Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Adam Gibi Servis

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=16119
Tarih: 28 Temmuz 2025 Saat 04:31
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Adam Gibi Servis
Mesajı Yazan: tuncaksoy
Konu: Adam Gibi Servis
Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2011 Saat 10:31

Merhaba arkadaşlar

307 2006 aracım var. Araç geçen gün bir uyarı verdi ben de arabayı bostancıya götürdüm. istanbul Bostancı'da "citreoen & peugeot" yazan servislerden biriydi. yedek parçacının yanında aşağı inişli bir dükkan. Sanayiyi bilenler anlayacaktır.

Oradaki arkadaş bilgisayara girdi ve motor yağ yaktığı için sensör uyarı vermiş dedi. Yağ "total" koymamıştım. Ondandır diye düşündüm. Arkadaş yağın, hava filtresinin ve yağ filtresinin değişmesi gerektiğini söyledi. Toplam ne kadara olur diye sorduğumda 180TL dedi. Peugeot yeni aldığım için hiç piyasasını bilmiyorum. Bir de zaten bilgisayara taktıktan sonra duvarda "50 tl arıza tespit ücreti" yazısını gördüm. Yani elimizi zaten kaptırmıştık. Çocukla pazarlık yapmaya çalıştım ancak bana gayet samimi bir şekilde "neredeyse işçilik almıyorum, hepsi yedek parça parası, benim takacağım parçaları öyle diğer parçalarla karıştırma, 10.000 km boyunca birşey olursa gel ben buradayım" dedi.
Ben de bu sözlere inanıp "peki o zaman yap" dedim.

Sonra hemen apar topar arabayı kaldırdılar havaya. ben o sırada önceden de birşeyler aldığım yedek parçacıya gittim. Adamın değiştireceği parçaları sordum, orjinal parçaların toplamı 50-60 tl gibi bir rakam çıktı. Sonra tekrar döndüm o servisteki arkadaşa  durumu söyledim "benim parçam ile onlar aynı değil dedi. Artık araba da kalktığı için sustum. Arkadaş yaptı etti sonra bir de ilaçlı su ile motoru yıkadı kapattı. Toplam 25-30 dk sürdü işlem.

Netice itibariyle adama 180TL verdim ama sağlam bir kazık yediğim için kendime de kızdım. Öncelikle sormak istediğim bu fiyat normal midir? İşçilik almıyorum diyen adamın rakamları nasıl doğru olabilir?

Bu peugeot aracı götürebileceğim adam gibi adam olan önerebileceğiniz bir servis var mıdır? Bir arıza olduğunda arayıp konuşabileceğim, "gelse de bir geçirsem" düşüncesiyle müşteriye bakmayan bir kul var mıdır?

Özel servise götürmek istemiyorum çünkü o arkadaşlar da gerekli gereksiz parça değiştirip duruyorlar.

şimdiden çok teşekkür ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2011 Saat 10:37
Merhabalar oncelıkle kendınızı tanıtmanız gerekmektedır. Devamında bılgımız dahılınde yardımcı olmaya calısırız

Bu arada ıl-ılce bılgılerınızı profılınıze ve arac bılgılerınızıde ımzanıza yazarsanız guzel olur

Mesajı Yazan: freedom206
Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2011 Saat 10:52
Bende de benzer şey oldu. Aracı yağ sızdırmasından dolayı bosh servisine götürdüm. Adamları arabayı havaya kaldırmak için alete sokarken ön taraftan bir çatırtı geldi. Çırak bir teneke parçası çıkardı ne olduğunu da nalamadı. Ustasına gösterdi, usta kasnak gitmiş dedi. Hiç yoktan kasnak değiştirmek zorunda kaldım. Kasnağa işçilik dahil 270 Tl para aldılar. Evlat acısı giib koydu bana. bi kere elini kaptırdın mı ne kol kalıyor...
Bence parçaları bu sitenin sponsoru şahin peugeot tan al sağlam bir ustaya montajını yaptır derim. 

-------------
2002 Peugeot 206 XR 1.4 HDi

Mesajı Yazan: berk2309
Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2011 Saat 10:57
valla benim bıldıgım orjınal hava ve yag fıltresı 50 lıra bısey tutuyo ben yenı degıstırdım  180 tl takıp ıscılık almıyomus o adamın hayatı yalan olmus 130 lıra nerdeyse ıscılık almıs yaptıgıda cok bısey degıl 15 dakıkanı alır degıstırmesı 

-------------
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!

Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2011 Saat 10:57
Cecoli, uyarın için teşekkür ederim de bu benim ilk mesajım değil. Burada herkes mesaj yazdığında önce kendini mi tanıtıyor?

Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2011 Saat 11:00
Orjinalini yazan: berk2309 berk2309 Yazdı:

valla benim bıldıgım orjınal hava ve yag fıltresı 50 lıra bısey tutuyo ben yenı degıstırdım  180 tl takıp ıscılık almıyomus o adamın hayatı yalan olmus 130 lıra nerdeyse ıscılık almıs yaptıgıda cok bısey degıl 15 dakıkanı alır degıstırmesı 

Adma bunu söylediğimde "boğaz temizledim onun için sadece 80 tl alırlar" dedi. Benim gördüğüm boğaz temizliği arabanın gazını gökleyip kanala bir spreyin sıkılmasından ibaretti. Ne kadar doğru bilmiyorum. Bir de motor yağ demposunun altındaki vida kapağı değiştirdi. benim yüzümdeki ifadeyi görüp onun parasını ayrıca isteyemedi tabi.

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2011 Saat 11:03
merhaba.

ilk olarak kendini tanıtmalısın ve profilinde sana yakın olan arkadaşlarımızın yardım edebilmesi için il-ilçe semt bilgilerini paylaşmalısın. Aksi halde istanbuldaki adam ankadaraki servis tavsiyesi gibi şeyler oluyor.

diğer konuya gelince, yağ 70 tl, hava filtresi 10 tl ve yağ giltresi 15 tl. buna da 30 tl alsa ki bazı yerlerde yağ alana bedava değiştiriyorlar en fazla 125 tl tutar çok üzüldüm geçmiş olsun.

ilk olarak bu gibi durumlarda Sponsorumuz şahin peugeot murat abi ile görüşmelisin. Kendisi uygun fiyata orjinal parça satıyor site üyelerine de özel indirim uyguladığı için tadından yenmiyor.

ayrıca şahin peugeot murat abinin kendi ustalarıda var peugeot servisinde çalışmış tecrübeli insanlar bir denemeni tavsiye ederim. Ümraniyede Fatih sultan mehmet san. sitesinde.

Freedom206; sanada geçmiş olsun. krank kasnağının orjinali 170-180 tl işçiliğide 20 tl falan.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesajı Yazan: DRIVER34
Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2011 Saat 11:03
Ben özel servise götürüyorum Okmeydanında Parlarlı arabayı aldığımda hafif bir yağ kaçırma sorunu vardı 28000 den beri bu servise gidiyor araç, ne kadar tutar dedim 500 dediler süpriz ne çıkar dediğimde 50 -100 lira dediler ve 590 tl masraf çıktı kayış-keçeler-conta ve antifiriz-parça yıkama  v.s de içindeydi 200 tlsi işçilik gerisi parça

-------------
307 14XR16V(Sİyah)2005
5427327273
http://goo.gl/mc9cY" rel="nofollow">

Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2011 Saat 11:06
Orjinalini yazan: tuncaksoy tuncaksoy Yazdı:

Cecoli, uyarın için teşekkür ederim de bu benim ilk mesajım değil. Burada herkes mesaj yazdığında önce kendini mi tanıtıyor?

Arkadasım suanda 3 mesajın var ve 3 ude burada zaten.Göz Kırpma

Ayrıca oncelıkle kendını tanıtma olayı forum kuralları geregıdır lutfen...

Yeni üyeliğini tamamlamış ve foruma girmiş üyelerimiz, "Üyelerimizi Tanıyalım" başlığı altında lütfen yeni konu açarak kendinizi tanıtınız, Tüm bilgileri eksiksiz doldurmanız sizi daha iyi tanımamız açısından bizlere yardımcı olacaktır, Bilginize...

1.- Adınız, soyadınız:
2.- Yaşınız:
3.- Aracınız (Markası, modeli):
4.- Hobileriniz:
5.- Mesleğiniz:
6.- Siteyi nereden duydunuz:
7.- Kan Grubunuz:
8.- Burcunuz:
9.- Taraftarı olduğunuz takım:
10.- Hangi ilçe yada İldesiniz:
11.- Msn adresiniz:

İlginiz için teşekkür ederiz.

Peugeot Türkiye Fun Club Yönetimi
http://www.peugeotturkey.com/" rel="nofollow - www.peugeotturkey.com & http://www.peugeotturkiye.com/" rel="nofollow - www.peugeotturkiye.com

Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2011 Saat 11:08
olmus artık olan  tecrube boyle olusuyo artık arastırmadan gırmezsın dırek :)

-------------

Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2011 Saat 11:10
Buraya durumu özellikle yazıyorum ki mekan fişlensin. Adamın dükkanın adını da öğrenip net olarak yazarım.

Öneri ve yorumlarınız için teşekkür ederim. "Şahin Peugeot" u deneyeceğim.

"kendini tanıtmalısın" mesajlarını pek anlayamıyorum. Arkadaşlar, servisin istanbul'dan olduğunu zaten yazmışım. Plakamı mı vereyim. Sorun ve soru net olarak açık. Bilgi paylaşıyorum ve önerilerinizi rica ediyorum. Kaldı ki ilk mesajımda bu konuda gerekli hassasiyeti gösterdim.

-------------
Tunç Aksoy, Peugeot - 307 Comfort -1.6 - Siyah, 2006 model, 49.000km, Benzinli - 11L/100km, Triptonik Şanzıman, 5 Kapı, Yakıt & Yağ - Total
İstanbul / Göztepe

Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2011 Saat 11:12
"Üyelerimizi Tanıyalım" bu başlığı yeni duyuyorum. Kimse bundan bahsetmedi.
Teşekkürler

-------------
Tunç Aksoy, Peugeot - 307 Comfort -1.6 - Siyah, 2006 model, 49.000km, Benzinli - 11L/100km, Triptonik Şanzıman, 5 Kapı, Yakıt & Yağ - Total
İstanbul / Göztepe

Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2011 Saat 11:13
Son olarak buradaki mesaj benim ilk mesajım değil. Daha önce başka konu açmıştım ;)

-------------
İstanbul / Göztepe

Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2011 Saat 11:14
tuncay arkadasım şimdi bu forumda kurallar  böyle yani bunu aramızda sıcak bi ortam oluşsun diye söylüyoruz mesleğin yaşın araban vs. bunları yazarsan arkadaşlar  nerde olduğunu bilerek sana usta veya nerden yedek parça temin edebiliceğini söylerler  forum kuralları böyle 

-------------

Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2011 Saat 11:16
Tamam kardesım sen tanıtma Allah askına yaaa :)) 

Anlamayacak ne var... Bu durum forum uyelerının senı tanıması ıcın gecerlıdır. Gereklı yonlendırmeyı sana yapıyorum ınatla puruz cıkarıyorsun...Gülme

Sana ne guzel yer tavsıye edecektım vazgecırttın benıGöz Kırpma

Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2011 Saat 11:19
=))  Canın sağ olsun.
Arkadaş belki ünlü bir sanatçıyım afişe olmak istemiyorum. Hiç ince düşünmüyorsunuz =)

Yardımcı olan olmayan herkese teşekkür ederim. bundan sonra kurallara riayet etmeye dikkat ederim.

-------------
İstanbul / Göztepe

Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2011 Saat 11:23

=))  Canın sağ olsun.
Arkadaş belki ünlü bir sanatçıyım afişe olmak istemiyorum. Hiç ince düşünmüyorsunuz =)

Yardımcı olan olmayan herkese teşekkür ederim. bundan sonra kurallara riayet etmeye dikkat ederim.

Unlu bır sanatcıda olsan bızım ıcın farketmez...Göz Kırpma
Bıze kurallara uyan uye lazım anlayacagın uzereGülme

Nerede ıkamettesın?

Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2011 Saat 11:44

Göztepe /Istanbul

-------------
İstanbul / Göztepe

Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2011 Saat 11:59

Sen anadoludasın. Bu tarafta olsaydın senı masl*ga yonlendırecektım

Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2011 Saat 12:11

Göztepe /Istanbul

bunu profilinde yazda her defasında sormayalım dimi (:

imza kısmına da aracının marka model yakıt türü donanım vs yaz ki aracında bir sıkıntın olduğun da da araç neydi demeyelim dimi (:

-------------

Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2011 Saat 12:15
Herköşeden sıkıştırmışınız acer üyemizi. İnsan bazen karşıdakinin ne dediğini anlamakta güçlük çekebiliyor. Burada da buna benzer durum oluşmuş. Yeni üyelik de yeni evlilik gibidir; eksikleri bir anda bitmez. Ben bu hale gelene kadar 10 kez profilimi güncellemişimdir. Herkes sizin gibi usta mı bu konulardaGöz Kırpma

Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2011 Saat 12:17
Sırıtma sen 10 kez güncellemişsin menderesim :))) cecoli ve albayım benimle 100 kes uğraştılar allah razı olsun Sırıtma ama ne demek istediklerini şimdi daha iyi anlıyorum..içlerinde asla kötülük yok..her şey sitemiz ve üyeler için.. yaşasın pug dostluğu .....Alkışaramıza hoşgeldin tunc aksoyThumbs Up

Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2011 Saat 12:26
Teşekkür ederim dostlar =)
Yardımlarınızla daha layik bir insan olacağım kısmetse.
Ama profile bir baktım. Zaten msn vs. hiç kullanmıyorum. Bölgeye de "istanbul / göztepe" sığmıyor.
Ee zaten saklanmaya çalışsam web sitemi yazmam. Orada benimle ilgili gerekli gereksiz bir çok şey var zaten.
Site için eksiklerimi en kısa zamanda tamamlarım.

-------------
İstanbul / Göztepe

Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2011 Saat 12:30
:) abi tamam sıkıntı yok .... benimkide sığmıyordu esenler/ist yazdım... bu şekil yapabilirsin..

Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2011 Saat 12:44

Ama profile bir baktım. Zaten msn vs. hiç kullanmıyorum. Bölgeye de "istanbul / göztepe" sığmıyor.
Ee zaten saklanmaya çalışsam web sitemi yazmam. Orada benimle ilgili gerekli gereksiz bir çok şey var zaten.

Msn vs cok onemlı degıl. Varsa gırersın yoksa bos bırakır gecersın :))  Bak ben senın yerıne, İST, Göztepe yazdım oldu bıttı :))

Imzanada aracın yılını modelını donanımını motorunu yakıtını vs yazarsan tam olacak. Mesela benımkı gıbı Sırıtma

Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2011 Saat 13:10
Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

Msn vs cok onemlı degıl. Varsa gırersın yoksa bos bırakır gecersın :))  Bak ben senın yerıne, İST, Göztepe yazdım oldu bıttı :))

Imzanada aracın yılını modelını donanımını motorunu yakıtını vs yazarsan tam olacak. Mesela benımkı gıbı Sırıtma

abi kendini örnek gösterme imza konusunda yoksa tuncay abi kaçar (:

düşünsene seni örnek aldığını benim yağın markası neydi ya dur lastiklerin modeline bakayım geleyim falan Embarrassed

-------------

Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2011 Saat 13:20
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

abi kendini örnek gösterme imza konusunda yoksa tuncay abi kaçar (:

düşünsene seni örnek aldığını benim yağın markası neydi ya dur lastiklerin modeline bakayım geleyim falan Embarrassed
  Bende ozellıkle kendımı ornek gosterdım zaten Dil ÇıkarmaDil ÇıkarmaDil Çıkarma

Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2011 Saat 13:30
dostum öncelikle hoşgeldin vede geçmiş olsun. artık 180tl vermişsin yapacak birşey yok. arıza tespitleri çoğu yerde üccretsiz bazı yerlerde 20 tl alıyolar ki bu durum bursa için geçerli. yağ,yağ filtresi hava filtresinin maliyeti taş çatlasın 80-100tl arası bişey tutar. aracı life koyum değişimide 80 tl saymış baya bi paranı almış. olsun tecrübe sonuçta. umarım güzel bir servis ilgili bir usta bulursun kendine
saygılar

Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2011 Saat 14:14
Valla ben de işte güzel bir servis önerisi almak için başvurdum. İstanbul içinde adam gibi servis olduğu sürece ayağına kadar giderim benim için sorun değil. Yeterki adam gibi adam olsun yaa.
Bu tip kişileri de bence sitede belli yerlere yazmalıyız. Mesela "önerdiklerim" ve "önermediklerim" gibi başlıklar açılabilir. Belki de vardır =)

-------------
İstanbul / Göztepe

Mesajı Yazan: alisuat
Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2011 Saat 14:17
hocam ben würth yağ koydurmuştum 4 ltresi 80 tl idi, yağ,hava,polen filtreside 50 tl tuttu 130 tlye yaptırmıştım.

Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2011 Saat 14:21
bence güzel olur ama misal benim güzel dediğim usta benim tavsiyem üzerine gittiğinde mmenun kalmayabilir ozaman sıkıntı olur.

-------------

Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2011 Saat 14:44

Yapılan işçilik ne kadar kaliteli ondan emin olamayız ancak fiyat/performans + müşteri ilişkileri + aynı sorunun tekrar etmesi  gibi durumlar değerlendirilerek bir kanıya varılabilir.

Bak mesela burada en fazla 130 tl tutar denen işe 180TL verdim.  Abi bana dokunan bu 180 TL değil açıkçası. Bana dokunan pazarlık yapmak istediğimde "Vallahi işçilik ücreti bile almıyorum neredeyse, hepsi parça parası" demesi. Bu adamdan hayır beklenir mi sizin taktiriniz.

Belki o açılacak bölümlere direk netice değil de olayları yazmak daha doğru olur. Kimin ne olduğuna okuyan karar verir. Olayın karşı tarafı da internet medeniyetinden haberdarsa ve gerçekten peugeot ustasıysa zaten savunmasını yapacaktır.

-------------
İstanbul / Göztepe

Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2011 Saat 15:11
bence bugün ak dediğin usta ayağın alıştığında kara olabiliyor. bu sebeple aracı iyi araştırıp iyi tanımanızı, orjinal parçayı murat abiden alıp sonuçda araştırdığınız için bildiğiniz sıkıntıyı ustanın başında durarak hallettirmek en iyisi. Bu sebeple konuya hakim olduğunuz için usta kıvıramaz, parçayıda otjinal ve ucuz aldığınız için hem en uygun fiyata hemde kafanız rahat bir şekilde onarımını gerçekleştirebilirsiniz.

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net