Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

bu 206 nasıl araba ?

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=15918
Tarih: 27 Temmuz 2025 Saat 12:22
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: bu 206 nasıl araba ?
Mesajı Yazan: pessimisive
Konu: bu 206 nasıl araba ?
Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2011 Saat 20:13
herkese selamlar,

abime 206 düşünüyoruz arkadaşlar abiler, benzinli bir hatcback bulduk; 

-1.4 fever
-alüminyum gri
-25000 km'de
-2007 model

-bir kapısında oynama var
-etek altlarında yarım yarım boya
-sırıtmasın diye vernik kullanılmış

-18000 tl fiyatı var. bu vernik olayı nedir? kapı oynaması nedir? ben aracı gördüm bindim hoş güzel araba. hem modeline göre fiyatıda uygun. sol tarafta sürtme var dediler galeriden. bunların yakıtı nedir? istediğimiz zaman satabilirmiyiz? gidişleri nasıl? yol tutuşu var mı? sağlam mıdır? işin doğrusu öyle aylarca arayıp kendimizi yıpratmak istemiyoruz. millet 3-5 ay araba alıyor ince eleyip sık dokuyor sonra afedersin gidip kazıklanıyor tanıdıklarım var. biz arabadan pek anlamayız. ben 106 gördüm gittim aldım. sıra abimde inş. oda kırmızı bir 1.2 opel corsa essentia görmüş tutturdu onu alacam diye sonra pazarda 206 gördük neredeyse aynı fiyat!

opel corsa 2004 model 130 binde 16500 tl (ama allah var çizik yok tertemiz)
206 2007 model 25 binde 18000 tl. (anlattığım gibi)

sizin görüşleriniz nedir acaba? 206 olacak gibi ama bu vernik falan nedir acaba ?

-------------
ne kadar az isterseniz o kadar çok alırsınız.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: muurrat
Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2011 Saat 20:47
?fiyat çok gibi geldi tüp varmı arabada ?

-------------
2010 hyundai era team 1,4.
murat karagöz

Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2011 Saat 21:00
araçta tüp yok. fiyat çok mu harbiden? 

peki opel corsa'ya ne diyorsunuz acaba ? 

-------------

Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2011 Saat 21:03
Orjinalini yazan: pessimisive pessimisive Yazdı:

oda pek hayırlı sayılmaz onun yerine 206 tavsiye ederim.
fiyat konusunda ben arkadaşa 1.4 tüplü 40 binde x desin aldım 2006 model.araçta sıfır jant lastik+bi kaç modifiye vs vardı 16.50 aldık. bi kapıda boya vardı sadece.

-------------
murat karagöz

Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2011 Saat 21:05
peki hocam bu kapı oynaması olayı nedir ?

vernik olayı nedir ?

araştırdım ama pek bişey çıkmadı.

-------------

Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2011 Saat 21:05
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-2007-model-satilik-tertemiz-206-52675360/detay/" rel="nofollow - http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-2007-model-satilik-tertemiz-206-52675360/detay/  şunada bi bak istersen tüpte var pazarlık atılır.

-------------
murat karagöz

Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2011 Saat 21:07

peki hocam bu kapı oynaması olayı nedir ?

vernik olayı nedir ?

araştırdım ama pek bişey çıkmadı.
bildiğim kadarıyla boyanan yerin rengini tutturmak için yapılan işlem.ben eski arabamın ujfak bi yerini boyattım adam vernik attım dedi bi 15 20 cm yer daha boyalı gibiydi.

-------------
murat karagöz

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2011 Saat 21:11

herkese selamlar,

abime 206 düşünüyoruz arkadaşlar abiler, benzinli bir hatcback bulduk; 

bence fiyat fazla. ben 3 haziranda aldım 206 mı. desire modeli. özellikle gümüş gri istedim.
km de 46000 de. alış faturasına kadar herşey mevcut. şeceresi belli bir araba.
ben 16000 e aldım.

-1.4 fever
-alüminyum gri
-25000 km'de
-2007 model

-bir kapısında oynama var
-etek altlarında yarım yarım boya
-sırıtmasın diye vernik kullanılmış

-18000 tl fiyatı var. bu vernik olayı nedir? kapı oynaması nedir? ben aracı gördüm bindim hoş güzel araba. hem modeline göre fiyatıda uygun. sol tarafta sürtme var dediler galeriden. bunların yakıtı nedir? istediğimiz zaman satabilirmiyiz? gidişleri nasıl? yol tutuşu var mı? sağlam mıdır? işin doğrusu öyle aylarca arayıp kendimizi yıpratmak istemiyoruz. millet 3-5 ay araba alıyor ince eleyip sık dokuyor sonra afedersin gidip kazıklanıyor tanıdıklarım var. biz arabadan pek anlamayız. ben 106 gördüm gittim aldım. sıra abimde inş. oda kırmızı bir 1.2 opel corsa essentia görmüş tutturdu onu alacam diye sonra pazarda 206 gördük neredeyse aynı fiyat!

opel corsa 2004 model 130 binde 16500 tl (ama allah var çizik yok tertemiz)
206 2007 model 25 binde 18000 tl. (anlattığım gibi)

sizin görüşleriniz nedir acaba? 206 olacak gibi ama bu vernik falan nedir acaba ?

Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2011 Saat 21:13
bence fiyat fazla. bende 3 haziran da aldım 206 mı. desire modeli. özellikle gümüş gri istedim.
km si 46000 de. alış faturasına kadar herşey mevcut arabanın. şeceresi belli.
ben 16000 e aldım. ordan fiyat biç.

Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2011 Saat 21:15
Orjinalini yazan: muurrat muurrat Yazdı:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-2007-model-satilik-tertemiz-206-52675360/detay/" rel="nofollow - http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-2007-model-satilik-tertemiz-206-52675360/detay/  şunada bi bak istersen tüpte var pazarlık atılır.

bizim baktığımız araç 90 hp olması lazım. linkteki neden 75 acaba? 
gidişi iyi midir peki bunların ? abim günlerdir benim araca biniyor gtı gibi aractan inip buna binerse bozulur heraldeDil Çıkarma

valla gri rengide hiç hoşuma gitmedi ama dediğiniz gibi 130 bin km'deki bir araç yerine bu çok çok daha mantıklı. ama corsa'nın konforu ve güvenilirliği tartışılamaz bile.

-------------

Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2011 Saat 21:17
Orjinalini yazan: maverick sbd maverick sbd Yazdı:

bence fiyat fazla. bende 3 haziran da aldım 206 mı. desire modeli. özellikle gümüş gri istedim.

güzel fiyat vallahi, hayırlı olsun kazasız belasız.

-------------

Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2011 Saat 21:18

gidişi iyi midir peki bunların ? abim günlerdir benim araca biniyor gtı gibi aractan inip buna binerse bozulur heraldeDil Çıkarma

valla gri rengide hiç hoşuma gitmedi ama dediğiniz gibi 130 bin km'deki bir araç yerine bu çok çok daha mantıklı. ama corsa'nın konforu ve güvenilirliği tartışılamaz bile.
gidişi konusunda bişe diyemem çok bi performans beklemesin ama yakıt konusunda çok cimri yakmıyo vala.haa dersen performans benim ki gibi 1.6 110 bg alıcaksın.

-------------
murat karagöz

Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2011 Saat 21:22

gidişi konusunda bişe diyemem çok bi performans beklemesin ama yakıt konusunda çok cimri yakmıyo vala.haa dersen performans benim ki gibi 1.6 110 bg alıcaksın.

benzine gücün yetiyorsa benim araçtan al diyosun yaniKahkaha
onada eywSırıtma

-------------

Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2011 Saat 21:24
bence tüp taktır derim benzine para verme ben taktırdım çokta memnunum sorun yok maş.

-------------
murat karagöz

Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2011 Saat 21:28

sağol kardeşim. Allah razı olsun.
arkadaşa tavsiyem şu: 1.2 corsa benim 2. arabamdı. uzun yolda şehir içinde yakıt konusunda iyidir.
ben 2008 yılında almıştım. bir depo o zaman 145 tl ye doluyordu. 700 km şehir dışı yapıyordum. ama rampa konusunda seni geçen araclar sana tüplü muamelesi yapıyor. yüzde 20 eğimli yolda araç içinde 4 kişi ile beraber 45 km yi geçmiyor. itina ile hızlanıp rampaya vardığımda da sonuç değişmedi.
1.2 motor yakıt için iyi. memnundum ben. ama performans konusunda bişey bekleme.kırmızı ışıkta durup klimayı açtığında arac stop ediyor. onu da bil. sorsan bile sahibine söylemez bunları.

Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2011 Saat 21:36

sağol kardeşim. Allah razı olsun.
arkadaşa tavsiyem şu: 1.2 corsa benim 2. arabamdı. uzun yolda şehir içinde yakıt konusunda iyidir.
ben 2008 yılında almıştım. bir depo o zaman 145 tl ye doluyordu. 700 km şehir dışı yapıyordum. ama rampa konusunda seni geçen araclar sana tüplü muamelesi yapıyor. yüzde 20 eğimli yolda araç içinde 4 kişi ile beraber 45 km yi geçmiyor. itina ile hızlanıp rampaya vardığımda da sonuç değişmedi.
1.2 motor yakıt için iyi. memnundum ben. ama performans konusunda bişey bekleme.kırmızı ışıkta durup klimayı açtığında arac stop ediyor. onu da bil. sorsan bile sahibine söylemez bunları.

valla bilmiyordum bu stop olayını. hayır zaten 130 bin km vs 25 bin km ! bu tartışılmaz bile bence. ama gel ona anlat derdini. opel corsa'nın direksiyonu hissedilmeyecek derecede hafifmiş konforluymuş kaliteymiş. dersin insignia alıyorSırıtma direksiyona biraz asıl sende sanayiye girmede arkadaş! virajlara biraz daha yavaş gir ne var yani !

sinirlendimSırıtma

-------------

Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2011 Saat 21:38
dostum abinin içinde ne varsa onu alsın gider pejoyu alır şansına oda arıza felan variri kabahat sana patlar.dahada sinirlenirsin sanki sen yaptın arabayı gibi

-------------
murat karagöz

Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2011 Saat 22:01
Orjinalini yazan: Stock Stock Yazdı:

Kardeş senin aracin rolanti motoru bozukmuş.. klimayi açınca stop etmez, o kadarda degil ;)

1.2 lerin kroniktir. motor gücü yetersiz.1.3 cdtı larda da aynı sorun var.
ayrıca eps denilen bir direksiyon sistemi var. onun açı sensörlerinde de sorun yaşadım. söküldü takıldı serviste.yenisi 1500 tl civarı.
senin direksiyon yumuşak dediğin işte o.EPS
ayrıca direksiyon kutusundan tıkırtı gelir. yolların malum halinden dolayı.opellede ön takıma kolayla birşey olmuyor ama direksiyon kutusuna yansıtıyor olayı.

karar senin. ben kullandım 2 sene 1.2 easytronic corsayı. tok bir arabadır. ama değim sorunları da vardır her aracta olduğu gibi. istersen opelim nete gir bak fikir sahibi olursun.bunlar benim nacizane kullanım görüşlerim.

Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2011 Saat 22:27

Kardeş senin aracin rolanti motoru bozukmuş.. klimayi açınca stop etmez, o kadarda degil ;)

ayrıca eps denilen bir direksiyon sistemi var. onun açı sensörlerinde de sorun yaşadım. söküldü takıldı serviste.yenisi 1500 tl civarı.
ayrıca direksiyon kutusundan tıkırtı gelir. yolların malum halinden dolayı.opellede ön takıma kolayla birşey olmuyor ama direksiyon kutusuna yansıtıyor olayı.

karar senin. ben kullandım 2 sene 1.2 easytronic corsayı. tok bir arabadır. ama değim sorunları da vardır her aracta olduğu gibi. istersen opelim nete gir bak fikir sahibi olursun.bunlar benim nacizane kullanım görüşlerim.

söylediğin siteye baktım, haklısın.

astra h kasa 1.3 cdti kullanıcısı klima açıkken aracın titremesi ve rolanti bozukluğundan dolayı şikayet ediyor. 130 bin olması küçük hacimli motorlar için sıkıntı yaratır mı? 

-------------

Mesaj Tarihi: 27 Haziran 2011 Saat 00:01

söylediğin siteye baktım, haklısın.

astra h kasa 1.3 cdti kullanıcısı klima açıkken aracın titremesi ve rolanti bozukluğundan dolayı şikayet ediyor. 130 bin olması küçük hacimli motorlar için sıkıntı yaratır mı? 

2000 cc ve yukarısı için bu rakama ''civata'' tabirini kullanırlar.
yani hiçbişey.
ama genelde 2. el piyasasında en çok rağbet gören küçük segment otomobiller,ve her zaman peynir ekmek gibi satılırlar.
şimdi bana sorsan ben 100000 ni geçmiş arabayı almam. motor hacmi zaten küçük,yıpranmış gözüyle bakarım.satarken de sorun yaşarım diye bakarım.
corsadan sonraki arabam 98 mazda lantisti. 155000 deydi. ama motor mükemmel durumdaydı. çünkü 1.8 motor 115 bg bana mısın dememiş. yetkili servis bile ömürlük motor diyordu.

sana tavsiyem 80000 km aralığında bir araba bak. ben bile sahibinden.com da 80000 km ye kadar bakıyordum. 100000 den sonrası pek yüz güldürmez.

Mesajı Yazan: yeditepely
Mesaj Tarihi: 27 Haziran 2011 Saat 13:47

valla cok ıyı almıssın.bende 16 hazıranda aldım bayandan 2001 xs  15500den 14750e aldım.58000 kmde. arac gbt temız sadece sol arka çamurlukta ıslem vardı.ama tek kapı 1.6 ıstedıgım ıcın 1.4 lere hıc bakmadım

-------------
Atakan
2001 206 XS 1.6 16V benzinli (siyah)
İSTANBUL

Mesaj Tarihi: 27 Haziran 2011 Saat 14:14
Orjinalini yazan: yeditepely yeditepely Yazdı:

valla cok ıyı almıssın.bende 16 hazıranda aldım bayandan 2001 xs  15500den 14750e aldım.58000 kmde. arac gbt temız sadece sol arka çamurlukta ıslem vardı.ama tek kapı 1.6 ıstedıgım ıcın 1.4 lere hıc bakmadım

özellikle x-line, x design modelleri istemedim. desire modeli baştan beri hoşuma gidiyordu. sahibinden com da buldum. 16750 idi. 16000 e kapattım. aracın vidaları bile hala altın sarısı rengindeGülme
Regaib kandili günü yola cıktım ertesi günü aldım. Mübarek bir zamanda olduGülme
Allah kazasız belasız kullanmayı herkese nasip etsin.

Mesajı Yazan: yeditepely
Mesaj Tarihi: 27 Haziran 2011 Saat 14:17
sonucta zevk meselesı haklısın.Gülmehayırlı olsun tekrardan.amin.Allah cumlemıze kaza bela gostermesın.

-------------
Atakan
2001 206 XS 1.6 16V benzinli (siyah)
İSTANBUL

Mesaj Tarihi: 27 Haziran 2011 Saat 14:22
Orjinalini yazan: yeditepely yeditepely Yazdı:

sonucta zevk meselesı haklısın.Gülmehayırlı olsun tekrardan.amin.Allah cumlemıze kaza bela gostermesın.

sana da hayırlı uğurlu olsun. Nazarlık taktın mı?Sırıtma 

Mesaj Tarihi: 28 Haziran 2011 Saat 15:21
arabayı aldık arkadaşlar. 2007 206 fever 23 binde bayandan az kullanılmış.
herkese teşekkür ederim. inşallah üzmez bizi Gülme
resim nasıl ekleniyor siteye acaba?

-------------

Mesaj Tarihi: 28 Haziran 2011 Saat 15:34

arabayı aldık arkadaşlar. 2007 206 fever 23 binde bayandan az kullanılmış.
herkese teşekkür ederim. inşallah üzmez bizi Gülme
resim nasıl ekleniyor siteye acaba?
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=7793&FID=52&PR=3&title=siteye-resim-nasl-eklenir" rel="nofollow - http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=7793&FID=52&PR=3&title=siteye-resim-nasl-eklenir

Mesaj Tarihi: 28 Haziran 2011 Saat 15:39
hadi hayırlı olsun kazasız belasız inş. yüzünü kara çıkarmaz fiyatda indirim yapmadmı;?

-------------
murat karagöz

Mesaj Tarihi: 28 Haziran 2011 Saat 15:45
resim ekleme linki için teşekkürler :)

350 liracık sildi muurrat valla :)

-------------

Mesaj Tarihi: 28 Haziran 2011 Saat 15:47
Araç Dediğin Gibi Temizse 1000 Lirası Fazla Olsun...
Boşver... Sıkıntı Çıkarmaz En Azından
Hayırlısı Olsun.

Mesaj Tarihi: 28 Haziran 2011 Saat 15:54
aynen 1000 lra olsun sıkıntısız olsun .... + 999

Mesajı Yazan: meandros
Mesaj Tarihi: 28 Haziran 2011 Saat 18:50
2005 model golf verebilirim... 25bine

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-orjinal-degisensiz-alman-kaplani-51853333/detay/" rel="nofollow - http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-orjinal-degisensiz-alman-kaplani-51853333/detay/

ama asla aslanımı vermem :)

-------------
2004 PEUGEOT 307 1.6 Envy BVA Benzinli Otomatik Alu Grisi - KM: 73145

Mesajı Yazan: sezar206
Mesaj Tarihi: 01 Aralık 2011 Saat 19:57
Arkadaşım km den korkma motoru göster sesini dinlet bi.  Mümkünse kullan çekişine,gaz yeişine bi bak. benim araç 188000 oldu orjinal km çoğunluğu uzun yol km si allaha şükür hiçbir sıkıntısı yok. Biraay önce kontrol ettirdim yine motoru usta yağnı suyunu koy korkma diyor. yani 130000 hele ki opel için hiç bir şey. bence pejoya gerçekten çok istemiş. ben olsam opeli düşünürüm temizse. Kalite ve konfor tabi ki ortada.

-------------
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg

Mesajı Yazan: sezar206
Mesaj Tarihi: 01 Aralık 2011 Saat 19:59
şimdi mesajın tarihine baktım da atı alan üsküdarı geçmiştir sanırım :)

-------------
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg

Mesajı Yazan: djchaos
Mesaj Tarihi: 01 Aralık 2011 Saat 22:36
hayırlı olsun

Mesajı Yazan: Üçyüzaltı
Mesaj Tarihi: 01 Aralık 2011 Saat 22:39
Konu hortlamış Star alan ne aldıysa satmış olabilir LOL

Mesajı Yazan: drakman
Mesaj Tarihi: 01 Aralık 2011 Saat 22:43

Opel ile Peugeot kıyas dahi edilmez. Kesinlikle Peugeot tabiki ! arkadaşlar konu geçmiş olabilir bunu okuyup tecrübe edinenler için yararlı bu sayfalar.

-------------
PEUGEOT 3008 ALLURE ETG6(FULL) DİZEL+OTOM.

Mesajı Yazan: fTh206
Mesaj Tarihi: 01 Aralık 2011 Saat 22:54

fiyat çok falan değil bence gayet normal istemiş hatta uygun bile hem 25binde hem modeli yüksek çok normal.geçen arkdş aldı 2006 fever 53.000 kmde 19.500 tl

-------------
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC
2010 CVT OTOMATİK

Mesajı Yazan: fTh206
Mesaj Tarihi: 01 Aralık 2011 Saat 22:57
Orjinalini yazan: drakman drakman Yazdı:

Opel ile Peugeot kıyas dahi edilmez. Kesinlikle Peugeot tabiki ! arkadaşlar konu geçmiş olabilir bunu okuyup tecrübe edinenler için yararlı bu sayfalar.

bence opel kalitesinide yabana atma babamda 2009 astra var 206'ımdan inip ona biniyorum kalitenin farkına varıyosun tmm peugeot benimden en sevdiğim araba 206 mı satsam yine peugeot alırım ama opelide yabana atmamak lazım alman arabası her zaman konforunu gösteriyo

-------------
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC
2010 CVT OTOMATİK

Mesajı Yazan: drakman
Mesaj Tarihi: 04 Aralık 2011 Saat 00:48

Ben Opel kalitesiz demiyorum fakat bir Alman markası olarak Opel örneğin diğer Alman markaları olan Mercedes, BMW, Audi ve Wolksvagen'den hem fiyat hemde kalite olarak son sıradadır. Fakat Peugeot Fransa'nın en iyisidir. Peugeot firması BMW ile Münih kentinde yeni bir tesis kurdu. Yeni 308, RCZ ve 508  Peugeot & BMW ortaklığının ilk ürünleridir. Ben Avrupa'yı gezmiş görmüş otomobil fuarlarına azda olsa katılmış biri olarak şunu söyleyebilirim ki Peugeot markasını küçük bir takım donelere bakarak değerlendirmek yanlış olur. Marka ismi telaffuz etmek istemiyorum ama şu an Türkiye'de satış olarak ilk 5'e giren otomobillerin arasında öyle markalar varki bunların dünyada adı yok. Ben bu duruma çok üzülüyorum ve biz bu araçları Avrupa'nın çok üzerinde fiyat ödeyerek biniyoruz. Ben Avrupa'ya gittim, bu araçlar caddelerde yok, olsada kimse dönüp bakmıyor. Para etmiyor. Peugeot 200 yıllık tarihiyle bir dünya markası örneğin latin amerikada yok satıyor. Birde Peugeot'u diğer markalarla karşılaştırırken farklı düşünmek gerekir. Örneğin Peugeot 206 deyince hafızanızda bir model canlanıyor ama çoğu marka 6 ayda bir form değiştiriyor. Aynı isim altında en az 20 çeşit model üreten araçlar var. Tüketici bu şekilde aldatılıyor, çünkü bir ürün sürekli aynı isimde olduğu halde form değiştiriyorsa o ürünle ilgili yaşadığınız sorunlarda araç değiştirilince unutuluyor. Bu şekilde bu markalar tutturabildiği az gelişmiş ülkelerde yok satıyor.

-------------
PEUGEOT 3008 ALLURE ETG6(FULL) DİZEL+OTOM.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net