Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

306 ön ve arka tekerlekten gelen ses..

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 306
Forum Tanımlaması: 306, 1993'ten 2002'ye 309'u değiştiren küçük bir aile otomobilidir, ancak 2001'de 307 ile değiştirilmiştir.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=16061
Tarih: 01 Aralık 2024 Saat 05:45
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 306 ön ve arka tekerlekten gelen ses..
Mesajı Yazan: Guests
Konu: 306 ön ve arka tekerlekten gelen ses..
Mesaj Tarihi: 02 Temmuz 2011 Saat 15:20
arkadaşlar kısa zaman önce motorl alt kulak takozu değiştimiştim... o günden beridir farketmemişim.. son bir haftadır bir ses duyuyorum ön taraftan.. direksiyonu ani sağa kırdığımda ve rampa yukarı çıkışlarda kıy kıy kıy diye böle garip bir ses duyuyorum..  sürtme sesi değil eminim.. yağsız kalmış bi  ses.. hatta bi ara araçtan indim ön jantlara elimi tuttum sol normalde sağ lastik çok sıcaktı.. motor alt kulak takozu değişirken o lastik komple sökülmüştü balatalarına disklere varana kadar.....bi fikri olan varmıdır ???

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 02 Temmuz 2011 Saat 15:48

Sağ çok sıcaksa fren balatası sıkıyordur. Onun sürtmesinden dolayı ısı oluşur. Direksiyonu bırakınca o tarafa doğru çeker. Bir de çok ısınırsa, gaza bastığında gitmez olur.

Mesajı Yazan: apopeugeot
Mesaj Tarihi: 02 Temmuz 2011 Saat 15:53
rot kollarınada baktır 

-------------
206 XT 1.6 16v 110hp inadına benzin :)

apo_fb88@hotmail.com

http://www.facebook.com/apogulyurt

0535 296 38 98

Mesaj Tarihi: 02 Temmuz 2011 Saat 15:54
bi kasıntı var zaten..usta bir şeyi eksik bıraktı o gün kesin.. akşam bir baktırayım ben en iyisi..

Mesaj Tarihi: 02 Temmuz 2011 Saat 16:05
Ben palio da yaşamıştım. Balata diskleri sıkıştıra sıkıştıra köze çevirmiş. Akşam karanlığında kırmızı kırmızı yanıyordu. Ertesi gün ayarlattırdım Birkaç yere sprey sıktı. Sıkıntım çözülmüştü. Muhtemelen senink de böyle birşeydir.

Mesaj Tarihi: 04 Temmuz 2011 Saat 11:18
benim sıkıntım çözüldü...o gün gittim ustaya söktü tekeri hidrolik felan sıktı şırıngayla bir yere..sonrada balataları çıkardı zımparaladı bi kaç yerini ..sonrada uzun uzun uzun  kalın vida vardı onları çıkardı  gres yağıyla yağladı.geçti sıkıntı..

dün akşam arabayı parkederken frene bastığımda sol arka tekerden aynı ses geldi ..el frenini çekip frene bastığımda ses yok.. el frenini indirip frene bastığımda sadece sol arka tekerden ses geliyor analamadım gitti.. fren merkezinden olabilirmi ??

Mesaj Tarihi: 04 Temmuz 2011 Saat 11:55
Orjinalini yazan: by_ersin by_ersin Yazdı:

benim sıkıntım çözüldü...o gün gittim ustaya söktü tekeri hidrolik felan sıktı şırıngayla bir yere..sonrada balataları çıkardı zımparaladı bi kaç yerini ..sonrada uzun uzun uzun  kalın vida vardı onları çıkardı  gres yağıyla yağladı.geçti sıkıntı..

dün akşam arabayı parkederken frene bastığımda sol arka tekerden aynı ses geldi ..el frenini çekip frene bastığımda ses yok.. el frenini indirip frene bastığımda sadece sol arka tekerden ses geliyor analamadım gitti.. fren merkezinden olabilirmi ??

Arkadan ses gelmesı dogal olabılır. Cunku senın arkalar kampana ve lımıtor vardır... Sag arka tekerlegın arkasında torsıyonla baglantılı calısan lımıtor olması lazım. Yınede baktırmakta fayda var...

Mesaj Tarihi: 04 Temmuz 2011 Saat 12:02
ustaya gidince çıkar kokusu cecoli :)   düşün düşün nereye kadar dimi ..bi baktırım ben ..

Mesaj Tarihi: 04 Temmuz 2011 Saat 12:09
aynı ses bendede var gıcırdama sesi ama benim helezon kesik ondan yerine oturmadığı için spor yayla çözücez inşallah

Mesaj Tarihi: 04 Temmuz 2011 Saat 12:13
Orjinalini yazan: OKANKYM OKANKYM Yazdı:

aynı ses bendede var gıcırdama sesi ama benim helezon kesik ondan yerine oturmadığı için spor yayla çözücez inşallah

Mumkun olan en kısa surede eıbach -3.5 cmlık olanlarla degıstırmenı tavsıye ederım... Yay kesmek tehlıkelı bır uygulamadır...

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 04 Temmuz 2011 Saat 13:45
ersin abi öndeki sesi halletmişsin geçmiş olsun, madem şimdide arkada başladı konu başlığınıda değiştir arkadan gelen ses diye (:

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 04 Temmuz 2011 Saat 14:58
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

ersin abi öndeki sesi halletmişsin geçmiş olsun, madem şimdide arkada başladı konu başlığınıda değiştir arkadan gelen ses diye (:

allah seni emi Sırıtma Sırıtma ok..oldumu şimdi metinim tekinim Kahkaha

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 04 Temmuz 2011 Saat 15:45
olmaz mı abi be. sen yaparsında olmaz mı de bakam (:

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 04 Temmuz 2011 Saat 16:03
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

olmaz mı abi be. sen yaparsında olmaz mı de bakam (:

arzular şelale metinim..Handshake

Mesaj Tarihi: 04 Temmuz 2011 Saat 16:51
Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

Orjinalini yazan: by_ersin by_ersin Yazdı:

Arkadan ses gelmesı dogal olabılır. Cunku senın arkalar kampana ve lımıtor vardır... Sag arka tekerlegın arkasında torsıyonla baglantılı calısan lımıtor olması lazım. Yınede baktırmakta fayda var...

cecoli kartinge giderken hatırlandınmı o sesi hani ..kale centerin içinden oroparkına inerken... o ses o sesmiş işte ...Sırıtma

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net