Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

vites topuzu nasıl sökülüyor?

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 308 T7 (2008-2013)
Forum Tanımlaması: Peugeot 308 'in 2008'de üretimine başlanmış 2013 sonrasıda yeni versiyonu çıkmıştır ve X08 serisi Peugeot modellerinin ilkidir.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=15745
Tarih: 24 Kasım 2024 Saat 17:38
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: vites topuzu nasıl sökülüyor?
Mesajı Yazan: mimitt
Konu: vites topuzu nasıl sökülüyor?
Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2011 Saat 15:48
arkadaşlar 308 in vites topuzunun nasıl söküldüğü hakkında bir bilgisi olan var mı?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: d3n1s
Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2011 Saat 15:55
206'nın vites topuzunu boru anahtarıyla bile çıkartamamıştım, döşemeciye sordum vites koluyla beraber söküyoruz dedi. En sonunda taşlama makinesiyle keserek çıkartmıştım.

-------------
206 Quik

Mesajı Yazan: GökhaN
Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2011 Saat 15:57
206 nın kini anlatayım sanırım aynısıdır.

Körügünü alttaki plastik gecme cercevesiyle beraber cıkardıktan sonra sağ tarafa dogru yukarı ceke ceke cevireceksin. Bu sayede rahatlıkla çıkarırsın ve alttaki plastigi kırmadan çıkarmanın tek yöntemi bu.

-------------
106->206->208->207->301->308->3008->C4X

Peugeot Yedek Parça -> https://www.pejo.com.tr" rel="nofollow - www.pejo.com.tr

Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2011 Saat 16:00
yazmayı unuttuğum bir nokta olmuş araç otomatik vites.ama sanırım aynı yöntem geçerli olacaktır.eğer olursa.

Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2011 Saat 16:00
Orjinalini yazan: GökhaN GökhaN Yazdı:

Körügünü alttaki plastik gecme cercevesiyle beraber cıkardıktan sonra sağ tarafa dogru yukarı ceke ceke cevireceksin. Bu sayede rahatlıkla çıkarırsın ve alttaki plastigi kırmadan çıkarmanın tek yöntemi bu.

işi bilenin farkı işte, ama üstad benim bir sorum olacak, ben boru anahtarıyla bile döndürememiştim 206'nın topuzunu, sen neyle çevirdin?

-------------
206 Quik

Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2011 Saat 16:01
Orjinalini yazan: mimitt mimitt Yazdı:

yazmayı unuttuğum bir nokta olmuş araç otomatik vites.ama sanırım aynı yöntem geçerli olacaktır.eğer olursa.

otomatikse git servise orada söksünler, en azından yanlış bir şey yaparlarsa muhatabın olur

-------------
206 Quik

Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2011 Saat 16:07
vitesin altındaki krom kaplı bölgeye güneş geldiğinde zaman zaman göz alıyor bunu önlemek için,bu bölgeyi karbon folyo ile kaplamayı planlıyorum,şuan okul için zonguldaktayım servis ereğlide bu iş şimdilik yatar :) ankaraya geldiğimde servisle evin arası daha yakın olacak orada yaparız.

Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2011 Saat 16:08
Orjinalini yazan: d3n1s d3n1s Yazdı:

Orjinalini yazan: GökhaN GökhaN Yazdı:

işi bilenin farkı işte, ama üstad benim bir sorum olacak, ben boru anahtarıyla bile döndürememiştim 206'nın topuzunu, sen neyle çevirdin?

elimle yarım tura yakın yukarı dogru cekerek cevire cevire cıkarıyorsun. Gülme

-------------

Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2011 Saat 16:18
ben bir deneyip geliyorum.... :9

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2011 Saat 16:40
306  içinde aynımı bu olay ???

Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2011 Saat 16:59
Orjinalini yazan: by_ersin by_ersin Yazdı:

306  içinde aynımı bu olay ???

aynıdır. 206 ile 306 vites topuzu sistemi aynı bildigim kadarıyla.

-------------

Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2011 Saat 17:02
308 de aynı değil sanırım,bir şeyleri çatlattım sanırım ama genede gelmedi :9

Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2011 Saat 17:04
aman abi elleme  dur Sırıtma bi 5 dakka servise uğra sor.. sormayada para almazlar heralde..

Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2011 Saat 17:10
Orjinalini yazan: mimitt mimitt Yazdı:

308 de aynı değil sanırım,bir şeyleri çatlattım sanırım ama genede gelmedi :9

hocam Gökhan manuel vites için tarif etti, senin araç otomatik. Aynı olmayacaktır elbette. Daha fazla kurcalama bence, elinde kalır mazallah. Servise ya da iyi bir döşemeciye sor tarif etsinler, ya da git bir yerde kaplattır.

-------------
206 Quik

Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2011 Saat 17:17
kolun kesin çıkması lazım dışarıda kaplanacak olsa bile aksi taktirde iki parçalı gibi bir gönüm olacak ki,konumların olduğu bölgelerinde kesilmesi lazım.Ankaraya döndüğümde servise bi gidicez anlaşılan.

Mesajı Yazan: OkaN
Mesaj Tarihi: 05 Eylül 2011 Saat 17:18
306 vites topuzunu  söktüm nikelajı falan gitmiştim  deiştiriyim dedim körügü yırttım içindeki plastikte kırıldı bunları temin edebilirmiyim ersin abi cem abi HElp Pls :)

-------------
Şakağımdaki kansa, o benim gülüşümdür,
Namert sürünmektense, erkekçe ölüşümdür…

EGİL KULAK VER CEDDİNE TÜRKE KEFEN BİÇMEK KİMİN HADDİNE AVRUPADAN ÇİN SEDDİNE REHBER KUR’AN HEDEF TURAN

Mesaj Tarihi: 05 Eylül 2011 Saat 17:21
keşke yapmadan bize alo deseydin.. bi akşam cemle buluşmuştu.. bende korkuyordum sökmeye. cecoli nin söküp takması saniyeler sürdü.. bence cecoliyi direkt ara cepten yada pm at.. sana kesin bir şey söyleyecektir. saygılar kardeşim..

Mesaj Tarihi: 05 Eylül 2011 Saat 17:23
abi basit gibi görünüyodu bide topuz dagılınca çektim kırıldı :( sinirden körükte gitti .s

-------------

EGİL KULAK VER CEDDİNE TÜRKE KEFEN BİÇMEK KİMİN HADDİNE AVRUPADAN ÇİN SEDDİNE REHBER KUR’AN HEDEF TURAN

Mesaj Tarihi: 05 Eylül 2011 Saat 17:29
307ninkinde önce körüğü dip kısmını tırnaklarından çıkarp serbest hale getiriyosun sonr arka koltuğa geçip uygun pozisyonda vistese var güçle asılıyosun çıkıyo direk ama dikka etmek lazım kafa göz yarmakmak için

Mesaj Tarihi: 05 Eylül 2011 Saat 17:44
deli oldum ya:S yırtık yırtık pff 

-------------

Mesajı Yazan: SZKR
Mesaj Tarihi: 05 Eylül 2011 Saat 18:18
Orjinalini yazan: HuseyinTurk HuseyinTurk Yazdı:

307ninkinde önce körüğü dip kısmını tırnaklarından çıkarp serbest hale getiriyosun sonr arka koltuğa geçip uygun pozisyonda vistese var güçle asılıyosun çıkıyo direk ama dikka etmek lazım kafa göz yarmakmak için
heheheh aklımda bulunsun:)

-------------
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=17717&title=307m" rel="nofollow - PUG 307 XS - 2003, 1,6 Benzinli

Mesaj Tarihi: 05 Eylül 2011 Saat 22:49

206 ve 306 larda vıtes topuzları bazıları aynı. Vıtes cubuguda aynı sekılde yuvarlak. Fakat cubugun ustunde beyaz renklı ıcten yapıstırılmıs bır plastık var. Bende soktugumde beyaz plastık topuzun ıcınde kaldı. Yanı gecme kısımdan cıkmayıp yapıskanlı kısımdan dırekt cubugun ustunde koptu geldı...

Ben sımdı orjınal 307 vıtes topuzu taktım. Fakat 307 lerın vıtes topuzlarının ıcı donmesın dıye kare kesıtlı. Ve sanıyorumkı vıtes cubugunun ustunde de tam ıcıne gırecek sekılde kare kesıtlı bır plastık olsa gerek. Bızım 306 da boyle bır parca olmadıgı ıcın ben uygun bır sekılde sıkıstırarak sabıtledım. Suanda cok zorlamazsan donmuyor. Buda benım ıcın yeterlı zaten...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net