Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

araç brandası araca zarar verirmi?

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=16664
Tarih: 29 Temmuz 2025 Saat 17:56
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: araç brandası araca zarar verirmi?
Mesajı Yazan: forewer_fb
Konu: araç brandası araca zarar verirmi?
Mesaj Tarihi: 26 Temmuz 2011 Saat 14:22
Arkadaşlar aracı boya koruma ve pasta cilası uygulaması yaptırmayı düşünüyorum, ancak aracım hafta içi genelde park halinde yatış pozisyonunda:) dolayısı ile toz toprak kuş pisliği oluyor. bende branda alayım diyorum ancak kimi boyaya zarar veriyor diyor kimi bişey olmaz diyor.
sizce ne yapmalıyım kullanan deneyimli arkadaşlar varmı? sevgiler saygılar.

-------------
İETT, metrobüs, dolmuş, vapur :)hala peugeot sevdalısı
B Rh(+) 0533 484 26 08

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 26 Temmuz 2011 Saat 14:27
Orjinalini yazan: forewer_fb forewer_fb Yazdı:

Arkadaşlar aracı boya koruma ve pasta cilası uygulaması yaptırmayı düşünüyorum, ancak aracım hafta içi genelde park halinde yatış pozisyonunda:) dolayısı ile toz toprak kuş pisliği oluyor. bende branda alayım diyorum ancak kimi boyaya zarar veriyor diyor kimi bişey olmaz diyor.

Guzel bır kumastan alıpta kendın yaptırırsan bırsey olmayacagı kanaatındeyım. Ama yınede golgede kollamaya calısman lazım. babam yıllardır kendı yaptırdıgı brandayı kullanıyor hıcbır sorun yok. ama pıyasada bulunan naylon kumaslar guneste kalınca zararlı olabılır ıyıce arastırmak gerekır dıye dusunuyorum...

Mesaj Tarihi: 26 Temmuz 2011 Saat 14:41
araştırdığım kadarıyla son dönemde çıkan brandalar var. dikişsiz ve içleri polyeser ve terleme yapmıyor deniliyor. araç genel olarak gölgede,. ağaç altınada koyamıyorum kuş pisliğinden dolayı. branda alsam ağaç altına koyabilirim aslında

-------------
B Rh(+) 0533 484 26 08

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 26 Temmuz 2011 Saat 14:55
Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

Guzel bır kumastan alıpta kendın yaptırırsan bırsey olmayacagı kanaatındeyım. Ama yınede golgede kollamaya calısman lazım. babam yıllardır kendı yaptırdıgı brandayı kullanıyor hıcbır sorun yok. ama pıyasada bulunan naylon kumaslar guneste kalınca zararlı olabılır ıyıce arastırmak gerekır dıye dusunuyorum...

evet bende bu konuyu merak ediyorum.

cem abi benim aracın garajını gördüm ağacın dibinde. kuş pisliği sıkıntım yok ama ağaçtan akan reçine gibi bişeyler beni usandırdı. Bende branda işine girecektim fakat her defasında aracı çizmesinden korkuyordum.

sen böyle diyince kumaş işi aklıma yattı. bilirsin denizli tekstil memleketi, bizimkilere söyliyeyim güzel bir kumaş ayarlasınlar sonra araca göre dieklim tertemiz olur dimi.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 26 Temmuz 2011 Saat 15:03
benim kapının önündeki direkte 2 tane kumru var.. ben yıkatıoom onlar kirlio yerini değiştiriom  bu sefer tele gelip pisliolar.. yemin ederim en sonunda sapan alıcam :) vurucam :) 

Mesaj Tarihi: 26 Temmuz 2011 Saat 15:05
bakalım ben birazdaha araştırayım alternatif ürünler vardır belki

-------------
B Rh(+) 0533 484 26 08

Mesaj Tarihi: 26 Temmuz 2011 Saat 15:07
Orjinalini yazan: by_ersin by_ersin Yazdı:

benim kapının önündeki direkte 2 tane kumru var.. ben yıkatıoom onlar kirlio yerini değiştiriom  bu sefer tele gelip pisliolar.. yemin ederim en sonunda sapan alıcam :) vurucam :) 
aman ersinim kıyma kumrulara:) aracın yerini değiştir, yada illa ki vurucam dersen ikisinide vur ki ayırma kumrularıKahkaha

-------------
B Rh(+) 0533 484 26 08

Mesaj Tarihi: 26 Temmuz 2011 Saat 15:20

Ayıp ayıp hayvanları sevıyoruz vurmuyoruzz Sırıtma

Mesaj Tarihi: 26 Temmuz 2011 Saat 15:40
ersin aracını çekemiyorlardır ondan yapıyorlardır bu terbiyesizliği:)

-------------
B Rh(+) 0533 484 26 08

Mesaj Tarihi: 26 Temmuz 2011 Saat 15:53

beyler boya koruma yaptırın en iyisi güneşten,tozdan,kuş pisliginden,su tutmuyor akıp gidiyor her türlü dış etkenden koruya yani boyaya deymiyor boyanın üzerindeki korumaya geliyo ondanda kolaylıkla çıkıyor iz kalmıyo ben yaptırdım çok memnunum 1 yıl gidiyor bu koruma.   pasta + cila + koruma = 150 tl. branda işi zor tak çıkar bi süre sonra sıkılmaya başlarsınız.

Mesaj Tarihi: 26 Temmuz 2011 Saat 15:54
Hergun kullanılmayan aracta pek sıkıntı olmuyorda hergun sok tak sıkıcı olur muhtemelen

Mesaj Tarihi: 26 Temmuz 2011 Saat 16:11
Orjinalini yazan: OKANKYM OKANKYM Yazdı:

beyler boya koruma yaptırın en iyisi güneşten,tozdan,kuş pisliginden,su tutmuyor akıp gidiyor her türlü dış etkenden koruya yani boyaya deymiyor boyanın üzerindeki korumaya geliyo ondanda kolaylıkla çıkıyor iz kalmıyo ben yaptırdım çok memnunum 1 yıl gidiyor bu koruma.   pasta + cila + koruma = 150 tl. branda işi zor tak çıkar bi süre sonra sıkılmaya başlarsınız.

bunu öğrendiğim iyi oldu. demek o kadar etkili bu korumaOuch

-------------
B Rh(+) 0533 484 26 08

Mesaj Tarihi: 26 Temmuz 2011 Saat 16:16

Orjinalini yazan: OKANKYM OKANKYM Yazdı:

bunu öğrendiğim iyi oldu. demek o kadar etkili bu korumaOuch
bide araban yeni boyadan çıkmış gibi oluyor.yakıyo ortalığıGülme

Mesaj Tarihi: 26 Temmuz 2011 Saat 16:20
ya kardeşim dur akşam gidip görüşücektim, sabırsızlandım bak. Arabada şeytan kırmızı ki ne yanar beeeeeEmbarrassed eğer anlaşırsam öncesi sonrası resimlerini sizlerle paylaşıcam.

-------------
B Rh(+) 0533 484 26 08

Mesaj Tarihi: 26 Temmuz 2011 Saat 16:28
http://api.viglink.com/api/click?format=go&key=a39e83bdb76aa44f27b4c72beb7fbe31&loc=http%3A%2F%2Fforum.peugeotturkey.com%2Fforum_posts.asp%3FTID%3D16437%26title%3Dbeyaz-aslanm&v=1&libid=1311686783349&out=http%3A%2F%2Fimageshack.us%2Fphoto%2Fmy-images%2F268%2Fsta42284.jpg%2F&ref=http%3A%2F%2Fforum.peugeotturkey.com%2Fforum_topics.asp%3FFID%3D8%26PN%3D2%26title%3Dye-aralari&title=Beyaz%20aslan%C4%B1m%20-%20Peugeot%20T%C3%BCrkiye%20Forumlar%C4%B1%20-%20Sayfa%201&txt=%3CIMG%20border%3D0%20src%3Dhttp%3A%2F%2Fimg268.imageshack.us%2Fimg268%2F3450%2Fsta42284.jpg%3E" rel="nofollow">

Mesaj Tarihi: 26 Temmuz 2011 Saat 16:34
çok güzel maşallah kazasız belasız. açık renkte buysa koyu renkte ne olur

-------------
B Rh(+) 0533 484 26 08

Mesaj Tarihi: 26 Temmuz 2011 Saat 17:24
ben kendim yaptım abi profil resmime bakabilirsin (:

tabi pasta cila yaptım boya koruma vs yok yani.

geçen bir arkadaş paylaşmıştı. aracı nano teknoloji dedikleri ince şeffaf bir madde ile kaplıyorlar. ne çiziliyor ne kalkıyor boyan ilk günkü gibi korunuyor. araba öyle parlıyor ki gözünü alamıyorsun (:

-------------

Mesaj Tarihi: 26 Temmuz 2011 Saat 22:00

Eski aracımdan tecrübe branda özellikle araç güneş altında bırakıldığında tavandaki boyayı kavuruyor.

Mesaj Tarihi: 26 Temmuz 2011 Saat 22:44
Bu ankara daki güvercin kumru vs.nin kesin yediğinde içtiğinde birşey var, hepsi cırcır meretler patır patır arabayı hedef alıyorlar sanki, kuru birşeyler mi yedirsek, acılı birşeyler yeseler birşeyleri kalmaz mı ne Evil Smile Hayvanları severim ama bu güvercinler şapşal şapşal bakıp arabanın üzerine bırakmıyorlar mı kütleyi çığrımdan çıkasım geliyor Wacko

Mesajı Yazan: DRIVER34
Mesaj Tarihi: 27 Temmuz 2011 Saat 10:07
Orjinalini yazan: mustafa_uslu mustafa_uslu Yazdı:

Bu ankara daki güvercin kumru vs.nin kesin yediğinde içtiğinde birşey var, hepsi cırcır meretler patır patır arabayı hedef alıyorlar sanki, kuru birşeyler mi yedirsek, acılı birşeyler yeseler birşeyleri kalmaz mı ne Evil Smile Hayvanları severim ama bu güvercinler şapşal şapşal bakıp arabanın üzerine bırakmıyorlar mı kütleyi çığrımdan çıkasım geliyor Wacko

Bu yazını okuyunca aklıma fıght club'taki bir sahne geldi seyrendenler bilir... güvercinlere musil ilacı gibi bişey içiriyorlar sabah tüm arabalar rezil... EmbarrassedEmbarrassedEmbarrassed

-------------
307 14XR16V(Sİyah)2005
5427327273
http://goo.gl/mc9cY" rel="nofollow">

Mesajı Yazan: Mehach
Mesaj Tarihi: 27 Temmuz 2011 Saat 10:15
Reçine benim de başımın belası.. İşyerinde çok çam ağacı var, onlardan uzak duruyorum bu yüzden güneşe koymak zorunda kalıyorum. Güneşin bir zararı oluyor mu araca uzun vadede? 

Mesaj Tarihi: 27 Temmuz 2011 Saat 10:23
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

geçen bir arkadaş paylaşmıştı. aracı nano teknoloji dedikleri ince şeffaf bir madde ile kaplıyorlar. ne çiziliyor ne kalkıyor boyan ilk günkü gibi korunuyor. araba öyle parlıyor ki gözünü alamıyorsun (:

kardeşim ufacıcık avatar resminden bile aracının nasıl parladığı belli:) o kadar parlatılırmı araba nazar edeceksinKahkaha

-------------
B Rh(+) 0533 484 26 08

Mesaj Tarihi: 27 Temmuz 2011 Saat 10:34

Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

kardeşim ufacıcık avatar resminden bile aracının nasıl parladığı belli:) o kadar parlatılırmı araba nazar edeceksinKahkaha

ama abi bende boya koruma teflon kaplama gibi profesyonel koruma yok sadece pasta cila yaptık eşimde yardım etti sağolsun (: Erik ağacının altında olduğu için hafif hafif reçine akıyor ama çam gibi güçlü değil allahtan biraz su tutunca hemen çıkyıor.

madem boya koruma için para vericeksin bari şu işi araştırayım ona ver abi önce bi bulayım.

-------------

Mesaj Tarihi: 27 Temmuz 2011 Saat 10:51
ellerinize sağlık. tamam ozman sen bir araştır haberleşiriz.

-------------
B Rh(+) 0533 484 26 08

Mesaj Tarihi: 27 Temmuz 2011 Saat 11:14
nano teknoloji şeffaf kaplamayı 1 hafta önce kuzenim sıfır aldığı araca yaptırmak istedi 1000 tl dediler. 

Mesaj Tarihi: 27 Temmuz 2011 Saat 11:23
evet yeni araçlarda birazdaha pahalı, ama okdarda olmaması lazım. fiyatı nerden aldı. sonax ta daha uygun diye biliyorum.

-------------
B Rh(+) 0533 484 26 08

Mesaj Tarihi: 27 Temmuz 2011 Saat 11:28
bayi yönlendirmiş neresi oldunu bilmiyorum gerçektende çok pahalı .

Mesaj Tarihi: 27 Temmuz 2011 Saat 11:47
sonax fiyatları var burada belkide en üst paketi önermişlerdir
http://www.sonax.com.tr/content/pages/announcements.asp?id=58" rel="nofollow - http://www.sonax.com.tr/content/pages/announcements.asp?id=58

-------------
B Rh(+) 0533 484 26 08

Mesaj Tarihi: 27 Temmuz 2011 Saat 12:00

forever_fb arkadaşı buldum. sitemizdeki üyelik acı vaysal_ank

buda kendi aracına uygulama yapmış hali,

-------------

Mesajı Yazan: insomnia
Mesaj Tarihi: 27 Temmuz 2011 Saat 12:30
ben yıllardır bez branda kullanıyorum naylon brandalar araç boyasına zarar veriyor sizede kumaş bir branda tavsiye ederim

-------------
306 1.6 XR şeytan kırmızı
Alpıne S serıes 30 cm Subwoofer & Sony Xplod 500w XM-SD14 Amphı & Pıoneer DEH-4250 sab bass 4*50w & Kıcker DS 650.2 Mıd Bass &
O RH+ bayariin haa

Mesajı Yazan: DRIVER34
Mesaj Tarihi: 27 Temmuz 2011 Saat 18:58
bağcılarda görmüştüm özel dikim yapıyorlardı birdahaki geçişimde alayım bari numarasını... 

-------------
307 14XR16V(Sİyah)2005
5427327273
http://goo.gl/mc9cY" rel="nofollow">

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net