Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

belirli bi hızda titreme!(düzeldi)

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=15577
Tarih: 30 Eylül 2025 Saat 18:47
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: belirli bi hızda titreme!(düzeldi)
Mesajı Yazan: Guests
Konu: belirli bi hızda titreme!(düzeldi)
Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 09:47
arkadaşlar aracımla 85-90 km/s uşaltığımda titreme oluyor. balans ayarı rot ayarı hepsini yaptırdım geçmedi.lastiklerde normal herhangi bi problem yok. viteste veya boşta farketmiyor. ohızdayken titriyor. sadece direksiyon değil tüm torpido titremekte.  aks mili yapabilirmi diye düşünüyorum. bilgisi olan arkadaşlarımın paylaşımlarını bekliyorum.yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
saygılar

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 09:49
gecmıs olsun. aks olabılır ama bundan once lastıklerı on arka yer degıstırmeyı denedın mı ?

Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 09:50
Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

aks olabılır ama bundan once lastıklerı on arka yer degıstırmeyı denedın mı ?

Thumbs Up aynı şeyi ben sölicektim

Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 10:05

gecmıs olsun. aks olabılır ama bundan once lastıklerı on arka yer degıstırmeyı denedın mı ?
teşekkür ederim. evet lastik değişimi yaptım. balansta yaptım rot ayarıda oldu ama sorun devam ediyor.

Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 10:08
Bu noktada aks olma ıhtımalı yukselıyor Unhappy

Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 10:14
ama hangisi olabilir diye düşünüyorum. sağ veya sol veya ikiside! bunu rotçumu tespit eder ?

Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 10:20
aks fiyatlarına baktım ve sağ sol olarak tanesi 125 tl ye buldum. montaj ücretsiz yapıcaz büytük bi ihtimalle

Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 10:22
Orjinalini yazan: pugti pugti Yazdı:

ama hangisi olabilir diye düşünüyorum. sağ veya sol veya ikiside! bunu rotçumu tespit eder ?

Kalıtelı bır usta tarafından yuruyen kontrolu yapılması lazım. emın olmadan parca alma bır bakarsın baska yerden cıkar olur mu olur yanı...

Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 10:30
aks milinden olduğunu ustam söyledi. tecrübeye çıktığımızda durumu anlattı fakat ilk başta balans yaptır titreme kesmezse akstandır dedi ama detaya girmedim tabikide. ön takımlar salıncak rot başları yeni değişti yani sene başında. rot mili falan yapmaz dimi cem? sol rot milini değiştirdim. sağda problem yoktu acaba onunda niyadı dolmuş olabilirmi?

bikeresinde fenniden çıkamadım dedikleri sağ rot başında gevşeklik var dediler bende hemen servise gittim ve sağ rot başı içindeki vidanın yamuk olduğunu tespit ettik ve sorun düzelmişti. hatta vida değiştirmeden önce düşük km de bile titreme yapıyordu ama sorun çözülmüştü titreme kaybolmuştu. ama şimdi bu hızda titreme mevcut

Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 10:35
Rot kolundan olmasını pek beklemem cunku belırlı bır suratte yapıyor. altında yada ustunde yok. ama araba bu nereden ne cıkacagı bellı olmuyor bazen

Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 12:00
aks milinin orjinali 400tl yan sanayi takmak sizce sakıncalımıdır?

Mesajı Yazan: mdincer34
Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 20:40

benim aracımdada ayını sorun varsı sağa çekme ve aşırı titreme sıfır lastik , mn takım sıfır rot ayarrı felan 3 kere yapıldı son çözüm olarak ön dikler ve balatalar değştim şimdi 130 140 ta felan titreme sıfır.sana tavsiyem aracı hızlandı ve giderken çok hafifi firene bas titreme artıyorsa büyük ihtimalle firen disklerin yamulmuştur.benmi  fren diskleri iyi idi görüntü ama yamulmuş demekki değiştirdim sorun sıfır.trw orjinali disk ve balata aldım sorun düzeldi aks a felan girmeden birde bunu dene en ucuz çözümden en pahalı çözüme doğru gitmek gerekli

-------------
2005 407 2.0 comfort hdi otomatik / 136 hp

Mesaj Tarihi: 15 Haziran 2011 Saat 00:00
balata ve diskleri geçtiğimiz cuma değiştrdim Disapprove

Mesajı Yazan: dinoco
Mesaj Tarihi: 15 Haziran 2011 Saat 00:06
Ouchcarpılmış diskleri eger daha etli ise değiştirmeden tornada frezeleyip kullanabiliyoruz.
gecmiş olsun Kenan umarım en hesaplı şekilde cözülür bu iş

-------------
2002 xt bva otomatic 206
1.4 8v yalnızca benzinli :)

Mesaj Tarihi: 15 Haziran 2011 Saat 00:10
Orjinalini yazan: dinoco dinoco Yazdı:

Ouchcarpılmış diskleri eger daha etli ise değiştirmeden tornada frezeleyip kullanabiliyoruz.
gecmiş olsun Kenan umarım en hesaplı şekilde cözülür bu iş

teşekkür ederimThumbs Up aks mili yan sanayi takıcam olmazsa. orjinal baya yükseklerde fiyatı

Mesajı Yazan: 307P
Mesaj Tarihi: 15 Haziran 2011 Saat 00:17
Geçmiş olsun,yan sanayi ne kadar peki?

Mesaj Tarihi: 15 Haziran 2011 Saat 00:18
gecmıs olsun okudum kadarıyla arkadaslara katılıyorum aks olabılır

Mesaj Tarihi: 15 Haziran 2011 Saat 00:26
teşekkür ederim ahmetcim umarım daha başka sorun çıkmaz

Mesaj Tarihi: 15 Haziran 2011 Saat 00:31

teşekkür ederim ahmetcim umarım daha başka sorun çıkmaz

reca ederım kenan abı nedemek ıns baska sorun cıkmaz abı Gülme

Mesaj Tarihi: 22 Haziran 2011 Saat 19:53
bunuda çözdüm arkadaşlar. aracın sağ ön lastiği arızalı çıktı yani Allahtan akıs değilmiş. hatta jantla lastiği ayırıp tekrar taktık titreme kesti. şimdilik bir sorun yok. 

Mesajı Yazan: Özgür
Mesaj Tarihi: 22 Haziran 2011 Saat 20:12
evet eski arabamda banada olmuştu.
düzeldiğine sevındım

-------------
206 feline 1.4 hdi 2006

Mesaj Tarihi: 22 Haziran 2011 Saat 20:21
teşekkür ederim. ayar çeken arkadaşın demesine göre çoğu lastikçi yeni lastik takımından sonra balans yapmamaktaymış. belli bir km yapıp lastiklerin oturması gerektiğini ve balans için daha sonra gelinmesi gerektiğini fakat bunun yanlış olduğunu, lastik takılır takılmaz balans ayarının yapılması gerektiğini savundu. sebebiyse yeni lastiğin araca yanlış oturup lastiği bozabileceğini söyledi ki bendede böyle olmuş. 

Mesaj Tarihi: 23 Haziran 2011 Saat 00:28

teşekkür ederim. ayar çeken arkadaşın demesine göre çoğu lastikçi yeni lastik takımından sonra balans yapmamaktaymış. belli bir km yapıp lastiklerin oturması gerektiğini ve balans için daha sonra gelinmesi gerektiğini fakat bunun yanlış olduğunu, lastik takılır takılmaz balans ayarının yapılması gerektiğini savundu. sebebiyse yeni lastiğin araca yanlış oturup lastiği bozabileceğini söyledi ki bendede böyle olmuş. 

Pekı abıcım ben sana """on arka lastık degısımı yaptınmı""" dıye sormustum sen bana """denedım duzelmedı""" dıye cevap vermıstın.

Eger on lastık hatalıysa arka lastıktede aynı hata mı vardı ?????????

Mesaj Tarihi: 23 Haziran 2011 Saat 00:31

Pekı abıcım ben sana """on arka lastık degısımı yaptınmı""" dıye sormustum sen bana """denedım duzelmedı""" dıye cevap vermıstın.

Eger on lastık hatalıysa arka lastıktede aynı hata mı vardı ?????????

evet ön arka değişmişti fakat bugun şöyle bi durumla karşılaştık. araç üstünde balans yaptık en son sol ön lastiğe gelmiştik makineyi koydu ve lastiğin yamuk döndüğünü farkettik. jant lastik söktük taktık bi daha titreme kayboldu ki balans yaparkende o yamuk dönme kayboluverdi

Mesaj Tarihi: 23 Haziran 2011 Saat 00:32
diğer 3 lastikte hiç birşey yoktu

Mesajı Yazan: Saleeh
Mesaj Tarihi: 23 Haziran 2011 Saat 00:43
geçmiş olsun. fazla masraf çıkmadan halledilmiş çok şükür. Bende bugün ankaradan istanbula dönerken 130'dan sonra titreme oldugunu hissettim. önceden 150-160da bile titremiyodu :( 
bakalım bizimkinden ne çıkacak.

Mesaj Tarihi: 23 Haziran 2011 Saat 00:47
Orjinalini yazan: Saleeh Saleeh Yazdı:

geçmiş olsun. fazla masraf çıkmadan halledilmiş çok şükür. Bende bugün ankaradan istanbula dönerken 130'dan sonra titreme oldugunu hissettim. önceden 150-160da bile titremiyodu :( 

büyük bi ihtimal balanstan yapar onu.. merak etme normal o hızda. bi ayar yaptır fazla bişey değil

Mesaj Tarihi: 23 Haziran 2011 Saat 00:48

Salıhım benım aracındakı problemın tatlı bır balans ıle cozulecegını dusunuyorum...

Kenan kardesım senınkıde basıt bırseymıs kı kolayca cozulmus cok sukur :))

Mesaj Tarihi: 23 Haziran 2011 Saat 00:49
Allahtan ya aks falan olsaydı hapı yutmuştuk şükürler olsun ki basit bişeymiş farkettik halloldu çok şükür

Mesaj Tarihi: 23 Haziran 2011 Saat 00:49
bi ara gidip baktırmak lazım. şu arabaya bu kadar hassas olma huyuma gıcık oluyorum Sırıtma

Mesaj Tarihi: 23 Haziran 2011 Saat 01:07
araçta hassas ya tamamlıyoruz hep beraber birbirimiz Sırıtma

Mesaj Tarihi: 23 Haziran 2011 Saat 01:27

Salıhım benım aracındakı problemın tatlı bır balans ıle cozulecegını dusunuyorum...

Kenan kardesım senınkıde basıt bırseymıs kı kolayca cozulmus cok sukur :))

Cem abi mesajını yeni gördüm. Tatlı bir balans ayarı çektirelim bakalım inşallah geçer :)

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net