""Kapı Ses Yalıtımı (Çözümlü)"" resimler 2.sayfa
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206 hakkındaki tüm makaleler
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=16408
Tarih: 24 Kasım 2024 Saat 16:04 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: ""Kapı Ses Yalıtımı (Çözümlü)"" resimler 2.sayfa
Mesajı Yazan: Guests
Konu: ""Kapı Ses Yalıtımı (Çözümlü)"" resimler 2.sayfa
Mesaj Tarihi: 16 Temmuz 2011 Saat 00:22
arkadaşlar uzun süredir yapmayı planladığım olayı nihayetinde bugun faaliyete geçirdim.
kapılardan gelen seslere kesin çözüm buna denir.. bazı yerlerdede okumuşsunuzdur ses yalıtımı diye ki aynı uygulamayı aynı metotlarla bende kendi aracımda uyguladım.. sonuç mükemmel!! işe yarıyormu evet!
uygulamayı size burada anlatıcam ve yarın işlem bittikten sonra resimli anlatımda bulunucam.. şimdilik kullandığım malzemeleri sizlere yazıcam.
bugun sadece sol ön kapıyı bitirebildim ortalama 3,5 saat sürdü ama buna değdi.. aracın kapı kapanış sesi bile değişti gerçekten.
öncelikle kullandığım malzemeler hakkında ufak bir bilgi paylaşımında bulunucam
1. malzememiz
BTM BİTÜSELF fiyatı: 10mt boy 20cm en 50 tl(benim aldığım)
öncelikle meşhur btm bitüself malzememizin özelliklerini sizlere alıntılı bir şekilde yapayım
Türkiye’de yalıtım sektörünün önde gelen şirketlerinden olan BTM A.Ş sunduğu BİTÜSELF
adlı ürünle su yalıtımında pratik onarım çözümleri sunuyor. Bitüself, 10-15-20-30-60 cm
eninde ve 10 m boyunda rulolarda kullanıma sunularak; pratik, soğuk uygulamalı, kendinden
yapışkanlı, bitüm esaslı su yalıtım bandı olma özelliğini taşıyor. ben bunu uygularken sanayi fönü kullandım arkadaşlar ısınıp yapışması daha kolay ve güçlü oluyor Özellikler;
- En : 10-15-20-30-60 cm
- Boy : 10 m boyunda rulo bant
- Kalınlık : 1.5mm Kalınlığında
- Üst kaplama : AL Folyo
- Alt Kaplama : PE Folyo
- Isı Aralığı : -20 C / + 90 C
- Ağırlık : 1m2 < 1.5 kg
2. malzememiz
ThermaFlex sessiz sünger metrekaresini 7 tl ye aldım
bununla birlikte yanınızda bulundurmanız gerekecek mazlzemelerde var
şarjlı vida takımı makas falçata slikon(seffaf) slikon tabancası sanayi fönü veya tüp ve pürmüz araç döşemeleri için segmanlar (yeni alın eskiler kırılıyor) her kapıya 7 adet yeterlı
yapılışını, ufak tefek pratikleri ve uygulama şeklini resimli olarak yarın akşam bu konu başlığı altında sizlerle paylaşıcam
saygılar
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 16 Temmuz 2011 Saat 00:26
Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 16 Temmuz 2011 Saat 00:26
abi bende düşünüyorum kendim yapıcam. benim hedefimde kapı iç sacına da izolasyon yapmak var ses sistemi için. yapmışken hem ses sistemi izolasyonu hemde dışardan gelen sesi azaltmak için izolasyon düşünüyorum bunlarla olur mu
bu arada ressimlerin gözükmüyor yeniden yüklemelisin.
------------- Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar. Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
|
Mesaj Tarihi: 16 Temmuz 2011 Saat 00:28
Mesaj Tarihi: 16 Temmuz 2011 Saat 00:28
metin Yazdı:
abi bende düşünüyorum kendim yapıcam. benim hedefimde kapı iç sacına da izolasyon yapmak var ses sistemi için. yapmışken hem ses sistemi izolasyonu hemde dışardan gelen sesi azaltmak için izolasyon düşünüyorum bunlarla olur mu
bu arada ressimlerin gözükmüyor yeniden yüklemelisin. |
merak etme dostum kapı iç saçlarınada yaptım resimli anlatım sunucam burda ki önemli olan kapı iç saçları zaten
|
Mesajı Yazan: F-Eren
Mesaj Tarihi: 16 Temmuz 2011 Saat 00:53
görelim bakalım ben geniş zamanda iç tarafa yapıcam geçenlerde konu açmıştım iç saca değil de döşeme altına yaptım ben de :) aynı malzemelerden kullanmışız diyebilirim. bitüselfden kaç tane harcadın iki tanesi yeter sanırım???
------------- Fatih Eren (1983) Mühendis, İstanbul, Aslan Galatasaray 2003 206 XT 1,6 16V BVA Şeytan Kırmızı + Sunroof A Rh -
|
Mesaj Tarihi: 16 Temmuz 2011 Saat 01:01
Hadı bakalım kolay gelsın Kenan kardesım... Su resımlerı gorelım yarın :))
|
Mesaj Tarihi: 16 Temmuz 2011 Saat 01:10
teşekkürler arkadaşlar
1 adet 10mt 20 cmlik aldım sanırım yeticek yarın diğer kapılara başlıcam erkenden hem iç saç hemde döşeme altı yapıyorum benim kapı bitti
daha sonraki günlerde arka dirsekleride yapıcam onlarında paylaşımlarını buradan yaparım saygılar
|
Mesajı Yazan: dinoco
Mesaj Tarihi: 16 Temmuz 2011 Saat 02:26
Kenan nerden nasıl temin ediliyor? tşkler kolay gelsin
------------- 2002 xt bva otomatic 206 1.4 8v yalnızca benzinli :)
|
Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 16 Temmuz 2011 Saat 08:42
Guzel bir calisma. Resimleri merakla bekliyorum.
|
Mesaj Tarihi: 16 Temmuz 2011 Saat 09:27
pugti Yazdı:
metin Yazdı:
bu arada ressimlerin gözükmüyor yeniden yüklemelisin. |
merak etme dostum kapı iç saçlarınada yaptım resimli anlatım sunucam burda ki önemli olan kapı iç saçları zaten
|
pugti uygulama resimlerini kastedmedim konudaki açıklamanda sünger ile bituself koymuşsun onlar açılmıyor du ondan bahsettim. şimdi gözüküyor ama.
konunu yakından pür dikkat takip ediyorum. Senden ricam bilen bilmeyen herkezin anlaması için biraz parmakların yorulcak ama ince detaylı anlatırsan sevinirim.
şimdiden teşekkürler.
önemli bir sorum olacak hem kafama takılır. pürmüzle yada sanayi fönü üle ısıttığında kapı iç sacına yapıştıracağın zaman iç sacında ısınması sonucu aracın kapısındaki boyanın zarar görmesi gibi bir olumsuzluk söz konusumudur?
------------- Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar. Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
|
Mesajı Yazan: EmRe26
Mesaj Tarihi: 16 Temmuz 2011 Saat 11:14
merhaba herkese günaydın iyi hafta sonları, uygulamayı bende yapmayı düşünüyorum heryerden ses geliyor tangır tungur, yapım aşamasının detaylı fotolarını çekerseniz yapcak arkadaşlara hem fikir vermiş hemde yol göstermiş olursunuz:) internette biraz okudum sadece bitüself kullananlar var onlar beklediğini alamamış, bitüself sadece sesi yansıtır içeri almaz diyenler olmuş, bunun üzerine dediğiniz gibi thermoflex kullandıklarında çok daha mükemmel sonuç elde etmişler. Bu thermoflex malzeme ses yalıtımı için özellikle kullanılan bi ürünmüş,sıkıştırılmış süngerimsi yapı sesi emiyor ve içeriye girmesini engelliyormuş, tabi bitüselfle kullanıldığında araç yalıtımı için mükemmel bi uygulama oluyormş :) merakla resimleri bekliyoruz. Ancak bu bitüselfi nerden bulabiliriz? Thermoflex yapı malzemecilerinde oldğunu tahmin ediyorum. Bitüself koçtaşta veya tekzen de varmıdır?
|
Mesaj Tarihi: 16 Temmuz 2011 Saat 17:11
bitüself bauhaus da var kozyatağındakinde bir kaç değişik ölçüde. btm'yi arayın internetten numarasına ulaşın oradan size en yakın bayiye yönlendiriyorlar. küçükyalıda satan bile var telefon ile öğrenebilirsiniz...
------------- Fatih Eren (1983) Mühendis, İstanbul, Aslan Galatasaray 2003 206 XT 1,6 16V BVA Şeytan Kırmızı + Sunroof A Rh -
|
Mesajı Yazan: Haksen016
Mesaj Tarihi: 16 Temmuz 2011 Saat 18:45
Kenan , bende merakla bekliyorum yapılış aşamasını .
------------- 2006 Peugeot 307 XT Triptonik
1973 - Bursa
|
Mesaj Tarihi: 16 Temmuz 2011 Saat 21:20
arkadaşlar bugün 3 kapıyı bitirdim 4. kapıya malzeme yetmedi resimleri çektim detaylı olarak gece anlatıcam resim ekliycem. saygılar
|
Mesaj Tarihi: 16 Temmuz 2011 Saat 22:45
merakla bekliyoruz (:
|
Mesaj Tarihi: 16 Temmuz 2011 Saat 23:19
abi bekliorz resimleri...
|
Mesaj Tarihi: 17 Temmuz 2011 Saat 11:16
pugti akşam yükleyecektin anlaşılan ya işin çıktı yada bilgisayar başında sızıp kaldın
|
Mesaj Tarihi: 17 Temmuz 2011 Saat 12:16
:D :D herkes merakla bekliyor resimleri
|
Mesaj Tarihi: 17 Temmuz 2011 Saat 12:18
Aynen Kenan fotoları koy da aydınlat bizleri. Ben de uygulamayı düşünüyorum..
|
Mesaj Tarihi: 17 Temmuz 2011 Saat 16:14
Gürültüde Bir Azalma Oldumu Peki Kenan...
|
Mesajı Yazan: ozaannn
Mesaj Tarihi: 17 Temmuz 2011 Saat 19:37
Bekliyoruz bende çok rahatsızım kapı içinden gelen seslerden
------------- ozaann
|
Mesaj Tarihi: 17 Temmuz 2011 Saat 19:45
arkadaşlar bitüm uygulamam bitti fakat bir top sadece 3 kapıya tamı tamamına yetebildi. o yuzden son kapıyı önümüzdeki hafta sonuna bıraktım.
uygulama çok basit gerekli olan malzemeleri sizlere zaten konu başında söylemiştim.
ben eşşeklik ettim thermaflex sessiz süngerin başa bi versiyonu var onu deneyim diye aldım fakat süngerin biraz kalın olması işimi zorlaştırdı o yüzden akustik süngeride son kalan kapıyla birlikte önüüzdeki hafta sonuna bıraktım. ortalama bir kapıyı yapmak 2,5 saatimi aldı. önemli olan husular var burda sizlerle paylaşıcam
şuanda yaptığım işlem bitüself alüminyumu kapı saçlarının içine ve döşemenin altına uygulamak oldu ki bunda bile fark çok net ve açık bi şekilde belli oldu. kapıların kapanma sesi bile değişti arkadaşlar. tok bir ses mevcut. akustiği sağladıktan sonra (thermaflez sünger) herşey tam net ve açık bi şekilde farkedicek. kapılarda tık ses yok!
unutmayın! 4 kapı iç ve dış yapmak isterseniz 10mt 20cm lik bitüself yetmez! onun yanında 10m 10 cm lik bi bitüself daha alın. ama ben yine aynı toptan alıcam bu sefer arka çamurlukları bagaj kapağını ve arka dirsekleride yapıcam. bunun yanında termaflez süngeride ince alın! 7-8 mm lik olanları işinizi görür! metrekaresi 21 tl olanlar var benim tavsiyem bu! sakın olaki piramit veya yumurta şeklindekilerden almayın döşemenizi kapatamazsınız. sırf bu sebepten işim yarım kaldı ama haftaya detaylı uygulamamı göreceksiniz buna bagaj ve arka dirseklerde dahil.
uygulamaya başlarken tamir çantanızı yanınızda bulundurun. şarjli tornavida sanayi fönü(veya tüp pürmüz) eldiven,falçata,makas,metre, v.s. işinize yarıyacak şeyler bulundurun ki buna akvaryumlarda kullanılan şeffaf silikonda dahil! süngerle bitümü tutuyor çünkü! ve bi tavsiye daha kapı döşemelerini takarken segmanlarada bundan sürün derim! daha sağlam olur döşemenizde oynamaz arkadaşlar. çıkartmak isterseniz zaten şeffaf silikon hemen ayrılır yerinden..
ilk olarak dikkatli bi şekilde döşemeyi sökün! kırılan segmanların yerine yanınızda yedek segmanlar bulundurun. ön kapılara 14 arka kapılara 18 adet segman yeterli! altından kapı pandizotu çıkıcak beyaz renkte ki bu işimize yarıcak çok önemli bir parça. usulca falçata yardımıyla dikkatlı bi şekilde onu yerinden çıkarın ve yanı başınıza bir yere koyun. çünkü onun sayesinde bitümlü malzemenin kalıbını çıkarıcaz.
beyaz pandizotun altındaki yapışkanlarını güzel bi şekilde temizleyin. ben tinerle sildim birikmiş kir toz ne varda temizleyin pırıl pıprıl olsun kapınız..
çıkan pandizotu kalıp olarak kullanın.. 10m 20cm lik bitüselfte ortalama olarak 3 parça çıkıyor. yani pandizotun üstü-orta kısmı-alt kısmı olarak! ortalama 80 cm en 45 cm boy olarak düşünüyorum.
kapı saçlarının iç kısımlarını ölçtüm. kapının içi 2 parçadan ibaret! üst ve alt. ortadan demir geçiyor onu kaplamadım. üst kısım 70 cm * 27 cm alt kısımda yanlış hatırlamıyosam 70cm 54cm di. belki yanlış söylüyor olabilirim ama en mantıklısı kapı içlerini metre ile ölçün ve ona göre kalıp çıkarın. zaten aradaki boşlukları yeniden bitümle kapatırsınız. çıkardığınız kalıpları sanayi fönüyle falan ısıtmaya kalkmayın sakın! malum havalar sıcak aslında gerekte yok ama ben yapıştırdıktan sonra üstünde fönle ısıttım daha sağlam oldu. bu arada çıkan kalıpları kendi aralarında ufak parçalara bölün! malzeme çok yapışkan ne kadar küçültürseniz aralara okadar rahat girersiniz! ben kapı saçının üst kısmını 3 alt kısmınızda 4 parça yaptım. dikkatli bi şekilde yan yana yapıştırın ve fönleyin! veya pürmüzle ısıtın. zaten dahada ısınınca güzel bi şekilde oturuyor. içinde hava kalmaması şart iyicene elinizle bastırarak her yerini gezdirin.
kapı pandizotunuda 3 ana parçada çıkartmıştık ya! işte onuda kendi aralarında 3 e bölerek yapıştırdım ve bi güzel fönledim! burda dikkat edilmesi gereken bir husus var! kapı kilit telleri. mümkünse ki yapmanız şart malzemeyi telin geçtiği yerden kesin! tel dışarda kalsın yoksa kapı kilitlenmez veya kilitli kapnız açılmaz! 4 kapıdada bunu yapın arkadaşlar! tel dışarda kalsın! kestikten sonra zaten altına bitüm geliyor kapanıyor yani!
pandizot bu arkadaşlar( yani en azından ben öyle diyorum )
10mt 20cm lik bitüself malzememiz
kapı saçının içine kestiğim bir parça onu saçın üst kısmınz tadbik ettim (70 cm 27 cm olan) 3 parçaya ayırıp yerleştirdim
kapı saçının üst kısmı. 70cmlik parçayı 3 e bölerek buraya yerleştirdim. kapı kollarının kısımları açık kalıyor onlarıda ufak parçalarla kapatın.
kapı saçının alt kısmı 70cm 54 cm di yanlış hatırlamıyosam bunuda 3 parçaya bölüp yerleştirdim araları bitümle kapattm yeniden
çıkan beyaz pandizota göre çıkardığım kalıpta bu.. onuda kolaylıkla yapıştırdım. bu arada her yapışan parçayı üstünde ısıttım arkadaşlar. havanın sıcak olmasıda işinizi görüyor..bu arada kilit tellerini unutmayın telin geçtiği yeri falçata ile kesin yol açılsın.
sağ ön kapıda aynı şekilde oluyor
alt ve üst olarak kapı şaçlarının içine malzemeyi yapıştırdım
döşeme altını kaplarken;
|
Mesaj Tarihi: 17 Temmuz 2011 Saat 19:48
arka kapılarda iç kısımları 2 parça
|
Mesaj Tarihi: 17 Temmuz 2011 Saat 19:49
bu sadece bitüself uygulamasıdır. dediğim gibi akustik ses için süngeri önümüzdeki hafta sonu yapıcam ve sizlerle paylaşıcam saygılar
|
Mesaj Tarihi: 17 Temmuz 2011 Saat 21:07
Abi eline emeğine sağlık güzel olmuş , yanlız süngeri nereye koymayı düşünüosn abi? kapı döşemesiyle kapladığın bitüself in arasına mı, yoksa kapının 2 bitüselfin arasındamı kalacak nasıl olacak?
|
Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 17 Temmuz 2011 Saat 21:17
Vallahi bravo. Resimlerden ne kadar cok is oldugu anlasiliyor. Ozellikle ic kisima bituselfi sermek cok ince is gerektiriyor. Tebrik ederim.
|
Mesaj Tarihi: 17 Temmuz 2011 Saat 22:09
Çok Güzel Bir Uygulama Bende Yaptırmayı İstiyorum... Ama Zahmetli Bir İş Vallahi Bravo Kenan Kardeşim.
|
Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2011 Saat 00:13
EmRe26 Yazdı:
Abi eline emeğine sağlık güzel olmuş , yanlız süngeri nereye koymayı düşünüosn abi? kapı döşemesiyle kapladığın bitüself in arasına mı, yoksa kapının 2 bitüselfin arasındamı kalacak nasıl olacak?
|
sünger döşeme ve bitüself arasına koyulacak. zaten saçın içine koyamam bu sefer camlar iptal olur
|
Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2011 Saat 00:14
koliva Yazdı:
Vallahi bravo. Resimlerden ne kadar cok is oldugu anlasiliyor. Ozellikle ic kisima bituselfi sermek cok ince is gerektiriyor. Tebrik ederim.
|
teşekkür ederim ama iş yarım kaldı zamanım kısıtlı olunca bi güne sığmıyor malesef. devamı gelicek saygılar
|
Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2011 Saat 00:15
AlbaYDemircaN Yazdı:
Çok Güzel Bir Uygulama Bende Yaptırmayı İstiyorum... Ama Zahmetli Bir İş Vallahi Bravo Kenan Kardeşim.
|
teşekkür ederim albayım ama azıcık el becerisiyle işin üstesinden geliceğine inanıyorum saygılar
|
Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2011 Saat 00:30
yaw ustasenın ısın gucun yokmu yaw okadar zahmet edıyosun kendıne ama aslana deger saka bıyana elıne saglık senı cok ugrastırmıs bellı ama guzel mantıklı albayımdan degılse bende dusunuyorum ama benım okadar vaktım yokk acıkcası
|
Mesajı Yazan: orhanax
Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2011 Saat 00:38
Helal olsun. Sabır ve beceri gerektiren bir iş. Aracına gerçekten değer vermek bu herhalde.
------------- 2006 307 SW 1.6 HDI Comfort (B Rh+)
|
Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2011 Saat 01:00
teşekkürler arkadaşlar uzun ama sonu güzel. araçta sadece bitüm var diğer akustik sünger yok ama kapılardan tık gelmiyor. süngeride koyunca çok daha güzel olucak
|
Mesajı Yazan: hasan
Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2011 Saat 08:56
cok beyendim kenan helal uraşmasıda zor bir iş . bende düşünüyorum yapmayı cafede bi görüşelim bilgi alayım senden ramazanda iyi vakit gecirilir uraşırken :))
------------- 2005 Peugeot 307 1,6 hdi xs 110 ps (A rh+) 545 449 00 77
|
Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2011 Saat 09:26
beraber yaparız hasanım ne demek yardımcı olurum
|
Mesajı Yazan: Alparslan
Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2011 Saat 09:41
valla eline koluna sağlık araç sahibi olmanın en büyük zevki aracın için yapacağın şeylerin kendin yapabilmen inanın bundan büyük zevk yok bende dün bütün gün yaşlı aslanımla uğraştım ve çok zevkli bir gün geçirdim :))
------------- Ford Focus 1,6 titanium 2010 BeyaZ... Albayın onayı ile TAXI VI :)
|
Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2011 Saat 10:34
dediğiniz çok doğru. ben her cumartesi bütün vaktimi aracıma ayırırım. sabah 10 gibi giderim özel bir yerim var kapalı bir depo akşam 5-6 ya kadar takılırım orda. yıkarım sağına soluna bakarım v.s. vaktimi zevkli bi şekilde geçirir dururum. pazar günleride tertemiz bi şekilde aslanı gezdiririm. o bana bakıyor bende ona geçinip gidiyoruz gül gibi
|
Mesajı Yazan: hasan
Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2011 Saat 10:43
Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2011 Saat 10:44
tamam haberleşiriz
|
Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2011 Saat 11:10
pugti Yazdı:
EmRe26 Yazdı:
Abi eline emeğine sağlık güzel olmuş , yanlız süngeri nereye koymayı düşünüosn abi? kapı döşemesiyle kapladığın bitüself in arasına mı, yoksa kapının 2 bitüselfin arasındamı kalacak nasıl olacak? |
sünger döşeme ve bitüself arasına koyulacak. zaten saçın içine koyamam bu sefer camlar iptal olur
|
peki anladığım kadarı ile camla kapı casının arası dar olduğu için sünger oraya sığmayacakdır. peki sadece döşemenin altına uygulama yapman yeterli olacak mı? ben hem dışardan gelen sesi kesmek hemde müzik sistemimden kaliteli ses almak için bu uygulamayı yapmak istiyorum. yani müzik sistemi için akustik sünger kapı döşemenin altına yeterli olacakmı
|
Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2011 Saat 11:23
güzel çalışma olmuş evet zaman alan bir iş eline sağlık yalnız bir konuda yardımcı olmak isterim kapı kilit mekanizmasının demir çubuklarına bitüself malzemenin zifti yapışırsa kapılar kilitlenmez ona dikkat et derim... hatta o mekanizmayı bitüselfin üzerine çıkar bence altta süngerin baskısıyla yapışırsa ya da sıkışırsa kapı kilitlemede problem olur başıma geldi çünkü :)
|
Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2011 Saat 11:29
F-Eren Yazdı:
güzel çalışma olmuş
evet zaman alan bir iş eline sağlık
yalnız bir konuda yardımcı olmak isterim kapı kilit mekanizmasının demir çubuklarına bitüself malzemenin zifti yapışırsa kapılar kilitlenmez ona dikkat et derim...
hatta o mekanizmayı bitüselfin üzerine çıkar bence altta süngerin baskısıyla yapışırsa ya da sıkışırsa kapı kilitlemede problem olur başıma geldi çünkü :) |
Evet soyledıgın mantıklı. Cunku alt tarafta cubuklar yapısırsa takılı kalabılır...
|
Mesajı Yazan: tigerland
Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2011 Saat 11:47
çok güzel olmuş. ellerine sağlık bende yapmayı düşünmüştüm. sıcak soğuk yalıtımı için yaptığınız doğru mu? benim 170-200 arası hoparlölerden soğuk hava geliyor klima gibi, izalasyon yapsam düzer mi acaba :)
------------- 206 RG 2000 206 GTI 2001 206 XS 2004 206 RC 2004 206+ 2012 206 GTI 2002 206 RED RC 207 GT 206 RC Black
|
Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2011 Saat 11:54
Erbin Yazdı:
çok güzel olmuş. ellerine sağlık bende yapmayı düşünmüştüm. sıcak soğuk yalıtımı için yaptığınız doğru mu? benim 170-200 arası hoparlölerden soğuk hava geliyor klima gibi, izalasyon yapsam düzer mi acaba :) |
Hava gelen yerı kapatabılırsen kesılır...
|
Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2011 Saat 11:57
zaten bende ilk etapta sadece bitüselfi yapabildim akusttik sünger kalın geldiği için döşemenin altına sığrıramadım.
süngeri bitüselfin üstüne yapıştırıcam ve sonrada döşemeyi tekrar yerine takıcam
zaten saçın içinede kaplama yaptım. aracımda ses tesisatı var port port çıkan o bas sesi kesildi. aynı zamanda süngersiz bile ses kesildi fakat sünger yinede şart akustiği sağlamam gerekiyor onuda önümüzdeki hafta sonu yapıcam. sünger 7mm lik olarak yapı marketlerde satılıyor ve kapı ile döşeme arasına kolayca sığıyor
|
Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2011 Saat 11:58
F-Eren Yazdı:
güzel çalışma olmuş
yalnız bir konuda yardımcı olmak isterim kapı kilit mekanizmasının demir çubuklarına bitüself malzemenin zifti yapışırsa kapılar kilitlenmez ona dikkat et derim...
hatta o mekanizmayı bitüselfin üzerine çıkar bence altta süngerin baskısıyla yapışırsa ya da sıkışırsa kapı kilitlemede problem olur başıma geldi çünkü :) |
zaten onu yazdım dostum konuyu okursan görebilirsin
|
Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2011 Saat 12:00
Erbin Yazdı:
çok güzel olmuş. ellerine sağlık bende yapmayı düşünmüştüm. sıcak soğuk yalıtımı için yaptığınız doğru mu? benim 170-200 arası hoparlölerden soğuk hava geliyor klima gibi, izalasyon yapsam düzer mi acaba :) |
aslında bu ürün ısı yalıtımında kullanılmakta ama bir kaç deneme yapılmış sesinde kesildiği kanaatine varılmış ve uygulamaya geçirilmiş.. ben suanda memnunum
|
Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2011 Saat 12:11
pugti Yazdı:
F-Eren Yazdı:
güzel çalışma olmuş
zaten onu yazdım dostum konuyu okursan görebilirsin |
pugti valla okumadım alel acele bi baktım resimlere :)
|
Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2011 Saat 12:14
biraz karışık yazdıklarım kafanıza takılan olursa cvplarım
saygılar
|
Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2011 Saat 12:23
pürmüz yada sanayi fönümüdür nedir onlar bende yok temin edebileceğim kişilerde yok çevremde. normal saç kurutma makinası işimi görür mü. birde pürmüz falan çok ısıtıp dış tarafraki boyaya zarar vermezmi
|
Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2011 Saat 12:27
ısı tabancası gerekli saç kurutma olmaz. pürmüz yapı marketlerde 13 tl ye satılıyor bide küçük tüp ayarlarsınız sorun kalmaz
aynı yere uzun süre tutmucağınız için boyaya zarar vermez merak etmeyin.. sonuçta pürmüzü veya fönü gezdirerek ısıtıcaksınız
|
Mesajı Yazan: Haksen016
Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2011 Saat 13:20
ellerine sağlık Kenan , çok güzel bir çalışma olmuş şahsen benim elimden gelmez :))
------------- 2006 Peugeot 307 XT Triptonik
1973 - Bursa
|
Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2011 Saat 13:24
Haksen016 Yazdı:
ellerine sağlık Kenan , çok güzel bir çalışma olmuş şahsen benim elimden gelmez :)) |
Teşekkür ederim aslında okdar zor bişey değil ama denemeden anlayamazsınız
saygılar
|
Mesaj Tarihi: 27 Temmuz 2011 Saat 09:20
Hocam ellerinize sağlık. çok güzel bir çalışma olmuş. Malzemeleri tedarik edebilirsem yaz boyunca boşum halletmeye çalışacağım. Araçta sesten durulmuyor. Bunu hallettikten sonra davlumbazlara fln uygulanan yalıtımdan da yaptırmak istiyorum. Mümkünse arabada sadece motor sesi ve müzik sesi duymak istiyorum
Belirttiğiniz malzemeleri ankara içinde nasıl bulabilirim ve kapıların sökülmesi nasıl oluyor biraz ayrıntı öğrenebilir miyim
|
Mesaj Tarihi: 27 Temmuz 2011 Saat 09:23
pugti akustik sünger işi yarım kaldı sanırım.
|
Mesaj Tarihi: 27 Temmuz 2011 Saat 12:15
metin Yazdı:
pugti akustik sünger işi yarım kaldı sanırım. |
aynen dediğin gibi oldu gecen hafta sonu sol arka kapınında bitümünü bitirdim ama akşamı arkadaşın düğünü vardı akustik işine geçemedim. bu hafta sonuda buluşma olucağı için artık haftaya yapıcam
|
Mesaj Tarihi: 27 Temmuz 2011 Saat 12:16
Alicilik Yazdı:
Hocam ellerinize sağlık. çok güzel bir çalışma olmuş. Malzemeleri tedarik edebilirsem yaz boyunca boşum halletmeye çalışacağım. Araçta sesten durulmuyor. Bunu hallettikten sonra davlumbazlara fln uygulanan yalıtımdan da yaptırmak istiyorum. Mümkünse arabada sadece motor sesi ve müzik sesi duymak istiyorum
Belirttiğiniz malzemeleri ankara içinde nasıl bulabilirim ve kapıların sökülmesi nasıl oluyor biraz ayrıntı öğrenebilir miyim
|
yapı marketlerde bulabilirsin. kapıların sökülmesinde fazla bir ayrıntı yok çok basit üstesinden gelebileceğine inanıyorum
|
Mesaj Tarihi: 27 Temmuz 2011 Saat 12:42
pugti Yazdı:
yapı marketlerde bulabilirsin. kapıların sökülmesinde fazla bir ayrıntı yok çok basit üstesinden gelebileceğine inanıyorum |
Hayırlısı bugun bi malzemeleri kontrol ediyim temin edebilirsem çarşamba cuma dışında hergün uğraşmaya çalışırım. Kapılarla yetinmeyip bagaj, iç döşeme altı tavan v.s de düşünüyorum hadi hayırlısı.
|
Mesajı Yazan: hakann83
Mesaj Tarihi: 27 Temmuz 2011 Saat 13:11
Vallahi ben okurken ve bakarken yoruldum bendede var o ses olayı ve sinir oluyorum ama ne yalan söyliyim gözüm korttuu yapmaya
|
Mesaj Tarihi: 27 Temmuz 2011 Saat 13:14
bu şekilde eli yatkın arkadaşlar ile yapmaya niyeti olan arkadaşlar bir araya gelerek daha çabuk zamanda eğlenceli vakit geçirerek yapabilirler bence.
|
Mesajı Yazan: hakann83
Mesaj Tarihi: 27 Temmuz 2011 Saat 13:19
bu tarz işlere elim yatkındır benim olmadık işler yaparım ama ne bilim baya gözümde büyüdü belki uygulamasında bukadar zorlamaz pugti arkadaşımız ist olsaydı keşkee
|
Mesaj Tarihi: 28 Temmuz 2011 Saat 10:22
buluşmadan sonraki hafta yen, resimler eklicem. bunlarda arka direkler bagaj içi ve bagaj kapağının kaplanmasınıda göreceksiniz
|
Mesaj Tarihi: 28 Temmuz 2011 Saat 10:22
metin Yazdı:
bu şekilde eli yatkın arkadaşlar ile yapmaya niyeti olan arkadaşlar bir araya gelerek daha çabuk zamanda eğlenceli vakit geçirerek yapabilirler bence. |
aynen yatıyada kalınabilir ama bir günde bitmezz
|
Mesajı Yazan: werty
Mesaj Tarihi: 13 Ağustos 2011 Saat 22:34
çok ıyı bır calısma olmus.bende uygulayacagım bos vaktımde ellerıne saglık
------------- 2004 - 206 QUİCKSİLVER 1.6 16V 110HP Benzin, 128000 km Mobil 1 New Life 0-40, Bridgeston Adrenalin 195/55/15
|
Mesajı Yazan: hunterakon
Mesaj Tarihi: 13 Ağustos 2011 Saat 23:47
bu uygulamayı çok ama çok beğendim özellikle 206+ kullanıcısı olarak yol sesini içeri vermesi beni çok ama çok üzüyordu bu uygulamayı davlumbazın içine çamurluk bölümüne yapmayı düşünüyorum ve %40 sesi keseceğine inanıyorum teşşekür ederim:)
------------- 2011 206+ comfort 1.4i landirenzo lpg Aracım http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=13376&title=hunterakondg-monster206lpggriankgncel
|
Mesajı Yazan: 34sea45
Mesaj Tarihi: 14 Ağustos 2011 Saat 02:17
termaflex in kalınlıgı kaç cm ?
------------- 106 xr 1998 1,4 her daim benzinli+playstation (PeSBoX) Çakmak/Ümraniye/İstanbul 0 507 250 90 71 - dincerkukku@hotmail.com
|
Mesajı Yazan: hasansinayan
Mesaj Tarihi: 06 Ekim 2011 Saat 21:05
En kısa zamanda uygulamyı düşünüyorum çok güzel bir çalışma .Bende thermaflex i merak ettim bir ara kalın geldi değiştirmem gerekli mi yazmışssınız almamız gerekn kaç cm lik acaba .
------------- 2003 PEUGEOT 307 XT 1.6 16v 110hp Ege Mavisi A Rh(+)
|
Mesajı Yazan: sedataksu
Mesaj Tarihi: 06 Ekim 2011 Saat 21:56
hasansinayan Yazdı:
En kısa zamanda uygulamyı düşünüyorum çok güzel bir çalışma .Bende thermaflex i merak ettim bir ara kalın geldi değiştirmem gerekli mi yazmışssınız almamız gerekn kaç cm lik acaba . |
Güzel çalışma bir yıl oldu bende yapacaktım malzemeleri bile buldum bi türlü yapamadım.Thermaflex en incesi 6 mm .6 mm en fazla 8 mm olursa kapılarda uygulaması daha kolay olacaktır.Kalın olursa kapı pandizotları oturmayabilir.Ben 20 mm olanla kaputun içine yapmayı düşünüyorum.Bi fırsat bulabilsem.
------------- 2011 C4 VTRPK MCP İstanbul Kartal Hızlı gidip geçmiş olsun diyeceklerine yavaş git hoşgeldin desinler... * 28 ÇOTANAKLAR *
|
Mesajı Yazan: 34sea45
Mesaj Tarihi: 06 Ekim 2011 Saat 23:30
ay sonuna dogru bende yapıcam bu uygulamayı yada bayramın 2 günü felan
------------- 106 xr 1998 1,4 her daim benzinli+playstation (PeSBoX) Çakmak/Ümraniye/İstanbul 0 507 250 90 71 - dincerkukku@hotmail.com
|
Mesajı Yazan: hasansinayan
Mesaj Tarihi: 07 Ekim 2011 Saat 00:08
Evet on kaputta da bisey yok bu kaputa uygulama yaparkende ilk bituselfi yapistirip üstüne de thermaflex i yapıştığında isleem tamammidir yoksa thermaflex üstüne başka birsey daha uygulaniyormu ona göre bu hafta malzemeleiri almam lazım .
------------- 2003 PEUGEOT 307 XT 1.6 16v 110hp Ege Mavisi A Rh(+)
|
Mesajı Yazan: sedataksu
Mesaj Tarihi: 07 Ekim 2011 Saat 08:05
hasansinayan Yazdı:
Evet on kaputta da bisey yok bu kaputa uygulama yaparkende ilk bituselfi yapistirip üstüne de thermaflex i yapıştığında isleem tamammidir yoksa thermaflex üstüne başka birsey daha uygulaniyormu ona göre bu hafta malzemeleiri almam lazım . |
Sadece kaputa yapacaksan bitüself kullanmayabilirsin.Sadece Thermaflex yeterli olur yalnız biraz kalın olsun 15 mm 200 mm iyi olur.
------------- 2011 C4 VTRPK MCP İstanbul Kartal Hızlı gidip geçmiş olsun diyeceklerine yavaş git hoşgeldin desinler... * 28 ÇOTANAKLAR *
|
Mesaj Tarihi: 07 Ekim 2011 Saat 09:42
kaputa ben daha önceden yapmıştım. bitüsself yapmana gerek yok en kalınından ısıya dayanıklı ses geçirmez süngerlerden var. ben yapı marketin birinde bulmuştum. kapı içlerine uyguladığım sünger 6mm lik ti yanlış hatırlamıyosam
|
Mesajı Yazan: 206x-line
Mesaj Tarihi: 07 Şubat 2013 Saat 13:08
kapi klipsleri hangisi resim varsa atarmisiniz
|
Mesajı Yazan: svgkhn
Mesaj Tarihi: 07 Şubat 2013 Saat 21:07
Resimleri neden göremiyoruz acaba arkadaşlar:((((
|
Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 07 Şubat 2013 Saat 21:11
Resimler yüklenen siteye göre belli bir zaman tutuluyor daha sonra siliniyor, burdaki resimlerde zaman aşımına uğramış.
|
Mesajı Yazan: _PunisheR_
Mesaj Tarihi: 08 Şubat 2013 Saat 18:08
konu faydalı olmuş fakat resimler gözükmüyor. havalar ısınınca bende yapmayı düşünüyorum
|
Mesajı Yazan: hLL
Mesaj Tarihi: 05 Mart 2013 Saat 21:45
Fotoğrafları da görmek isterdim. Yenilemeniz mümkünse fotoğrafları yeniler misiniz? Merak ediyorum.
|
Mesajı Yazan: SDYMZ
Mesaj Tarihi: 04 Nisan 2013 Saat 14:32
_PunisheR_ Yazdı:
konu faydalı olmuş fakat resimler gözükmüyor. havalar ısınınca bende yapmayı düşünüyorum |
bende yapmayı düşünüyorum beraber yapatım olmaz mı Aytuğ
------------- 2005Model 206XT 1.4Hdi SUNROOFLU (2012-2014) 2009Model 308SW 1.6Hdi
|
Mesaj Tarihi: 04 Nisan 2013 Saat 14:57
SDYMZ Yazdı:
_PunisheR_ Yazdı:
konu faydalı olmuş fakat resimler gözükmüyor. havalar ısınınca bende yapmayı düşünüyorum |
| olur abi ben araştırdım bitüself buldum fakat thermaflex bulamadım nisanın geçmesini bekliyorum ses sisteminden dolayı yapmam şart acayip ses yapıyo kaportadan. beraber ortak bi zaman ayarlarız iki kişi daha kolay hallederiz
|
Mesajı Yazan: SDYMZ
Mesaj Tarihi: 04 Nisan 2013 Saat 15:04
_PunisheR_ Yazdı:
SDYMZ Yazdı:
_PunisheR_ Yazdı:
| olur abi ben araştırdım bitüself buldum fakat thermaflex bulamadım nisanın geçmesini bekliyorum ses sisteminden dolayı yapmam şart acayip ses yapıyo kaportadan. beraber ortak bi zaman ayarlarız iki kişi daha kolay hallederiz |
aynen katılıyorum birbirimize yardımcı oluruz. thermaflex bundan bende bulamadım bi kaçyere sordum yok var olanda pramit şeklinde.
------------- 2005Model 206XT 1.4Hdi SUNROOFLU (2012-2014) 2009Model 308SW 1.6Hdi
|
Mesaj Tarihi: 04 Nisan 2013 Saat 15:07
SDYMZ Yazdı:
aynen katılıyorum birbirimize yardımcı oluruz. thermaflex bundan bende bulamadım bi kaçyere sordum yok var olanda pramit şeklinde.
| o da işimizi görür diye biliyorum yanlış hatırlamıyorsam akustik sünger diye geçiyo galiba kapı döşemesini zorlamayacak kalınlıkta alıp yapabiliriz
|
Mesajı Yazan: bjkamil
Mesaj Tarihi: 19 Nisan 2013 Saat 16:25
arkadaşlar bende yalıtım yapmak istiyorum. özellikle bozuk yollarda kapı döşemelerinden gacır gucur sesler geliyor. içerisi bayram yeri gibi oluyor. bu malzemeleri bauhaus kozyatağında bulabilir miyiz?
------------- 206 1.4 feline 2006 model
|
Mesajı Yazan: coolhortlak_307
Mesaj Tarihi: 19 Nisan 2013 Saat 17:30
arkadaşlar bende yaptım yalıtımı bituself ıle harıka oluyo kapı agırlaşıyo sesler azalıyo kapı sesı toklasıyo yanlız sungerde ınce tercıh yapın lakın doseme kapanmaya bılıyo kastırıp klıpslerı kırıyo araları acık kalıyo bılgınıze
|
Mesajı Yazan: coolhortlak_307
Mesaj Tarihi: 19 Nisan 2013 Saat 17:32
20x10 m lıkten aldım 4 kapıya yettı saclara yapmadım sadece doşeme ıçlerıne bagaj plastıgıne yan dırek plastıklerının ıcıne bu yazda davlumbazlara yapıcam teker sesını azaltmak amaçlı
|
Mesajı Yazan: moschino
Mesaj Tarihi: 02 Temmuz 2013 Saat 00:39
307bursa Yazdı:
bence yazık olmuş çok faydalı bi paylaşımmış ama resimler olsaydı daha bi anlaşılır olabilirmiş |
------------- Peugeot 206 XR 2000 1.4 75 Bg Benzinli Angel Far, 5cm yay, neon, karbon fiber tavan
|
Mesajı Yazan: blacke4gle
Mesaj Tarihi: 23 Temmuz 2013 Saat 00:30
Bende de resimler gözükmüyor :( Benimde zangır zungur sesler geliyor içeri gıcık oluyorum. Follow me home'dan sonra buna bakayım bende :D
|
Mesajı Yazan: niniv
Mesaj Tarihi: 28 Nisan 2014 Saat 10:29
ben fotoğrafları göremiyorum :( tekrar yüklemeniz mümkünmü
|
Mesajı Yazan: rzsrht
Mesaj Tarihi: 16 Mayıs 2014 Saat 11:58
Walla hocam çok makbule geçer resimleri tekrar yukleyebilirsen. Nasol yaptigini merak ediyorum doğrusu. Benim araciminda ihtiyacı var
|
Mesajı Yazan: koray.turan
Mesaj Tarihi: 15 Ocak 2015 Saat 02:02
Konu hort resimlerin geri donusu yok sanirimm
------------- 206 Eskilerden gelen tutku ilk reklam... :)
|
|