Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Otomobilde 9. vites devrimi

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL
Forum Adı: Haberler
Forum Tanımlaması: Otomobil, Teknoloji, Spor ve diğer tüm konular hakkında güncel haberler
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=15576
Tarih: 26 Temmuz 2025 Saat 16:42
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Otomobilde 9. vites devrimi
Mesajı Yazan: Guests
Konu: Otomobilde 9. vites devrimi
Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 08:56

Şanzıman, Motorun enlemesine yerleştirildiği önden çekişli otomobiller için tasarlanmış ve torku 480 Nm’ye kadar olan motorlar ile kullanılabiliyor.

ZF şanzımanın, önden çekişli, enlemesine motorlu bir otomobile takılmış tipik bir altı vitesli otomatik şanzımana göre yüzde 16’ya kadar yakıt tasarrufu sağladığını iddia ediyor.

Bu tasarruf dokuz vitesli şanzımanda, motorun 120 km/s hızda 1900 devir/dakikada çalışmasından ileri geliyor; altı vitesli otomatik şanzımanda bu değer yaklaşık 2600 dev/dak oluyor.

Şirket “dokuz vitesin son derece yakın vites oranlarını mümkün kıldığını” ve bunun sürüş konforunu olumlu yönde etkilediğini, zira otomobilin motorunun her zaman optimum güç aralığında çalıştığını söylüyor.

Şanzıman dört tekerlekten çekişli ve hibrit modellerle çalışacak şekilde uyarlanabiliyor.

ZF bu şanzımanın bir üretim otomobilinde ne zaman kullanılacağını açıklamadı.

Kaynak: NTV

Cevaplar:
Mesajı Yazan: BAHTİYAR
Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 09:02
biliyormusunuz benim daha hiç 5vitesli arabam olmadı :)) 6,7,8,9 hey maşallah ilk aracım taunus 4ileri manueldi,307 4 ileri otomatik ,focusda 4 ileri otomatik:(( 

-------------
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL.

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 09:03
git gide kamyon şanzımanı gibi 16-18 vitese yaklaşıyoruz (:

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 09:04

Cok guzel bır olay ayrıca mantıklı. Yanlıs hatırlamıyorsam audı lerde 8 vıtes vardı. 8 yada 9...

Burada onemlı olan sık vıtes degıstırerek motoru belırlı bır devır aralıgında calıstırarak ust devırlere ıhtıyac duymamak...

Tabı boyle aksamlarında uzun zaman kullanımlarında ne gıbı malıyetlerı doguracagıda merak konusu. Zaten boyle bır sanzuman cıft kavramalı olmak zorunda. Bugunun teknolojısınde gayet mumkun...

Elıne saglık kardesımAlkış

Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 09:05
sonradan takılıyosa benim aracada yaptırcamSırıtma

Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 09:06
Orjinalini yazan: BAHTİYAR BAHTİYAR Yazdı:

biliyormusunuz benim daha hiç 5vitesli arabam olmadı :)) 6,7,8,9 hey maşallah ilk aracım taunus 4ileri manueldi,307 4 ileri otomatik ,focusda 4 ileri otomatik:(( 

88 Model Şahinlerde Bile Halen 4 Vites Gülme

Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 09:24
Bızım araclarımıza uygulanması zor bır olay...

Motor yonetım sıstemıyle ortak bır calısma yapması gerekır dıye dusunuyorum... Ancak fabrıkasyon olarak bu ısın yapılıp yazılım uyumunun elde edılmesı gerekır

Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 09:53
Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

Cok guzel bır olay ayrıca mantıklı. Yanlıs hatırlamıyorsam audı lerde 8 vıtes vardı. 8 yada 9...

Burada onemlı olan sık vıtes degıstırerek motoru belırlı bır devır aralıgında calıstırarak ust devırlere ıhtıyac duymamak...

Tabı boyle aksamlarında uzun zaman kullanımlarında ne gıbı malıyetlerı doguracagıda merak konusu. Zaten boyle bır sanzuman cıft kavramalı olmak zorunda. Bugunun teknolojısınde gayet mumkun...

abi bütün audiler aynımı bilmiyorum ama onur abideki A6 çift şanzıman 7 ileri. Sanırım bu 9 vitesliler tek şanzımanda bir araya geliyor.

-------------

Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 09:55
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

abi bütün audiler aynımı bilmiyorum ama onur abideki A6 çift şanzıman 7 ileri. Sanırım bu 9 vitesliler tek şanzımanda bir araya geliyor.

Cıft sanzuman degıl Metınım """Cıft kavrama""" yenı cıft debrıyajlı Embarrassed 
Allah ıyılıgını versın. cıft sanzuman nereye sıgacakk Sırıtma

Audılerınde hepsı aynı olmayabılır... Ayrıca bu cıft kavrama olayı bırcok markada var. Renault bıle efficent dual clutch adıyla "edc" yanı gelısmıs cıft kavrama uretıyor yaa... gecısler hıc hıssedılmıyor gıbı bırsey...

Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 10:13
valla onur abi dedi (: 1-3-5-7 bir şanzımanda var dedi 2-4-6 bir şanzımanda var dedi Sırıtma

-------------

Mesajı Yazan: monur
Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 10:21
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

valla onur abi dedi (: 1-3-5-7 bir şanzımanda var dedi 2-4-6 bir şanzımanda var dedi Sırıtma

Mütabık DSG şanzımanlar da 1,3,5,7 ve 2,4,6,R faklı olarak yan yana duruyor.Araç hangi vitese geçiceğini algılayıp diğer kavramayı onun üzerinde tutuyor ve milisaniyelik bir zamanda vistes değişim oluyor.Buna da çift şanzıman gibi bir ad veriliyor.Yani dişliler 1 sıra üzerinde değil 2 sıra halinde duruyor.

Şunu da ekliyim unutmadan.7 ileri bile çok sık vites değiştiriyor 9 u düşünemem derken F10 şanzımana geçiş yapıyorum kısmetse 1 haftaya kadar ;) oda 8 ileri. 7 vites devrinide bitirdim çok şükür Sırıtma

-------------
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı

Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 10:24
Tamam ıste abı sanzuman kovanı bır tane yıne :))

Ama bırbırının ıcınden calısan ıkı ayrı mıl grubu var ve her ıkı grubunda ayrı kavraması var. Soyledıgım uzere "cıft kavrama"  Gülme

Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 10:25
hızır gibi yetiştin onur abimmmm benim. bende yanlış anladığımı ve yanlış iza ettiğimi düşünüyordum.

-------------

Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 10:26
DSG de gitti güme Buluşmaya kısmetse F10 şanzımanla geliyorum zaten Göz Kırpma

-------------

Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 10:27
Orjinalini yazan: monur monur Yazdı:

Pug la gelmeyecekmısın yoksaaa?????

Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 10:30

Malesef,çoluk çocuk geleceğimiz için bebek arabasını sığdırma şansımız yok :( Yeni arabayla geliyorum,hemde uzun yolda biraz denemiş olurum.

-------------

Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 10:32

Malesef,çoluk çocuk geleceğimiz için bebek arabasını sığdırma şansımız yok :( Yeni arabayla geliyorum,hemde uzun yolda biraz denemiş olurum.

Haklısın... neyse nerede kalmıstık :)) Çift kavramaa Sırıtma

Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 10:38

Buyrunuz çalışma prensibi ;

http://auto.howstuffworks.com/dual-clutch-transmission.htm" rel="nofollow - http://auto.howstuffworks.com/dual-clutch-transmission.htm

Çift kavramaymış Sırıtma Bana çift şanzıman diye bu bilgiyi veren sevgili servis teknisyenini öpüyorum Sırıtma

-------------

Mesajı Yazan: Engin Tepe
Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 10:40
Jetta 6 ılerı ama bı faydasını gormuyozki

-------------
PEUGEOT PARTNER ADVENTURE 2.0 HDI 90bg 2008 SİYAH 100 km/6.5 Lt 0 5419 649 7 58
▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄

Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 10:50
Orjinalini yazan: Engin Tepe Engin Tepe Yazdı:

Jetta 6 ılerı ama bı faydasını gormuyozki

140 HP üzeri makinelerde güzel performans veriyor. 1.2 TSI motorda kullanma şansım oldu tamamen vasat bir performans sergiledi.

-------------

Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 10:59

abi 207 cc alacam diyordun onumu aldın gerçi 206 ya sığmayan 207 cc ye hiç sığmaz. f10 şanzımanlı ne aldın merak ettim (:

-------------

Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 11:09
Metinim Peugeot defterini kapatıyorum kısmetse.206 yı zaten eşim ve oğlan sığamadıkları için değiştirdim.206 yı satmamıştım şehir içinde kullanırım diye tutmuştum,207 cc öyle bir denk geldi ama fiyatını çok istedi (bence 25-26 dan fazla etmez ikinci eli yok gibi bir şey) F10 da BMW 520 d,onuda Audi yi verdik peugeot nun da fiyat araştırmasını yapacaklar uyarsa 2 sini de Borusan a vermeyi düşünüyorum.Gerçe Peugeot ya pek sıcak bakmadılar ama hatır için halledicekler.

-------------

Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 11:17
onur abi bir arkadaşım 206 araştırıyordu ayrıca borusan almasada bu siteye koyarsın isteyen birine gider tertemiz araba.

-------------

Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 12:40

Buyrunuz çalışma prensibi ;

http://auto.howstuffworks.com/dual-clutch-transmission.htm" rel="nofollow - http://auto.howstuffworks.com/dual-clutch-transmission.htm

Çift kavramaymış Sırıtma Bana çift şanzıman diye bu bilgiyi veren sevgili servis teknisyenini öpüyorum Sırıtma

Esasında bu cıft kavrama olayı kac sene once cıkmıs bır mevzu. yanı yenı bır olay degıl. o zamandan berı bılıyorum. dedım ya ıste bırbırının ıcınden calısan 2 mıl dıye :))

Sen servıs elemanının her dedıgıne bakma. Yerıne gore bol bol sallıyorlar Sırıtma

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net