Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ABS ışığı

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=15563
Tarih: 15 Eylül 2025 Saat 07:51
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: ABS ışığı
Mesajı Yazan: murat deniz
Konu: ABS ışığı
Mesaj Tarihi: 13 Haziran 2011 Saat 22:35
arkadaşlar 2004 model 206 x-line 1.4 benzinli aracım var. bugün ilk kez kontağı açtığımda airbag ışığının yanında abs ığının yandığnı gördüm. akşam tekrar çalıştırmak için kontağı ikinci kademeye çevirdiğimde yine abs ışığı yandı. benim aracımda abs yok diye biliyordum bugüne kadar. abs yoksa ışık nerden çıktı anlamdım. konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar paylaşırlarsa sevinirim. cevaplarınız için teşekkürler..

-------------
2004 PEUGEOT 206 x-linE 1.4 75 bg benzin / Ariane 15" jant + 185 55 15 goodyear efficientgrip   0 RH +
kara böcükk :)

Cevaplar:
Mesajı Yazan: fTh206
Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 00:25
x-line larda abs yokmu ben var diye biliyorum yanlışın vardır olması lazım

-------------
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC
2010 CVT OTOMATİK

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 00:29
arkadaşım araç senin desire modeli mi?

benim araç desire modeli. mesela benim araç ta EBD var. ama bir keresinde bende de ABS ışığı yandı. Allah Allah benim araçta ABS yok ama dedim. Yetkili servise götürdüm. EBD destekli olduğu için fren sistemi sigorta direk ABS ışığını yakıyor dediler. Sigorta değişti sorun bitti.

Senin de aracın eğer desire modeli ise EBD den kaynaklı bir sigorta problemidir.

Mesajı Yazan: Kemanyak
Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 00:39
Vardır dostum olmasa yanmaz... ABS ışığı yanıyorsa dedektörleri dönüşü algılamıyordur. Yahut kablolardan biri yahut soketler oksitlenmiş-zedelenmiş olabilir. Kontrol ettir derim. Düz yolda arabayı stop ettir sonra çalıştır direksiyonu çevirmeden ilerle bir süre sönecektir kablolarda bir arıza yoksa...

-------------
Kemanyak Kisses You
207 SW OUTDOOR 1.6HDİ 2008

Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 08:33
Arkadaşlar Benimde Aracımda ABS Var Fakat Bütün X-LİNE 206 larda Olmayabiliyor.
Yakın Bir Arkadaşımdada Var Ona Bakarsanız Onunda Aracı 1.4 Benzinli X-LİNE Ama ABS Yok ...
Bunu En İyi Anlamanın Yolu Kaputu Açıp Sol Farın Üstünde Böyle Bişey Varsa Aracınız ABS lidir.

Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 21:53
Orjinalini yazan: maverick sbd maverick sbd Yazdı:

arkadaşım araç senin desire modeli mi?

benim araç desire modeli. mesela benim araç ta EBD var. ama bir keresinde bende de ABS ışığı yandı. Allah Allah benim araçta ABS yok ama dedim. Yetkili servise götürdüm. EBD destekli olduğu için fren sistemi sigorta direk ABS ışığını yakıyor dediler. Sigorta değişti sorun bitti.

Senin de aracın eğer desire modeli ise EBD den kaynaklı bir sigorta problemidir.

maverick benim araç desire değil x-line modeli. belkide senin ki gibi bi sorun olmuştur bendede.

-------------
2004 PEUGEOT 206 x-linE 1.4 75 bg benzin / Ariane 15" jant + 185 55 15 goodyear efficientgrip   0 RH +

Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 22:18
Orjinalini yazan: Kemanyak Kemanyak Yazdı:

Vardır dostum olmasa yanmaz... ABS ışığı yanıyorsa dedektörleri dönüşü algılamıyordur. Yahut kablolardan biri yahut soketler oksitlenmiş-zedelenmiş olabilir. Kontrol ettir derim. Düz yolda arabayı stop ettir sonra çalıştır direksiyonu çevirmeden ilerle bir süre sönecektir kablolarda bir arıza yoksa...
yok zaten sürüş esnasında yanmadı. kontağı ilk çevirdiğimde 2. kademede uyarı verdi sonra çalıştırdığımda söndü. dün iki kez oldu aynı şey ama bugün hiç yapmadı.

-------------

Mesaj Tarihi: 15 Haziran 2011 Saat 12:07
Resimde gözüken ABS nin beyni mi oluyor?
Orjinalini yazan: AlbaYDemircaN AlbaYDemircaN Yazdı:

Yakın Bir Arkadaşımdada Var Ona Bakarsanız Onunda Aracı 1.4 Benzinli X-LİNE Ama ABS Yok ...
Bunu En İyi Anlamanın Yolu Kaputu Açıp Sol Farın Üstünde Böyle Bişey Varsa Aracınız ABS lidir.

Mesaj Tarihi: 18 Haziran 2011 Saat 09:03
Orjinalini yazan: badires badires Yazdı:

Resimde gözüken ABS nin beyni mi oluyor?
Orjinalini yazan: AlbaYDemircaN AlbaYDemircaN Yazdı:

Evet ...

Mesaj Tarihi: 18 Haziran 2011 Saat 10:01
Tamam. Benim arabanın da o köşesinde öyle birşey duruyordu ama ne olduğunu bilmiyordum. Sayenizde onu da öğrenmiş oldum.

Mesaj Tarihi: 18 Haziran 2011 Saat 13:50
forumdan yeni ne öğrenmiş olduk; bende öyle bir parça yok demekki benim aracımda ABS yokmuş :) teşekkürler..

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net