Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

2002 partner gösterge ve fan sorunu

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Partner
Forum Tanımlaması: Peugeot Partner araçlarınız hakkındaki tüm arızalar ve çözümlerini paylaşabilirsiniz
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=15900
Tarih: 21 Kasım 2024 Saat 22:50
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 2002 partner gösterge ve fan sorunu
Mesajı Yazan: ispanyol2
Konu: 2002 partner gösterge ve fan sorunu
Mesaj Tarihi: 25 Haziran 2011 Saat 23:10
s.a arkadaslar ve ustalarım 1hafta önce aldıgım 2002 model klimalı partner de bugun bir problemle karşı karşıyayım yardımlarınızı bekliyorum.
sorun arac soguk yada sıcak halde iken kontagı açtıgımda daha marşa basmadan fan yüksek devirde çalışıyor ve marşa basmadan kapatırsan birkaçdakika düşük devirde çalışmaya devam ediyor. bunun yanı sıra marşa basıp araç çalıştıkdan sonra hararet göstergesi en yüksek dereceye dayanıp orda kalıyor ve stop ikaz lambası da yanıp sonuyor. aksam bu şekilde 100km gelmek zorunda kaldım gösterge bazen 5 saniye kadar normal sıcaklıgı gösteriyor stop ikazı duruyor sonra yine yanmaya baslıyor ve ibre sona dayanıp orda kalıyor. fan ise 100km boyunca yüksek devirde durmadan çalışıyor. kendim bu işlerden biraz anlarım ama araba yı bilmedigim için sizlere danışmak istedim. sorunun kaynagı nedir ve ne sekilde çözümlenir. eger müşürlerse araçdaki konumu nerdedir yardımcı olursanız sevinirim. saygılarımla.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 25 Haziran 2011 Saat 23:16
Orjinalini yazan: ispanyol2 ispanyol2 Yazdı:

s.a arkadaslar ve ustalarım 1hafta önce aldıgım 2002 model klimalı partner de bugun bir problemle karşı karşıyayım yardımlarınızı bekliyorum.
sorun arac soguk yada sıcak halde iken kontagı açtıgımda daha marşa basmadan fan yüksek devirde çalışıyor ve marşa basmadan kapatırsan birkaçdakika düşük devirde çalışmaya devam ediyor. bunun yanı sıra marşa basıp araç çalıştıkdan sonra hararet göstergesi en yüksek dereceye dayanıp orda kalıyor ve stop ikaz lambası da yanıp sonuyor. aksam bu şekilde 100km gelmek zorunda kaldım gösterge bazen 5 saniye kadar normal sıcaklıgı gösteriyor stop ikazı duruyor sonra yine yanmaya baslıyor ve ibre sona dayanıp orda kalıyor. fan ise 100km boyunca yüksek devirde durmadan çalışıyor. kendim bu işlerden biraz anlarım ama araba yı bilmedigim için sizlere danışmak istedim. sorunun kaynagı nedir ve ne sekilde çözümlenir. eger müşürlerse araçdaki konumu nerdedir yardımcı olursanız sevinirim. saygılarımla.

Forum kuralları geregı oncelıkle kendını tanıtman gerekır...

Mesaj Tarihi: 25 Haziran 2011 Saat 23:24
üyelerimizi tanıyalım bölümünde tanıtmıştım. sayın temsilcim

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 25 Haziran 2011 Saat 23:39
Partnerlar hakkında detaylı bılgısı olan arkadaslar cevap vereceklerdır. Fakat senın derdın musur veya rolelerde olabılır...

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 25 Haziran 2011 Saat 23:43
Sogutma ile ilgili bir tane sensor radyatore takili bulabildim. O da 2 numarali olan. Umarim isinize yarar.

Bu arada airbag ikaz lambasi da yaniyor mu?

Mesajı Yazan: cerci07
Mesaj Tarihi: 25 Haziran 2011 Saat 23:50
hararet musuru takili kalmistir benim fiestada var ayni sorun bazen takiliyor bir hafta hic durmadan ikaz veriyor sabahlari arac sogukken bile hararet tavan gosteriyor 

-------------

Mesaj Tarihi: 25 Haziran 2011 Saat 23:58
airbag yanmıyor. sadece stop yanıp sonuyor. yag çubugunun yanında 2 adet müsür var bunları soküyorum 2li olanı sokunce hiç biryerde degişiklik olmuyor. 4 lü olan müşürü söküncede sadece hararet göstergesi 0 seviyesine iniyor ama fan yine sürekli yüksek devirde çalışmaya devam ediyor.

Mesajı Yazan: ertanakar
Mesaj Tarihi: 28 Haziran 2011 Saat 01:07
aynı problemi peugeot 206 da yaşıyorum..lpg ayarına gittim,beyin ayar falan derken servis in kapısında hararet göstergesi 95 te durması gerekirken en yüksek sınra dayandı,30 saniye sonra fanın suyu soğutmasıyla hararet göstergesi 80-85 lere düştü..1 haftadır böyle ,tam fan açma yerine gelince fan açıyor,ibre aşağı düşmesi gerekirken yukarı çıkıyor..üst mişürü değiştirdik düzelmedi,elektrikçi cihaza bağladı herhangi bir hata vermedi...fikri olan var mı??

-------------
206 mı?şiddetle tavsiye ederim...

Mesaj Tarihi: 28 Haziran 2011 Saat 14:38
ben hala bir çözüm bulamadım galiba bu olay kimsenin başına gelmemiş fanlar çalışmaktan bozulacak bu gidişle kontagı açıyorum taki ne zman stop ettin o zmana kadar çalışıyor.

Mesaj Tarihi: 28 Haziran 2011 Saat 14:40
Peki onerileni uyguladiniz mi? 

Mesaj Tarihi: 28 Haziran 2011 Saat 22:55
mrb koliva yardımların ve ayırdıgın zaman için sana ve diger arkadaslara çok tesekkürler. kendim bir çok ustanın yapamayacakları seyler hakınnda yetenekliyimdir. genelde arabanın tüm tamiratını kendim yaparim ve kolay kolay da ustaya gitmem. arabayı ustaya götürdüm cihaza bagladılar röleler müşürler derken en son sigorta kutusunun altındaki beyinde karar kıldılar. dediler bu bozuk degişmesi gerek. fiyat sordum 300 tl rakamı duynca dedimki kaputu kapatın ben gidiyorum. kasabaya geldim. can sıkıntısıyla koyuldum işe kutuyu soktum beyni çıkardım ölçüm ve alkolle temizledikden sonra baktım bişe gozukmuyor. yerine taktım yine aynı arızaya devam.
sonuç olarak arızanın nerden kaynaklandıgını buldum.anladıgım kadarıyla orjinal teyp soketlerinin oldugu yerde soketler boşa çıkmış yerine baska teyp takmışlar bu soketlerden biri aracda kısadevre yaptıgından bu arızayı veriyormuş. şuan normale döndü. saygılar

Mesaj Tarihi: 28 Haziran 2011 Saat 23:23
Nerden nereye desene. Hararet musurunden teybe :)
Gecmis olsun.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net