Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bu sorun hakkında bilgisi olan varmı :( (Çözüldü)

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=16551
Tarih: 09 Ağustos 2025 Saat 18:54
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Bu sorun hakkında bilgisi olan varmı :( (Çözüldü)
Mesajı Yazan: hakann83
Konu: Bu sorun hakkında bilgisi olan varmı :( (Çözüldü)
Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 01:31
Hayırlı akşamlar arkadaşlar. Bende 2006 1.4 HDI feline var. Aramda ne ince yanak lastik nede yaylarında oynama vardır. 14 inç lastik takılı ama gel gelelim tek başıma giderken bile altı çukurlarda veya tümseklerde sürtüyo sürten tarafta genelde ön tarafı nerden resim ekliycemi bulamadığım için resimlerini yükleyemedim bu konu hakkında bilgisi olan varmı banabi yardımcı olurmusunuz.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 02:04
araçta oynama olmadığına eminsen başka bir sorun var kanaatimce biraz daha detaylı anlatabilirmisin.

Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 02:10
Yeni aldım aracı 2006-2011 arası bir bayan kullanmış ilk sahibi ve oynama yok hatta arkası yüksek bile geldi bana düşürmeyi düşünüyodum ama ön taraf en ufak kasiste sürtüyo resim eklemeye çalıştım olmadı resim yükleme yerine üye oldum yükledim linki vericekken 'no files were uploaded' uyarısı çıkıyo

Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 02:21
http://imageshack.us/photo/my-images/560/13072011011.jpg/" rel="nofollow">

Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 02:24
aracın resmi bu yarın daha detaylı çekip yüklerim arkadaşlar

Mesajı Yazan: hallowman2005
Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 02:33
Hakan aracın ön tarafında düşürme olmadığına emin ol öncelikle tekerleği düz çekseydin daha iyi anlaşırdı ama sanki düşürülmüş gibi birde ön lastiğin havasını kontrol et. Ayrıca  Lastik ebatınıda tam olarak yaz . (175/65/14) Son olarak aracı aldığın kişinin lafıylada hareket etme kimse malımın şu kusuru var demez iyi bi ustaya göster bence.

-------------
Ömer ERESEN ABRh+ 1981
PEUGEOT 307 1.6 HDI LOOK - 110 Bg. Siyah

Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 02:40

Evet kasko yaptırıcaktım onun için çektim resimleride o yüzden lastiğede dikkat etmedim :D yarın sabah tamircime gidim ozaman ben bi bakalım lastik havaları iyi ama dediğin gibi ön tarafı indirmiş olabilirler bi baktırayım sizede akşam dönüş yaparım durum hakkında ilgi ve alakanız için saolun yinede.

Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 02:50
Bu arada aracın hayırlı olsun şu anki aracım 307 ama 206 benim vazgeçemediklerimdendir. İnşallah kazasız ve cezasız günlerde binersin. 

-------------
Ömer ERESEN ABRh+ 1981

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 09:02
hakan83 aracı kasko yaptırmak için fotoğraflarını çekmenin ne alakası var anlayamadım. ben kasko yaptığımda benden böyle bişey istemediler.

aracın lastikleri düz olsa daha iyi olurdu. lastik ile çamurluk arası normal gibi geldi ama altı yere yakın gibide gözüküyor. alta kartel muhafaza varmı? belki eski sahibi taktırmış yamultmulştur o sürtüyordur.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 09:44
arkası yüksekse dediğin gibi ön tarafın sürtmesi doğal gibi geldi bana mantık olarak :)

Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 10:00
aksine arkası öyle çok kaldırılmış gibi görünmedi bana yaConfused

Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 12:22
Orjinalini yazan: hallowman2005 hallowman2005 Yazdı:

Bu arada aracın hayırlı olsun şu anki aracım 307 ama 206 benim vazgeçemediklerimdendir. İnşallah kazasız ve cezasız günlerde binersin. 

Saol arkadaşım amin allah herkese kazasız ve cezasız araclarını kullanmak nasip etsin... 206 nın bukadar rahat olacağını hiç tahmin etmiyordum cidden mükemmel çıktı bu kadarını beklemiyodum yalan yok :d

Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 12:26
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

hakan83 aracı kasko yaptırmak için fotoğraflarını çekmenin ne alakası var anlayamadım. ben kasko yaptığımda benden böyle bişey istemediler.

aracın lastikleri düz olsa daha iyi olurdu. lastik ile çamurluk arası normal gibi geldi ama altı yere yakın gibide gözüküyor. alta kartel muhafaza varmı? belki eski sahibi taktırmış yamultmulştur o sürtüyordur.

Ne bilim arkadaşım resimlerini yollarsan bizde merkeze yollıycaz dediler 2-3 tane firmaya sordum hepside resimlerini istedi. Aksama lasikleri düz olarak resimleri ekliycem. Sabahta ustama gittim elinde baya iş vardı bakamadı yarın sabah yine gidicem ama düşük gibi durmuyo dedi. Altta korumu muhafazası var o sürtüyo zaten bakalım yarın ne diycek ustam bakınca merakla bekliyorum bi 206 nın ön tarafının ölcüsünü alacam bide bunun kini bakalım ne kadar fark var aralarında.

Mesajı Yazan: EminÖNAL
Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 12:38
Bende kasistler biraz yüksekse ve araçta kartel muhafaza varsa o sürtüyordur diyecektim..

-------------
A3

Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 15:16
muhafaza sürtüyo onu biliyorum ama sürtücek bi kasis değil örneğin bundan once palio 1.6 16v vardı ondada hiç oymana yoktu ve 13 inc jant lastik vardı ailecek bindiğimizde bile bir kere sürtmedi şuan da sürttügü yerlerden de geçmiştim onunla bunda tek başıma giderken bile korkarak geçiyorum sürtecek diye bakalım yarın belli olucak ne dir ne değildir. 

Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 16:02

Acaba aracın amortısorlerı ıyıce yumusamıs veya patlamıs olupta bundan dolayı arac cok esnıyor olabılır mı ???

Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 16:29
Bencede Amartisörlerden Olabilir.

Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 18:39

amortısorlerı patlak olsa ses gelirdi çünkü zamanla takozunuda bozar ama esneme yapmış olabilir görünürde amortısorlerden dışarı yağda kaçırmamış

Mesajı Yazan: denizcAn
Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 18:50
Çok İlginç Bir Durum 14'' Olmasına Rağmen Nasıl Olurda Sürter Hala Anlamış Değilim Var Aslanın Bir Sıkıntısı Bir Ustaya Danış Bence. Önemli Bir şeyi Varsa Daha Fazla Masraf Çıkarmasın.

-------------
Deniz Can KARAKUŞ
Peugeot 206+(Plus)2011 Comfort 1.4 Dıesel 70HP (İNCİ SİYAH)

Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 22:14
Yarın sabah götürüyorum ustama bakalım ne çıkacak merakla bekliyorum birazdan yeni resimlerini koyucam orda lastık daha düz bakın bakalım yorumunuz ne olacak arkadaşlar

Mesaj Tarihi: 23 Temmuz 2011 Saat 02:38

Hakan acizane fikrim aracının ön ve arka kısımlarında bariz bir orantısızlık var hatta bu orantısızlık özellikle aracın sağ (yolcu) tarafında sanki. Tümseklerden geçerken sürtünmenin hangi tarafta olduğunu kontrol ettin mi eğer sağ tarafta ise o kısımda bir anormallik var demekki. Lastik havalarının basıncı eşit ve normal olsa bile araç boş iken ön kısım (motor vs. olması sebebiyle) biraz ağır basabilir ama sanki biraz fazla basık gibi.    

-------------
Ömer ERESEN ABRh+ 1981

Mesaj Tarihi: 23 Temmuz 2011 Saat 14:43
Orjinalini yazan: hallowman2005 hallowman2005 Yazdı:

Hakan acizane fikrim aracının ön ve arka kısımlarında bariz bir orantısızlık var hatta bu orantısızlık özellikle aracın sağ (yolcu) tarafında sanki. Tümseklerden geçerken sürtünmenin hangi tarafta olduğunu kontrol ettin mi eğer sağ tarafta ise o kısımda bir anormallik var demekki. Lastik havalarının basıncı eşit ve normal olsa bile araç boş iken ön kısım (motor vs. olması sebebiyle) biraz ağır basabilir ama sanki biraz fazla basık gibi.    

Resimleri çektiğim zeminde düz değildi sanırım ondan da öyle durabilir sabah lifte çıkattık aracı ama senin dediğin gibi muhafazanın sağ alt kısmı sürtüyo ve sol taraftaki vidası takılmamış muhafazanın onu taktık suan demene aşamasındayım ilk denemeden olumlu olarak geçti her zaman geçtiğim ve sürttüğü bi kasis vardı ordan geçtim hemde yanımda biri vardı Kahkaha ve sürtmedi yavaşta geçmedim sürtmesi lazımdı iyikide sürtmedi sinirim bozuluyo sürttükçe. yinede ilgi ve alakan için teşekkür ederim sana ve tüm değerli arkadaşlara.

Mesaj Tarihi: 23 Temmuz 2011 Saat 14:48
sanayine lifte çıkartmadan gittim birtane daha 206 buldum çamurlukla asvalt arasındaki mesafeyi ölçtüm 644cm çıktı sonra kendi arabamı ölçtüm oda 64cm çıktı şöylede bişey var aracın arkası yüksek görünüyo ama önle bi farkı yok arkada yerden çamurluğa olan yüksekliği 64cm çıktı baktığım 206'da da 65 ckmıştı.

Mesaj Tarihi: 23 Temmuz 2011 Saat 20:13
Bu durumda sorun büyük ihtimalle gevşemiş vidadan kaynaklanıyor demekki. Neyse geçmiş olsun diyelim o zaman.

-------------
Ömer ERESEN ABRh+ 1981

Mesajı Yazan: a_them
Mesaj Tarihi: 23 Temmuz 2011 Saat 20:49
Orjinalini yazan: EminÖNAL EminÖNAL Yazdı:

Bende kasistler biraz yüksekse ve araçta kartel muhafaza varsa o sürtüyordur diyecektim..

Bende karterden die dusundum göruyorum bazen nerdeyse duz yolda deycek. Bi kasiste durup bak.

-------------
Pug 106 quiksilver 2001

Mesaj Tarihi: 23 Temmuz 2011 Saat 23:18
Evet arkadaşlar 100/95 sorun muhafazanın bir vidasının olmaması ve esnemeden kaynaklı sürtünme gibi duruyo bugün hiç sürtmedi vidası takıldıktan sonra. Şimdi biri bana tarif ederse konu başlığını nasıl düzelte bilirim. (Çözüldü) diye.

Mesajı Yazan: okan77
Mesaj Tarihi: 24 Temmuz 2011 Saat 13:18
Her sorun böyle kolay çözülse  keşke :) Geçmiş olsun

Mesaj Tarihi: 24 Temmuz 2011 Saat 13:49
eyvallah arkadaşımm

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 24 Temmuz 2011 Saat 20:59
hadi geçmiş olsun. cem abinin dediği gibi fasla esniyordu herhalde. fazla esnediği içinde araçdan inince normal gözüküyor ama binince fazla esnediği için gereğinden fazla alçalıyordu herhalde.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 25 Temmuz 2011 Saat 00:49
sanırım muhafazanın bir vidası eksikti onu taktık kesinlikle sorun çözüldü iki gündür kullanıyorum şeytan kulağına hiç sürtmedi

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net