Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

antipollution fault ve catalytic converter fault

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=16792
Tarih: 22 Kasım 2025 Saat 23:41
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: antipollution fault ve catalytic converter fault
Mesajı Yazan: emreyilik
Konu: antipollution fault ve catalytic converter fault
Mesaj Tarihi: 01 Ağustos 2011 Saat 16:40
Daha önce bu konuyu açan oldu mu bilmiyorum ama bugün yaşadığım sorun üzerine konuyu açmak istedim. Yol kenarında beklerken birden araç teklemeye başladı ve bu iki hatayı vermeye başladı..Eve kadar geldim ve aracı oynatmadan sizlere sorayım dedim. Tüpü taktıralı 2 ay oluyor. Araç bu hatayı verdikten sonra atikerin göstergesi hiç yanmıyor. Sanki çalışmıyor gibi.. Benzindeyken de aynısını yapıyor. Daha önceden bu problemi yaşayan arkadaşlar varsa,nasıl çözdüklerini söylerlerse çok sevaba girecekler şu mübarek ayda :)

-------------
2005 model Peugeot 206 X-line Triptonik//Atiker Sıralı Sistem//

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 01 Ağustos 2011 Saat 18:01
Biri yardım etsin :) CeColiiii Helpppppp

-------------

Mesajı Yazan: riva70
Mesaj Tarihi: 01 Ağustos 2011 Saat 18:23
aynı hata bendede vardı katalizör tıkanmak üzere dediler yenisini sordum 1000tl civarı imiş temizleyelim dediler temizlettim(içini bosaltılar) sorun gecti ama arıza ısıgı yandı aracın sesi yükseldi bende cıkma bir katalizör aldım taktırdım sorun cözülecek derken(lambanın sönmesi) tüp ayarsızlıgı meydana geldi yani birini yapsan başka birsey ortaya cıkıyor benderim gecici olarak içini bosalttır ve yeni bir katalizör araştırmaya basla bu sekillde binme araca.

-------------
Peugeot 307 1.6 XS seytan kırmızı
atiker multifast system

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 01 Ağustos 2011 Saat 20:02
Bilgisayara baglatip hatayi gormek gerekiyor.

Mesajı Yazan: utku72
Mesaj Tarihi: 01 Ağustos 2011 Saat 20:50
tüp takılırken egzost manifoldunu çatlatmış olabilirler.ben de aynı sorun vardı. çok sonra fark ettim...maifold çatlak ise üzerinde kaynak yaptırmaya çalış,çünkü söküp kaynak yaptıktan sonra takarken yine çatlıyor..bu yüzden üzerindeyken yaptırırsan iyi olur..

-------------
307 DİZEL

Mesajı Yazan: utku72
Mesaj Tarihi: 01 Ağustos 2011 Saat 20:52
kaynak yaptırdıktan sonra hiç sönmeyen arıza ışığım söndü.arabadaki tekleme kalmadı.çekişindede çok fazla artış oldu....daha detaylı bilgi istersen mesaj att.

-------------
307 DİZEL

Mesaj Tarihi: 01 Ağustos 2011 Saat 21:29
Arkadaşlar o hatayı verdikten sonra epey bir yol gittim ama bu sefer o hatayı tekrarlamadı.. neden olduğunu anlamadım ama yarın özel bir servise gidip baktırıcam. Ayrıca o hatayı motor çalışır durumda ve klima açıkken yapmıştı. Hareket halinde yapmadı. Belki de bu yüzdendi bilemiyorum..

-------------

Mesaj Tarihi: 05 Ağustos 2011 Saat 22:58
arkadaşlar bahsettiğim arızanın sebebini usta yakıtın kirliliği olarak buldu..Aracın her tarafına baktı ama bişey bulamadı..

-------------

Mesaj Tarihi: 06 Ağustos 2011 Saat 08:12
Orjinalini yazan: emreyilik emreyilik Yazdı:

arkadaşlar bahsettiğim arızanın sebebini usta yakıtın kirliliği olarak buldu..Aracın her tarafına baktı ama bişey bulamadı..

Elektronik donanimdaki (sensorler vs.) hatalar buyuk cogunlukla bir basgosterdimi yaptirana kadar gitmezler.
Bu yuzden aracinizi bilgisayara baglatip sorunun asil nereden kaynaklandigini gormelisiniz. Eger bir zaman sonra duzelmisse yakittan suphelenebilirsiniz ancak bundan %100 emin olamazsiniz. En guzeli bir baglatin ve %100 emin olun.

Mesajı Yazan: ugur_xs
Mesaj Tarihi: 09 Ağustos 2011 Saat 18:58
iki sorunuda yaşadım katalizörü 450 liraya aldım ve 2 yıl garantili tüp katlizörün ömrünü kısaltıyor bunuda herkez bilir yapcağın iki şey avr ya içini boşlatacaksın yada yenisini alcaksın antipollution ise tüp ayarındandır fakir karışım neden olur yanmasına

-------------
2004 PEUGEOT 206 XS 1.6 120 HP 16V

Mesajı Yazan: 106_arts
Mesaj Tarihi: 09 Ağustos 2011 Saat 21:04
Orjinalini yazan: riva70 riva70 Yazdı:

aynı hata bendede vardı katalizör tıkanmak üzere dediler yenisini sordum 1000tl civarı imiş temizleyelim dediler temizlettim(içini bosaltılar) sorun gecti ama arıza ısıgı yandı aracın sesi yükseldi bende cıkma bir katalizör aldım taktırdım sorun cözülecek derken(lambanın sönmesi) tüp ayarsızlıgı meydana geldi yani birini yapsan başka birsey ortaya cıkıyor benderim gecici olarak içini bosalttır ve yeni bir katalizör araştırmaya basla bu sekillde binme araca.

seni kötü kandırmıs kim temizleyelm dediyse sana ayıp etmiş . katalizör temizleme diye bişey yoktur egsozcular katalizörun içini almak için böyle numara yapıyorlar cunku baya para edıyor katalizörun içinden ckan madde

Mesajı Yazan: cermiki
Mesaj Tarihi: 09 Ağustos 2011 Saat 21:18
Emre kardeşim bende de fault antipollution hatası veriyordu birkaçgünden beri. tekleme yapıyordu. bugün özel bir servise götürdüm bilgisayara bağlattım. hatanın yakıttan kaynaklandığını söyledi usta. hatayı sildi. depoyu bitirmeye yakın iyi ve güvenilir bir yerden al takip edelim dedi. umarım sadece yakıttandır. yakıtı opetten alıyordum bu seferde shell i deneyeceğim.

Mesaj Tarihi: 09 Ağustos 2011 Saat 21:23
Orjinalini yazan: 106_arts 106_arts Yazdı:

seni kötü kandırmıs kim temizleyelm dediyse sana ayıp etmiş . katalizör temizleme diye bişey yoktur egsozcular katalizörun içini almak için böyle numara yapıyorlar cunku baya para edıyor katalizörun içinden ckan madde

bilgisayara bağlayınca katalizör kirliliği diyordu ama yinede numaradan yapmışsa haram olsun diyorum.

-------------
atiker multifast system

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 10 Ağustos 2011 Saat 01:18

bilgisayara bağlayınca katalizör kirliliği diyordu ama yinede numaradan yapmışsa haram olsun diyorum.

VAh kaderdaşım benim Sırıtma Bana da aynı teraneyi yutturdulardı.Ben de katalizörü boşalttırdım. Meğer o katalizörün içindeki madde veya her neyse hurdası bile iyi para yapıyormuş. Bir gariplik sezmiştim ama bilmediğim için bir şey diyememiştim. O bahsedilen maddeyi çöpe değil kutunun içine boşaltıp tezgahın altına atmışlardı. 

Ha bu arada şunu da ekleyeyim. LPG takıldıktan hemen sonraki gün olmuştu bu durum. Zengin karışım + Catayst Conventer Fault  benzeri iki hata oluşmuştu araçta meğer bunun sebebi katalizörün bitmesi değilmiş.  vs vs vs. Şerefi cüzdanının kalınlığı ile eşdeğer usta olduğunu sanan şeref yoksunlarının elinde ne olduğunuzu dahi anlamadan bir sürü paranız gidiyor. Benim gitti ondan biliyorum. 

Geçmiş olsun.

Mesaj Tarihi: 10 Ağustos 2011 Saat 05:15
Genellikle kalatilik konvertorlerin icerisinde az miktardada olsa platinyum, olmadi paladyum vardir. Kisilerin amaclari bu maddeleri geri donusturup para kazanabilmek ama bu donusum islemi cok tehlikeli ve uzman kisilerin yapmasi gereken bir olay. Fikir vermesi acisindan su andaki fiyatlarini veriyorum:

http://www.monex.com/prods/gold.html" rel="nofollow - Gold 1,752.00
http://www.monex.com/prods/platinum.html" rel="nofollow - Platinum 1,757.00
http://www.monex.com/prods/palladium.html" rel="nofollow - Palladium 744.00

Mesaj Tarihi: 11 Ağustos 2011 Saat 21:31
Orjinalini yazan: kapagan kapagan Yazdı:

VAh kaderdaşım benim Sırıtma Bana da aynı teraneyi yutturdulardı.Ben de katalizörü boşalttırdım. Meğer o katalizörün içindeki madde veya her neyse hurdası bile iyi para yapıyormuş. Bir gariplik sezmiştim ama bilmediğim için bir şey diyememiştim. O bahsedilen maddeyi çöpe değil kutunun içine boşaltıp tezgahın altına atmışlardı. 

Ha bu arada şunu da ekleyeyim. LPG takıldıktan hemen sonraki gün olmuştu bu durum. Zengin karışım + Catayst Conventer Fault  benzeri iki hata oluşmuştu araçta meğer bunun sebebi katalizörün bitmesi değilmiş.  vs vs vs. Şerefi cüzdanının kalınlığı ile eşdeğer usta olduğunu sanan şeref yoksunlarının elinde ne olduğunuzu dahi anlamadan bir sürü paranız gidiyor. Benim gitti ondan biliyorum. 

Geçmiş olsun.

yapacak bir şey yok eden bulur diyeceğim artık.
yazıklar olsun ığdır  adakardeşlere

-------------
atiker multifast system

Mesaj Tarihi: 11 Ağustos 2011 Saat 21:46
bu olay genelde lpg karısımı duzgun olmadıgında oluyor ama aracın durumuna gorede degısebılır.

Mesajı Yazan: MaximuS
Mesaj Tarihi: 11 Ağustos 2011 Saat 23:56
geçmiş olsun...

Mesaj Tarihi: 12 Ağustos 2011 Saat 00:29
geçmiş olsun.......

Mesajı Yazan: mydonese
Mesaj Tarihi: 22 Ağustos 2011 Saat 02:06
arkadaşlar aynı arıza bendede vardı bujileri değiştirdim katalizör arızası birdaha çıkmadı ama diğer arıza hala duruyor servis normal bişey olmaz lpg den dolayı çıkıyor diyor

Mesaj Tarihi: 02 Ekim 2011 Saat 18:02
Valla arkadaşlar çok usta gezdim çok olmasa da biraz para harcadım ama bir türlü bu sorun gitmiyor. Bazen ortaya çıkıyor bazen gidiyor. Gazdan gibime geliyor ama hata ikazı verdikten sonra ve araç titremeye ve gaz yememeye başlayınca benzine alıyorum yine aynısını yapıyor. YaNİ araç benzinde de aynı problemi yapıyor..Bugün tekrar yaptı..Peki sizce ati,kerin bağlantı kablolarından olabilir mi?? Sanki soketlerle alakalı bir sorun var gibi geliyor. Hafif bi temassızlıktan silindirin biri çalışmıyor olabilir mi?

-------------

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 02 Ekim 2011 Saat 18:07

katalizör arızası vermiş birde havayı kirletiyorum diye arıza vermiş. oksijen sensörlerini konrtol et önce. eğer o arızalanmışsa okuyamamışsa da aynı hatayı vermesi muhtemel. Birde lpgyi oksijen sensörlerine bağlamadılarsa devre dışı kaldığı için zengin karışım yada fakir karışım da da aynı sıkıntı olaibilir.

kolivanın dediği gibi ilk önce bilgisayara bağlayıp arıza kodunu öğrenmek gerekiyor.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 04 Ekim 2011 Saat 18:25
Yeni gelişmeler var arkadaşlar..Bugun LPG taktırdıktan sonra 10.000 km oldu ve filtreyi değiştireyim belki bu arada antipollution ve catalytic arızası gider dedim..Gitmedi :) ama dönerken opetten gaz alırken raflardaki motor temizleme ürünlerine takıldı gözüm..Bir tane aldım ve benzin deposuna döktüm. Araç zaten tekliyordu ve gaz yemiyordu 300 metre gittikten sonra birden düzeldi ve arıza lambaları ve uyarıları sustu..Çok mutlu oldum ama mutluluğum kısa sürdü..Akşam gelirken yine başladı ama bu sefer sadece motor arıza lambası sürekli yanıyor..Arada bir antipollution hatası veriyor..Catalytic converter arızası vermiyor..Çıldırıcam neredeyse..yok mu bunun bi çaresi arkadaşlar..

-------------

Mesaj Tarihi: 05 Ekim 2011 Saat 20:27
güncel

-------------

Mesajı Yazan: okan4037
Mesaj Tarihi: 27 Şubat 2012 Saat 07:37
bir güncellikte benden,  Aracım lpg li dün lpg sistemini söktürmeye gittim sonradan proje çizim maliyet filan vazgeçtik herneyse içime doğdu heralde bu sabahta ilk defa catality converter fault antipollution fault zaten yanıyordu.. ilk defa gördüğüm bir arızaydı  araç titrek çalıştı hatta bir iki kere istop etti lpg ye aldım ondada titrek benzindede öyle ne yapacam bilmiyorum servise bir sürü paramı gidecek acaba... fazla masraf çıkarsa katalitik iptali yapıp sebring egzoz atarım daha iyi sıkıldım bu arızalardan artık arabamı çok seviyorum ama önceki sahibi mahfetmiş lpg yide söküp attırıyorum bugün kesinlikle

-------------
MEÜ... 2004 307 1.6 Cc

Mesajı Yazan: nurettin60
Mesaj Tarihi: 11 Kasım 2012 Saat 01:57
bunun çözümü ne ya bendede var aynı sorun

Mesajı Yazan: orcuncingi
Mesaj Tarihi: 17 Kasım 2012 Saat 07:59
Aynı sorunu geçen hafta bende yaşadım.Giderken araç tekledi o dediğin hataları verip stop etti.Tekrar çalıştırdım hiç problem yok gibi gidiyordu ama arıza lambası sönmedi.Ankarada çok iyi bir ustam var sorduğumda yakıttan olduğunu söyledi.Zaten o gün oraya boğaz kelebeğini temizletmeye gitmiştim. Boğaz kelebeğini temizlettim ve bir daha shell den yakıt almadım. Ne tekleme var nede o tarz bir problem yaşamadım

Mesajı Yazan: aokaymaz
Mesaj Tarihi: 28 Ocak 2014 Saat 11:13
benim araçta katalizör arızasını derin sulardan hızlı bir şekilde geçersem yapıyor. Sarımım sudan hızlı geçince katalizör üstündeki sensör yada alt bölgedeki elektrik kabloları ıslanınca yapıyor araç tekliyor stop ediyor ancak bir süre sonra kuruyunca yapmıyor. Sanırım kısa devre gibi bişey oluyor.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net