Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Yakit Göstergesi

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=15281
Tarih: 27 Temmuz 2025 Saat 17:51
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Yakit Göstergesi
Mesajı Yazan: taskin
Konu: Yakit Göstergesi
Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2011 Saat 14:20

2004 model  206 hdi aracımda  Son 1 aydan beri depoyu tam dolduruyorum aracı stop etmeden bakıyorum seviyesine sabah baktığımda 2 - 3 çızgi alta kalıyor. Belirli bir sure sonra aracı çalıştırdıgımda seviye tekrara yukarı çıkıyor. sık sık yapmaya başladı depo şamandrasından mı yapıyor acaba baktırdım bır sıkıntı yok denıldı. Konu ile ilgili bilgisi olan varmı arkadaşalar.

-------------
Peugeot 206 1.4 hdi look

Cevaplar:
Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2011 Saat 14:44
eğer aracı performanslı kullandıysan beyin ona göre hesaplayarak ibreyi indirmiş olabilir. daha sonra sakin kullandığında beyin ona göre gideceğin yolu ve depondaki miktarı hesaplayarak normal haline getiriyor olabilir diye tahmin ediyorum.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2011 Saat 16:10
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

eğer aracı performanslı kullandıysan beyin ona göre hesaplayarak ibreyi indirmiş olabilir. daha sonra sakin kullandığında beyin ona göre gideceğin yolu ve depondaki miktarı hesaplayarak normal haline getiriyor olabilir diye tahmin ediyorum.

Katılıyorum ve eklemek istiyorum ki aracın bulunduğu zeminin eğimi, aracı son kullandığınız yoldaki eğim de etki eder.
Saygılar.

Mesajı Yazan: forewer_fb
Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2011 Saat 16:14

bizim üçyüz6 lardada şamandıra deponun sağ ön tarafında.mesala çeyreğin az altında benzin oluyor bayır yukarı bıraktığımda ışık yanıyor, yola çıktığımda lamba sönüp tekrar çeyrğin altına geliyor aynı durum olabilir.

-------------
İETT, metrobüs, dolmuş, vapur :)hala peugeot sevdalısı
B Rh(+) 0533 484 26 08

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2011 Saat 16:20
Orjinalini yazan: forewer_fb forewer_fb Yazdı:

bizim üçyüz6 lardada şamandıra deponun sağ ön tarafında.mesala çeyreğin az altında benzin oluyor bayır yukarı bıraktığımda ışık yanıyor, yola çıktığımda lamba sönüp tekrar çeyrğin altına geliyor aynı durum olabilir.

ilk aldığımda kaç kez başıma geldi şamandıra bozuk sandım  ...gösterge bozuk sandım..ama normalmiş :) Sırıtma

Mesajı Yazan: oguzhan29
Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2011 Saat 16:27
evet arkadaşlar her aracın şamandırası birbirine uymayabiliyor alıştığın arabadan sonra başkasına bindiğinde farklılıklar zannedebiliyor insan 

-------------
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model

Mesajı Yazan: forewer_fb
Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2011 Saat 16:32
Sırıtma
Orjinalini yazan: by_ersin by_ersin Yazdı:

ilk aldığımda kaç kez başıma geldi şamandıra bozuk sandım  ...gösterge bozuk sandım..ama normalmiş :) Sırıtma
Sırıtma bende daha önceden 97 diomond vardı onda dahada enterasandı, anında değişiyordu:) ters virajda ve yokuş yukarı sarı ışık, bayır aşağı yarım depo:PPPP

-------------
İETT, metrobüs, dolmuş, vapur :)hala peugeot sevdalısı
B Rh(+) 0533 484 26 08

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2011 Saat 16:46

şamandıradan kaynaklanmaz çünki şamandıra sadece yakıt altığında hacimi ölçer ve beyine iletir. beyinde aracı kullanış şekline göre yakıtı hesaplar ona göre ibreyi indirir.

eğer performanslı kullanılmış ise beyin bunu göz önünde bulundurarak ibreyi hızlı indirmiş olabilir. raha sonra sakin kullanımda eski haline getirmiş olabilir.

benzinlilerde böyle dizellerinde farklı bir mantıkla çalışacağını zannnetmeyerek böyle bir yorumyaptım.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesajı Yazan: taskin
Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2011 Saat 19:27

Dün 350 km yol yaptım ortalama 130 km/h hızla kullandım tam doldurmuştum. Sabah yarım depoda çalıştırdım. gün için 10-15 km şehir içi yol yaptım tek kademe indi. Şu an çalıştırdım yarım deponun bir kademe üstüne çıktı. Eger beyinin algılaması ile alakalı bir durumsa biraz sakın kullanarak durumu izlemek doğru gözüküyor. teşekkürler....

-------------
Peugeot 206 1.4 hdi look

Mesajı Yazan: mdincer34
Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2011 Saat 19:31
hmm bendede bir kere oldu ama onın sebebi eğimli park etmiştim çalıştırıp biraz hareket edince düzelmişti

-------------
2005 407 2.0 comfort hdi otomatik / 136 hp

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net