jantları bır ıncele. Hepsı boyalıdır. Ic cemberını dıs cemberını kollarını ıncele gorursun. Zaten poryaya basan gobegınde boya yok. Orası mat bır sekılde. Makınenın cakı ızlerı ustunde...
Mesela benım jantım cıft renk. Asagında lınkını vereyım. Benımkı Black Diamond olanı. Cemberı komple sıyah ama kolların ust kısmı diamond renkte...
http://www.kormetal.com/Eng/Product_Details.Aspx?JantModel=KM%20685" rel="nofollow - http://www.kormetal.com/Eng/Product_Details.Aspx?JantModel=KM%20685
|
Mesaj Tarihi: 09 Ağustos 2011 Saat 10:53
biraz araştırmamda yarar var. saol
|
Mesaj Tarihi: 09 Ağustos 2011 Saat 10:59
mon Yazdı:
biraz araştırmamda yarar var. saol |
Rıca ederım. Ama senın soyledıgın gıbı erımıs metalın ıcıne renk katma olayının kımyasal bag yonunden durumunu ıncelemek gerekır. Ben o sekılde bır jant hıc gormedım.
Mesela herhangı bır jantı kaldırıma vs surtersen boyası kalkar alttan mat alasım cıkar. Senın dedıgın gıbı olsa cızılsede alttakı metalın parlak olmadan yıne aynı renkte cıkmadı gerekır...
Lamborghını de kullanılan jantların uretım safhasını ızledım onlarınkıde aynı anlattıgım sekılde yanı 
Metal sılındır halde kesılıyor. Cok yuksek sıcaklıktakı prese gırıyor. Sonra cnc ye desenı olusturuluyor. kollarının araları bıjon delıklerı vs acılıyor vs vs en son boyanıp vernıklenıyor...
|
Mesaj Tarihi: 09 Ağustos 2011 Saat 15:31
evet arkadaşım cecolinin dediği gibi o malzemeler sac jant içindi.diğerini boyarken zımpara 2 kat astar 2 kat boya kullanıcam.zaten sabah 10 gibi kurutmaya bıraksam 7 ye kadar ankara güneşinde kurur gibi düşünüyorum.ama deneyim randıman alamayan arkadaşlar varsa dikkate alırım elbette:)
|
Mesaj Tarihi: 09 Ağustos 2011 Saat 15:45
emrnl Yazdı:
evet arkadaşım cecolinin dediği gibi o malzemeler sac jant içindi.diğerini boyarken zımpara 2 kat astar 2 kat boya kullanıcam.zaten sabah 10 gibi kurutmaya bıraksam 7 ye kadar ankara güneşinde kurur gibi düşünüyorum.ama deneyim randıman alamayan arkadaşlar varsa dikkate alırım elbette:) |
Oncelıkle soylemelıyım kı kolay bır ıs degıl. Ayrıca senın jantın ınce kollarıda var. Bu sana zorluk cıkaracak. Ayrıca boyadan sonra vernık atmalısın.
Ayrıca boyadan sonra tozsuz bır ortam elde etmeye calıs. Yoksa tozlar ustune yapısır...
|
Mesaj Tarihi: 09 Ağustos 2011 Saat 15:52
CeCoLi Yazdı:
emrnl Yazdı:
evet arkadaşım cecolinin dediği gibi o malzemeler sac jant içindi.diğerini boyarken zımpara 2 kat astar 2 kat boya kullanıcam.zaten sabah 10 gibi kurutmaya bıraksam 7 ye kadar ankara güneşinde kurur gibi düşünüyorum.ama deneyim randıman alamayan arkadaşlar varsa dikkate alırım elbette:) |
Oncelıkle soylemelıyım kı kolay bır ıs degıl. Ayrıca senın jantın ınce kollarıda var. Bu sana zorluk cıkaracak. Ayrıca boyadan sonra vernık atmalısın.
Ayrıca boyadan sonra tozsuz bır ortam elde etmeye calıs. Yoksa tozlar ustune yapısır... |
kesinlikle haklısın tahmin edebiliyorum biraz daha düşünüyüm en iyisi.bu arada vernikli boyalar var diye biliyorum onlar işe yaramazmı?
|
Mesaj Tarihi: 09 Ağustos 2011 Saat 15:55
emrnl Yazdı:
CeCoLi Yazdı:
emrnl Yazdı:
Ayrıca boyadan sonra tozsuz bır ortam elde etmeye calıs. Yoksa tozlar ustune yapısır... |
kesinlikle haklısın tahmin edebiliyorum biraz daha düşünüyüm en iyisi.bu arada vernikli boyalar var diye biliyorum onlar işe yaramazmı?
|
Boya konusunda tecrubem bıraz az. O acıdan vernıklısını almak ıs gorurmu yoksa ayrı vernık almak dahamı ıyıdır bılemıyorum. Arastırma yapman gerekır. Yıne bılgısı olan arkadaslar varsa yardımcı olurlar zaten...
|
Mesaj Tarihi: 09 Ağustos 2011 Saat 15:59
verdiğiniz bilgiler fazlasıyla aydınlatıcı oldu çok teşekkürler:)
|
Mesaj Tarihi: 11 Ağustos 2011 Saat 00:31
biraz önce zımpara işlemini bitirdim arkadaşlar yarın sabah astar atıcam:)
|
Mesaj Tarihi: 12 Ağustos 2011 Saat 01:09
arkadaşlar astar işlemi sabah bitti akşama kadar güzelce güneşte kurudu.bugün akşam ankarada fena yağmur bastırdı ve jantlar balkonda idi.üzerine çöp poşetleri örtüp ağırlık koydum ama o poşetlerde biraz sızdı gibi.astara zarar verir mi acaba?
|
Mesajı Yazan: Mesut
Mesaj Tarihi: 12 Ağustos 2011 Saat 01:15
Paşam mıs gıbı olmus .. maşallah. ama aracı acılen yere basmman lazım yoksa jantları da arabanıda gosteremezsın... Az cok deneyımımız oldu bazı konularda bu bılgılere dyanarak soyluyorum bunu, Araç ne olursa olsun aracı yere bastıktan sonra ustune yapıstırdıgın bır stıcker bıle arabayı bastan sonra degıstırebılır yeterlı mal basık olsun .D
------------- ____BLUETAZZ___
4. vitese takmak 130 tl, 5. vitese takmak 270 tl eve gelen cezanın surattaki ifadesi paha biçilmez.....
|
|