Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

206 1.4 otomatik lpg dönüşümü önerileriniz

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=16091
Tarih: 26 Haziran 2025 Saat 10:37
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 206 1.4 otomatik lpg dönüşümü önerileriniz
Mesajı Yazan: kizilhakan
Konu: 206 1.4 otomatik lpg dönüşümü önerileriniz
Mesaj Tarihi: 04 Temmuz 2011 Saat 09:26
merhaba
malüm artık benzin parası illalah ettirdi fakat aracımı  küçük çocoğumla ve esimle beraber kullandığımız için lpgye dönüşümden hep korkturk fakat böyle olamıyacak malesef lpgye dönüşüm yapmak zorundayım artık, bizim araçlara en uygun sorun çıkartmayacak güvenli ve kaliteli bir marka lpg sistemi önerilerinizi bekliyorum.
teşekkürler.
aracım 206 otomatik al4 şanzuman 1.4

-------------
206 x line 2004 otomatik benzin bağımlısı

Cevaplar:
Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 04 Temmuz 2011 Saat 09:36
korkacak hiç bir şey yok. Bazıları güvenli olmadığını düşünür ama inanın benzinden daha güvenli. Tabi bunun yanında güvensiz olanlar da var ama güvensiz olmasının sebebi bakımları ihmal edilmiş lpg sistemi ve doğru montajı yapmamış usta yüzündendir.

piyasada ruhsata işlenmemiş muayeneleri yapılmamış çok lpg li araç var asıl onların yanından geçerken korkun (: eğer lpg konusunda kendinize düşeni yaparsanız güvenle binebilirsiniz.

Lpg marka tavsiyesinden önce lpg takan usta tavsiyesi almalısınız. Çünkü en kaliteli lpg sistemini bilmeyen bir ustaya taktırana kadar en ucuz lpg sistemini adam gibi bir ustaya taktırmanızı tavsiye ederim.

siz ilk olarak ustanızı bulun lpg markası kolay iş,

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesajı Yazan: emreyilik
Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2011 Saat 14:53
valla ben atiker taktırdım oldukça da memnunum..tavsiye ederim..

-------------
2005 model Peugeot 206 X-line Triptonik//Atiker Sıralı Sistem//

Mesajı Yazan: tuncaksoy
Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2011 Saat 15:02
Bu konuyu ben de merak ediyorum. Aracım için en uygun LPG hangisidir, ne kadara patlar, saklayıp otoparklara girebilir miyim =) vs.

-------------
Tunç Aksoy, Peugeot - 307 Comfort -1.6 - Siyah, 2006 model, 49.000km, Benzinli - 11L/100km, Triptonik Şanzıman, 5 Kapı, Yakıt & Yağ - Total
İstanbul / Göztepe

Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2011 Saat 15:24

-------------

Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2011 Saat 15:25
atiker taktırdım 900 tl ye. Gayet memnunum..uzun yolda 0.16 kuruş yaktı..Bence gayet iyi bi değer

-------------

Mesajı Yazan: aboran
Mesaj Tarihi: 29 Temmuz 2011 Saat 23:53
canıma taketti benzine 225 tl verince bende 206 ma taktırmak istiyorum.
ön araştırmama göre parçaların genelde aynıolduğu söylendi.iş ustada  bitiyotr felan deniyor.kullananlar ne der acep

Mesajı Yazan: hakann83
Mesaj Tarihi: 29 Temmuz 2011 Saat 23:58
orkulucak birşey yok arkadaşım markadan önemli olan senin bütçen 1500 de takan var 900e de 1200-1300 falan veririm diyosan italyan markalara bak derim yok zorlar diyosanda tek çaren atiker Sırıtma

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 30 Temmuz 2011 Saat 01:35
bende deli gibi arastırdım metin kardesımde biliyor atıker 0bd2 dedık 2 hafta oldu fabrıkadan gelmez oldu bugun yarın bugun yarın dıyor fabrıka gondermıyor.benımde canıma tak ettı sehır ıcı benzınde 500 tl yakıyor yarın gıdıp tartarın obd serısını taktırcam yoksa atıker gelene kadar aynı para benden cıkacak:)) ben yanı tartarın taktırıyorum 1600tl ye kampanyalı fıyatıymıs:)))

Mesaj Tarihi: 30 Temmuz 2011 Saat 03:49
Bende 2006 model 206 feline var italyan malı olsun sağlam olsun dedim bütçemde müsaitti gittim 1.300 tl'ye lovato sıralı sistem lpg taktırdım :)
ama dersinki bütçem müsait degil atiker taktıracaksın ozaman saygılar :)

Mesaj Tarihi: 30 Temmuz 2011 Saat 10:09
Orjinalini yazan: hakann83 hakann83 Yazdı:

orkulucak birşey yok arkadaşım markadan önemli olan senin bütçen 1500 de takan var 900e de 1200-1300 falan veririm diyosan italyan markalara bak derim yok zorlar diyosanda tek çaren atiker Sırıtma

markadan önemli olan bütçe değil. önemli olan ustalıkdır. 900 tl 1500 tl 2000 tl farketmiyor zaten verdiğin parayı amorti ediyorsun.

-------------

Mesajı Yazan: masumserseri
Mesaj Tarihi: 30 Temmuz 2011 Saat 10:18
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

[QUOTE=hakann83]orkulucak birşey yok arkadaşım markadan önemli olan senin bütçen 1500 de takan var 900e de 1200-1300 falan veririm diyosan italyan markalara bak derim yok zorlar diyosanda tek çaren atiker Sırıtma

markadan önemli olan bütçe değil. önemli olan ustalıkdır. 900 tl 1500 tl 2000 tl farketmiyor zaten verdiğin parayı amorti ediyorsun.

[/Thumbs Up kesınlıkle katılıyorum.işçilik cok onemlı bu konuda.ıyı bıldıgın yada cevrende taktıran memnun kalan varsa onalrın taktırdıgı yere taktırmanı tavsıye ederım.bırde lpg sistemının enjektorlerde problem oldugunda tek tekmı yoksa komplemı degıstırılebılır oldugunu arastır.servıs agının yaygın olmasına bak.bunlar onemlı faktorler

-------------
2009 FİESTA TDCİ STİL PAKET

Mesajı Yazan: fbagci
Mesaj Tarihi: 30 Temmuz 2011 Saat 10:49
bende 2004 206 1.4 x-line var. aracı 2 ay önce aldım üzerinde vardı LPG. çok memnunum. şehiriçinde (benzini de hesaba katarsak) 21, 22 kuruş yakıyor. 
ama alırken bilmiyordum o zaman öyle bi sorun yoktu LPG tam olarak peugeout ya göre değil. mesela benim aracın benzin göstergesi çalışmıyor ve forumda da yazdım daha önce LPG  den olduğu öğrendim ayrıca bi çaresini de bulamadım hala. 

-------------
2004 206 x-line 1.4 Benzin+LPG

Mesaj Tarihi: 30 Temmuz 2011 Saat 10:51
Orjinalini yazan: masumserseri masumserseri Yazdı:

Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

Orjinalini yazan: hakann83 hakann83 Yazdı:

Thumbs Up kesınlıkle katılıyorum.işçilik cok onemlı bu konuda.ıyı bıldıgın yada cevrende taktıran memnun kalan varsa onalrın taktırdıgı yere taktırmanı tavsıye ederım.bırde lpg sistemının enjektorlerde problem oldugunda tek tekmı yoksa komplemı degıstırılebılır oldugunu arastır.servıs agının yaygın olmasına bak.bunlar onemlı faktorler

servis ağı olarak ben atiker derim. zeten kullanıyorum çok da memnunum.

-------------

Mesajı Yazan: by-cx
Mesaj Tarihi: 30 Temmuz 2011 Saat 14:50
aynn p. tesi bende taktırırıcam ama kararsızım atiker mi tartarini mi ?

-------------
x-design 1.4 otm Brh+ atiker fast. 18.08.1982.

Mesajı Yazan: buskes
Mesaj Tarihi: 25 Ekim 2011 Saat 11:03

slm. taktırdınız mı lpg yi. yakıt tüketiminiz nekadar oldu LPG de. 206 da lpg tankını koyundca yer kaldımı bagajda, arabanın bagajının altınada taktırılabılıyor mu tank.

Mesaj Tarihi: 25 Ekim 2011 Saat 13:29
Hakan abımızın aracına servısımızde Atıker Fast lpg sıstemı takıldı ve gayet memnun bır sekılde kullanmaktadır. Konuyu kendısıde gorurse cevap verecektır.

Onun harıcınde bırcok peugeot modelınede sorunsuz bır sekılde montajlarımız yapılmaktadır...

Mesajı Yazan: assat76
Mesaj Tarihi: 25 Ekim 2011 Saat 14:07
Ben BRC-Zavoli-Lovato derim..Atiker kullanıyorum ama paran varsa bunlardan herhangi biri daha uygun olur.Param yok diyosan en iyi Atiker.

-------------
PEUGEOT 206 1.4 XR AUTO 2001 LPG

Mesajı Yazan: ___KxL___
Mesaj Tarihi: 25 Ekim 2011 Saat 14:30
Bence de BRC taktır.Taktırmışken 50-100 TL fark verip PSA modülü diye bi aparat var onuda taktır böylelikle benzin göstergesi ibre düşmesi sorununuda ortadan kaldırmış olursun.Ama markadan çok arkadaşlarında dediği gibi usta ve işçilik hepsinden önemli...

-------------
2004 Peugeot 206 1.4 XT

Mesajı Yazan: buskes
Mesaj Tarihi: 27 Ekim 2011 Saat 16:06
Orjinalini yazan: buskes buskes Yazdı:

slm. taktırdınız mı lpg yi. yakıt tüketiminiz nekadar oldu LPG de. 206 da lpg tankını koyundca yer kaldımı bagajda, arabanın bagajının altınada taktırılabılıyor mu tank.

???

Mesajı Yazan: kizilhakan
Mesaj Tarihi: 27 Ekim 2011 Saat 16:58
atiker taktırdım gayette memnunum fakat bağajda yer sorunu oldu tabi alta taktırmak daha mantıklı yakıt harcamam  % 40 oranında düştü ama iyi biryere yaptırmanız tavsiyem.

-------------
206 x line 2004 otomatik benzin bağımlısı

Mesajı Yazan: tmr3535
Mesaj Tarihi: 01 Mayıs 2013 Saat 22:39
Orjinalini yazan: Yazdı:

Bende 2006 model 206 feline var italyan malı olsun sağlam olsun dedim bütçemde müsaitti gittim 1.300 tl'ye lovato sıralı sistem lpg taktırdım :)
ama dersinki bütçem müsait degil atiker taktıracaksın ozaman saygılar :)

HOCAM bnde aynı model 206 sahibi oldum. lavoto dan memnunmusun ?? tavsiye edermisin. lpg dönüşümü yaptırmayı düşünüyorum.

-------------
:) 206 (:

Mesajı Yazan: samet206
Mesaj Tarihi: 02 Mayıs 2013 Saat 01:53
LPG bakımlarını ıhmal etmedıkten sonra güvenlıdır ki ben LPG sevmeyen biri olarak bunu söyluyorum kendımde kullanmam ama kullananlardan çevremde örnek söylıyım atiker fena değildir.

-------------
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...

Mesajı Yazan: rolandgarros
Mesaj Tarihi: 02 Mayıs 2013 Saat 05:13
iyi bir usta bulduktan sonra brc, lovato veya tartarini olabilir.

-------------
https://www.pejo206.com" rel="nofollow">

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net