Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

pasta cila ve boya korumada kampanya

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL
Forum Adı: Sohbet \ Muhabbet
Forum Tanımlaması: Sohbet ve Muhabbet alanı. Araç sorunları haricinde ki tüm konuları bu başlıkta paylaşabilirsiniz.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=15358
Tarih: 30 Eylül 2025 Saat 01:42
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: pasta cila ve boya korumada kampanya
Mesajı Yazan: m.peker
Konu: pasta cila ve boya korumada kampanya
Mesaj Tarihi: 06 Haziran 2011 Saat 11:08
arkadaşalar aracına pasta cila ve boya koruma yaptırmayı düşünen arkadaşalar için çok güzel bir kampanya var ben hafta içi aracıma uygulattım gerçekten çok memnunum 2006 model aracım bayiden yeni çıkmış gibi oldu işi yapan ustada işinde çok iyi ben herkeze tavsiye ederim çok iyi bir kampanya işte adresi

http://www.sahibinden.com/ilan/hizmet-motorlu-tasit-hizmetleri-arac-temizlik-hizmetleri-sok-sok-59-tl-pasta-cila-cizik-giderici-boya-koruma-59-tl-50480348/detay" rel="nofollow - http://www.sahibinden.com/ilan/hizmet-motorlu-tasit-hizmetleri-arac-temizlik-hizmetleri-sok-sok-59-tl-pasta-cila-cizik-giderici-boya-koruma-59-tl-50480348/detay

-------------
307 1.6 110 hp comfort dizel

Cevaplar:
Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 06 Haziran 2011 Saat 11:13
güzelmiş benim aracın ihtiyacı var ama pasta cila boyayı inceltiyor diyorlar ne yapacam bilmilyorum.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 06 Haziran 2011 Saat 11:17
inceltiyormu bilmiyorum ama  adamların o elindeki makina sürekli dönüo abi bir ısı oluyo ne bilim incelirse orda olabilir......sadece cila yaptım ben cumartesi gecesi...kendi ellerimle.. Sırıtma

Mesajı Yazan: m.peker
Mesaj Tarihi: 06 Haziran 2011 Saat 11:19
arkadaşalr işi yapan usta çok iyi makine izi falan olmuyor hiç

-------------
307 1.6 110 hp comfort dizel

Mesaj Tarihi: 06 Haziran 2011 Saat 11:21
Orjinalini yazan: mtfpkr mtfpkr Yazdı:

benim demek istediğim ..hani o makina dönüyorya abi sürekli işte o boyayı inceltmiyormu ben hep onu merak ederim yani burası yada başka bir yerde olsa o makinadan hep çekinirim bende nesela..

Mesaj Tarihi: 06 Haziran 2011 Saat 13:17
Orjinalini yazan: by_ersin by_ersin Yazdı:

benim demek istediğim ..hani o makina dönüyorya abi sürekli işte o boyayı inceltmiyormu ben hep onu merak ederim yani burası yada başka bir yerde olsa o makinadan hep çekinirim bende nesela..

+1

-------------

Mesaj Tarihi: 06 Haziran 2011 Saat 13:21
Arkadaslar pasta ıle cıla ıslemı bırbırınden ayrı konulardır.
Pasta ıslemı zaten boyayı cok ınce zımparalamaktır. Bunu cok kısı bılır.
Cila ise yuzey parlatma ve koruma ıcındır.
Pasta cıla denmesındekı olay once pasta yapılır ve arkasından cıla yapılırkı parlaklık korunmus olsun dıye...

Mesaj Tarihi: 06 Haziran 2011 Saat 13:37
Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

Pasta cıla denmesındekı olay once pasta yapılır ve arkasından cıla yapılırkı parlaklık korunmus olsun dıye...

peki abi boya inceliyormu

-------------

Mesaj Tarihi: 06 Haziran 2011 Saat 14:07
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

Metınım zımpara yapılan sey tabıkı ıncelır degıl yanı Göz Kırpma

Mesaj Tarihi: 06 Haziran 2011 Saat 14:43

Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

Metınım zımpara yapılan sey tabıkı ıncelır degıl yanı Göz Kırpma

peki abi bak şimdi.. pastayı at bir köşeye..çilaya gel.. şimdi adamlar cilayı döküyorlar kaportaya  o dönen bi alet varya pervane gibi ..tamam parlatıyorda sonuçta o hızla dönerken ısı oluşuyor boyayı inmceltmiyormu ??

Mesaj Tarihi: 06 Haziran 2011 Saat 14:45
@ ersın

soruna cevap verıyorum : hayır
dusundugun gıbı muthıs bır surtunme ve ısı olusmuyor...

Mesaj Tarihi: 06 Haziran 2011 Saat 14:51

@ ersın

yani şöyle o zaman... buda yapan ustanın el mahareti.. o  dönen aleti bastırmıyor ve sürekli hareket ettiriyor... sabit tutsa ve bastırarak yaparsa o boyayı mahfeder dimi.. o zaman iş ustada bitiyor öylemi yani ????

Mesaj Tarihi: 06 Haziran 2011 Saat 16:29

@ ersın

yani şöyle o zaman... buda yapan ustanın el mahareti.. o  dönen aleti bastırmıyor ve sürekli hareket ettiriyor... sabit tutsa ve bastırarak yaparsa o boyayı mahfeder dimi.. o zaman iş ustada bitiyor öylemi yani ????

Tabıkı ustalık cok onemlı... Esasında herseyde ustalık on planda :))

Zaten dıkkat ettıgın uzere yuzeyde sabıt bır yerde tutulmuyor. Ayrıca o makıneler bılındık taş motorları gıbı yuksek devırlı donmuyor. Polısaj makınesı denılen bu makıneler devır ayarlı olup dusuk devırde donebıldıklerınden dolayı daha yumusak bır calısma yapılmıs oluyor

Mesaj Tarihi: 06 Haziran 2011 Saat 16:34

@ ersın

Tabıkı ustalık cok onemlı... Esasında herseyde ustalık on planda :))

Zaten dıkkat ettıgın uzere yuzeyde sabıt bır yerde tutulmuyor. Ayrıca o makıneler bılındık taş motorları gıbı yuksek devırlı donmuyor. Polısaj makınesı denılen bu makıneler devır ayarlı olup dusuk devırde donebıldıklerınden dolayı daha yumusak bır calısma yapılmıs oluyor

Thumbs Up ok  abi.. kaportayı çizip boyayı inceltmesinlerde gerisi mühim değil..

Mesaj Tarihi: 06 Haziran 2011 Saat 16:45
@ersın

Pasta yapılırken ıster ıstemez boya ıncelır ama cılada herhangı bır sorun olmaz. Kalıtesıne gore boyayı degısken surelerde korur parlak tutar...

Mesajı Yazan: Selim Engin EREN
Mesaj Tarihi: 06 Haziran 2011 Saat 19:27
boyanın üstünde koruyucu katman-cila- solmuş ise bariz lekeler kirler var ise kalın pasta yapılır,satılan pastalar ince kalın cilalı diye kendi içlerinde ayrılırlar,kir ve leke yok, boyanız biraz matlaşmış ise boyaya yapışan nufuz eden toz ve kiri almak için ince pasta tercih edilir,pasta yardımı ile kir ver tozdan arındırılmış boya parlaması için cilalanır,cilalama işlemi rutin aralıklarla tekrarlanır ise pastaya gerek kalmadan uzun süre kullanılabilir,bazı araçları sıfır numarada denilen 1500-2000 no zımpara ile iyice matlaştırıp sonra parlattıklarıda olabiliyor,boyanın durumuna göre,istenilen işe-fiyata göre değişiklik gösteren bi uygulamadır,sorunun cevabına gelince:)) evet boya incelmesi söz konusudur:))

-------------
peugeot205gtı1.9 amarıcan met. mavi.benzin

Mesaj Tarihi: 06 Haziran 2011 Saat 19:31

arkadaşalar aracına pasta cila ve boya koruma yaptırmayı düşünen arkadaşalar için çok güzel bir kampanya var ben hafta içi aracıma uygulattım gerçekten çok memnunum 2006 model aracım bayiden yeni çıkmış gibi oldu işi yapan ustada işinde çok iyi ben herkeze tavsiye ederim çok iyi bir kampanya işte adresi

http://www.sahibinden.com/ilan/hizmet-motorlu-tasit-hizmetleri-arac-temizlik-hizmetleri-sok-sok-59-tl-pasta-cila-cizik-giderici-boya-koruma-59-tl-50480348/detay" rel="nofollow - http://www.sahibinden.com/ilan/hizmet-motorlu-tasit-hizmetleri-arac-temizlik-hizmetleri-sok-sok-59-tl-pasta-cila-cizik-giderici-boya-koruma-59-tl-50480348/detay
gülegüle kullan,söylediğin gibi iyi bi uygulama ise fiyat çok uygun.

-------------

Mesajı Yazan: d3Li
Mesaj Tarihi: 06 Haziran 2011 Saat 20:52
bu fiyata bedava hıc dusunmezdım. Ama ne kadar inandırıcı orası şüpheli cunku en 200 liralık işlem bu bu kadar ucuza nasıl oluyor orasını anlamıorum

Mesajı Yazan: fireblade
Mesaj Tarihi: 10 Haziran 2011 Saat 00:02
boya koruma ile pasta cila işlemi birbirine yakın işlerdir ama boya korumacının yaptığı parlatma işlemini boyacı yapamaz...yani boya koruma işin incesi diyebiliriz..
pastaların dereceleri vardır.misal meugiars da 105 ve 205 vardır.genelde fırça ile bütünleşmemiş araçlara ilk olarak 1 gerekirse 2 kat 105 ondan sonra hare giderici ve makina cilası..araç köpüksüz yıkanır tazikle,en son elle sürülen boya koruma tabir edilen cila..
ama dadından yenmez vallahi bakmaya doyamazsın..esas iş işçilik..gerisi yalan

Mesajı Yazan: eren8er
Mesaj Tarihi: 10 Haziran 2011 Saat 00:13
bursada olsa hemen giderdim...geçen gün sordum 150 lira fiyat çektiler..

-------------
Honda Civic hb 1996 1.4

Mesajı Yazan: celllat
Mesaj Tarihi: 10 Haziran 2011 Saat 06:58
peki arkadaslar sadece cila cizikleri kapatabilir mi yoksa pasta olmadan cizikler  kapannmaz mi?

-------------
2003 206 1.4 xt 8v manuel-benzin-shell-142.km-gri renk

Mesaj Tarihi: 10 Haziran 2011 Saat 07:38
Orjinalini yazan: celllat celllat Yazdı:

peki arkadaslar sadece cila cizikleri kapatabilir mi yoksa pasta olmadan cizikler  kapannmaz mi?
sadece cila çizikleri almaz,pastanın alacağı çiziklerde çok derin olmaması lazım,ince yüzeysel çizikleri pasta alır.

-------------

Mesajı Yazan: fireblade
Mesaj Tarihi: 10 Haziran 2011 Saat 22:03
sadece cilayı kendinde yaparsın..
hatta benden sana tavsiye meugiars nxt cila al.kendin sürebilirsin..araban parladımı zaten ince çizikleri görmezsin

Mesajı Yazan: Haksen016
Mesaj Tarihi: 11 Haziran 2011 Saat 00:30
güzel fiyat değerlendirmek lazım.

-------------
2006 Peugeot 307 XT Triptonik

1973 - Bursa

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net