Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

zift temizliği önerisi

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=16417
Tarih: 23 Haziran 2025 Saat 01:26
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: zift temizliği önerisi
Mesajı Yazan: tilbe307
Konu: zift temizliği önerisi
Mesaj Tarihi: 16 Temmuz 2011 Saat 14:29
arkadaşlar malum yaz geldi aracımıza asfalttan yapışan ziftleri uygun yollu ve boyaya zarar vermeden temizlemenin yolu nedir ?

-------------
2010 3008 1.6 VTİ 120 HP PRİNS LPG

Cevaplar:
Mesajı Yazan: VEDATDINC
Mesaj Tarihi: 16 Temmuz 2011 Saat 14:35
gazyağı yada oto bakım ürünlerinde zift temizleme için özel temizleme maddesi var

-------------
2004 307XR 1.6 atiker

Mesajı Yazan: EmRe26
Mesaj Tarihi: 16 Temmuz 2011 Saat 14:51
mazot la temizleyeblrsnz

Mesajı Yazan: Engin Tepe
Mesaj Tarihi: 16 Temmuz 2011 Saat 15:23
Gaz yagı ve ufak boya fırcası yardımı ıle oncelıkle agır yogun olan yerlerden başla, camlara degdırme hafıfce fırcala ve yıka enn son buyuk 6 7 cm kare lık sungerler e gaz yagını dok ve bırı arabaya su tutarken bırı de sungerle ızlerı temızlesın yoksa golge gıbı ız kalıyor, ozellıkle acık renk arabalarda. 2 3 saatınızı alır.

-------------
PEUGEOT PARTNER ADVENTURE 2.0 HDI 90bg 2008 SİYAH 100 km/6.5 Lt 0 5419 649 7 58
▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 16 Temmuz 2011 Saat 16:07
Babamın eski arabası (Tofaş) zift olmuştu, aracı güneşli bir günde rampa olan bir yere koyup zift olan yerlere sana yağı sürmüştük. 3-4saat sonra ziftler akmaya başladı ve arabayı güzelce yıkadık, çıktı.
Bu önerimi yeni model araçlara uygulamak istemeyen olabilir ama benim bildiğim en ekonomik yöntem bu. Şahsen ben dahi kendi arabama uygulamam.

Mesaj Tarihi: 16 Temmuz 2011 Saat 16:25
elbette gaz yagı hem gaz yagı boyayı besler...

Mesajı Yazan: Burak07
Mesaj Tarihi: 16 Temmuz 2011 Saat 19:16
Orjinalini yazan: mustiii mustiii Yazdı:

Babamın eski arabası (Tofaş) zift olmuştu, aracı güneşli bir günde rampa olan bir yere koyup zift olan yerlere sana yağı sürmüştük. 3-4saat sonra ziftler akmaya başladı ve arabayı güzelce yıkadık, çıktı.
Bu önerimi yeni model araçlara uygulamak istemeyen olabilir ama benim bildiğim en ekonomik yöntem bu. Şahsen ben dahi kendi arabama uygulamam.

hiç güleceğim yoktu gerçekten akıla gelmeyecek bir yöntem ya valla sırf denemek için arabayı zifte bile sokasım geldi Embarrassed

-------------
1999 Model Peugeot 106 XR (öğrenci uçağı)
1.4 Benzinli
Liseli 0Rh+      Alanya/Antalya 0538 945 18 95    "07"

Mesaj Tarihi: 17 Temmuz 2011 Saat 00:26
Orjinalini yazan: Burak07 Burak07 Yazdı:

hiç güleceğim yoktu gerçekten akıla gelmeyecek bir yöntem ya valla sırf denemek için arabayı zifte bile sokasım geldi Embarrassed

işe yarıyor

Mesaj Tarihi: 17 Temmuz 2011 Saat 01:52
antalyadan tatılden dondugum esnada sıcaktan asfalt erımıs ve aracımın sag ve sol tarafı fena sekılde batmıstı mecbur gelmek zorundaydım kutahyada verdım mola sırasında petrol ofısının yıkama yaglama bolumunde gaz yagı varmıs rıca ettım bırmıktar aldım ve guzelce cıkarttım boya en ufak bı zarar vermıo bahsettım olay 4 5 gun oluyıor gaz yagı en temızı ve purussuz cıkartıyor

Mesajı Yazan: Muhammet ÇAKIR
Mesaj Tarihi: 17 Temmuz 2011 Saat 02:43

Orjinalini yazan: Burak07 Burak07 Yazdı:

işe yarıyor
Sırıtma aynen ilk duyduğumda inanmadım ama peder saolsun arabanın her yerını zıft yapmış dayımdan duydum tavşanlılılar biliyor hep herlde bunu Sırıtma yaptım cillop gıbı oldu :d gaz yağı bulamazsanız veya ugrasmak ıstemezsenız margarin kullanabılırsınız :D yemek tarıfı gıbı oldu bıraz ama :D işe yarıyor

-------------
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!!

Mesajı Yazan: tigerland
Mesaj Tarihi: 17 Temmuz 2011 Saat 02:48
gaz yağı. hem ziftlerden araç arınıyor hemde parlaklık kazanıyor. 

-------------
206 RG 2000
206 GTI 2001
206 XS 2004
206 RC 2004
206+ 2012
206 GTI 2002
206 RED RC
207 GT
206 RC Black

Mesajı Yazan: Faruk
Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2011 Saat 13:31
gaz yağı tavsiyeniz için teşekkürler arkadaşlar,en kısa sürede temin edip,zivtlerden kurtulacağım.

-------------
2007 PEUGEOT 307 SW 1.6 110 BG HDİ PREMİUM GRİ
2012 PEUGEOT 308 1.6 E-HDİ 112 BG ACTİVE AUTO6R ALP BEYAZI
dizel gibisi varmı????

Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2011 Saat 13:50
ben mazot kullanıyorum lekeden eser kalmıyor
saygılar

Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2011 Saat 14:10
en ideal mazot ama oda boyaya biraz zarar veriyor yaa....

Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2011 Saat 14:18

mazot boyaya zarar vermez diye biliyorum

Mesaj Tarihi: 19 Temmuz 2011 Saat 20:31
Mazot En Faydalısı ..
Aracıma Gece Yağ Dökmüşlerdi ...
Yıkamacım Mazotla Bir Güzel Temizledi Aracın Rengi Dahada Açtı Resmen, Ardından Bide Güzel Cila Çektik Boyada Herhangi Bir Sıkıntı Yaşamadık...

Mesajı Yazan: riva70
Mesaj Tarihi: 20 Temmuz 2011 Saat 20:30
mazot kullan gitsin

-------------
Peugeot 307 1.6 XS seytan kırmızı
atiker multifast system

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net