Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

araç motorunu temizlemek...

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU
Forum Adı: Nasıl Yapılır ?
Forum Tanımlaması: Araçlarınızda uygulayabileceğiniz pratik çözümler
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=16932
Tarih: 23 Kasım 2024 Saat 19:38
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: araç motorunu temizlemek...
Mesajı Yazan: darknes0808
Konu: araç motorunu temizlemek...
Mesaj Tarihi: 06 Ağustos 2011 Saat 13:38
aracım pug 106 quick motorunu temizlemeye karar verdim.araştırmalarıma göre en doğru yöntem önce nemli bir bezle her tarafı silip sonrasında mazotlu bi bezle tekrar geçip kuru bi bezle durulamak.Ne dersiniz uygulamaya başlıyım mı ? =)

Cevaplar:
Mesajı Yazan: mimitt
Mesaj Tarihi: 06 Ağustos 2011 Saat 15:38
yağ sökücüler ile kirleri yumuşatıp,daha sonra fırçaladıktan sonra çaydanlık yada benzeri bir şeyle sıcak suyu kirin ve yağın çok olduğu yerlere dök(elektronik devrele dikkat et) aksın gitsin daha sonra nemli bir bezle yada süngerle silersen daha  temiz ve güzel olur,en sonda antistatik plastik parlatıcılardan alıp motora sıkarsan daha güzel olur,anti statik ürünler tozlanmayı geciktirir,pisliği hemen tutmaz,wd40 ve benzeri ürünler yağlanma yapar buda motun çabuk pislenmesine neden olur.

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 06 Ağustos 2011 Saat 17:02
dostum bununla ilgili forumda arama yap konular mevcut değişik temizleme şekilleri var

Mesajı Yazan: ByHack
Mesaj Tarihi: 21 Eylül 2011 Saat 20:59
bence suya sabuna hiç dokunma. 2 hafta önce bakım için aracı Ankarada yıldırımlar sanayi sitesinde öz simge peugeot var tavsiye üzerine oraya götürdüm. önce basınçlı havayla motorun tozunu çıkartıyorlar. daha sonra temizleme spreyi var bi kutu spreyi boşaltıyo motorun üzerine. bu temizleme spreyi ne kadar yağ, kir, tortu varsa akıtıp indiriyo aşağıya. en son basınçlı havayla tekrardan bi elden geçiriyorlar. ve en sonunda aracınızın motoru fabrikadan çıktığı gibi hatta daha parlak bi hal alıyor. :) inanın ben görünce çok şaşırdım ve hayran kaldım. kesinlikle tavsiye ederim. internette de satıyorlar galiba bu temizleme spreyini. alın spreyi basın, yakında bi lastikçi falan varsa onun hava tabancasından da istifade ederek kendiniz halledebilirsiniz...

-------------
307 XT (2004) 1.6 110 Hp....BRC Seq24 LPG

Mesajı Yazan: Long Beach
Mesaj Tarihi: 04 Ekim 2011 Saat 21:31
kesinlikle basincli suyu direkt motora tutmayin, hatta motoru sudan koruyun ( elektrik-elektronik kisimlari) motorun temiz olmasi sadece hissiyat hicbir getirisi yoktur. Motor eger yagli ise ( üst kapak conta etrafi, triger kayis etrafi, sanziman motor birlesimi )isin uzmanina temizletin ByHack'in dedigi yöntemle ve daha sonra (100-200km yol yaptiktan sonra) yukarida belirttigim yerleri kontrol edin eger yaglanma yine oluyorsa, arizayi en kisa zamanda giderin.
Imzam da da belirttigim gibi " çalisiyorsa kurcalama ;) "

-------------
1- Ucuza alan iki kere alir
2- Calisiyorsa kurcalama
3- Her zaman Gülümse ve tesekkür et.Hem maliyeti sıfır hem de değerine paha biçilmez.
4- Özür dilemeyi bilmiyorsan kimseyle kavga/tartismaya girme.

Mesajı Yazan: toga406
Mesaj Tarihi: 11 Mayıs 2012 Saat 17:54
güzel  slogan çalışıyorsa kurcalama bende katılıyorum

Mesajı Yazan: sercinho
Mesaj Tarihi: 11 Mayıs 2012 Saat 20:20
Orjinalini yazan: ByHack ByHack Yazdı:

bence suya sabuna hiç dokunma. 2 hafta önce bakım için aracı Ankarada yıldırımlar sanayi sitesinde öz simge peugeot var tavsiye üzerine oraya götürdüm. önce basınçlı havayla motorun tozunu çıkartıyorlar. daha sonra temizleme spreyi var bi kutu spreyi boşaltıyo motorun üzerine. bu temizleme spreyi ne kadar yağ, kir, tortu varsa akıtıp indiriyo aşağıya. en son basınçlı havayla tekrardan bi elden geçiriyorlar. ve en sonunda aracınızın motoru fabrikadan çıktığı gibi hatta daha parlak bi hal alıyor. :) inanın ben görünce çok şaşırdım ve hayran kaldım. kesinlikle tavsiye ederim. internette de satıyorlar galiba bu temizleme spreyini. alın spreyi basın, yakında bi lastikçi falan varsa onun hava tabancasından da istifade ederek kendiniz halledebilirsiniz...
ne kadar ucret odenız acaba bılgı verebılırmısnız.

-------------
peugeot 307 1,6 16v 110 hp technoplus uranüs yeşili brc lpg kıt simota air intake kit otto spec egzos eicbah 3,5 pro kıt yay,17 ınc rc jant marshal 215 45 17 matrac lastik 0505 603 85 79

Mesajı Yazan: toga406
Mesaj Tarihi: 11 Mayıs 2012 Saat 20:30
çok para değilse Ankara dan bende yaptırırım var mı bilen burda ücret dahi

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net