ilk uzun yol seyahati bilgi ?
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=16863
Tarih: 30 Eylül 2025 Saat 08:06 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: ilk uzun yol seyahati bilgi ?
Mesajı Yazan: Gökhan_S
Konu: ilk uzun yol seyahati bilgi ?
Mesaj Tarihi: 04 Ağustos 2011 Saat 00:05
arkadaşlar 2 aylık şehir içi araç kullanıcısıyım ve ilk arabamıda 2 ay önce aldım benzinli 2001 model 206,1 ay sonra uzun yola çıkmak istiyorum yaklaşık 850 km.sizce başarılı olurmuyum?ben hız yapmayı sevmem bu konuda rahatım.sizlerin bu ilk uzun yolculuğuma çıkmadan önce bana önerecegi birşeyler varmıdır?teknik trafik vs..?
------------- Peugeot 206 Xr Presence<< gerekirse peugeotumu balkona koyarım okadar seviyorum arkadaş ...
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: vbmaster
Mesaj Tarihi: 04 Ağustos 2011 Saat 00:17
Duble yol kullancaksan sorun değil hızı geçme sakin sakin yoluna bak 850 değil 1850 bile olsa 3 saate bir benzincide çiş vs. molası ver adımla sorun olmas.... dua etmeyi ihmal etme dua ile ayaktayız ...
------------- Sabır doğruyu yapmakta ısrar etmektir ...
Peugeot 206 Roland Garros 2000 Model 1.6i 8v 90 Beygir artık LPG'li (Atiker Fast II) Otoban faresi :) ARh(+)
|
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 04 Ağustos 2011 Saat 00:18
Şimdiden Hayırlı Yolculuklar... İlk Önce Aracının Ufak Tefek Bakımlarını Yaptırmanı Tavsiye Ederim. Örnek: Filtreler, Yedek Lastiğin Durumu, Aracın Suyu, Yağı, İlk Yardım Çantası, V.s Bir Diğer Önerim Yanında KGS veya OGS Bulundurman, Zira Kullanacağın Otobanlar Ücrete Tabii, Yola Çıkacağın Gün Uykunu İyi Almış Olmana Dikkat Et. Araç İçinde Yanında Kuruyemiş , Sakız, İçecek Bulundurmanda Yarar Var. Ör: Redbull - Burn Gibi 2 Saatte Bir Aracı Park Alanına Veya Bir Tesise Çekip Biraz Fiziksel Hareketler Yapıp Yoldaki Dalgınlığını Yok Edecektir... Yollardaki Enteresan Akaryakıt Şirketlerinden Uzak Durmanı Tavsiye Ederim... Enteresan İsimlerinden Kaynaklı Olsa Gerek Bütün Akaryakıt Fiyatları Normalden 20 - 30 Kuruş Ucuz Olur. JET PET. PETLİNE. AYPET. TÜRKOİL v.s v.s :))) Mümkün Mertebe Klimayı Açmamaya Özen Göster. Hem Yakıt Hemde Verdiği Rahatlıktan Dalgınlığa Sebeb Olabiliyor. Araçta Yol Arkadaşınla Sürekli Sohbet Ve Muhabbet İçinde Ol... Teybinde Sürekli Hareketli Parçalar Olsun... Camlarını Sonuna Kadar Açma 3 Parmak Genişliğinde Açarsan İçeride Hava Sürkülasyonunu Dengede Tutmuş Olursun... En Önemlisi, Emniyet Kemerini Mutlaka Takmalısın... Şimdi Yolun Açık Olsun... Aklıma Başka Detaylar Gelirse, Yazacağımdan Emin Olabilirsin...
|
Mesaj Tarihi: 04 Ağustos 2011 Saat 00:18
Şehirlerarası kullanım ile şehiriçi kullanım birbirinden tamamen farklı. Uzun yoldaki ilk kullanımında bence yanında tecrübeli bir sürücü ile yola çıkmalısın. Püf noktalarını bu şekilde daha rahat öğrenebilirsin.
|
Mesaj Tarihi: 04 Ağustos 2011 Saat 00:21
duble yol pek az buralarda ağrı'dan k.maraş'a gideceğim,gece yolculuğumu gündüz yolculugumu daha iyi?
------------- Peugeot 206 Xr Presence<< gerekirse peugeotumu balkona koyarım okadar seviyorum arkadaş ...
|
Mesaj Tarihi: 04 Ağustos 2011 Saat 00:25
Berkay Yazdı:
Şehirlerarası kullanım ile şehiriçi kullanım birbirinden tamamen farklı. Uzun yoldaki ilk kullanımında bence yanında tecrübeli bir sürücü ile yola çıkmalısın. Püf noktalarını bu şekilde daha rahat öğrenebilirsin. |
sevgili berkay,malesefki yanımda ailemden başka kimse olmayacak 3kişiyiz yani sonuçta ,gurbetten sılaya gidecez esas olan işte seninde dedigin gibi bana o püf noktalarını hatırlayabildiginiz kadarıyla anlatmanız faydalı olacak,herkesin bir ilk tecrübesi vardır
|
Mesaj Tarihi: 04 Ağustos 2011 Saat 00:28
Sana Yazdıklarımı Oku ... Gereken Tecrübeyi Bir Nebze Alacağından Eminim... Yollardaki Püf Noktaları Demekten Kastınızı Anlayamadım...
|
Mesajı Yazan: statistican
Mesaj Tarihi: 04 Ağustos 2011 Saat 00:31
bir tavsiyede benden ,gözüm kadranda olsun zira sürekli 100-110 gidince özellikle fren yapman gereken durumlarda pek yavaşlayamazsın hız götergesine bakarak frenini ayarla,ve erimiş asfaltta kesinlikle frene yüklenme....
------------- 406 st 2.0hdi 2000 110hp
|
Mesaj Tarihi: 04 Ağustos 2011 Saat 00:33
mesela gecemi çıkayım gündüzmü?mesela araba şehir içinde hararet göstergesi 90 a kadar çıkıyo bu normalmi?şehir içinde en çok 3 vitese kadar çıkıyom dikkat ediyorum 3.e çıktıgımda hararet göstergesi 90 ın hafif altına iniyo,demem o ki uzun yolda nasıl bir hareket geliştireyimki hararet sorunu ortaya çıkmasın?
|
Mesaj Tarihi: 04 Ağustos 2011 Saat 00:34
gözlerin sağlamsa gece çık,uzun yolda yagın antifirizin tamamsa hararet olayı kolay kolay olmaz
|
Mesaj Tarihi: 04 Ağustos 2011 Saat 00:36
statistican Yazdı:
bir tavsiyede benden ,gözüm kadranda olsun zira sürekli 100-110 gidince özellikle fren yapman gereken durumlarda pek yavaşlayamazsın hız götergesine bakarak frenini ayarla,ve erimiş asfaltta kesinlikle frene yüklenme.... |
yok kardeş ben 100-110 km yapmam arabada bebek olacak,tahminim yapacagım en fazla 80 olur
|
Mesaj Tarihi: 04 Ağustos 2011 Saat 00:42
gokhan bey albay beyın yazdıkları makul dur onlara dıkkat edersenız sıkıntınız olmaz 850 degıl daha fazlasını gıdersınız aracınızı gozden gecırın bakımlarını yaptırın ılk once saten 2 yıldır sehır ıcı arac kullanıyormussunuz acemılık kalmamıstır uzun yol bı okadar sehır ıcıne gore rahat bı okadarda zordur yavas bısekılde 100 110 km hızla gıdersenız aracın kontrolu her zaman sızde olur ve yakıttanda tasarruf edersınız ıns kazasız belasız gıder gelırsınız uzun yol tecrubenız hıc yoksa sıze tavsıyem sabah erken gunduz gozuyle cıkın derım gece yolculugu sızı bıraz yora bılır allah yolunuzu acık etsın saygılar
|
Mesaj Tarihi: 04 Ağustos 2011 Saat 00:48
uykusuz yola cıkma gerisi gelir zaten kardeşim.....
|
Mesaj Tarihi: 04 Ağustos 2011 Saat 00:48
ahmetsemiz Yazdı:
gokhan bey albay beyın yazdıkları makul dur onlara dıkkat edersenız sıkıntınız olmaz 850 degıl daha fazlasını gıdersınız aracınızı gozden gecırın bakımlarını yaptırın ılk once saten 2 yıldır sehır ıcı arac kullanıyormussunuz acemılık kalmamıstır uzun yol bı okadar sehır ıcıne gore rahat bı okadarda zordur yavas bısekılde 100 110 km hızla gıdersenız aracın kontrolu her zaman sızde olur ve yakıttanda tasarruf edersınız ıns kazasız belasız gıder gelırsınız uzun yol tecrubenız hıc yoksa sıze tavsıyem sabah erken gunduz gozuyle cıkın derım gece yolculugu sızı bıraz yora bılır allah yolunuzu acık etsın saygılar
|
teşekkürler arkadaşlar,ayrıca 2 yıllık tecrübem yok 2 aylık tecrübem var :)
|
Mesaj Tarihi: 04 Ağustos 2011 Saat 00:50
güzelce uykunu uyu,aracının bakımını yaptır,duanı oku,sabah erken saate çık kardeşim,evvel allahın izniyle
|
Mesaj Tarihi: 04 Ağustos 2011 Saat 00:51
Tamam Kardeşim Korkma Allahın izniyle Bişey Olmaz ... Dikkati Elden Bırakma Yeter. Yazdıklarımı Oku Defalarca Oku Sana Yardımcı Olacak Bir İki Maddesi Vardır. Mutlaka
|
Mesaj Tarihi: 04 Ağustos 2011 Saat 00:59
sağolun arkadaşlar ,bu siteyi kim açtıysa geçmişine rahmet,çok faydalı oluyor
|
Mesaj Tarihi: 04 Ağustos 2011 Saat 01:00
uykun gelirse eğer sakın şurda 10km kaldı 5km kaldı deme. 1 km de kalmış olsa çek müsait bir yere ya yanında şöfor varsa direksinu ona devret ya da park et aracı uyu. Allah muhafaza gözlerinin ne zaman kapandığını dahi anlamazsın. Benim gibi rüyanın ortasında uyanırsın
Ne olduğu bilinmeyen petrol istasyonlarından uzak dur. Mümkünse yakıt alacağın yerleri yolu bilen birinden öğren. Kestirme yolları kullanmamaya dikkat et :) Yolun ne halde olduğu belli olmuyor. İki saat lastik değiştirmekle uğraşmak zorunda kalıyorsun. Sık sık mola ver. Araçtan inip yürü. Açılırsın. Mümkünse bir navigasyon cihazının olması işi biraz daha kolaylaştırır. Aşırı hız yaptığın anda bağırır. Radar kayıtlı ise eğer uyarır. Yanlış yola sapma ihtimalin ortadan kalkar. Kurallara uy ancak karşıdaki kişinin kurallara uymayabileceğini de düşün ve her zaman önlemini al. Araca binerken besmele ile bin. Dua et. Sanma ki dört teker üzerinde gidiyoruz. Dua ile gidiyoruz.
NOT: Bölünmüş yol yapım çalışmalarının olduğu yerlerde çok dikkatli ol. Saçma salak yol açıyorlar. Nerden gideceğini bile tahmin üzere seçmek zorunda kalıyorsun.
|
Mesaj Tarihi: 04 Ağustos 2011 Saat 01:02
navigasyon dediğiniz şu yol bilgisayarımı oluyo,ekranda yolları felan gösteren?bazı şeyleri çok irdeleyerek soruyorum kusuruma bakmayın gerçekten ilk deneyimlerim olacak.
|
Mesaj Tarihi: 04 Ağustos 2011 Saat 01:06
Evet bahsettiğim cihaz o cihaz. Çok yardımcı oluyor. Sadece yolları değil. Hastahane, Petrol istasyonları, otoparklar vs vs vs Hemen hemen her ihtiyacınızın yerini görebiliyorsunuz.
|
Mesaj Tarihi: 04 Ağustos 2011 Saat 01:09
benim 2001 model peugeot 206 a ne marka taktırayım ne kadardır fiyatı felan?kaça takarlar
|
Mesajı Yazan: alisuat
Mesaj Tarihi: 04 Ağustos 2011 Saat 01:11
Sıla yolunu halledersin inşallah bende bir Maraşlı olarak memlekete gitmeyi hep severim, arkadaşlar detaylı bilgiyi vermiş, bende şunu söyleyim güzel bir albüm hazırla evde sonra o şarkı bu şarkı diye konsantreni dağıtma,ne olursa olsun panikleme sollama durumlarında arkanda kuyrukta birikse hiç bir şekilde panikleme yüzdeyüz emin olunca solla, yola çıktıktan sonra 2 redbull iç bunu özellikle önerim,
|
Mesaj Tarihi: 04 Ağustos 2011 Saat 01:12
Gökhan_S Yazdı:
ahmetsemiz Yazdı:
|
teşekkürler arkadaşlar,ayrıca 2 yıllık tecrübem yok 2 aylık tecrübem var :) |
sorry yanlıs okumusum
|
Mesaj Tarihi: 04 Ağustos 2011 Saat 01:18
alisuat Yazdı:
Sıla yolunu halledersin inşallah bende bir Maraşlı olarak memlekete gitmeyi hep severim, arkadaşlar detaylı bilgiyi vermiş, bende şunu söyleyim güzel bir albüm hazırla evde sonra o şarkı bu şarkı diye konsantreni dağıtma,ne olursa olsun panikleme sollama durumlarında arkanda kuyrukta birikse hiç bir şekilde panikleme yüzdeyüz emin olunca solla, yola çıktıktan sonra 2 redbull iç bunu özellikle önerim, |
ede sen merkezdenmisin
|
Mesaj Tarihi: 04 Ağustos 2011 Saat 01:26
Gökhan_S Yazdı:
benim 2001 model peugeot 206 a ne marka taktırayım ne kadardır fiyatı felan?kaça takarlar |
Olsun da hangi marka olursa olsun. Ben Navking X10 kullanıyorum. İstediğiniz programı çalıştırabiliyorsunuz. Fiyat olarak şu anda nerelerde bilmiyorum ancak ben aldığımda 190 liraydı. Teknosadan almıştım.
|
Mesaj Tarihi: 04 Ağustos 2011 Saat 01:30
baktım şimdi tavking x10 190 lira teknosada kaça takarlar kime taktırayım
|
Mesajı Yazan: Muhammet ÇAKIR
Mesaj Tarihi: 04 Ağustos 2011 Saat 01:36
Gökhan_S Yazdı:
baktım şimdi tavking x10 190 lira teknosada kaça takarlar kime taktırayım | takılacak bı yerı yok kardesım navıgasyon cep telefonu gıbı bısey bagımsız yanı :) cam tutacagı alırsın bıtane 10-15 tlye yapıstır cama sonra kullan baska bısey yok
------------- 1998 VW GOLF 1.6 105 hp Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!!
|
Mesaj Tarihi: 04 Ağustos 2011 Saat 01:39
Kendin takabilirsin.Takmada bir şey yok zaten.Cihazı cama yapıştırıp,cihazı açıp kullanma kılavuzundaki söylenenleri yapman yeterli.Yolları biliyorsan gerek yok,bilmiyorsan şart değil ama faydalı bir cihaz..
|
Mesaj Tarihi: 04 Ağustos 2011 Saat 01:40
vay arkadaş peugeotta macera bitmez demişti arkadaşın biri hakkatende neler var ya,hangi cama yapıştırayım?
|
Mesajı Yazan: Muhammet ÇAKIR
Mesaj Tarihi: 04 Ağustos 2011 Saat 01:42
Gökhan_S Yazdı:
vay arkadaş peugeotta macera bitmez demişti arkadaşın biri hakkatende neler var ya,hangi cama yapıştırayım? | navıgasyon cıhazının ekranını net bir şekilde görebileceğin cama yapıstır bu genellikle ön cama aynanın hizasına genellıkle :)
------------- 1998 VW GOLF 1.6 105 hp Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!!
|
Mesaj Tarihi: 04 Ağustos 2011 Saat 01:45
Araba başka bi alemdir arkadaşım,dur bakalım daha bir şey görmedin..:)
|
Mesaj Tarihi: 04 Ağustos 2011 Saat 01:52
Gökhan_S Yazdı:
baktım şimdi tavking x10 190 lira teknosada kaça takarlar kime taktırayım |
Kendin takabilirsin. Cama yapıştırma aparatı zaten veriliyor. Çakmaklıktan şarj edebileceğin bir yere takabilirsin. Ön camda görüşünü engellemeyecek bir yere takarsın. Cihazı alırsan bana ulaş sana link vereyim başka bir program çalıştırırsın. Cihaz üzerinde route66 var. Her ne kadar büyük şehirlerde işe yarıyor olsa da harita anadoluda pek iş görmüyor. Onun yerine i-go indirirsin haritaları daha ayrıntılı olur. Sen ulaşırsan yardımcı olurum.
|
Mesajı Yazan: alisuat
Mesaj Tarihi: 04 Ağustos 2011 Saat 01:53
Gökhan_S Yazdı:
alisuat Yazdı:
Sıla yolunu halledersin inşallah bende bir Maraşlı olarak memlekete gitmeyi hep severim, arkadaşlar detaylı bilgiyi vermiş, bende şunu söyleyim güzel bir albüm hazırla evde sonra o şarkı bu şarkı diye konsantreni dağıtma,ne olursa olsun panikleme sollama durumlarında arkanda kuyrukta birikse hiç bir şekilde panikleme yüzdeyüz emin olunca solla, yola çıktıktan sonra 2 redbull iç bunu özellikle önerim, |
ede sen merkezdenmisin |
evet aslen merkezliyim,yılda 1-2 giderim memlekete.
|
Mesaj Tarihi: 04 Ağustos 2011 Saat 02:08
kapagan Yazdı:
Gökhan_S Yazdı:
Kendin takabilirsin. Cama yapıştırma aparatı zaten veriliyor. Çakmaklıktan şarj edebileceğin bir yere takabilirsin. Ön camda görüşünü engellemeyecek bir yere takarsın. Cihazı alırsan bana ulaş sana link vereyim başka bir program çalıştırırsın. Cihaz üzerinde route66 var. Her ne kadar büyük şehirlerde işe yarıyor olsa da harita anadoluda pek iş görmüyor. Onun yerine i-go indirirsin haritaları daha ayrıntılı olur. Sen ulaşırsan yardımcı olurum. |
anadoluda iş görmüyor derken,mesela uzu yola çıkarken bana yardım etmezmi şu şehire şu kadar km. kaldı felan gibi
|
Mesajı Yazan: vbmaster
Mesaj Tarihi: 04 Ağustos 2011 Saat 02:15
GPS acemilerde kaza yaptırma oranı en yüksek cihaz ... uzun yolda problem olmas ama şehir içinde ekrana bakayım derken öndekine kösen bir çırpıda 10 arkadaş sayabilirim ...
------------- Sabır doğruyu yapmakta ısrar etmektir ...
Peugeot 206 Roland Garros 2000 Model 1.6i 8v 90 Beygir artık LPG'li (Atiker Fast II) Otoban faresi :) ARh(+)
|
Mesaj Tarihi: 04 Ağustos 2011 Saat 02:26

|
Mesaj Tarihi: 04 Ağustos 2011 Saat 02:43
Gökhan_S Yazdı:
kapagan Yazdı:
Gökhan_S Yazdı:
Kendin takabilirsin. Cama yapıştırma aparatı zaten veriliyor. Çakmaklıktan şarj edebileceğin bir yere takabilirsin. Ön camda görüşünü engellemeyecek bir yere takarsın. Cihazı alırsan bana ulaş sana link vereyim başka bir program çalıştırırsın. Cihaz üzerinde route66 var. Her ne kadar büyük şehirlerde işe yarıyor olsa da harita anadoluda pek iş görmüyor. Onun yerine i-go indirirsin haritaları daha ayrıntılı olur. Sen ulaşırsan yardımcı olurum. |
anadoluda iş görmüyor derken,mesela uzu yola çıkarken bana yardım etmezmi şu şehire şu kadar km. kaldı felan gibi |
Harita yetersiz kalıyor. Çoğu şehir ve ilçe ayrıntılı kayıtlı değil.
|
Mesaj Tarihi: 04 Ağustos 2011 Saat 02:44
vbmaster Yazdı:
GPS acemilerde kaza yaptırma oranı en yüksek cihaz ... uzun yolda problem olmas ama şehir içinde ekrana bakayım derken öndekine kösen bir çırpıda 10 arkadaş sayabilirim ...
|
Doğru konumlandırılmamışsa eğer usta da olsanız kaza yaptırtır. Doğrudan olmazsa dolaylı olarak. Ancak doğru konumlandırılırsa düzgün ayarlanırsa. Bir sorun teşkil etmez.
|
Mesajı Yazan: orhanax
Mesaj Tarihi: 04 Ağustos 2011 Saat 02:53
İlk defa uzun yola çıkıyorsan bence navigasyon falan kullanma. Dikkat dağıtabilir. Ona bakayım derken yola bakmazsın Allah muhafaza. GErekli diğer önerileri arkadaşlar yapmış zaten. Uykusuz olma, emniyet kemerini tak,gündüz gözü çık yola (bir aksilik durumunda gündüz yolculuğu her zaman daha iyidir.), sen hatasız olsan bile başkasının hata yapabileceğini aklından çıkarma, gözünün kesmediği yerde sollama yapaya kalkma. Ama çok da kaygılanma. Az kaygı insanı tedbirsiz yapar ancak çok kaygılanmak da hata yaptırır. Sen dikkatli olduktan sonra Allah'ın izniyle bir şey olmaz. Yolun açık olsun. Kazasız belasız yolculuklar dilerim.
------------- 2006 307 SW 1.6 HDI Comfort (B Rh+)
|
Mesajı Yazan: m.peker
Mesaj Tarihi: 04 Ağustos 2011 Saat 03:11
kesinlikle gündüz yola çık gece uzun yola ilk kez çıkacaksan tehlikeli uykuzuluk seni baya zorlar gündüz yola çıkman daha iyi
------------- 307 1.6 110 hp comfort dizel
|
Mesajı Yazan: murat206
Mesaj Tarihi: 04 Ağustos 2011 Saat 08:16
Bende üç aylık pug cuyum, ilk arabam ve bu ayın 20 sinde bende ilk uzun yola çıkacam, manisa somadan antalya'ya yaklaşık 550 km. Daha önce en fazla 150 km yola gidip gelmiştim, bakalım ilk uzun yol deneyimi nasıl olacak, iki kişi annem ve ben olacaz, geze geze gideriz diye düşünüyorum.
Dönüşte de sahil yolundan doğru dönecem, kemer, fenike, kaş, kalkan, fethiye, marmaris, kuşadası, Bayramda da yollar kalabalık olacak ama izin bu döneme denk geldi.
Tek korkum arabanın yolda arıza çıkarması, bugüne kadar maşallahı var hiç bi sorun çıkarmadı bana, inşallah tatilde de yüzümü kara çıkarmaz..
------------- 2004 206 XT 1.4 16V 90hp manuel (şeytan kırmızısı), KME lpg kit
|
Mesajı Yazan: mon
Mesaj Tarihi: 04 Ağustos 2011 Saat 09:05
Igdırdan Maraşa hangi yoldan gitmeyi planlıyorsun önce onu tesbit et. Navigasyon işine girmesen iyi edersin gündüz yolculuğunu tercih etmelisin bahsettiğin yol terör olayının yoğun olduğu yollardan biri. bu konuda aklından çıkmasın. epeybi acemisin ama bu yolculuk yapmana engel değil. buradaki kimse doğduğunan beri uzun yolda araç sürmüyor. duanı eksik etme. sen araç kullanırken yengede dua etsin bol bol. bizler Fatihin torunlarıyız, 558 sene önce dedemiz karadan gemi yürütüyordu. sen sadece uzun yolda araç kullanacaksın. Allahın izniyle kazasız belasız gider gelirsin.
Allah yolunu açık etsin.
------------- 206 2001 1.4 Colorline, Atiker
İlim dahi sanma senindir, Bilim dediğin yalnız Rab içindir.
|
Mesajı Yazan: Mehach
Mesaj Tarihi: 04 Ağustos 2011 Saat 09:25
Faydalı bir konu olmuş, teşekkürler. Ben de 2 aylık şehiriçi kullanıcısıyım. Bayramda buradan 295 km olan Aydın'a gitmek istiyorum ama cesaret edemiyorum. Erimiş asfaltta fren yapılmayacağını söylemeniz iyi oldu. Neden böyle hayati püf noktalarını baştan söylemezler ki, illa ki mıcır tecrübem gibi tecrübe mi etmek lazım  Başka fren veya gaza basılmayacak durumlar var mı arkadaşlar? Hayati tehlike oluşturabilecek püf noktaları vs??
|
Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 04 Ağustos 2011 Saat 09:50
Gökhan_S Yazdı:
duble yol pek az buralarda ağrı'dan k.maraş'a gideceğim,gece yolculuğumu gündüz yolculugumu daha iyi? |
iyice alışana kadar gündüz yolculuğu yap. Alışınca gece yaparsın.
Yaklaşık 10 senedir kullanıyorum yinede gece tek başıma yola çıkmam.
------------- Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar. Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
|
Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 04 Ağustos 2011 Saat 09:52
birde en önemli etkenlerden biri sürekli aynı hısda gittiğin için o hız sana yavaş gibi gelebiliyor aniden durman gerektiğinde duramadığında hızlı olduğunu anlıyorsun. Buna çok dikkat et. Birde reflex çok önemli. ani durumlarda soğukkanlı olmalısın reflexlerin sağlam değilse ona göre hızını ayarlamalısın.
------------- Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar. Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
|
Mesajı Yazan: UGuRs
Mesaj Tarihi: 04 Ağustos 2011 Saat 12:08
forumdada baaya maraşlı varmı:s hayırlı yolculuklar hemşo
suçatıyla maraş arasında halen yol çalışması var oraya cok dikkat et.
dikkatli git dikkatli gel
bende merkezdeyim
------------- KahramanKentli...
|
Mesajı Yazan: hhuzun
Mesaj Tarihi: 04 Ağustos 2011 Saat 13:40
en ufak yorgunluk hissedersen cek saga 10 15 dakika dinlen hayirli yolculuklar
------------- 306 2.0 HDI 2000 MODEL BREAK PETROL MAVISI FRANSIZ
|
Mesaj Tarihi: 04 Ağustos 2011 Saat 15:56
Kemerini tak başını dik tut yaslama hiiiççç bişiy olmaz Allahın izniyle fazla rahat olmamak gerek şöför koltuğunda gece gidersen karşıdan gelen ışığa bakmıyacaksın uykunu getirir birde arabaının içinde ne kadar az ışık olursa o kadar rahat edersin gece yolculuğunda lastik havalarını felanda kontrol et fazla felan olur gümleme felan yapmasın mazallah bijonların tam sıkılı olduğuna emin ol yağ su tamamsa araçtan yanada bir sıkıntı olcağnı zannetmem ama kesinliklee bijonlara bir bak
|
Mesajı Yazan: sace
Mesaj Tarihi: 07 Ağustos 2011 Saat 12:30
Şimdiden iyi yolculuklar. Belki çoktan yola çıkmışsındır bile ama birde dönüş yolu var. Benim acemi bi arkadaşım vardı uzun yola çıkmıştı. arabası 1.6 clio HB. 100 km de 12 litre benzin yakmış. Naptın olm sen dedim. Meğer arkadaş 5. vitese hiç takmamış hep 4 le gitmiş. Uygun yolda uygun hızda uygun viteste gitmek çok önemli.
------------- 2002 307 XR 1.6 ege mavi
|
Mesaj Tarihi: 07 Ağustos 2011 Saat 15:02
Mesaj Tarihi: 07 Ağustos 2011 Saat 15:10
pugti niyo iyi diyorsun hoş diyorsun usta değilsen fren yapma karda buzda çamurda diyorsun da insanda oturmuş refleksler var, adam usta olsa o reflekslerine hakim olabilir zaten basmaz ama çoğu zaman araba kaysa bile insan ayağını alamıyor frenden
|
Mesaj Tarihi: 07 Ağustos 2011 Saat 15:17
dostum ben onu kastetmedim. usta adam. dediğim bu gibi durumlardada fren kontrolunu sağlar.acemi adam için öneri fren kullanmaması tavsiye bu yani.. he o anda uygular veya uygulamaz kendi bileceği iş
|
Mesaj Tarihi: 07 Ağustos 2011 Saat 20:28
işte pugticim uygulamaz değil uygulayamaz demek istiyorum aynı şeyi diyoruz yani, ilk araba kullandığım zamanlarında (18 imde) eski renoyu 360 derece buzda çeviren biri olarak söylüyorum ayağımı alamamıştım frenden, sonra sonra değişiyor insan
|
Mesajı Yazan: tigerland
Mesaj Tarihi: 07 Ağustos 2011 Saat 21:43
istepnenin havasını kontrol et (kriko içinde mi kontrol et),
lastik tamir köpüğü yanında bulunsun,
lastik basınçlarını kontrol et önler 30 arkalar 32 (örnek) şeklinde,
aracın sigortalarında yedek var mı yoksa yedek sigortan daima olsun aracında,
kaza tespit tutanağı mutlaka torpidonda bulunsun,
araç bakımı yapıldıysa için rahat olsun :) ,
ilk yardım seti full bagajında bulunsun,
far ayarını kontrol et, gece kısa farların ayarsız ise sıkıntı çekersin,
verilen hız limitine uyarak, tabela ile gösterilen kurallara uyarak dönüşler kavşak hız limiti vs. bunlara da uyduktan sonra sağ salim yolculuğu bitirmen dileğimle :))
------------- 206 RG 2000 206 GTI 2001 206 XS 2004 206 RC 2004 206+ 2012 206 GTI 2002 206 RED RC 207 GT 206 RC Black
|
Mesajı Yazan: badcombatant
Mesaj Tarihi: 08 Ağustos 2011 Saat 00:14
Yola ne zaman çıkıcaksın bilmem ama söyliyceğim güneşin batımıyla doğumuna rastlama gün ışığı yolu görmene engel olur bu saatlerde güneş ön taraftaki sipeliğinde altında kaldığından siperliği indirsende pek fayda etmez bu yüzden gözlerinide baya bi rahatsız eder yanında muhakkak güneş gözlüğü bulundur.
Merak etme aslanına gerektiği gibi baktıysan oda seni yolda koymadan rahat rahat sorunsuz şekilde gidiceğin yere kadar götürücektir.
------------- 2004 1.4 hdi 307 xr
|
|