Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

şanzıman yağı

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=16825
Tarih: 21 Temmuz 2025 Saat 12:18
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: şanzıman yağı
Mesajı Yazan: Gökhan_S
Konu: şanzıman yağı
Mesaj Tarihi: 03 Ağustos 2011 Saat 00:49
arkadaşlar 1ay önce 2001 model peugeot 206 benzinli  arabayı memleketten aldım ve buraya getirdim gelirken yol şartlarının kötü olması sebebiyle 2 çukura düştüm buda hiç hoşuma gitmedi,getirdikten bir süre sonra sol ön tarafan direksiyon çevirince kart kurt ses gelmeye başlamıştı sorunu tesbit ettik ve ön sol amatisör takozunu degiştirmeye karar verdik.burada servis olmadıgından istemeyerekte olsa sanayiye götürdüm ve yeni getirttigim takozu sanayide taktırırken bişey dikkatimi çekti,eleman tekeri söktü yayı felan sökerken altına girdi arabanın ve ne olduysa o anda şanzıman yagı boşaldı akmaya başladı ,bu yagın akması normalmidir?neden yagı aktı sizce?  

-------------
Peugeot 206 Xr Presence<< gerekirse peugeotumu balkona koyarım okadar seviyorum arkadaş ...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 03 Ağustos 2011 Saat 01:45
Tıpayı çıkartmıştır kuvvetle muhtemel..Tıpayı yerine takınca tıpanın tam oturduğuna emin olun..

Mesaj Tarihi: 03 Ağustos 2011 Saat 08:51
Tamir Bittikten Sonra Yağ Akıntısı Devam Ediyormu? Eğer Devam Ediyorsa
Muhtemelen Şanzıman Kutusundan Kaçırma Vardır. Onunda Contaları Değişmesi Gerekebilir.
Çokta Maliyetli Bişey Olacağını Sanmıyorum. Zira Aynısı Benimde Başıma Geldi. 50 Lira Gibi Bir Rakamla Hallettim...
Aracı Arada Bir Durduğu Yerde Kontrol Et, Akıtma Devam Ediyorsa Baktırmanı Tavsiye Ediyorum

Mesajı Yazan: qqyyxx
Mesaj Tarihi: 03 Ağustos 2011 Saat 09:02
amortisörle ve çevresindeki mekanik aksamlarla oynamışsa muhtemelen aks keçesi yıprandığından hasar görüp oradan kaçırma yapmıştır.  aks keçelerini kontrol ettir.

-------------
206 hdi x-line
307 hdi desingtech 1,6 90bg
Focus ghia 2008    1,6 109 bg
Astra 2012       1,3 cdti 90 bg
2011 golf tdi 105bg

Mesaj Tarihi: 03 Ağustos 2011 Saat 09:03
Aks keçesinin değişmesi için ön takımın sökülmesine gerek varmıdır işçiliği uzunmu?

Mesaj Tarihi: 03 Ağustos 2011 Saat 09:04
Orjinalini yazan: qqyyxx qqyyxx Yazdı:

amortisörle ve çevresindeki mekanik aksamlarla oynamışsa muhtemelen aks keçesi yıprandığından hasar görüp oradan kaçırma yapmıştır.  aks keçelerini kontrol ettir.

Arkadaşa Katılıyorum... Aks Keçesi ve Körüklerin Bağlantı Noktasından Kaynaklıda Olabilir...

Mesajı Yazan: qqyyxx
Mesaj Tarihi: 03 Ağustos 2011 Saat 09:29

ben serviste değiştim yarım saat civarı sürdü. lastiği ve  salıncağı söküp aksı yerinden alıyor, yeni keçeyi takıp şanzıman yağını tamamlıyor. işlem tamamdır.

Ancak benim aklıma takılan bi konu var yetkili serviste olsun özelde olsun şanzıman yağını çevirmeyle koyuyolar yani tahmini 8 çevirme. daha sonra tapayı takana kadar dışarı akan yağın miktarı ustaya göre değişiyor.   şunu rahatlıkla söyleyebilirim sonradan şanzıman yağı değiştiren araçların şanzıman içindeki yağ miktarları ne yazıkki bi standart ta  olamıyor. Bende değiştim umarım eksik yada fazla koymamışlardır.

-------------
206 hdi x-line
307 hdi desingtech 1,6 90bg
Focus ghia 2008    1,6 109 bg
Astra 2012       1,3 cdti 90 bg
2011 golf tdi 105bg

Mesajı Yazan: onur07
Mesaj Tarihi: 08 Ekim 2013 Saat 23:07
Benim aractada akıtm vardi servise gittim, direksiyon kutusundan akitiyo degisecek sanzimandan akitiyo aks keçesi körük falan mevzu uzadı yagları işcilik dahil 1560 tl. Fiyat cikti

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net