Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

En sonunda lpg' yi taktırdım

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=15631
Tarih: 03 Ağustos 2025 Saat 19:10
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: En sonunda lpg' yi taktırdım
Mesajı Yazan: tarkankarabas
Konu: En sonunda lpg' yi taktırdım
Mesaj Tarihi: 16 Haziran 2011 Saat 14:58
dün itibariyle cem kardeşimizin önerdiği yerde lpgyi taktırdım. atiker fast marka kit takıldı. arkadaşlar çok ilgiliydiler. ufak tefek sorunlar yaşadık ama şimdilik sonuçlar iyi gibi. montaj yapılan regülatör arızalı çıktı. bir de pcyi arabaya başlayan ara kablo koptu falan filan :)) tank simit olarak arabanın altına takıldı ve koruma zırhını görünce için rahat etti. tank zaten sağlam üzerine takılan zırh ondan sağlam. muhtemelen bir sorun yaşanmaz inşallah. oradan sonra eve döndüm otobandan... kesinlikle benzine göre en küçük bir çekiş kaybı falan hissetmedim. sadece geri vitese takarken ses yapıyordu. o da daha önce egzoz yere sörtmüş ve motordan ayrılmış. geri viteste motor ileri gidince arası açılıyormuş. 20 tlye halledince şimdi cillop gibi oldu. daha önce fark edemedik. motoru zorlayamadık ki tasarruf yapacağız diye :)
yakıt tüketimini pek hesaplamadım ancak ilk izlenimler iyi olacak gibi görünüyor. pazar günü uzun yola çıkacağım kısmetse. giderken yakıt sarfiyatını 3 aşağı 5 yukarı hesaplarım.
eğer taktırmayı düşünen ve tereddüt eden varsa bence hiç etmesin. km' en az 10 - 12 kr. fark eder. kullandıkça oluşabilecek olumsuzluk ya da güzellikleri :) buradan paylaşmaya çalışırım.

-------------
2000 peugeot 206 1.4 xr otomatik kırmızı
atiker fast lpg

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 16 Haziran 2011 Saat 15:01

hadi gözün aydın..güle güle kullan...

Mesaj Tarihi: 16 Haziran 2011 Saat 15:02
Hayırlı olsun inşallah bir sorun yaşamassınız.

Mesaj Tarihi: 16 Haziran 2011 Saat 15:03
eyvallah hocam sağol.

bu arada ilk mesajda yazmayı unuttum. cem'e teşekkür ederim. sağolsun epey ilgilendi. hatta tesadüf kendisinin de işi düştü aynı yere. böylece şahsen de tanışmış olduk. :)

-------------
atiker fast lpg

Mesajı Yazan: anil307
Mesaj Tarihi: 16 Haziran 2011 Saat 15:05
hayırlı olsunn

-------------
307 XSİ 2.0 hatchback 3 (coupe) kapı BEYAZ 2002 lpg/benzin (SATILDI)

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 16 Haziran 2011 Saat 15:08

hadi hayırlı olsun güle güle kullan.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 16 Haziran 2011 Saat 15:10
hayırlı olsun az yakmalı gunler temenlı ederız

Mesaj Tarihi: 16 Haziran 2011 Saat 15:30
Hayırlı olsun. sorunsuz, kazasız  bol kilometreler.

Mesaj Tarihi: 16 Haziran 2011 Saat 15:38
Tarkan abım hayırlısı olsun... Gule gule kullanmanı dılerım.

Dun Masl*ga ısımız dusunce senın orada oldugunu bıldıgım ıcın bır ugrayayım dedım ıyıde oldu :)) Tanısmıs olduk...

Regulator konusunda acık konusmak gerekırse benımde ılk takılan regulatorum arızalı oldugunu farkedınce 2 ay sonra degıstı. Devamında bır daha sıkıntı cıkmadı. Demekkı bu tarz bır sıkıntı sanada rast gelmıs. Baska hıc duymadım zaten boyle bır durum...

Servıs benım kendı yerım gıbıdır. Sagolsunlar hepsı guzel ılgılenırler. Memnun kalmanı dılerım. Uygun zamanda makıne daıresı ve depo resımlerınıde bızımle paylasırsın...

Bu arada senın ılk mesajına ufak bır duzeltme yapıp atıkerın modelı olarak fast kelımesını ekledım bılgın olsun...

Mesajı Yazan: ___KxL___
Mesaj Tarihi: 16 Haziran 2011 Saat 17:08
hayırlı olsunn

-------------
2004 Peugeot 206 1.4 XT

Mesajı Yazan: dinoco
Mesaj Tarihi: 16 Haziran 2011 Saat 17:17
güle güle sevdiklerinle agaz tadıyla kullan dostum

-------------
2002 xt bva otomatic 206
1.4 8v yalnızca benzinli :)

Mesajı Yazan: çetin
Mesaj Tarihi: 16 Haziran 2011 Saat 17:22
Kardeş hayırlı uğurlu olsun.bende dün götürdüm atiker servisine ama bana alt tarafa takmamın iyi olmayacağını nedenleri ile söylediler bende bagaja taktırmaya karar verdim.koruma sacınıda takınca dediler yere dahada yakınlaşır araç dediler.bende işimi şansa bırakmadım.32 tl küçük tanktan taktırmaya karar verdim.umarım yakıt tasarruf hesaplarımız tutar gerisi hikaye Göz Kırpma

-------------
206 feline (2006)     1.4 otomatik+Atiker Safe Fast

Mesaj Tarihi: 16 Haziran 2011 Saat 17:51
Hayırlı olsun. Kazasız ve ekonomik sürüşler dilerim.

Mesaj Tarihi: 16 Haziran 2011 Saat 20:02
iyi dilekleriniz için hepinize teşekkürler. benim araçta herhangi bir düşürme falan olmadığı için yerle mesafe gayet yeterliydi bence. ayrıca tank takılınca hala egzoztun üstünde kalıyor. küçük tankı bagaja koydular ve gerçekten çok yer kaplıyor :(

-------------
atiker fast lpg

Mesajı Yazan: Haksen016
Mesaj Tarihi: 16 Haziran 2011 Saat 20:11
hayırlı olsun güle güle kullan , değerlerini merakla bekliyoruz.

-------------
2006 Peugeot 307 XT Triptonik

1973 - Bursa

Mesajı Yazan: mdincer34
Mesaj Tarihi: 16 Haziran 2011 Saat 21:02
lpg uzun yolda gayet ekonomik oluyor önceki aracımda vardı gayet memnundum .şehir içindede benzin fiyatlarına bakınca inanılmaz ekonomik benzinde gezene zengin adam gözüyle bakar olduk :)

-------------
2005 407 2.0 comfort hdi otomatik / 136 hp

Mesajı Yazan: mon
Mesaj Tarihi: 16 Haziran 2011 Saat 21:53
en güzelini yapmışsın tahmini 1 litre gaz ile 12 14 km yol gidersin 

-------------
206 2001 1.4 Colorline, Atiker

İlim dahi sanma senindir,
Bilim dediğin yalnız Rab içindir.

Mesajı Yazan: sertacizm34
Mesaj Tarihi: 16 Haziran 2011 Saat 22:02
ortalama ne kadara maloluyo lpg taktırmak? aklımın bi ucunda var ama cesaret edemedik henüz.

-------------
2000 206 XR 1.4 otomatik/benzinli

Mesaj Tarihi: 16 Haziran 2011 Saat 22:03
Orjinalini yazan: çetin çetin Yazdı:

Kardeş hayırlı uğurlu olsun.bende dün götürdüm atiker servisine ama bana alt tarafa takmamın iyi olmayacağını nedenleri ile söylediler bende bagaja taktırmaya karar verdim.koruma sacınıda takınca dediler yere dahada yakınlaşır araç dediler.bende işimi şansa bırakmadım.32 tl küçük tanktan taktırmaya karar verdim.umarım yakıt tasarruf hesaplarımız tutar gerisi hikaye Göz Kırpma

Yere yaklasmak gıbı bır durum yok. Zaten aracın yukseklıgı yeterlı. Ayrıca genelde alttan depo takmak ıstememelerının sebebı ugrasısı daha fazla oldugu ıcın. Yoksa hıcbır problem yaratmaz... Fakat alcaltılmıs araclarda kullanılamaz. Cunku yerden yukseklık en az 20 cm olmalı...

Mesaj Tarihi: 17 Haziran 2011 Saat 21:55
lpg taktırmak takılacak kitin markasına ve aracın modeline göre değişir. benim araca atiker fast kit takıldı ve simit tank dahil 1100 tl tuttu. ancak normal tank olsa 990 tl olacaktı. bir de ayrıca yaklaşık 250 tl kadar ruhsata işletmesi tutacak. ben haftaya işletmeyi düşündüğüm içim fatura ve projeyi hemen aldım. kısmetse 25'inden sonra hemen işletirim.
benim de daha önce 94 model spring aracım vardı. gerçekten eski ve düz sistem bir kit olmasına rağmen çok tasarrufluydu.

-------------
atiker fast lpg

Mesajı Yazan: muurrat
Mesaj Tarihi: 17 Haziran 2011 Saat 22:07
Orjinalini yazan: sertacizm34 sertacizm34 Yazdı:

ortalama ne kadara maloluyo lpg taktırmak? aklımın bi ucunda var ama cesaret edemedik henüz.
taktırmak isteğin markaya göre değişir ama 1000 tl den başlar fiyatlar. ben 1500 tl ye brc taktırdım proje işletme muayene çart curt 2000 tl yi buldu.

-------------
2010 hyundai era team 1,4.
murat karagöz

Mesajı Yazan: sertacizm34
Mesaj Tarihi: 17 Haziran 2011 Saat 22:48
eywallah dostlar aşağı yukarı fiyat belli..

-------------
2000 206 XR 1.4 otomatik/benzinli

Mesaj Tarihi: 25 Haziran 2011 Saat 00:43
nihayet balıkesir izmir ve çeşmeyi kapsayan seyehatlerim sonucu yakıt tüketimi ortaya çıktı.  çatalca da depoyu fulledikten sonra çanakkalede 265 kmde 40.51 tlye tekrar fulledim. takriben 0.15tlye geliyor. genelde 110 gibi gittim. araçta ben eşim ve 6 yaşında ki kızım vardı ayrıca yaklaşık 70-80 kg gibi çantamız vardı. bu tüketim içinde yola çıkmadan çatalca içinde yaptığım 10 km kadar sehir içi yolda var. tüm yol boyunca ise (çatalca - akçay - izmir - çeşme - izmir) aldığım toplam 170 tllik yakıt karşılığı 910 km gittim. izmir çeşme arasını genelde 140 ile gittim ve döndüm :) ayrıca araçta 5 kişiydik.bu da 0.18 tlye geliyor. tabiki bu değerler çokta kesin değil ve yol ve yüke göre değişir. ancak aracın tüketimi hakkında genel fikir edinmeme yetti.

-------------
atiker fast lpg

Mesajı Yazan: MB
Mesaj Tarihi: 25 Haziran 2011 Saat 09:50
Hayırlı olsun. Forumda ki yazılarda göremedim (atlamış olabilirim) hangi servise takdırdınız ve toplam maliyet nedir. Sakıncası yoksa öğrenebilirmiyim. Bende düşünüyorum.

-------------
MB -- 2004 - 307 SW OV PACK 1.6 BENZİNLİ

Mesajı Yazan: MB
Mesaj Tarihi: 25 Haziran 2011 Saat 09:54
Orjinalini yazan: MB MB Yazdı:

Hayırlı olsun. Forumda ki yazılarda göremedim (atlamış olabilirim) hangi servise takdırdınız ve toplam maliyet nedir. Sakıncası yoksa öğrenebilirmiyim. Bende düşünüyorum.
gerek kalmadı rakamları gördüm. Gülme

-------------
MB -- 2004 - 307 SW OV PACK 1.6 BENZİNLİ

Mesaj Tarihi: 25 Haziran 2011 Saat 10:38
abı dusunmuyor hemen tup taktırıyoruz aynen ben bugune kadar hep benzın kullandım aracımın motorun omru bıtmesın dıe ama yanlıs yapmadım gene suankı aracım 206 quıksılver 1.6 16v.110hp olmasına ragmen gene benzınlı ben hafta sonu bındım ıcın araca sıkıntı olmuyor ama 4.20 tl benzının lıtresı yazık abı harbı dunyanın en pahalı benzınını kullanıyoruz bızmı kurtarcaz bu memleketı en guzelı tup taktırıp akıllılık edenlerı tebrık edıyorum

Mesaj Tarihi: 25 Haziran 2011 Saat 10:46

Tarkan abımız konunun en basındada yazmıstı. Aracın montajını ben yaptırdım. Ihtıyac duyarsan benımle baglantıya gecebılırsın. Cok kısıye yardımcı oldugum gıbı sanada yardımcı olurum...

Mesaj Tarihi: 25 Haziran 2011 Saat 10:53
Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

Tarkan abımız konunun en basındada yazmıstı. Aracın montajını ben yaptırdım. Ihtıyac duyarsan benımle baglantıya gecebılırsın. Cok kısıye yardımcı oldugum gıbı sanada yardımcı olurum...

cem abı kendımı hazır hıssedım saten telın bende mevcut saten kacarın yok yanındayım ıhtıyarım delıkanlım Sırıtma

Mesaj Tarihi: 25 Haziran 2011 Saat 10:55
Sırıtma ben ısrarla taktırmıyorum :) ama böyle izmit sapanca edirne gibi bir buluşma daha çıkarsa ..cecolinin ellerinden öpcek benim araba Sırıtma

Mesajı Yazan: emreyilik
Mesaj Tarihi: 25 Haziran 2011 Saat 11:40
Arkadaşlar ben de Atiker Fast taktırdım ama ben pek bi fark göremedim. Montaj farkı olur mu bu kadar?

-------------
2005 model Peugeot 206 X-line Triptonik//Atiker Sıralı Sistem//

Mesaj Tarihi: 25 Haziran 2011 Saat 17:17
Orjinalini yazan: by_ersin by_ersin Yazdı:

Sırıtma ben ısrarla taktırmıyorum :) ama böyle izmit sapanca edirne gibi bir buluşma daha çıkarsa ..cecolinin ellerinden öpcek benim araba Sırıtma

abı bulusmayla alakası yok benzın olmus 4.20 yazık yaw valla yazık
Sinirli

Mesaj Tarihi: 25 Haziran 2011 Saat 20:21
Orjinalini yazan: ahmetsemiz ahmetsemiz Yazdı:

cem abı kendımı hazır hıssedım saten telın bende mevcut saten kacarın yok yanındayım ıhtıyarım delıkanlım Sırıtma

Tamam genc kardesım. Ne zaman ıstersen ara :))

Ersınım sende elbet geleceksın yanı yanıma :)) LPG gıbısı varmı bee :)) Terayagı gıbı missssssss. Ama bagaja koyacagın subwooferı yarıma dusurmen gerekecek :))

Mesaj Tarihi: 25 Haziran 2011 Saat 20:23
Orjinalini yazan: emreyilik emreyilik Yazdı:

Arkadaşlar ben de Atiker Fast taktırdım ama ben pek bi fark göremedim. Montaj farkı olur mu bu kadar?

Nasıl bır fark goremedın ??? Yakıtı fazla mı yaktı yanı ??? Montaj farkı olabılecek en buyuk fark... Montajın ıcıne ayarda dahıldır...

Mesaj Tarihi: 25 Haziran 2011 Saat 23:53

Nasıl bır fark goremedın ??? Yakıtı fazla mı yaktı yanı ??? Montaj farkı olabılecek en buyuk fark... Montajın ıcıne ayarda dahıldır...

Valla dostum..Aracı alalı 15 gün falan oluyor..aldığımdan beri çok yaktığından şikayetçiyim...123 tl lik benzinle 267 km gittim..Şehir içi ve şehir dışı karıoşık sadece şehir içi değil.. Bu da 0.46 krş demek..Baktım olmuyor kısa bi araştırmadan sonra Samsun Şahin Mühendislikte Atiker taktırdım...taktırdıktan hemen sonra tanki fulledim..100 km gittim uzun yolda ve depoyu tekrar doldurdum..28 tl lik gaz aldı tank..Yani 0.28krş..benzinle gitseydim de zaten o kadar yakacaktı..Yani bir değişiklik yok...Ve 3 gündür şehir içinde kullanıyorum daha 60 km gittim çoktan 2 ışık kaldı geriyee..Hava filtesini değiştirdim..Yağını ve yağ filtresini de değiştirdim..Yine de düşmedi..çok sabırlı kullanıyorum..arabayı az yaksın diye ama bir türlü beceremedim..Aracım daha 65000 de motor ustaları motor çok temiz diyorlar. Niye bu kdar yakıyor akıl sır erdiremedim..

-------------

Mesaj Tarihi: 25 Haziran 2011 Saat 23:54
haftaya ankarada olacağım..Eğer orda bildiğiniz iyi bir usta varsa ona da bi baktırmak istiyorum acaba montajda mı bi sıkıntı var..

-------------

Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2011 Saat 00:00

Valla dostum..Aracı alalı 15 gün falan oluyor..aldığımdan beri çok yaktığından şikayetçiyim...123 tl lik benzinle 267 km gittim..Şehir içi ve şehir dışı karıoşık sadece şehir içi değil.. Bu da 0.46 krş demek..Baktım olmuyor kısa bi araştırmadan sonra Samsun Şahin Mühendislikte Atiker taktırdım...taktırdıktan hemen sonra tanki fulledim..100 km gittim uzun yolda ve depoyu tekrar doldurdum..28 tl lik gaz aldı tank..Yani 0.28krş..benzinle gitseydim de zaten o kadar yakacaktı..Yani bir değişiklik yok...Ve 3 gündür şehir içinde kullanıyorum daha 60 km gittim çoktan 2 ışık kaldı geriyee..Hava filtesini değiştirdim..Yağını ve yağ filtresini de değiştirdim..Yine de düşmedi..çok sabırlı kullanıyorum..arabayı az yaksın diye ama bir türlü beceremedim..Aracım daha 65000 de motor ustaları motor çok temiz diyorlar. Niye bu kdar yakıyor akıl sır erdiremedim..

Kullanım sartlarını yakıt kalıtesını vs bılemıyorum ama bana kalırsa senın aracında bır sorun var... Her ıkı yakıtta bıraz fazla... Ben 1.8 motorla sehırıcınde lıtesel konusursak 11 lt cıvarında lpg tuketıyorum...

Sen lpg sıstemının tasarrufunu goremedım dıyorsun ya bence benzıne gore normal. lpg de suankı lpg fıyatlarıyla %35-40 tasarruf edebılırsın. 46kr benzınde yakıyorsa 28-30kr normal bır rakam. Lpg yapacagı tasarrufu yapmıs zaten...

Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2011 Saat 00:07
bırgun herkez lpg donecek Sırıtma

Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2011 Saat 00:13

Taktırmadıgınız her gecen gun sızın kaybınıza :)) Bak bana 27.000 e dogru gıdıyorum :))

Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2011 Saat 00:14

Taktırmadıgınız her gecen gun sızın kaybınıza :)) Bak bana 27.000 e dogru gıdıyorum :))

az kaldı bu gıdısle bende taktırıcam abı saten drek yanındayım

Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2011 Saat 00:16
Ne zaman ıstersen Ahmet abıcım :)) Lpg yıde taktırırsan senı tutamayız artık... Alwaysss woop woppp :)))))

Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2011 Saat 00:24

haftaya ankarada olacağım..Eğer orda bildiğiniz iyi bir usta varsa ona da bi baktırmak istiyorum acaba montajda mı bi sıkıntı var..

Goral ın lpg konusunda basarılı oldugunu duymustum. Bır baktırmanda fayda var... Ama unutmakı arac otomatık olunca yakıtı bıraz artıyor. Bunuda goz onunde bulundurmanı tavsıye ederım.

Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2011 Saat 08:33

Goral ın lpg konusunda basarılı oldugunu duymustum. Bır baktırmanda fayda var... Ama unutmakı arac otomatık olunca yakıtı bıraz artıyor. Bunuda goz onunde bulundurmanı tavsıye ederım.
araç şehir içinde 0.28 kuruş yaksa öpüp başıma koycam.. 0.28 lik değer şehirdışında aldığım değer..bir sorunu var farkındayım ama daha çözemedim..Şu 3 satırlık ekranı alıp yol bilgisayarını çalıştırırsam daha bilinçli kullanırım diye umuyorum...

-------------

Mesajı Yazan: Musicman
Mesaj Tarihi: 03 Eylül 2011 Saat 22:30
Öncelikle siteye yeni üye olduğum için kendimi tanıtmak istiyorum. :) Adım Furkan. Sakarya'lıyım ve 19 yaşındayım.

Başlıkla alakasız olacak belki ama beni çok tedirgin eden bir soru var kafamda. Bagaja LPG taktırıldığında, müzik sistemi için takılan Bass kolon yüksek volume'larda herhangi bir risk ya da tehlike oluşturur mu ?? :)

-------------
Citroën C2 Sx 1.4 Hdi

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net