Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

acil yardım lütfenn

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=15748
Tarih: 30 Ocak 2025 Saat 19:52
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: acil yardım lütfenn
Mesajı Yazan: özkan206xs
Konu: acil yardım lütfenn
Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2011 Saat 16:40
merhaba arkadaşlar bugün bu sayfaya yeni üye oldum öncelikle herkese merhabalar.peugeot 206 xs 1999 1.6 benzinli arabam var motoru zımba gibi yağ yakması vs yok ama bi sorunu var bulamıyoruz.bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim..araç yeni çalıştığında diilde çalıştıktan yaklaşık 5 dk sonra düşük devirde yani 2 -3 bin devir arasında sabit devirde giderken birden bire benzin bitmiş gibi sönüyo ve hemen ardından marş basınca çalışmıyo yaklaşık 10 - 15 saniye bekleyince çalışıyo onun dışında yüksek devirlerde bu sorunu yapmıyo.en çok kırmızı ışıklarda bu konudan muzdaripim.benzin pompası yada  benzin filitresindenmidir acaba.bide soğuk yada sıcakken tek marşta gaza basmadan çalışıyo bazıları siboptandır dedide zannetmiyorum.benzin çekmediğini düşünüyorum.bana yardımcı olursanız sevinirim

-------------
mantığı salla hissettiğini yaşa ..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2011 Saat 16:42

Hosgeldın... Fakat forum kuralları geregı oncelıkle kendını tanıtman gerekır...

Yeni üyeliğini tamamlamış ve foruma girmiş üyelerimiz, "Üyelerimizi Tanıyalım" başlığı altında lütfen yeni konu açarak kendinizi tanıtınız, Tüm bilgileri eksiksiz doldurmanız sizi daha iyi tanımamız açısından bizlere yardımcı olacaktır, Bilginize...

1.- Adınız, soyadınız:
2.- Yaşınız:
3.- Aracınız (Markası, modeli):
4.- Hobileriniz:
5.- Mesleğiniz:
6.- Siteyi nereden duydunuz:
7.- Kan Grubunuz:
8.- Burcunuz:
9.- Taraftarı olduğunuz takım:
10.- Hangi ilçe yada İldesiniz:
11.- Msn adresiniz:

İlginiz için teşekkür ederiz.

Peugeot Türkiye Fun Club Yönetimi
http://www.peugeotturkey.com/" rel="nofollow - www.peugeotturkey.com & http://www.peugeotturkiye.com/" rel="nofollow - www.peugeotturkiye.com

Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2011 Saat 16:58
tanıttım kendimi Gülme

-------------

Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2011 Saat 17:00
o zaman aramıza hoş geldin..keyifli ve aktif forumlar geçirmen dileklerimizle..

Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2011 Saat 17:05
hoşbuldum.mesajımı okuyup yardımcı olabilirmisiniz ?

-------------

Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2011 Saat 17:06
Orjinalini yazan: özkan206xs özkan206xs Yazdı:

hoşbuldum.mesajımı okuyup yardımcı olabilirmisiniz ?

mutlaka sitede bir çok arkadaşımız size yardımcı olacaktır .. merak etmeyin..konuyu takip edin..

Mesajı Yazan: extremex16
Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2011 Saat 17:07
Yakıt sisteminden kaynaklanıyor sanırım anlatmalarınız onu işaret ediyor. Benzin filitresini değiştirerek başlayın derim.Geçmiş olsun.

-------------
307HDİ Premium 1.6 110BG Obsidyen Siyah

Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2011 Saat 17:11
çok teşekkür ederim.evvela benzin filtresini değiştireyim..

-------------

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2011 Saat 17:12
Orjinalini yazan: özkan206xs özkan206xs Yazdı:

merhaba arkadaşlar bugün bu sayfaya yeni üye oldum öncelikle herkese merhabalar.peugeot 206 xs 1999 1.6 benzinli arabam var motoru zımba gibi yağ yakması vs yok ama bi sorunu var bulamıyoruz.bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim..araç yeni çalıştığında diilde çalıştıktan yaklaşık 5 dk sonra düşük devirde yani 2 -3 bin devir arasında sabit devirde giderken birden bire benzin bitmiş gibi sönüyo ve hemen ardından marş basınca çalışmıyo yaklaşık 10 - 15 saniye bekleyince çalışıyo onun dışında yüksek devirlerde bu sorunu yapmıyo.en çok kırmızı ışıklarda bu konudan muzdaripim.benzin pompası yada  benzin filitresindenmidir acaba.bide soğuk yada sıcakken tek marşta gaza basmadan çalışıyo bazıları siboptandır dedide zannetmiyorum.benzin çekmediğini düşünüyorum.bana yardımcı olursanız sevinirim

Benzin pompasi olma olasiligi var. Hatta sadece rolesi bile bozulmus olabilir.
Aracinizda karburator var mi?

Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2011 Saat 17:14
 1999 model 16. 8v  206 xs benzinli  yani enjeksiyonluda bazıları yarı enjeksiyonlu diyo çok anlamıyorumShocked

-------------

Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2011 Saat 17:19
evet sanırım o şekilde bulcaz.ya birde hava filtresi yok arabada yani 99 modelinki iki ayrı kutudan oluşuyo yani enjektörlerden çıkan boru ve bir kutusu var devamındada büyük bi kutusu daha var ve içine filtre konuyo o ikinci kutusu yok ve benzin inanılmaz yakıyo atıyorum 70 km ye 40 tl benzin yakıyo filtresizlik bu kadar fark edermi acaba başka arızasımı var ?

-------------

Mesajı Yazan: extremex16
Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2011 Saat 17:26
Araçta hava filitresisin olmaması kadar baş ağrıtacak parça olamaz.Yakıt sarfiyatı artar,silindirlere giden yakıt hava karışımı içinde toz partikülleri ve daha ne ararsan bulunur silindirler bu yabancı maddeler karşısında çizilirler yanma odası aşırı carbon birikimine yol açar ilerleyen safhalarda detansyon yani vuruntu yapmaya başlar yani senin anlıycan senaryo böyle kötüye gider.Filitreni taktır.Benzin filitreni yenile enjektörlerinede baktırsan iyi olur.

-------------
307HDİ Premium 1.6 110BG Obsidyen Siyah

Mesajı Yazan: d3n1s
Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2011 Saat 17:30
mutlaka hava filtresi vardır bi yerlerde, açık hava filtresi takılmış olabilir. Sorununuza gelince, deneyerek bulunacak bir sorun arkadaşların da dediği gibi, benzin pompası yeterli benzin göndermiyor gibi görünüyor, benzin filtreniz tıkanmış olabilir, benzin pompanızın basınç sensörü bozulmuş olabilir, benzin pompanızın motor bozulmuş olabilir. Benzin pompanızın basıncını ölçtürerek başlayın bence, basınç düşükse ona göre yorum yaparız, basınç normalse muhtemelen benzin filtreniz tıkanmıştır.

-------------
206 Quik

Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2011 Saat 17:36

yardımlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar.yarın sanayiyi ziyaret ediyim :)

-------------

Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2011 Saat 18:36
iniallah en kısa sürede halledersin işlerini dostum.

Mesajı Yazan: teknikerrr
Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2011 Saat 20:18
Isınınca yapıyosa röle ve benzeri elektronik ve elektro mekanik parçalardan olma olasılığını arttırır.İnsallah seni fazla üzmez.

-------------
__307 1.4 HDI XR__
_______2005_______

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net