Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

anahtar kontaga oturmuyor (düzeltildi)

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=16729
Tarih: 22 Kasım 2025 Saat 22:00
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: anahtar kontaga oturmuyor (düzeltildi)
Mesajı Yazan: deamod
Konu: anahtar kontaga oturmuyor (düzeltildi)
Mesaj Tarihi: 29 Temmuz 2011 Saat 12:04
Selamun aleykum beyler

Bu gün direksiyonu söktüm gostergelerle fln oynadım patlak olan ışıkları değiştirdim vs vs bu sıradada ufak kuzenim yanımdaydı kontaga tornavida sokmuş ben bakmazken şimdi iste kontaga anahtarı soktugumda anahtar bi 3-5 mm dısarda kalıyor ve tam oturmuyor akü başlarını söktüm taktım olmadı biraz daha bekledim anahtarı biraz üstünde tuttum aküyü söktüm taktım anahtarı görüyor yani anahtarı unuttugumdaki dırılk dırılk sesi çıkıo ama anahtar tam oturmuyor bunu nasıl halledierim ki ben şimdi yardımlarınızı bekliiyorum en acilinden...

-------------
206 XS 1.6 8v 4 silindir Benzinli
Sade Ugly girl
0530 776 65 68
0RH+

Cevaplar:
Mesajı Yazan: peugeotefe
Mesaj Tarihi: 29 Temmuz 2011 Saat 12:06

Aracınız kontağındaki şifreler dağılmış olabilir

-------------
PEUGEOT YEDEK PARÇA TAMİR BAKIM SERVİSİ

Mesaj Tarihi: 29 Temmuz 2011 Saat 12:21
yani ne yapmam gerekiyor kendim halledebilirmiyim yoksa illaki servismi ?

-------------
Sade Ugly girl
0530 776 65 68
0RH+

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 29 Temmuz 2011 Saat 12:28
sıfreler dagılmıssa degısmek gerekebılır belkı. bıraz sakat ıs yanı

Mesaj Tarihi: 29 Temmuz 2011 Saat 12:29
sifrelerin dagılıp dagılmadıgını nasıl anlarım.

Ve dagılmamıssa baska neden olabilir ?

-------------
Sade Ugly girl
0530 776 65 68
0RH+

Mesajı Yazan: peugeotefe
Mesaj Tarihi: 29 Temmuz 2011 Saat 12:37
Şifre dağılmışsa kontak oturmaz.Yakınlarında kilitçi varsa çağırcaksın kontağı sökücek senin kontağı kurtarabılırse onu yapıcak kurtarmazsa yeni kontak alıcaksın

-------------
PEUGEOT YEDEK PARÇA TAMİR BAKIM SERVİSİ

Mesaj Tarihi: 29 Temmuz 2011 Saat 13:29
Kilitçi dediginiz anahtarcımı?

-------------
Sade Ugly girl
0530 776 65 68
0RH+

Mesaj Tarihi: 29 Temmuz 2011 Saat 13:31
Çilingir?

-------------
Sade Ugly girl
0530 776 65 68
0RH+

Mesaj Tarihi: 29 Temmuz 2011 Saat 13:46
Lütfen yardımmm

-------------
Sade Ugly girl
0530 776 65 68
0RH+

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 29 Temmuz 2011 Saat 14:10
kilitçi dedikleri evet anahtarcı, en yakın sanayiye git mutlaka bulursun. direksiyonun kapağını açıp kontağı sökcek. yaparsa olur yapamazsa yeni kontak alıcaksın.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 29 Temmuz 2011 Saat 14:32
şimdi anahtar girmedigi için sanayiye gidemem bursadayım ve burda kime gitmem gerektigini bilmiyorum ki bide hani sanayi nerde nasıl gidilir on u bile bilmiyorum pugit arakadasımız yardımcı olsa çok güzel olur yahu

-------------
Sade Ugly girl
0530 776 65 68
0RH+

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 29 Temmuz 2011 Saat 15:13
Sökmesi için ille de oto kilitçisi olması gerekmez. Sen mahalle arasında bir anahtarcı-kilitçi bulacaksın. Kontağı söktüreceksin. Bir elinde kontak, dğer elinde kontak anahtarı ile sanayini yolunu tutacaksın. Tamir edilmezse tüm kilit setini değiştirmek zorunda kalacaksın ki oldukça külfetlidir. Çünkü ben tek anahtarla; kapıyı, bagajı ve kontağı açıyorum. Sende de muhtemelen öyledir. Kontağı değiştirdiğinde buraları da değiştirmen gerekecek.

Mesaj Tarihi: 29 Temmuz 2011 Saat 18:50
Orjinalini yazan: Menderes Menderes Yazdı:

Sökmesi için ille de oto kilitçisi olması gerekmez. Sen mahalle arasında bir anahtarcı-kilitçi bulacaksın. Kontağı söktüreceksin. Bir elinde kontak, dğer elinde kontak anahtarı ile sanayini yolunu tutacaksın. Tamir edilmezse tüm kilit setini değiştirmek zorunda kalacaksın ki oldukça külfetlidir. Çünkü ben tek anahtarla; kapıyı, bagajı ve kontağı açıyorum. Sende de muhtemelen öyledir. Kontağı değiştirdiğinde buraları da değiştirmen gerekecek.

Aynen oyle arkadaş e peki elimdeki anahtara göre bu işi yapamazlarmı yani yeni kontak alsam elimdeki anahtara uyarlıyamazlarmı ki olmazsada çok saçma bişi canım :S

Ayriyetten bu kontagı ben kendim sökemezmiyim ? İlla bi anahtarcımı bulmam gerek ?

-------------
Sade Ugly girl
0530 776 65 68
0RH+

Mesajı Yazan: iibrahimm
Mesaj Tarihi: 29 Temmuz 2011 Saat 20:18
usta bursada kücük sanaide ve adliyenin arkasında kayapalı anahtarcı var tek adres tel no bulamadım tamirde yapar yenisinide bulur 

-------------
307 1,4 hdı

Mesaj Tarihi: 29 Temmuz 2011 Saat 21:26
kontagı ben tek basıma sokebilirmiyim ?

-------------
Sade Ugly girl
0530 776 65 68
0RH+

Mesaj Tarihi: 29 Temmuz 2011 Saat 21:32
usta aslında benimde kontakla biraz sorunum var nasıl söküleceyine bakmadım cünki ben bir şekilde onu yerinden sökerim kendim tamir etmeye kalkışırım hepten bozarım kendimden korkuyorum ama bende merak ettim biraz araştırayım bakalım 

-------------
307 1,4 hdı

Mesaj Tarihi: 29 Temmuz 2011 Saat 21:36
wala aklımdan da o geçiodu sokersem tamir etmeye bi çalışıyım diye zaten gosterge arızalıydı onu yapıyım derken bu bozuldu olcak is deil :D biri olu biri gidio :D

-------------
Sade Ugly girl
0530 776 65 68
0RH+

Mesaj Tarihi: 30 Temmuz 2011 Saat 00:34
  cok afedersşn ama iti an comagı hazırla diye bir laf vardır kayınpederi terminale götürmek icin yola cıktım kapılarının önünde anahtarı kontağa soktum birtürlü dönmezWall uğraştım bayagı zor bele döndü terminale bıraktım eve geldim yine aynı şekilde 30 dk ugraş sonunda tekrar calıştı garaja aldım .
    imoblizer i cıkarttım elktirik kısmını ayırdım fakat şifre kısmını cıkartamadım görünürde bir pim var o  tutuyor fakat cıkarttamadım  dw 40 ila iyice icini yıkattırdım sonra hava tuttum şimdi birazdaha iyi ama yinede biraz takılıyor 
  sizce anahtarın kendisi aşınmış olabilirmi ?

-------------
307 1,4 hdı

Mesajı Yazan: mehmet1965
Mesaj Tarihi: 30 Temmuz 2011 Saat 01:17
bende de aynı sorun olmustu ben bıraz da el yetenegımın sayesınde soktugum gıbı gerı toplayabıldım ama sıfre nın bırısı fazla deforme oldugu ıcın bırısını eksıltmek zorunda kaldım ama sımdı durumu gayet ıyı yanı eger el yetenegın varsa yapabılırsın yoo yoksa sakın derım takım falan lazım kontagı yerınden sokmek bıle baya vakıt alıyor yıne de yapacagım dersen yardım ıcın 05065828199  kolay gelsın

-------------
     2000      
206 xr prenses
aşk-ı şehir
   ESKİŞEHİR

Mesaj Tarihi: 30 Temmuz 2011 Saat 02:07
yapacammm :) hani el yetenegi varda ilk defa bi anahtar sokecem bakalım hayırlısı bişiler yapmaya çalışıcaz olmadı ararım sağolasın

-------------
Sade Ugly girl
0530 776 65 68
0RH+

Mesaj Tarihi: 30 Temmuz 2011 Saat 10:02
Orjinalini yazan: deamod deamod Yazdı:

yapacammm :) hani el yetenegi varda ilk defa bi anahtar sokecem bakalım hayırlısı bişiler yapmaya çalışıcaz olmadı ararım sağolasın

bide şöyle düşün, zaten eninde sonunda yenisini alacaksın bari elinden geleni yap olmazsa al dimi. inşallah halledersin, yarında bursadaki buluşmaya katılırsın.

-------------

Mesaj Tarihi: 30 Temmuz 2011 Saat 12:50
umarım bakalım hayırlısı birazdan inicem halletmeye çalışıcam kendimi iyi hissetmem gerekiyor :)
Herkese yorumlarından ötürü teşekkürlerimi sunarım...

-------------
Sade Ugly girl
0530 776 65 68
0RH+

Mesaj Tarihi: 31 Temmuz 2011 Saat 00:45
Orjinalini yazan: deamod deamod Yazdı:

umarım bakalım hayırlısı birazdan inicem halletmeye çalışıcam kendimi iyi hissetmem gerekiyor :)
Herkese yorumlarından ötürü teşekkürlerimi sunarım...
üstat sonuc ne oldu  yapa bildinmi

-------------
307 1,4 hdı

Mesajı Yazan: g-demir
Mesaj Tarihi: 31 Temmuz 2011 Saat 01:34
yaparsın yaparsın. bu kadar inançlı kendine güvenen adam yapar. olmadı öğrenir

-------------
2004 307 XR 1,4 16V Gümüş Gri + Ön Dahil Cam Filmleri + OMVL LPG + Ztec 6000k Xenon + Simota Açık Hava Filtresi + Ztec Cold Air İntake + ZCW 17" Enigma Krom + Kumho Solus KH25 205/50/17 + Sparco topuz

Mesaj Tarihi: 31 Temmuz 2011 Saat 10:54
yahu başlığı değiştirmişsin ama nasıl yaptığını açıklamamışsın

-------------

Mesajı Yazan: okan77
Mesaj Tarihi: 31 Temmuz 2011 Saat 12:41
gözünaydın

Mesaj Tarihi: 31 Temmuz 2011 Saat 13:12
aşağıya indim sonuç olarak..
dişlerinden kurtaramadıgım için tornavida yardımıyla dişleri tutan bu kontagın oturdugu yerleri egdim sonra büyük tornavida ve çekiç yardımıyla kontagı yerinden çıkardım. Elektirik aksamını söktüm ve elime aldım kontagı komple olarak 3 parçadan oluştugunu gordum ayırdım teker teker şifreli bolumu elime aldım baktım hala anahtar oturmuyor nerden olabilir nerden olabilir derken anahtarı biraz itliyim dedim it it it it derden bi anda suratıma parcalar fırladı :) baktım anahtar oturuyor :) dedim simdi sifreleri sökmeye bi anda hepsi daılınca tabi yerine oturtması zor oluyo :) siz siz olun benim gibi bi anda daıtmayın teker tker aheste aheste yoksa çok ugrastırıo neyse birazda şansın yardımıyla bütün parçaları yerine oturttum sonra anahtarı taktım gene oturmuyor zıbırcık bende arabaya düzkontak yaptım sitenin görevlisinin yönlendirdigi birisine gittim oto elektirikci ama bayada bi işini biliyo sadece elektirik deyil motorda yapabilmekteymiş gemlikte her neyse dedim usta suna bi el at yahu aldı eline evirdi cevirdi soktu topladı abi al bunu çöpe at bu gitmiş dedi bende hiç çaktırmadım tabi açtım baktım die :) dedim parçası varmı sende dedi abi bu var valeo nun 80 lira dedi sendeki kablolarla bunu birleştirirz sadece kontagın degisir diyerimim orjinalligi bozulmas iyi dedim gel takalım gittik kabloyu taktık bu seferde oturmadı eski parçalarla birleştirdik ettik ediştirdik ve yerleştirdik üstünede immo yu taktık marşa bastık saat gibi işlio yanlız şu anda iki adet anahtarım var biri kapıları biri kontagı simdi anahtarın otomatigini yaptırıp tek anahtar kullanıcam herşey bundan ibaret...

-------------
Sade Ugly girl
0530 776 65 68
0RH+

Mesaj Tarihi: 31 Temmuz 2011 Saat 14:01
geçmiş olsun,

-------------

Mesaj Tarihi: 31 Temmuz 2011 Saat 15:37
teşekkürler 

-------------
Sade Ugly girl
0530 776 65 68
0RH+

Mesaj Tarihi: 31 Temmuz 2011 Saat 23:14
    gecmişolsun

demekki benmde sökseydim daha dogrusu sökebilseydim benin sonumda aynı alocaktı neysekı dw 40 la isimi hallettim kontagın icini iyice dw 40 ila  doldurdum snra hava tuttum arkasından resmen camur cıktı iki defe tekrarladım şu an sorunsuz calışıyor 

-------------
307 1,4 hdı

Mesaj Tarihi: 01 Ağustos 2011 Saat 03:55
Orjinalini yazan: iibrahimm iibrahimm Yazdı:

gecmişolsun

demekki benmde sökseydim daha dogrusu sökebilseydim benin sonumda aynı alocaktı neysekı dw 40 la isimi hallettim kontagın icini iyice dw 40 ila  doldurdum snra hava tuttum arkasından resmen camur cıktı iki defe tekrarladım şu an sorunsuz calışıyor 

Valla bende dw 40 yok belki olsaydı dedigini yapardımama yoktu sonuç olarak 100 lira bayıldım tam sunu yapıyım derken başka bişey çıkıo şimdide kaza dikiş tutturamadık gitti bakalım hayırlısı...

-------------
Sade Ugly girl
0530 776 65 68
0RH+

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net