Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Davlumbaz içlerine dikkat!

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206 hakkındaki tüm makaleler
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=15768
Tarih: 12 Haziran 2025 Saat 17:23
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Davlumbaz içlerine dikkat!
Mesajı Yazan: Guests
Konu: Davlumbaz içlerine dikkat!
Mesaj Tarihi: 21 Haziran 2011 Saat 01:46
arkadaşlar araç temizliyoruz çamurluk içlerine su tutuyoruz fakat davlumbazların arka kısmında zamanla bir sürü çamur birikiyor ve bunlarda ileriki zamanlarda arac kaportasında çürümeye yol açabilir..belkide açmaz ama gözümle birikmiş çamura tanık oldum. resimlerinide çekmiştim sizlerle paylaşayım dedim.imkanı yeri olan bu uygulamayı yapsın. hem aracınız hafifliyor hemde siz rahatlıyorsunuz. gözle görülmeyen çok çamur var araçlarımızın bizden habersiz biriktirdiği. ben aracı yıkarken kriko kullanırım.altını dahi yıkıyorum. geçen ön davlumbazları yenileri ile değiştirdim. eskilerinde kırıklar mevcuttu. ama size şunu söyleyim.arka camurluklarda asrın çamurunu yakaladım.

arka davlumbazları yerinden çıkarmak çok basit. gerekli olan güzel bir kriko. şarjlı tornavida takımı..
arka davlumbazlar her çamurlukta 2 parçadır. söktükten sonra aman Allahım dedirticek tarda bie çamurla karşı karşıya kalabilirsiniz. yıkamacılarda çamurluklara tutulan basınçlı su bunu götürmez nedeni davlumbazların çamuru gizliyor olması. size tavsyem imkanınız varsa bu uygulamayı biran önce yapmanız.
buyrun resimler
saygılar

NOT: ALINTI DEĞİLDİR. VERİNTİDİR

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Haksen016
Mesaj Tarihi: 21 Haziran 2011 Saat 08:09
paylaşım için tşk. kenan , ilk fırsatta temizlettireceğim.

-------------
2006 Peugeot 307 XT Triptonik

1973 - Bursa

Mesaj Tarihi: 21 Haziran 2011 Saat 08:28
Paylaşım İçin Çok Sağol Kenan ...
Çok Haklısın Bu Konuda... Hepimizin Dikkat Etmesi Gereken Bir Konu...

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 21 Haziran 2011 Saat 08:46
Paylasim icin tesekkurler.
Merak ettigimi bir konu su:
307'lerde krikoyu ilk resimdeki gibi aracin ortasina koydugunuzda altta ici bos demir gibi bisey var. Eger oraya koyarsaniz o demirin ezilme riski var. Baska da bir yer yok diye biliyorum orada. Siz nereye koyuyorsunuz krikoyu? Ozel bir yeri mi var orada?

Mesaj Tarihi: 21 Haziran 2011 Saat 09:46
Genel olarak bende ortadan krıko vurulmasına karsıyım. Her aracın marspıyelının ortası saglam olmayabılıyor...

Ama kenan kardesım ıyı ugrasmıs ellerıne saglık :))

Mesaj Tarihi: 21 Haziran 2011 Saat 12:00
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Paylasim icin tesekkurler.
Merak ettigimi bir konu su:
307'lerde krikoyu ilk resimdeki gibi aracin ortasina koydugunuzda altta ici bos demir gibi bisey var. Eger oraya koyarsaniz o demirin ezilme riski var. Baska da bir yer yok diye biliyorum orada. Siz nereye koyuyorsunuz krikoyu? Ozel bir yeri mi var orada?

ben teşekkür ederim.
marşpiyelin aldında aracı boydan boya alan saç bir tabaka var. herhangi bir yerine koyuyorum. işim bittikten sonrada saçta çok ufak bir ezilme söz konusu oluyor onuda pense yardımıyla düzlüyorum okadar. yani özel bir yeri yok malesef. Göz Kırpma

Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

Genel olarak bende ortadan krıko vurulmasına karsıyım. Her aracın marspıyelının ortası saglam olmayabılıyor...

Ama kenan kardesım ıyı ugrasmıs ellerıne saglık :))

teşekkür ederim cemGülme nadirende olsa böyle birşey yapıyorum. bazen 2 tarafada kriko vurduğum oluyorSırıtma

Mesaj Tarihi: 21 Haziran 2011 Saat 12:03

Genelde krıkoyu on dıreklerın altından vurup her ıkı tekerlegıde yerden keserler... Cunku aracın agırlıgı onde oldugundan onu kaldırdın mı arkada kalkıyor. Tabı bu durum aractan aracada fark eder

Mesaj Tarihi: 21 Haziran 2011 Saat 12:09
aynen dediğin gibi. ben arkadanda vursam ön tekerdede yerden kesilme oluyorThumbs Up

Mesajı Yazan: göktuğ
Mesaj Tarihi: 21 Haziran 2011 Saat 13:19
güzel paylaşım

-------------
2004 PEUGEOT 307 xr 1.4 hdı

Mesajı Yazan: werty
Mesaj Tarihi: 21 Haziran 2011 Saat 14:00

baya çamur toprak çıkmış bende en kısa zamanda yapacagım.guzel paylasım

-------------
2004 - 206 QUİCKSİLVER 1.6 16V 110HP Benzin, 128000 km Mobil 1 New Life 0-40, Bridgeston Adrenalin 195/55/15

Mesaj Tarihi: 22 Haziran 2011 Saat 00:07
teşekkürler arkadaşlar. görmeyenler için tekrar bi güncel gelsin
saygılar

Mesajı Yazan: Kemanyak
Mesaj Tarihi: 22 Haziran 2011 Saat 00:19
Ben de bugün biraz temizlik,boya ve film uygulaması yaptım lakin Arka sağ kampanayı bijon sıyordı. 2 bijon yuvası sanırım kullanım dışı (1. fazla değil ama onu da zorlarsam boşluyor. Kampanayı mı değiştireyim yoksa tornacının birine gidip yuva mı yapıtırayım ? Genel çözüm yolu nedir ?

-------------
Kemanyak Kisses You
207 SW OUTDOOR 1.6HDİ 2008

Mesaj Tarihi: 22 Haziran 2011 Saat 00:37
bana kalırsa kampanayı değiştir.geçmiş olsun

Mesajı Yazan: Kemanyak
Mesaj Tarihi: 22 Haziran 2011 Saat 00:52
Parça treninde 116 lira diyor bakalım usta ne diyecek :-))) 

-------------
Kemanyak Kisses You
207 SW OUTDOOR 1.6HDİ 2008

Mesaj Tarihi: 22 Haziran 2011 Saat 01:06
olmazsa ustaya gözük sen Sırıtma

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net