Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ön cam kendiliğinden çatladı

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=16767
Tarih: 14 Eylül 2025 Saat 18:22
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Ön cam kendiliğinden çatladı
Mesajı Yazan: isodogu
Konu: Ön cam kendiliğinden çatladı
Mesaj Tarihi: 30 Temmuz 2011 Saat 23:05

malum Antalya oldukça sıcak memleket klimayı Auto konumunda çalıştırdığımda ön camın alt kısmında buğu meydana geliyordu ertesi gün arabaya bindiğimde tam bu kısımda camda çatlama meydana gelmiş buna benzer bir durumla karşılaşan varmı

Cevaplar:
Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 30 Temmuz 2011 Saat 23:54

bence kendiliğinden çatlaması zor daha önce taş falan gelmiş olabilir. durduk yere olmaz okadar test yapıp araştırma yapıp üretiyorlar. bide bu şekilde olsa kışnda soğukda kalorifer açıncada aynısı olurdu tabi yanlşım varsa düzeltin

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 31 Temmuz 2011 Saat 00:03
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

bence kendiliğinden çatlaması zor daha önce taş falan gelmiş olabilir. durduk yere olmaz okadar test yapıp araştırma yapıp üretiyorlar. bide bu şekilde olsa kışnda soğukda kalorifer açıncada aynısı olurdu tabi yanlşım varsa düzeltin

camın başka bir kısmında çok küçük bir çatlak var ama o bölümde dıştan bir etkiyle(taş değmiş)çatladığı belli diğerinde ise hiçbir deforme yok
ayrıca bahsettiğiniz kalorifer olayı mantıklı (ısı farkının içeriyle dışarı arasında yüksek olması)ama bende anlamadım bu olayı bahsettiğim gibi soğuktan buğulanan yerde çatlama olduğu için şüphelendim

Mesajı Yazan: orhanax
Mesaj Tarihi: 31 Temmuz 2011 Saat 00:10
Kendiliğinden çatlaması çok ama çok küçük bir ihtimal. Üretim ya da montaj sırasında oluşan çok küçük bir aksilik buna neden de olmuş olabilir. Ama bence fark etmediğiniz bir taş değmesi sonucu oluşma ihtimali yüksek.

-------------
2006 307 SW 1.6 HDI Comfort
(B Rh+)

Mesaj Tarihi: 31 Temmuz 2011 Saat 00:15
Orjinalini yazan: orhanax orhanax Yazdı:

Kendiliğinden çatlaması çok ama çok küçük bir ihtimal. Üretim ya da montaj sırasında oluşan çok küçük bir aksilik buna neden de olmuş olabilir. Ama bence fark etmediğiniz bir taş değmesi sonucu oluşma ihtimali yüksek.

benimde aklıma üretim hatası geldi ama ürettikden sonra kalite kontrol yapıyorlar o geldi aklıma. sonuçda kul yapısı ama birde cam orjinalmi yan sanayimi bununda etkisi olur

-------------

Mesajı Yazan: iibrahimm
Mesaj Tarihi: 31 Temmuz 2011 Saat 00:18
   sizin aracınız nedir bilmiyorum fakat   bende klımadan kaynaklı zannetmiştim cünki taş falan gelmemişti yeni camı taktırınca fark ettimki silecik mekanizması asınmış laşkalaşmış   mekanızma cama alttan carpıyor ve ordan catlamıştı sol kısıma yakın aşagıdan yuklarıya dogruşöförün gözünün ortasına galiyor

-------------
307 1,4 hdı

Mesaj Tarihi: 31 Temmuz 2011 Saat 00:23

evet imzanda aracın model donanım motor hacmi yakıt tsü vs belirtki her dafasaınra sormayalım değilmi?

-------------

Mesaj Tarihi: 31 Temmuz 2011 Saat 00:29

-------------
307 1,4 hdı

Mesaj Tarihi: 31 Temmuz 2011 Saat 00:30
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

evet imzanda aracın model donanım motor hacmi yakıt tsü vs belirtki her dafasaınra sormayalım değilmi?

Thumbs UpAlkış

-------------
307 1,4 hdı

Mesajı Yazan: g-demir
Mesaj Tarihi: 31 Temmuz 2011 Saat 01:43
vardır bi ufak taş vuruğu. ısı farkından çatlar ama çooook zor be dostum

-------------
2004 307 XR 1,4 16V Gümüş Gri + Ön Dahil Cam Filmleri + OMVL LPG + Ztec 6000k Xenon + Simota Açık Hava Filtresi + Ztec Cold Air İntake + ZCW 17" Enigma Krom + Kumho Solus KH25 205/50/17 + Sparco topuz

Mesaj Tarihi: 31 Temmuz 2011 Saat 06:07
Orjinalini yazan: iibrahimm iibrahimm Yazdı:

sizin aracınız nedir bilmiyorum fakat   bende klımadan kaynaklı zannetmiştim cünki taş falan gelmemişti yeni camı taktırınca fark ettimki silecik mekanizması asınmış laşkalaşmış   mekanızma cama alttan carpıyor ve ordan catlamıştı sol kısıma yakın aşagıdan yuklarıya dogruşöförün gözünün ortasına galiyor
araba 307 1.6 hdı premium bahsettiğiniz çatlak benimkiyle aynı gibi ,silecek mekanizmasını kontrol edicem ayrıca cam orjinal camdı

Mesaj Tarihi: 31 Temmuz 2011 Saat 10:07
malesef benim camda orjinaldi şimdi deyil

-------------
307 1,4 hdı

Mesajı Yazan: akantek
Mesaj Tarihi: 08 Nisan 2014 Saat 13:30
1. hatalı imalat
2. hatalı montaj
3. alınan başka darbenin kılcal çatlak yaratıp zamanla büyümesi
4. önceden değiştirilmiş olma ihtimali bundan dolayı (bknz 2) 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net