Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Dizel yakıtlar hakkında

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=15989
Tarih: 23 Eylül 2025 Saat 06:07
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Dizel yakıtlar hakkında
Mesajı Yazan: kayx
Konu: Dizel yakıtlar hakkında
Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2011 Saat 19:39

arkadaşlar merhaba dizel yakıtlar hakkında bilgi almak istiyorum.aslında biraz bilgim var ama biraz kafam karıştı ben aracıma hep shell fuelsave diesel alıyorum geçen v-power gtl deneyim dedim sonuç olarak çok fazla siyah duman atardı duman azaldı,performans düz yolda arttı ama yokuşda çekiş düştü ve rölanti sanki biraz arttı sorum şu acaba araba ile ilgili bir sorunmu yoksa fuel save almaya devam mı etmem lazım?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2011 Saat 20:17
Yeni üyeliğini tamamlamış ve foruma girmiş üyelerimiz, "Üyelerimizi Tanıyalım" başlığı altında lütfen yeni konu açarak kendinizi tanıtınız, Tüm bilgileri eksiksiz doldurmanız sizi daha iyi tanımamız açısından bizlere yardımcı olacaktır, Bilginize...

1.- Adınız, soyadınız:
2.- Yaşınız:
3.- Aracınız (Markası, modeli):
4.- Hobileriniz:
5.- Mesleğiniz:
6.- Siteyi nereden duydunuz:
7.- Kan Grubunuz:
8.- Burcunuz:
9.- Taraftarı olduğunuz takım:
10.- Hangi ilçe yada İldesiniz:
11.- Msn adresiniz:

İlginiz için teşekkür ederiz.

Peugeot Türkiye Fun Club Yönetimi
http://www.peugeotturkey.com/" rel="nofollow - www.peugeotturkey.com & http://www.peugeotturkiye.com/" rel="nofollow - www.peugeotturkiye.com

Mesaj Tarihi: 30 Haziran 2011 Saat 11:21

arkadaşlar merhaba dizel yakıtlar hakkında bilgi almak istiyorum.aslında biraz bilgim var ama biraz kafam karıştı ben aracıma hep shell fuelsave diesel alıyorum geçen v-power gtl deneyim dedim sonuç olarak çok fazla siyah duman atardı duman azaldı,performans düz yolda arttı ama yokuşda çekiş düştü ve rölanti sanki biraz arttı sorum şu acaba araba ile ilgili bir sorunmu yoksa fuel save almaya devam mı etmem lazım?

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 30 Haziran 2011 Saat 11:44
ben hep shell europa dizel koyuyorum 95 olanı hiç değiştirmedim.. gtl olanlar çıkmış ama hiç ondanda kullanmadım

Mesaj Tarihi: 30 Haziran 2011 Saat 11:48

acaba ikisin ortası normal v-power mı koymak lazım?

-------------
1997 PEUGEOT BOXER 350LH 2.5TDI 299.000 KM BAKIMLI VE SON HIZI GÖREBİLİYOR
-
2011 Opel Corsa 1.3 CDTI
Pepperdust Kahverengi

Mesaj Tarihi: 30 Haziran 2011 Saat 12:12
ya ben hiç onu koyayım bunu koyayım diye düşünmedim. orjinali destekleyeni neyse o depo kapağında ne koyulacağı yazıyor zaten.

Mesajı Yazan: GökhaN
Mesaj Tarihi: 30 Haziran 2011 Saat 12:22
Orjinalini yazan: kayx kayx Yazdı:

helal olsun 5 kuruşa bu kadar şey yapıyorsa Gülme full save den devam et gerisi psikolojik

-------------
106->206->208->207->301->308->3008->C4X

Peugeot Yedek Parça -> https://www.pejo.com.tr" rel="nofollow - www.pejo.com.tr

Mesaj Tarihi: 30 Haziran 2011 Saat 12:24
ben en iyisi v-power alıyım fuel save çok duman attırıyor 

-------------
-
2011 Opel Corsa 1.3 CDTI
Pepperdust Kahverengi

Mesaj Tarihi: 30 Haziran 2011 Saat 12:26
Orjinalini yazan: GökhaN GökhaN Yazdı:

Orjinalini yazan: kayx kayx Yazdı:

helal olsun 5 kuruşa bu kadar şey yapıyorsa Gülme full save den devam et gerisi psikolojik

valla pek anlamadım gtl teknolojisini o kadar övüyorlar sitesinde ama pek faydasını göremedim ha duman azaldı ama çekiş baya düştü yani tavsiye etmem

-------------
-
2011 Opel Corsa 1.3 CDTI
Pepperdust Kahverengi

Mesaj Tarihi: 30 Haziran 2011 Saat 12:32
Ben arabayı ilk aldığımda gtl aldım bir süre,şimdi fullsave ya da v-power normal kullanıyoru,arada bir fark olduğunu hissediyorum açıkçası,üstelik birkaç kere aynı miktarda(fiyat olarak) gtl ve fullsave aldığımda daha fazla yol yaptım gtl ile ve baya şaşırdım.Tabi bu istasyon ile de farkediyor. Bence yakıttan ziyade yakıt aldığınız istasyona önem verin.

Mesaj Tarihi: 30 Haziran 2011 Saat 12:40
Orjinalini yazan: csalli csalli Yazdı:

Ben arabayı ilk aldığımda gtl aldım bir süre,şimdi fullsave ya da v-power normal kullanıyoru,arada bir fark olduğunu hissediyorum açıkçası,üstelik birkaç kere aynı miktarda(fiyat olarak) gtl ve fullsave aldığımda daha fazla yol yaptım gtl ile ve baya şaşırdım.Tabi bu istasyon ile de farkediyor. Bence yakıttan ziyade yakıt aldığınız istasyona önem verin.

doğru söylüyorsunuz ankaradaki shellin kendi istasyonu var ordan aldım 

-------------
-
2011 Opel Corsa 1.3 CDTI
Pepperdust Kahverengi

Mesaj Tarihi: 30 Haziran 2011 Saat 21:09
acaba fuelsave mı alsam çok kararsız kaldımConfused

-------------
-
2011 Opel Corsa 1.3 CDTI
Pepperdust Kahverengi

Mesajı Yazan: HakanGokdemir
Mesaj Tarihi: 30 Haziran 2011 Saat 23:06

Günde 40 lt dizel tüketiyorum, ben fark göremedim ne yazıkki.

Aynı marka hatta aynı pompadan alıyorum birbirini tutmuyor

-------------
Hakan GÖKDEMİR
0 533 215 8019

Pendik / İSTANBUL
26.08.1980

A RH +

Kardeş zorunlu dosttur, Dost seçilmiş kardeştir...

Mesaj Tarihi: 30 Haziran 2011 Saat 23:16
Opetten asla şaşmam.Shell full save de araba resmen yerinde saydı gitmiyor.Shell vpowerda 1 depoda bayağı bir km fark etti eksi olarak.Petrol ofisini motorin kullanan hiçbir arkdaşım tavsiye etmedi.Bp yi hiç denemedim.Ancak opeti Türkiyenin neresinden alırsanız alın aynı kalite 1 depo ile şehir içi 800-850km şehir dışı 1100 km civarı yol yapıyorum ve araba çekişten hiç düşmüyor.

Mesaj Tarihi: 01 Temmuz 2011 Saat 21:01

Orjinalini yazan: Bahadır32 Bahadır32 Yazdı:

Opetten asla şaşmam.Shell full save de araba resmen yerinde saydı gitmiyor.Shell vpowerda 1 depoda bayağı bir km fark etti eksi olarak.Petrol ofisini motorin kullanan hiçbir arkdaşım tavsiye etmedi.Bp yi hiç denemedim.Ancak opeti Türkiyenin neresinden alırsanız alın aynı kalite 1 depo ile şehir içi 800-850km şehir dışı 1100 km civarı yol yapıyorum ve araba çekişten hiç düşmüyor.

petrol ofisini bir kere denedim su çıkıyor göstergede ışık yanıyor ama shell den memnunum ya vpower yada fuel save almalı ama kesinlikle v-power gtl önermiyorum ama tek avantajı duman atan araçlarda dumanı azaltıyor tek avantajıda buSırıtma

-------------
-
2011 Opel Corsa 1.3 CDTI
Pepperdust Kahverengi

Mesajı Yazan: alisuat
Mesaj Tarihi: 01 Temmuz 2011 Saat 22:04
bildiğim tasarrufta shell performansta opet

Mesaj Tarihi: 01 Temmuz 2011 Saat 22:06
Normal kullanımda Eurodizel yeterlidir. Eurodizel + GTL teknolojisi için, yakıt katkısı gibi motoru temizlediği söyleniyor. Tabi bu olay 3 depoda oluyormuş. 5000km'de bir 3 depo GTL alabilirsiniz, onun dışında Eurodizel'den devam..

Mesaj Tarihi: 02 Temmuz 2011 Saat 21:31
ozaman 2 depo daha mı gtl almam gerek?

-------------
-
2011 Opel Corsa 1.3 CDTI
Pepperdust Kahverengi

Mesaj Tarihi: 03 Temmuz 2011 Saat 00:31
5000 km de bir 3 depo gtl demek hemen hemen 2400km gtl kullanmak demek.5000 km de bir 1 depo glt olabilir:) oda gtl yi  uzun mesafe gidecekseniz kullanın derim.

Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2011 Saat 22:30

Orjinalini yazan: Bahadır32 Bahadır32 Yazdı:

5000 km de bir 3 depo gtl demek hemen hemen 2400km gtl kullanmak demek.5000 km de bir 1 depo glt olabilir:) oda gtl yi  uzun mesafe gidecekseniz kullanın derim.

yani uzun yola çıkarken arada bir gtl koymammı yararlı olur? 

-------------
-
2011 Opel Corsa 1.3 CDTI
Pepperdust Kahverengi

Mesajı Yazan: berk2309
Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2011 Saat 22:33
benden sana tavsiye en güzel dizel ve benzin opetin onu dene bak daha uzun km yapıyosun ve cok temiz 

-------------
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!

Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2011 Saat 22:41

Orjinalini yazan: berk2309 berk2309 Yazdı:

benden sana tavsiye en güzel dizel ve benzin opetin onu dene bak daha uzun km yapıyosun ve cok temiz 

opetın dizelini hiç denemedim, şu saate kadar dizelde su var işaretini hiç söndüremedim bir tek shell de söndü ama artık sürekli benzinlik değiştiremem arabam dayanamıyor ama hep arabama iyi şeyler kullandım örneğin yağ olarak castrol kullanırım bakımını zamanında yaptırırım tmm karar verdim artık arada bir gtl normal kullanım v-powerSırıtma

-------------
-
2011 Opel Corsa 1.3 CDTI
Pepperdust Kahverengi

Mesajı Yazan: berk2309
Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2011 Saat 22:44
ankaranın neresınde oturuyosun opeti dene bak bizim peugeot boxerda  opet kullanıyoruz hep çekişi felan acayip değişiyo shellde  okadar randuman vermiyo bariz farkettitiyo serviscinin oğlu olarak tavsiye ederim çünkü hergün mazot alıyoruz :D 

-------------
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!

Mesaj Tarihi: 06 Temmuz 2011 Saat 21:49
evet sanki gtl etkisini gösterdi ilk gördüğümden daha iyi sonuçlar alıyorum sonuçlar duman atma yok,çekiş hissedilir şekilde arttı,hızlanması arttı gerçekten iyi bir yakıt olduğunu şimdi görebiliyorum tavsiye ederim ama etkisini en az 190km sonra görürsünüz yani bende öyleSırıtma 

-------------
-
2011 Opel Corsa 1.3 CDTI
Pepperdust Kahverengi

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net