Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

yorumsuz

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL
Forum Adı: Sohbet \ Muhabbet
Forum Tanımlaması: Sohbet ve Muhabbet alanı. Araç sorunları haricinde ki tüm konuları bu başlıkta paylaşabilirsiniz.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=15275
Tarih: 22 Aralık 2024 Saat 06:54
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: yorumsuz
Mesajı Yazan: mbox
Konu: yorumsuz
Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2011 Saat 01:08

12 mayıs  günü   Aydın Kahyaoğulları Peugeot yetkili satıcısından 508 active 2.0 HDI 163 HP   oto  satın aldım.

Satın aldıktan 8 gün sonra   20 mayıs Cuma (ki daha  350 km civarı yol yapmıştım) yolda  giderken  arabamın  ön ekranında  kırmızı ışıklı bir  uyarı ile  Fren arızası-arabayı durdurunuz  ikazı aldım.Hemen eve döndüm ve aldığım bayiyi  aradım. 2  saat sonra  Peugeot yardım teknik ekibi geldi.3  saatlik inceleme  sonrası arabanın  sorununun büyük olduğu ve servise götürülmesi gerektiği söylendi. Çekici ile arabayı götürdüler.Aynı saatlerde  Peugeot müşteri ilişkilerini aradım ve sorunu ilettim.

24 mayıs Salı gününe kadar ne Aydın Kahyaoğulları servisden ne de İstanbul merkezden kimse aramadı. Dayanamayıp  servise  gittim. Bana teknik servisde bir  görevli tarafından arabanın elektronik beyninde arıza olduğu ve Fransa’dan parça beklendiği  söylendi.O sıra Kahyaoğulları servisinden yetkili bir  müdür ve rastlantı sonucu orada bulunan bölge müdürü istememe rağmen benimle görüşmedi.1  saat sonra İstanbul merkezden arandım. Ve bana 25 mayıs Çarşamba bir teknik uzmanın arabamı kontrol edeceği ve bilgi verileceği söylendi.Ben kendilerine tüketici kanununa göre (madde 4077) bu ürünün ayıplı mal sayıldığı ve bu nedenle arabanın bana parça değiştirilip iade edilmesini kabul etmediğimi belirttim. Bana bu isteğimin yetkili makamlara iletileceği söylendi.

25 mayıs günü kimse aramadı. 26 mayıs günü tekrar servise  gittim. Uzmanın geldiği ve elektronik beyin arızasının doğrulandığı söylendi.

30 mayıs pazartesi  İstanbul merkezden  tekrar arandım ve bana 31 mayıs günü kesin kararın iletileceği  belirtildi. Ben kendilerine sıfır bir aracın alındıktan 8  gün sonra bozulduğunu 10 gündür servisde yattığını arızanın  böylesine gelişmiş bir üründe elektronik beyin arızası olduğunu, küçük olmadığını söyledim ve tekrar  ürünün yenisi ile değiştirilmesi talebimi ilettim.

31 mayıs  günü arandım ve  talebimi  kabul etmedikleri  , arabanın yapıldığını gelip almamı belirttiler.

Yorumu  siz Peugeot severlerin takdirine bırakıyorum

Cevaplar:
Mesajı Yazan: eren8er
Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2011 Saat 01:11
büyük geçmiş olsun..paranla rezil olmak dedikleri bu olmalı..

-------------
Honda Civic hb 1996 1.4

Mesajı Yazan: kaan__
Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2011 Saat 01:17
acaba ikazı aldıktan sonra arabayı durmayıp devam etseydiniz ne olurdu...muhtemelen o zamanda kullanıcı hatası olurdu...arabadaki verdikleri garanti neyin garantisi bi türlü anlamaış değilim...

-------------
sahip olduğun herşey bir gün sana sahip olur...
2004 307 sw 1.6 auto 110hp
2009 308 sw 1.6hdi 110hp
2011 3008 feline MCP-Auto6R 112hp

Mesajı Yazan: tigerland
Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2011 Saat 01:18
geçmiş olsun bindebir yaşanan bir olay ve size denk gelmiş. tekrardan geçmiş olsun. sorun düzeldiyse dewam elektronik parça sonuçta olur böyle arızalar.

-------------
206 RG 2000
206 GTI 2001
206 XS 2004
206 RC 2004
206+ 2012
206 GTI 2002
206 RED RC
207 GT
206 RC Black

Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2011 Saat 01:21
 Kendilerine böyle üretim arızalarının olabileceğini, kader sonucu bana rast geldiğini , bu şanssızlığı sineye çektiğimi  belirttim.Ama muz cumhuriyetinde yaşamadığımızı , tüketiciyi koruyan yasalar olduğunu, böylesine olayların çok az olabileceğini, Peugeot ismine yakışır şekilde ülkemin kanunlarına uyarak benim mağdur edilmemi rica ettim.12 gün geçti. 1 ve 2 haziran tarihi itibariyle kimse aramadı.Onlar için küçük ama benim için büyük bir para ödeyip aldığım araç 20 mayıs tarihinden beri servisde. İnanırmısınız bana neden talebimi kabul etmediklerini yazı ile bile vermiyorlar. Konuşmalarımız kayıt altında yeterliymiş. Ama o konuşma kayıtları onlarda bende  değil. Ben böyle bir şey görmedim. Diyelim ki  yıldım ve aracı kabul ettim. Artık mutlu bir Peugeot sahibi olabilir miyim sizce? Yapacağım ilk şey zararına aracı satmak ve bu markadan canımı kurtarmak olur

Mesajı Yazan: ose
Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2011 Saat 01:50
geçmiş olsun. Tüketici için heyet ler falan var mahkemeden daha az uğraştırıcı yada düşündünüz mü? Değiştikleri parçayı isteyin vermemekte diretecekler dir. Yapıldığına dair faturayı da alın.

Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2011 Saat 02:05
Açık konuşayım. Ben bu yaklaşımı Peugeot'a hiç yakıştıramadım. Peşin 75.500 tl verip aldığım araba aldıktan 8 gün sonra benden alındı ve 12 gündür onlarda. Ne aldığım yetkili satıcı Aydın kahyaoğulları ne de Peugeot müşteri ilişkileri gönlümü aldı.Yine söylüyorum böyle şeyler olur. Olayı abartmıyorum. Ama Türk insanına özel hasletler vardır. İnsan arar ve mağduru mutlu etmeye çalışır. Sevgili Peugeot severler ne yazık ki bunlar yapılmadı. Beni hayrete düşüren ise Peugeot merkezin ülkemin kanunlarını görmezden gelmeleri ve beni Fransız'lara karşı korumamaları oldu. İnanamıyorum. Satılan ürün hatalı. Satıldıktan 8 gün sonra bozuluyor ve 12  gündür servisde. Bugün yine aranmadım, ve ne yapacağımı bilmiyorum. İhtar çektim. Kanuni süreci başlattım.Tamam ama koca markaya karşı ülkemin kanunları beni ne sürede ve ne kadar korur bilmiyorum. Velhasıl sevgili Peugeot severler  bu markaya inanmıştım. Sonuç ortada. Şimdi benim zekam hakkında sizler karar verin. Zaten sonucu biliyorum.
Saygılarımla

Mesajı Yazan: sercinho
Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2011 Saat 02:08
ya 3008 sımdıde 508 de  sorun var dıye konular acılıyor bu olylar 307 nın ılk cıktıgı zamanlardada olmustu ben boyle konulara ıtıbar etmıyorum  peugeot karalama calısmaları olabılır

-------------
peugeot 307 1,6 16v 110 hp technoplus uranüs yeşili brc lpg kıt simota air intake kit otto spec egzos eicbah 3,5 pro kıt yay,17 ınc rc jant marshal 215 45 17 matrac lastik 0505 603 85 79

Mesajı Yazan: eren8er
Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2011 Saat 02:13
Orjinalini yazan: sercinho sercinho Yazdı:

ya 3008 sımdıde 508 de  sorun var dıye konular acılıyor bu olylar 307 nın ılk cıktıgı zamanlardada olmustu ben boyle konulara ıtıbar etmıyorum  peugeot karalama calısmaları olabılır

kim ne kazancak şimdi bu paylaşımla? niye karalama olsun..adamın derdi varmış paylaşmış..günahını almayalım kimsenin..

-------------
Honda Civic hb 1996 1.4

Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2011 Saat 02:17
Sevgili sercinho
istersen özelden mailimi vereyim. 47 yaşında 22 senelik doktorum. Her sene araç değiştirim.Tek hobim arabadır. Burada Peugeot  markasını kötüleme  amacıyla ne uğraşacak zamanım ne de isteğim var. Ben başıma geleni anlattım.İsteyen Aydın Kahyaoğulları yetkili servisini arar ve başım geleni öğrenir. Bu olayı bırakmayacağım. Bırakmama sebebim Peugeot değil. Tekrar söylüyorum böyle şeyler olur.Normaldir. Bırakmama sebebim müşteri ilişkileri ve insanlıktır. Maddi şeyler geçicidir sercinho kardeşim.Ben zararına bu arabayı satar gider başka araç alırım. Önemli olan Fransızları temsil eden Peugeot Türkiye'nin bizlere sahip çıkmamasıdır. 

Mesajı Yazan: sercinho
Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2011 Saat 02:24
abı oncelıkle gecmıs olsun ben dırekt sana soylemedım yanlıs anlasılmasın boyle bır anlasılma olmussa kusura bakma boyle karalama calısmlaraı yapanlar var ben genel manada yazdım o kadar para verıpte mahdur olman cok üzücü nsallah en kısa surede cozersın olayı benimde başıma gelse bende aynı tepkileri verirdim ben kötü maksatla  peugeotu karalama çalışmlarına katılan ınsanlar ıcın soyledım

-------------
peugeot 307 1,6 16v 110 hp technoplus uranüs yeşili brc lpg kıt simota air intake kit otto spec egzos eicbah 3,5 pro kıt yay,17 ınc rc jant marshal 215 45 17 matrac lastik 0505 603 85 79

Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2011 Saat 02:28
Oluyor olmaz die birşey yok yetkili serviste şahit oldum adam yep yeni 508 arkadan gelen ses için servise gelmişti.

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2011 Saat 04:11
Orjinalini yazan: mbox mbox Yazdı:

12 mayıs  günü   Aydın Kahyaoğulları Peugeot yetkili satıcısından 508 active 2.0 HDI 163 HP   oto  satın aldım.

Satın aldıktan 8 gün sonra   20 mayıs Cuma (ki daha  350 km civarı yol yapmıştım) yolda  giderken  arabamın  ön ekranında  kırmızı ışıklı bir  uyarı ile  Fren arızası-arabayı durdurunuz  ikazı aldım.Hemen eve döndüm ve aldığım bayiyi  aradım. 2  saat sonra  Peugeot yardım teknik ekibi geldi.3  saatlik inceleme  sonrası arabanın  sorununun büyük olduğu ve servise götürülmesi gerektiği söylendi. Çekici ile arabayı götürdüler.Aynı saatlerde  Peugeot müşteri ilişkilerini aradım ve sorunu ilettim.

24 mayıs Salı gününe kadar ne Aydın Kahyaoğulları servisden ne de İstanbul merkezden kimse aramadı. Dayanamayıp  servise  gittim. Bana teknik servisde bir  görevli tarafından arabanın elektronik beyninde arıza olduğu ve Fransa�dan parça beklendiği  söylendi.O sıra Kahyaoğulları servisinden yetkili bir  müdür ve rastlantı sonucu orada bulunan bölge müdürü istememe rağmen benimle görüşmedi.1  saat sonra İstanbul merkezden arandım. Ve bana 25 mayıs Çarşamba bir teknik uzmanın arabamı kontrol edeceği ve bilgi verileceği söylendi.Ben kendilerine tüketici kanununa göre (madde 4077) bu ürünün ayıplı mal sayıldığı ve bu nedenle arabanın bana parça değiştirilip iade edilmesini kabul etmediğimi belirttim. Bana bu isteğimin yetkili makamlara iletileceği söylendi.

25 mayıs günü kimse aramadı. 26 mayıs günü tekrar servise  gittim. Uzmanın geldiği ve elektronik beyin arızasının doğrulandığı söylendi.

30 mayıs pazartesi  İstanbul merkezden  tekrar arandım ve bana 31 mayıs günü kesin kararın iletileceği  belirtildi. Ben kendilerine sıfır bir aracın alındıktan 8  gün sonra bozulduğunu 10 gündür servisde yattığını arızanın  böylesine gelişmiş bir üründe elektronik beyin arızası olduğunu, küçük olmadığını söyledim ve tekrar  ürünün yenisi ile değiştirilmesi talebimi ilettim.

31 mayıs  günü arandım ve  talebimi  kabul etmedikleri  , arabanın yapıldığını gelip almamı belirttiler.

Yorumu  siz Peugeot severlerin takdirine bırakıyorum

Öncelikle aramıza hoşgeldiniz.
Müsait bir zamanınızda Forum içerisindeki "üyelerimizi tanıyalım" kısmına kendinizi tanıtıcı bir konu açmanızı rica ederim.
Yaşadığınız sorunla ilgili olarak sıkıntınızı anlayabiliyorum. 0km otomobilimde arıza çıkarsa, üstelik muhattap bulmakta bile zorlanırsam ben de kızarım ama Peugeot'tan soğumayın.
Sizin de belirttiğiniz gibi elektronik malzemedir, bozulabilir. Allah beterinden saklasın.
İnşallah en kısa sürede aracınız ilk günkü gibi teslim edilir size.
Saygılarımla.

Mesajı Yazan: Haksen016
Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2011 Saat 08:09
hocam geçmiş olsun,
maalesef aracı satarken gösterdikleri hassasiyeti , özeni, müşteri memnuniyeti adına yaptıkları her türlü ikramı vs.  sonrasında göstermiyorlar . Bu maalesef neredeyse tüm otomativ firmaları için geçerli buda tüketiciyi koruma kanunundaki yetersizliklerden kaynaklanıyor birazda dediğiniz gibi elektronik parça şans işi benimde iyi bir fiyata aldığım HP laptopumun ekranı kısa bir süre içinde arızalanmış o kadar çabama yeni bir cihaz istememe rağmen ekranı değiştirip aynı laptopu vermişlerdi. Hiç bir farkı yok aynı durum.

-------------
2006 Peugeot 307 XT Triptonik

1973 - Bursa

Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2011 Saat 08:22
Murat bey, öncelikle geçmiş olsun. Sizin konunuz tüketici heyetinin boyunu aşar. Siz konuyu Tüketici mahkemelerine taşıyın. Aracın servis formunu edinmeye bakın. Orada aracın servise giriş tarihi, serviste yapılan işlemler mevcuttur. O belgeyle mahkemeye gidin. Eğer yapabilirseniz konudan Fransayı da haberdar edin. Türkiyedeki firmalarının yaptıklarını onlar da bilsinler. Dava muhtemelen lehinize sonuçlanır. Bence hakkınızı sonuna kadar arayın. Peugeotta görsün yaptığı yanlışın yanına kalmayacağını.

Mesajı Yazan: turkuazyy
Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2011 Saat 08:39

15.05.2011 tarihinde Aktif İriyıl firmasına gittim ve  beyaz renk 3008 allure 1.6 hdi düz vites araç siparişi verdim. Fiyatını ,15.000 tl kredi kullandım ve  geri kalanını peşin ödedim.Takribi 2 gün sonra bana geri döndüler. Aktif İriyıl’ dan bize gelen bilgiye göre “beyaz renkli aracın Peugeot Türkiye tarafından sorunlu olduğunu ve müşteriye veremeyeceklerini” bildirdiler. Benden Köpek balığı grisi, siyah ve gri arasında tercih yapmamı söylediler. Köpek balığı grisini tercih ettim ve işlemler bittikten sonra 28.05.2011 13.00-14.00 arası aracımı almaya gittim. Bize gerekli tanıtımları yaptılar ve aracı teslim ettiler. Hemen 100 metre kadar ileride petrol den yakıt almaya gittim ve debriyaj pedalına basınca ayağımın altına vuran (gıdıklama şeklinde) sarsıntının olduğunu hissetim. Bu durum rolantide veya vites değiştirirken de oluyor. Hemen 500 metre  kadar ilerden dönerek tekrar Aktif İriyıl’a geldim, müşteri temsilcisine ve müşteri kabul sorumlusuna durumu bildirdim. Araç takribi 8-9 km yol yapmıştı. Zaten yapmış olduğum yol 750 metre kadar. Sonra aracı kontrol ettiler ve sorunun volan dan olduğunu bildirdiler önemli olmadığını 2500 km veya 3 ay bakımda bakacaklarını bildirdiler. Deneme amaçlı cumartesi ve pazar takribi 145 km yol yaptım fakat sorun devam ediyordu. Pazar günü Aktif İriyıl’a uğradım sorunu anlattım ve pazartesi servise getirmemi söylediler. Pazartesi serviste test sürüşüne çıkıldı sonuçta böyle bir sorun olduğu söylendi. Sorunu Peugeot Türkiye ye bildirmişler ve geri dönümde debriyaj baskı balatanın değiştirileceğini bana ilettiler. Sorunun tam olarak orada olduğundan da emin değiller anladığım kadarıyla. Ben  1 günlük bir arabanın şanzımanının sökülüp debriyaj baskı balatasının değişmesini kabul etmediğimi bildirdim  ve aracın yenisini istediğim. Sorun artık Peugeot Türkiye’ nin sorunu olduğunu söylediler. Kendileri size bildirecekler.  Sonuç olarak ben bu arabanın değiştirilmesini yada paramın iade edilmesini talep etmekteyim. Tamir için onay vermediğimden dolayı araç tahsis etmiyorlar ben her gün araç ile işe gidip gelen bir insanım. 3008 aracın parasını peşin verdim, ayıplı bir araç aldım ve şu an Aktif İriyıl’ da, ayıbı ortada birde üstüne her gün işe gitmek için taksi parası vermekteyim. Sorunumun kısa sürede çözülmesini beklemekteyim.

Bu bilgiyi Peugeot Türkiye ye yazdım. Aradılar sonuç ne araç tamir olacak. Zaten başka seçenek yok. Bu benim 3. pejom. Evet ayıplı mal satıyorlar. Araştırdım Tüketici heyetleri 2470 tl ye kadar olan rakamlara karar veriyor. Sonrası Tüketici Mahkemesi. Dün avukatımla konuştum en az 2 sene diyor sonuçlanması. E satıcılarda bunu bildikleri için hep sizin aleyhinize çalışıyorlar. Pejo Türkiyeden bana dönen kişi inanıyormusunuz rüşvet verir gibi size 1 servis bedelini ücretsiz verelim dedi bu ne demek biz hatalıyız evet size ayıplı mal verdik demek. Bu araba pejonun kayıtlarında tamir olmuş olarak görünüyor bunu da öğrendim ve ilerde satarken negatif bir durum. Yani kısaca araba alırken parayı verip bekleyip görmediğin arabayı almayacaksın. Ben de yıllardır pejo kullanıcısı olarak gerçekten bu markadan nefret başladı. Bundan sonra pejo mu mümkün değil bedava dahi verse almam. 10-15 binde 2 el araba alacaksın test edeceksin ustana göstereceksin en az %20 ucuza alırsın. Ben 59750 tl verdin şanzımanı 8 km de açılmış bir arabayı almak için beklemekteyim ne güzel.

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2011 Saat 08:40
sonuçda beyin arızası bu lastik patlaması değilki. diğer parçalara da zarar vermiş olabilir ilerde bence iade edilmesi gerekiyor hakkınızı aramalısınız.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2011 Saat 08:51
Büyük Geçmiş Olsun ...
Yaşadıklarınız Kesinlikle Hafife Alınacak Bir Durum Değildir. Metin Kardeşiminde Dediği Gibi Beyin Arızası İlerde Daha Kötü Sonuçlara Yol Açabilir..
Yetkili Satıcılara Gelincede Size Katılıyorum 10 Yetkili Satıcıdan 8 i Kesinlikle İlgisiz Hele Birde Parasını Peşin Aldıkları Bir Ürünün Ardından Asla Yardımcı Olmazlar.

Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2011 Saat 10:06
Arkadaşlar
dediğim gibi 47 yaşındayım. Bu benim 17. arabamdı.Hayatımda hep temiz ikinci el  adım ve temiz olarak sattım. Bu aldığım sıfır 508  hayatımdaki 2.sıfır  otoydu. Hayatımda aldığım ilk sıfır  oto  Ford Mondeo'nun da 1  sene içinde  derileri atmıştı. Bu benim kadersizliğim demek ki. 
Ben ve  Turkuazyy  kardeşim gibi Peuget'nun  kadersizleriyiz. Benim vurgulamak istediğim  bu olaylar olur ama nadiren olur. Böylesine müşteriyi üzen nadir olayı  Peugeot  gibi bir dünya markası  istese 1  haftada da çözer. Bizlere sattığı bozuk arabaları alır, yapar  ve  yetkili satıcılında test arabası yapar, bizlere de  hemen yenisini yollar. Zira kanunlarımız çok açık. Bu mallar  "ayıplı mal"  sayılıyor.Ve  bu maddeye göre  kesin haklarımız mevcut. Kendi  hukuk müşavirleri bunları bilmiyorlar mı? Bal gibi biliyorlar.  Peki kaybedeceklerini bildikleri halde neden bize  bu zulmu çektiriyorlar? Yanıtı bizleri yıldırıp  hakkımızı  aramaktan vaz  geçirmek.Başka yanıt  bulamadım.
Bu arada boşuna Fransa'yı aramayın. Onlar sizlerin mailini Türkiye'ye  yönlendiriyor

Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2011 Saat 10:08
Geçmiş olsun arkadaşlar inşallah sorununuz hallolur.
Bende geçen gün yetkili bir servisin elemanı ile kaga ediyordum neredeyse.Bu kadar ilgisiz ve pervasız çalışanları olan tek marka peugeot heralde.Adamlara yol bilgisayarı takılılp takılmadığını sordum cevabını 3 saat sonra takılmıyor diye aldım.Cavabı ileten arkadaşa peki dışarda nasıl takılıyorda siz yetkili servis olarak arabanın alt yapısı buna müsait değil takılmaz diyorsunuz diye sorduğumda alaycı bir tavırla sanki çocuk azarlar gibi kardeşim usta takılmıyor dedi demekki takılmaz ayrıca 5000-6000 lira desek taktıracakmısınız dediğinde sinir sınırlarımı zorladığını fark ettim bende dışarıdaki fiyatı 250-300 arası siz nasıl böyle bir rakamdan bahsediyorsunuz diyip olayı dahada büyütmeyip kapattım telefonu.Adamların işi aracı satana kadar sonrası sen sağ ben selamet.Şikayet yazısı yazdım ancak birşey çıkacağınıda zannetmiyorum.

Mesajı Yazan: rifatseker
Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2011 Saat 10:13

Sorun yaşayan arkadaşlar umarım en kısa zamanda sorunlarına bir çare bulmalarını temenni ederim.

Bende İlk sıfır aracım olarak Peugeot 206 + 1.4 hdi aldım. 2010 model araç aldığım günden bu güne kadar aracımda herhangi bir sıkıntı yaşamadım aksine aşırı derecede memnunum. Servis olayına gelince , servise ne zaman gitsem güleryüz ile karşılandım araçta rutin bakımların haricinde bakmalarını istediğim bir yer olup olmadığını her zaman sordular ve hatta 400 lira tutan bir işlemde 100 lira indirim yapıp geriye kalan 300 lirayıda 3 taksit yaparak ödedim. 

Arada bir arayıp bir sorun olup olmadığını sordular.. Belkide bu servisten servise değişen bir tavır olabilir. Peugeot Turkiye ye yazdığım yada aradığım her konuda tatmin edici cevap aldım. Sanırım bu işler biraz şans  ,biraz servis , birazda bizler ile ilgili...

-------------
Çıktığın kapıyı sert çarpma, geri dönüp açman gerekebilir. (Atasözü)

Leon 1.6 DSG / 206 XT 1.4

Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2011 Saat 10:20
her turlu aracta olabılen problemler elbette peugeotda da olabılıyor. malumumuz gıt gıde elektronık artıyor. ve beraberınde bu tarz arızalarda gelıyor.

o kadar para odemıssınız ve aldıgınız gıbı arıza cıkınca uzuluyorsunuz. sesınızı bırılerıne duyurmak ıstıyorsunuz. gayet dogal bır davranıs.

fakat bu durum butun 508 lerde boyle olacagı anlamınada gelmez. mısal 307 lere cok sorunlu derler ama memnun olanda cok var. peugeot benım babamın ogluda degıl. herkes pug alsada almasada benım ıcın degısen bırsey olmaz. sadece genel bır gorunumu ozetlemeye calısıyorum.

mıllet alman arabası dıyorda onlarda arızalardan dokuluyor. mercedesı bmw sı opelı audısı wv vs
gecen bır arkadasımız scırocco almıs dsg sanzumandan dokuluyormus arac. adamla konustum aman dıyor sakın wv alma eskı kalıtesı bıtmıs cok dandık dıyor. buna ne dıyeceksınız???  
japon aracları arıza yapmıyormu? ılk aklıma gelen suanda 308 sahıbı olan mımıt kardesımız bundan once corolla d4d sıfır almıstı bıraz problem yasamıs sattı ve 308 aldı mısal olarak :)))

bıraz arastırında her markanın arıza yapabıldıgını gorebılırsınız.

sunu unutmamalıyız kı araclarda eskı kalıte kalmadı. ayrıca konfora yonelık yapılan bırcok unsurlar elekronık olarak calısıyor. bu nedenle yenı aracların hepsı her an arıza yapmaya cok musaıt...

eskı aracların herseyı elektrık ıle calısırdı her bır aksam ıcın ayrı kablo olurdu. ama sımdıkıler elektronık. 3-5 kablo ıle 10 tane fonksıyon calıstırılıyor. neden cunku elektronık kontrolculer sayesınde...

Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2011 Saat 10:21
tamamen şans işi.. çok geçmiş olsun. bu işin peşini bırakmayın derim. ileride daha büyük sorunlara yol açabilir. ne demek efendim sıfır araç alıyosunuz beyin arızası veriyor. yıkarım orayı onların başına. hakkınızı arayın sağlam bir avukat bu işi çözer gerekirse tazminat davası açın bir araba daha gelir merak etmeyin. tamam belki şuanda araçtaki sorun çözüldü fakat ne kadar içinize sinicek muamma. bu işi araştırın bu durumdan hayırlısıyla kurtulun. bu durum sadece pejoda olmaz opelde fiatta mercedeste bmw dede olabilir. araştırmak lazım diğer markalarda karşılaşılan durumlar ve yapılan işlemleri. emsal bulun derim. tekrar geçmiş olsun

Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2011 Saat 10:22
Alkış
KONUŞ CEM +1

Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2011 Saat 10:31
Orjinalini yazan: ümitarmatli ümitarmatli Yazdı:

Alkış
KONUŞ CEM +1

SırıtmaSırıtmaSırıtma 

farklı marka arızaları adına daha yazabılecegım cok ornek varda fazla konusmak ıstemıyorum. bırılerıne bırseylerı ıspat etmek gıbı bır zorunlulugumuz yok. herkesın kendı tercıhıdır degıl mı? bırazda sans kısmetGöz Kırpma

Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2011 Saat 10:35
Sevgili arkadaşlar  Konuyu ben açtım. 
Buarada amacım 508 falan değil. Amacım kanunlarımızda bizleri koruyan hükümler olmasına rağmen bunu görmezden gelen ve sattıkları  bozuk araçları bizlere kabul ettirmeye çalışan ve bizleri zora koşan Peuget markasının nasıl davrandığını siz  Peugeot severler tarafından da bilinmesidir. Bunu öğrenemeye hakkınız var.

Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2011 Saat 10:39

Sevgili arkadaşlar  Konuyu ben açtım. 
Buarada amacım 508 falan değil. Amacım kanunlarımızda bizleri koruyan hükümler olmasına rağmen bunu görmezden gelen ve sattıkları  bozuk araçları bizlere kabul ettirmeye çalışan ve bizleri zora koşan Peuget markasının nasıl davrandığını siz  Peugeot severler tarafından da bilinmesidir. Bunu öğrenemeye hakkınız var.

bu noktada sozunuze katılıyorum. sız soylemıssınız fransaya gıden maılı peugeot turkıyeye yonlendırıyorlar dıye gayet mantıklı. cunku sıze malı satan kısı sorumludur hesabı ıle olaydan sıyrılıyorlar. sızınle ugrasmamıs oluyorlar. bu dogru veya yanlıs ayrı bır konu orası ayrıdır.

fakat peugeot turkıyenın bu yaptıgı ılk davranıs degıl. bu zamana kadar benzer durumları yasayan kac kısı gordum duydum. bu noktada haklısınız. kanuna aykırı davranısta bulunuyorlar ama kımse bunun onune gecemıyor. bence kanunlarımızda yetersız kalıyor...........

Mesajı Yazan: Selim Engin EREN
Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2011 Saat 10:51
yokmu bunların hakkından gelecek cevval bi üyemiz.

-------------
peugeot205gtı1.9 amarıcan met. mavi.benzin

Mesajı Yazan: monur
Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2011 Saat 11:08
Ben doktor beyin ve diğer arkadaşımın söylediği servis, müşteri ilişkilerinin ve peugeot Turkiye' nin ukalalıklarına ve bundan dolayı olan ilgisizliklerine sonuna kadar hak veriyorum. Hakikaten düdük benim elimde mantığı var.Bence hakkınızı arayın,çeşitli örnekleri var ve kısa zaman içinde ürünün değişimini yaptırabilirsiniz.Yalnız ürünün ayıplı mal olduğuna dair yazılı bir belge alın.Onlar vermemek de ısrar ediceklerdir ama siz bu belgeyi almak için inat edin,gerekirse bunu bir avukat yolu ile halledin.Aldıktan sonrada maddi ve manevi tazminat davanızı açın ki bu sefer davadan vazgeçmeniz için firma sizin peşinize düşüyor. Bunların örnekleri ve bu yolla çözüme ulaşan çok insan var,bundan emin olun.Geçmiş olsun.

-------------
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı

Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2011 Saat 11:09
Orjinalini yazan: monur monur Yazdı:

Ben doktor beyin ve diğer arkadaşımın söylediği servis, müşteri ilişkilerinin ve peugeot Turkiye' nin ukalalıklarına ve bundan dolayı olan ilgisizliklerine sonuna kadar hak veriyorum. Hakikaten düdük benim elimde mantığı var.Bence hakkınızı arayın,çeşitli örnekleri var ve kısa zaman içinde ürünün değişimini yaptırabilirsiniz.Yalnız ürünün ayıplı mal olduğuna dair yazılı bir belge alın.Onlar vermemek de ısrar ediceklerdir ama siz bu belgeyi almak için inat edin,gerekirse bunu bir avukat yolu ile halledin.Aldıktan sonrada maddi ve manevi tazminat davanızı açın ki bu sefer davadan vazgeçmeniz için firma sizin peşinize düşüyor. Bunların örnekleri ve bu yolla çözüme ulaşan çok insan var,bundan emin olun.Geçmiş olsun.

Thumbs Up

Mesajı Yazan: volkan_uysal
Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2011 Saat 11:39
Hocam ve turkuazyy hoşgeldiniz...

Belirttiğiniz durum herkesin başına gelebilecek bir durum. Ancak ne yazikki halen canım ülkemde çözülmüş değil. 1 hafta önce bir tanıdığım 0 km vw passat adlı iyide para verdi. Araç kendi kendine durduğu yerde camların hepsini açıyor, zaman sonra kapatıyor sonra tekrar açıyor. Yolda giderken yağmurlu bir havada 4 camı sonuna kadar açıyor. Tabi sizinki gibi servis care bulamadı hatta böylebir arıza da bulamadı ! tanıdığımda nalet olsun diyerek aracı sattı...

Bende yeni araç alsam aynısı başıma gelir diye korkmuyor değilim inanın (her model için). Etrafımda bu tür vakaların çoğalması beni 3000 - 5000 km kullanılmış bilindik araçı almaya sürekliyor.

Ben sizin yerinizde olsam davanın sonuna kadar devam ederim maddi yanında manevi acın ve bu geçen süreyi ekleyin...

Geçmiş olsun...

-------------

307 XT 1,6 110 BG / 81 BF 307

Mesajı Yazan: 06ef
Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2011 Saat 12:14
geçmiş olsun yaşadığınız bence de buyuk talihsizlik, evet peugeot iyi marka ama boyle arızaların diğer markalara göre daha fazla yasandığı bir marka, benim 307 imde habire arızalanıyor ve bu forumda bundan sikayetci onlarca insan var, mesela ben 307 mi satmadm bi yandan sorunlarıyla bas etmeye calısıyorum ama gidip yani kasa jetta aldım ve bundan sonrada peugeot alcağımı sanmıyorum sizde verdiğiniz parayı bir sekilde kurtarmaya bakıp baska markalara yonlenmeye bakın çunku araçtan soğudunuz birkere, ama tabiiki her markada sorun yasanabilir birazda şans olcak ben ona inanıyorum tekrar geçmiş olsun.

-------------
E35

Mesajı Yazan: Mesut
Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2011 Saat 12:33
Gecmıs olsun... ben olsam cıldırırdım... Hatta gıder yakardım o servısı :)) yada hakkımı hukukı yontemlerle arardım.... 

-------------
          ____BLUETAZZ___

4. vitese takmak 130 tl, 5. vitese takmak 270 tl eve gelen cezanın surattaki ifadesi paha biçilmez.....

Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2011 Saat 13:07
Sevgili arkadaşlar  destek mesajlarınız için çok sağolun. Beni kolaylıkla anladığınızı biliyorum.Zira sizler de benim gibi  araba sevgisi olanlardansınız. Ben araç tipine bakmıyorum. Ben arabayı  seviyorum ve modelleri ne olursa olsun bütçem elverdiğince değiştiriyorum. Şimdi  bu araba yapılsa ne olur. Soğudum bir kere. Markaya  gelince  Peugeot 'da soğudum. Pazarda  bir penye t-shirt alsanız bile satıcı adam size uymazsa, hatalı çıkarsa  "gelecek hafta buradayım gelin değiştiririm"  diyor. Bunlar koskoca firma. Adamlardaki  müşteriye bakış açısına bakın. Diyorum ya sorun 508, 308, passat, opel  adı değil. Sorun arızalı araç satımı da değil. Sorun şirketin müşteri politikasında.  Bugün itibariyle kendilerini mahkemeye verdim zaten. Yolum açık olur inşallah.

Mesajı Yazan: klemann
Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2011 Saat 13:14
Allah yardımcın olsun abi.

-------------
206 van hard style

Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2011 Saat 13:43
Arkadaşlar bu ülkede hakkını aramak zor. Mahkeme olayını araştırdım. Evet satılan mal ayıplı mal bu malum. Zaten ağzıma bir parmak bal sürmek için bana 1 servis bedeli bedava verelim teklifinde bulundurlar. Bende istemiyorum kardeşim dedim. Hatta araba sizde alın üst kattan atın ve 1 bidon benzinle yakın siz benden bende sizden kurtulayım dedim. mahkeme olayına gelince. Avukatlarla konuştun en kısa sonuçlanma 2 yıl diyorlar. Bu ciddi bir süreç. Yoksa sonunda kesin kazanırız bundan kimsenin kuşkusu yok. Ben zaten peg Türkiye deki kişiye ben mahkeme versem kazanma ihtimalim çok yüksek dedim. Biz müşterimizle bu durma düşmek istemeyiz diyor. Yani kaybedeceklerini biliyorlar aslında ama diyorum ya mahkeme süreci uzun bir süreç. Yoksa 5-6 ay sonuçlansa direk uğraşacağım. Bundan dolayı lanet okuyarak en azından ben kendi adıma etrafımdaki insanlara yaşadıklarımı anlatıyorum. Ben 2002 den bu yana kullanıyorum peg. Son 6 ayda 5-6 araç aldırdım arkadaşlarıma ve ben bu olayı yaşadığım gün bir arkadaşım peg alıyorum dedi aman dedim sakın böyle bir şey yapma dedim ve vazgeçirdim.
Düşünün 2. aldığım araçta yolcu tutma kolları yoktu ve ön koltukların arkasındaki cepler yok. Bunu bile sordum kaç tl kar ettiniz diye. Bir daha araç alırsam lastik vidalarını bile kontrol edeceğim dedim ve ettim ama bu baskı balata işi aklıma gelmedi. Sonuçta çıkan ders şu;
5-10 binde araç al bin test et, ustana kontrol  ettir ve en az %15-20 ucuza alırsın. Bu kadar basit.

Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2011 Saat 13:53
Bugün peugeot türkiyeden aradılar.Sonuç aracın alt yapısı mevcut değil o yüzden 2010 206+ a yol bilgisayarı takılmıyor dediler.Dışarıda takılıyor dediğimde evet dışarıda araca çeşitli modifikasyonlar yapılabiliyor ancak bizim yetkili servislerimizin buna yetkisi yok yapılamaz dendi.Benimle konuşan ukala arkadaşla iligili olarakta firma ile görüştüklerini ve gerekli uyarının yapılacağını söylediler.Peki sonuç.Elbetteki sıfır.

Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2011 Saat 14:09
Ben yine de  hukuk yoluna başvurdum. Zira  yargıtayın da böyle sayısız  örnekleri var. Üst mahkemeye  gideceğini sanmıyorum. 
Olayı  çalıştığım yerde veya sosyal hayatımda başta kimseye söyleyemedim.Utandım. Ahmak yerine koyacaklarından utandım. Ama günlerdir altımda arabayı görmeyen arkadaşlar dün itibariyle öğrendiler.İnanın iki arkadaşım Peugeot'dan araba  almayı düşünüyorlardı. Biri (508 bir de 3008 ) İkisi de vaz geçtiler. Kayınbiraderim altındaki 208'i satılığa çıkardı. İşte sonuç Bu dalga dalga yayılacak. Zira mahkeme boyunca benim araba sevdalısı olduğumu bilen  bir çok kimse ile karşılaşacağım ve  bana araba konusunu açacaklar. Ve  öğrenecekler. İşte ben buna public relations derim. Bravo Peugeot. Demek PR'dan anladığın buymuş.
Bu arada muhabir arkadaşımı aradım. Abi bu haber niteliği taşıyan bir olay ama bunu basacak gazete  bulamayız, zira  hepsi bu şirketlerden reklam alıyor dedi. Alın bu da medyamızın dürüstlüğü işte. Bravo medya. İyi ki internet var

Mesajı Yazan: bulent 77
Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2011 Saat 14:17
geçmiş olsun üzülmemek elde deil ...ama bu yaşadıklarınızda utanılacak ne var anlamadım...utanacak olan siz deilsiniz...tekrar geçmiş olsun....

-------------
ch cr

Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2011 Saat 14:32
sayın mbox bende çevreme yaşadıklarımı anlatıyorum. Hatta işyerinde benimle dalga geçiyorlar. o paraya 1. el araba diye al sana 2. elden daha kötü bir araba versinler diye. Gerçi bende artık espri yapıyorum. Tam 1 haftadır yaşadığım sıkıntıyı anlatamam. Ben hep şunu söylüyorum. 1 memnun müşteri en az 5 kişi getirir, 1 kişi memnuniyetsiz ise emin olun 15 de götütür 55 de götürür. 
Dava konusuna gelince düşünmüyor değilim. Bende çok araştırdım ama nu ülkede sonuç almak zor. Bende sabırsız bir tipim lanet okuyarak yakın arabayı dedim. Bakalım ne olacak. 

Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2011 Saat 14:51
Sayın turkuazyy .Sizi sanırım en iyi ben anlıyorum diye yazıyorum. Ben kafaya koydum vaz geçmeyeceğim. Gençken sanki arabam mı vardı? Otobüse biner giderim yine  . Çünkü davamda haklıyım. Bu davamızın örnekleri dolu. Yeter ki sabırlı olalım. Adamlar öyle donuk ki sanki bu olay sürekli başlarına geliyormuş gibi kanıksamışlar ve milim adım atmıyorlar. 
Ayri bir nokta: Sizlere bu yazıyı yazarken ve yorumlarımda kesinlikle 508'i kötüleyici bir ibare yazmadım.Zira ben hiç bir istisnayı genelleştirmem. Benim vurgulama yaptığım şey  şirketin davranış politikası. Ben onlardan bana bozuk araba sattılar diye ayaklarıma kapanın, beni tahterevan ile gezdirin beklentisi de yapmadım. Sadece ülkemin yasalarına uyun, bu olayı uzatmayın ve müşterinizi bıkkın hale getirmeyin dedim. Adamlar  burunlarından kıl aldırmadılar. Beni en son 30 mayıs günü merkez aradı. Bu süre içinde ise (13 gün)  servis  HİÇ aramadı. Bu nasıl bir şirket, nasıl bir pazarlama ve müşteri ilişkisi? 
Hayatta hiç kin tutmadım. Kimseye küs kalamadım ama Bir daha  üzerinde Peugeot  yazan gazete bile  evime giremez. Tv'de reklamını görsem  kapatacağım.

Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2011 Saat 15:33
Sayın Mbox ben aldığım bayinin satış müdürü ile konuşmaya gittiğimde dediğiniz gibi burunlarından kıl aldırmıyorlar. Adama dedim ki ben mahkemeye gitsem kazanırım dedim. Bana ne dedi biliyormusunuz biz ilk mahkemede devreden çıkarız siz peg Türkiye ile kozunuz paylaşırsınız. Bende ben parayı size saydım kozumu onlarla paylaşıyorum nasıl iş o zaman parayı da onlara vereyim kozumu da onlarla paylaşırım dedim. Zaten ben bayağı bir araştırma yaptım. sabah otomotiv sektöründe üst düzey bir arkadaşımla görüştüm. Hee şirket tamir edip veriyor diyor. Değiştirme çoğunlukla yapmıyorlar diyor. Rezalet dedim aynen öyle aslında diyor. İnternette mahkeme kazanıp hala parasını alamayan insanlarda var. Demek ki kanunlar alıcıları korumuyor. Ama kanunların maddelerini okuyunca herşey lehimize ama aslında öyle değil. Adamlar bunu bilip güzel bir şekilde kullanıyorlar.
Üzücü bir durum valla yaşadıklarımız çok kötü sağlığımı etkilemeye başladı. Ondan dolayı gırgıra almaya başladım. Ama emin olun yaşadıklarımı herkesle paylaşıyorum. Her rotamda çevrem geniş. En azından yeni alacaklara almamaları konusunda telkinde bulunuyorum. Kendimizi böyle avutacağız. Ben peg Türkiye deki bayana söyledim. Sadık müşteri iken size sadık düşman oldum emin olun dedim. 

Mesajı Yazan: oguzhan29
Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2011 Saat 15:33
geçmiş olsun abiciğim böyle olmaması lazım 

-------------
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model

Mesajı Yazan: mdincer34
Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2011 Saat 19:47
bende dava açılması gerekiyor maddi durumunuzda iyi anladığım kadarıyla süre biraz uzun sürecektir ama mahkeme bu tür davalarda tüketici aleyhine karar alır diye düşünüyorum

-------------
2005 407 2.0 comfort hdi otomatik / 136 hp

Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2011 Saat 20:16
Arkadaşlar tüketiciyi adam yerine koyan firmalar da var arkadaşım 2010 yılında Antepten  Mitsubıshı Lancer aldı belli bir kilometre sonra sol ön tekerden ses geldiğini farketti ve sorunu bayiye iletti baktılar ettiler ön tekerleğin ordan rotları davlumbazı şunu bunu değiştiler olmadı aracı bırakmalarını söylediler ve 1 hafta sonra aradılar gelin sıfır yeni aracınızı alın dediler. Müşteri hizmetlerini görüyosunuz değilmi. üstelik arkadaşım ilk aracını vergi indirimden almıştı. Yeni aracını vergi indiriminin bttiği yani olmadığı dönem de verdiler.

Mesajı Yazan: BUBU
Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2011 Saat 22:31
walla arkadasım bende pejo kullanıcısıyım ancak pejo artık gozumde 5 para etmıyo..sureklı bır arıza cıkartıyo..sımdı dıyeceksınız kı bakımını yaptır..tum bakımlarıda tam aracımın ama hepten sogudum arabadan satıp bır OPELalmayı dusunuyorum en kısa zmanda

Mesajı Yazan: emrnl
Mesaj Tarihi: 03 Haziran 2011 Saat 00:17
geçmiş olsun gerçekten çoktalihsiz bir olay.umarım en kısa sürede dilediğiniz gibi sonuçlanır 

-------------
206 colorline 2001

Mesajı Yazan: dinoco
Mesaj Tarihi: 03 Haziran 2011 Saat 00:31
Bannedmubarek gecede dua ediyorumki lehinize sonuçlanır. :((

-------------
2002 xt bva otomatic 206
1.4 8v yalnızca benzinli :)

Mesaj Tarihi: 03 Haziran 2011 Saat 01:14
Mesleğim gereği maddi üzüntülere hiç önem vermemiştim.Ne üzüntüler ne hastalıklara şahit olmuştum. Herbirimizin şu gelip geçici kısa hayatında önemli olanın güzel erdemlere sahip olduğunu öğrendim.Zamanı geldi Volvo'mu satıp Tipo'ya bindim.Hiç gocunmadım.Onu da sevdim.Bir araba sevdalısı olarak hayatımda ilk kez Peugeot almıştım ve aldıktan 8 gün sonra bozulmuştu.Gerçekten üzüldüm . Bu olay olduktan sonra bu siteyi buldum. 
Sanal dünyanın güzelliği bu olsa gerek. Sizleri hiç tanımadım.İsimlerinizi, yüzlerinizi bilmiyorum.47 yaşındayım.Çoğunuz benden gençsiniz Sizlere  derdimi anlattım. Sizlerle paylaştım.Ve bana bu mubarek gecede benim için dua ettiğinizi söylediniz. Beni desteklediniz.Sevgili sanal arkadaşlarım. Çok sağolun. Bu davam uzun sürse de bu bana yetti.
İnsanın kısa hayatında önemli olan böylesine manevi değerler sahip olabilmesi, elinden geldiğince haksızlıklara karşı gelebilmesidir.
Tekrar sağolun. Sizleri tanımasam da sizlerden destek aldım ya. İsterse davam 2 sene sürsün.Umurumda bile değil.

Mesaj Tarihi: 03 Haziran 2011 Saat 01:17
Davanızda Sonuna Kadar Haklı Olduğunuza İnanıyorum Eğerki Gayretiniz Varsa Bu Olayın Arkasını Sakın Bırakmayın Sayın Hocam..
Saygıyla Selamlıyorum.

Mesaj Tarihi: 03 Haziran 2011 Saat 01:22

albayım aslında hangi bayii se bu bayii. tüm forumu toplanıp gitmeli cekip arabaları bayinin önune protesto edip kontak fırlatmalıyız hepsine.. ve herkez arka koltukları yatırıp siyah celenkleri sokacak arabasına orada cıkarıp brakıp kınayarak basın acıklaması yapmalıyız. içerde müşterileride olacak.. karışsın bi ortalık.. hem ders olur alayına ses getiri.. götlük yapmak istediklerinde 2 kere düşünürler..

varyaa sen ve cem usta da konusursa teknik meknik böyle bilgili yani.. zıcar heriflerrr..Thumbs Up
dinden imandan cıkartıyolar ya okudukca ayar oluyorum bakWall

-------------
2002 xt bva otomatic 206

Mesaj Tarihi: 03 Haziran 2011 Saat 01:27

KOCAMANDA AFİŞŞ

PEUGEOT TURKİYE FUN CLUP
PLATFORM

-------------
2002 xt bva otomatic 206

Mesaj Tarihi: 03 Haziran 2011 Saat 01:28
Orjinalini yazan: BUBU BUBU Yazdı:

walla arkadasım bende pejo kullanıcısıyım ancak pejo artık gozumde 5 para etmıyo..sureklı bır arıza cıkartıyo..sımdı dıyeceksınız kı bakımını yaptır..tum bakımlarıda tam aracımın ama hepten sogudum arabadan satıp bır OPELalmayı dusunuyorum en kısa zmanda

Opel yetkili servislerinden nefret ediyorum onlar arızayı tespit ettikten sonra eğer orda yaptırmasan 30-50tl istiyorlar. Ayrıca onların  kronik sorunları çok fazla.

Mesaj Tarihi: 03 Haziran 2011 Saat 01:31
Orjinalini yazan: dinoco dinoco Yazdı:

albayım aslında hangi bayii se bu bayii. tüm forumu toplanıp gitmeli cekip arabaları bayinin önune protesto edip kontak fırlatmalıyız hepsine.. ve herkez arka koltukları yatırıp siyah celenkleri sokacak arabasına orada cıkarıp brakıp kınayarak basın acıklaması yapmalıyız. içerde müşterileride olacak.. karışsın bi ortalık.. hem ders olur alayına ses getiri.. götlük yapmak istediklerinde 2 kere düşünürler..

varyaa sen ve cem usta da konusursa teknik meknik böyle bilgili yani.. zıcar heriflerrr..Thumbs Up
valla iyi fikir. tam destek .

Mesaj Tarihi: 03 Haziran 2011 Saat 01:32
kanka sana katılıyorum sürekli görüyoruz otoban kenarlarında vectra astra comboların kaputları acık hava alıyorlar ..

-------------
2002 xt bva otomatic 206

Mesaj Tarihi: 03 Haziran 2011 Saat 01:34
Evet, ne yazık ki Türkiye'de satılan araçlarda müşteri memnuniyeti sıfır. Bir tek Peugeot'da değil çoğu markada böyle.

Mesaj Tarihi: 03 Haziran 2011 Saat 08:09
Arkadaşlar ben bu konuyu Aktif İriyıl satış müdürü ile konuştum. Aracı oradan aldım. Adama mahkemeye versem kazanırım dedim. Adam ne diyor biliyormusunuz biz 1. dava sonucu devre dışı kalırız siz peg Türkiye ile karşı karşıya kalırsınız diyor. Bende dedim ki hocam ben parayı sana verdim seni tanırım o zaman aradan çık ben parayı ona vereyim onunla hesaplaşırım. Ben kendim de satış yaptım. Aslında onun demesi lazım ki yaw arkadaş evet böyle bir şey oldu biz senin tarafındayız. Aslında söylüyor gibi yapıyor ama dili varmıyor. Peg Türkiye beni aradığında ya verdiğim beyaz araç sorunlu çıktı istemediğim bir renk almak zorunda kaldım dedim. Bizim bu konuda bilgimiz yok diyor. Yani burada şunu da düşünmeye başladım. Belki benim istediğim beyaz araç vardı. Birisi bayiye geldi ve daha fazla para verdi ona verdiler bunu istemeden düşünmeye başladım. Çünkü elimde yazılı birşey yok. Bir galerici arkadaşıma anlattım aynen bana bunları söyledi. EEEE onların tecrübesi benden fazla.
Neyse ben başımdan geçenleri her ortamda anlatmaya devam ediyorum. Son 3 gün de 3 kişi peg alacaktı ve vazgeçirdim. Artık bununla mutlu olacağım. 
Bayiye ben kendi aracım için yakın talimatı verdim. Bakalım ne olacak :))

Mesaj Tarihi: 03 Haziran 2011 Saat 08:19
Bu akşam avukatımla yüz yüze konuşacam bakalım ne olacak. Tel ile konuştum dava sonucu en az 2 yılda biter dedi. Hah kesin kazanırız diyor oradan kesin emin.

Mesaj Tarihi: 03 Haziran 2011 Saat 08:33
Orjinalini yazan: dinoco dinoco Yazdı:

Çok Haklısın Abi VallahiThumbs Up

Mesajı Yazan: MaximuS
Mesaj Tarihi: 03 Haziran 2011 Saat 14:09
geçmiş olsun, saçmasapan bi olay...

Mesaj Tarihi: 03 Haziran 2011 Saat 14:17
Arkadaşlar 5000 km değil 8.km sorunu anladım ama oradaki görevli biraz km yap dedi sanırım 148 km yaptım. Rezalet bu yaw. Bana aracı verdiklerinde km 8 di ben bunu 100 mt ilerde yakıt alırken fark ettim ve döndüm geldim.
Artık gerisini düşünün.

Mesajı Yazan: berk2309
Mesaj Tarihi: 03 Haziran 2011 Saat 17:02
arkadaşlar ne olursa olsun peugeot servisleri ve musteri hizmetleri dandık bugun gıdıp dogus otodan wv alın sahsen aldık adamlar 1 haftada 5 kez aradı memnunmusunuz cekısı nasıl fazlamı yakıyo memnun degılsenız elımızde aynı degerde golf var getırın degıstırelım ben pejoda bole bı musterı memnunıyetı gormedım hıc  aksıne  benm arkadasım 308 aldı sıfır 1 hafta sonra arac motoru yedi kullanıcı hatası dendı olay mahkemede arkadasım 2 senede olsa beklıcem hakkımı arıcam dedı wv de mılyonda 1 oluyosa pejoda 100 de 1 oluyo bu olay ve cozum sunmuyolar sıze sadece sattık bıttı gıttı hesabı. karalama cabası kımse yapmıyo cunku kımsenın bı cıkarı yok pejo sadece kendını bıtırıyo musterılerını kaybedıyo 

Mesajı Yazan: m.peker
Mesaj Tarihi: 03 Haziran 2011 Saat 18:45
geçmiş olsun gerçekten üzücü bir durum

-------------
307 1.6 110 hp comfort dizel

Mesajı Yazan: tarkankarabas
Mesaj Tarihi: 03 Haziran 2011 Saat 19:28

Sevgili arkadaşlar  destek mesajlarınız için çok sağolun. Beni kolaylıkla anladığınızı biliyorum.Zira sizler de benim gibi  araba sevgisi olanlardansınız. Ben araç tipine bakmıyorum. Ben arabayı  seviyorum ve modelleri ne olursa olsun bütçem elverdiğince değiştiriyorum. Şimdi  bu araba yapılsa ne olur. Soğudum bir kere. Markaya  gelince  Peugeot 'da soğudum. Pazarda  bir penye t-shirt alsanız bile satıcı adam size uymazsa, hatalı çıkarsa  "gelecek hafta buradayım gelin değiştiririm"  diyor. Bunlar koskoca firma. Adamlardaki  müşteriye bakış açısına bakın. Diyorum ya sorun 508, 308, passat, opel  adı değil. Sorun arızalı araç satımı da değil. Sorun şirketin müşteri politikasında.  Bugün itibariyle kendilerini mahkemeye verdim zaten. Yolum açık olur inşallah.

öncelikle çok geçmiş olsun. kesinlikle size hak veriyorum. mal canın yongasıdır demişler. hele o mal bir de aynı zamanda kişisel zevk ise daha da önemli oluyor. böyle bir durumda soğukkanlılığınızı koruyup mantıklı hareket edebildiğiniz için sizi ayrıca kutluyorum. ben arabamı 2 saatliğine alıp 1 saat geç getiren kardeşime bile neler yapıyorum görseniz:) fakat gördüğüm kadarıyla sizde mal kısmetsizliği var:) kimi insanda vardır bu. ne alsa sorun yaşatır. aslında belki alakasız olacak ama ben nazar olayına inanıyorum. ilk aldığım aracımdan bu güne kadar mutlaka bir nazarlık ve ayet-el kürsi vardır bir yerde... :) yani pejoyu allaha havale ettim sizin anlayacağınız. :)) neyse en kısa zamanda derdinizi çözebilmenizi diliyorum.

-------------
2000 peugeot 206 1.4 xr otomatik kırmızı
atiker fast lpg

Mesajı Yazan: tarkankarabas
Mesaj Tarihi: 03 Haziran 2011 Saat 19:32
Orjinalini yazan: berk2309 berk2309 Yazdı:

arkadaşlar ne olursa olsun peugeot servisleri ve musteri hizmetleri dandık bugun gıdıp dogus otodan wv alın sahsen aldık adamlar 1 haftada 5 kez aradı memnunmusunuz cekısı nasıl fazlamı yakıyo memnun degılsenız elımızde aynı degerde golf var getırın degıstırelım ben pejoda bole bı musterı memnunıyetı gormedım hıc  aksıne  benm arkadasım 308 aldı sıfır 1 hafta sonra arac motoru yedi kullanıcı hatası dendı olay mahkemede arkadasım 2 senede olsa beklıcem hakkımı arıcam dedı wv de mılyonda 1 oluyosa pejoda 100 de 1 oluyo bu olay ve cozum sunmuyolar sıze sadece sattık bıttı gıttı hesabı. karalama cabası kımse yapmıyo cunku kımsenın bı cıkarı yok pejo sadece kendını bıtırıyo musterılerını kaybedıyo 

sanırım pejoda en iyisi ikinci el almak. bir arkadaşın dediği gibi en azından bildiğimiz arabayı alıyoruz. en kötü durumda bile 0 araç alınca olacak sorunlar kadar katlanması zor olmuyor. ne de olsa ikinci el deyip usta bir tamirciye yarı fiyatına yaptırıyoruz :))

-------------
2000 peugeot 206 1.4 xr otomatik kırmızı
atiker fast lpg

Mesajı Yazan: BAHTİYAR
Mesaj Tarihi: 03 Haziran 2011 Saat 22:11
peugeot firması kendi kuyusunu kazıyor bence sokakatan geçene 307 de aman aman diyorlar arızalarını duymayan kalmadı bu 0 araçda hata işi de aynı 3008 lerin çoğunda da hidrolik direksiyon arızalıymış inanmayıp servise sordum onlar da doğruladı yani ne diyelim Allah ıslah etsin peugeotu bana göre tek avantajı tipi fiyat desen kalitesine göre  pahalı ,  doktor bey sizede geçmiş olsun 

-------------
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL.

Mesaj Tarihi: 03 Haziran 2011 Saat 23:54

vw örneklerini okuyunca aklıma geldi..

2007 yılında kayınpederim uzun şase caravelle aldı 2,5 175 hp olandan arac tiptronik şanzıman.
ilk otomatik aracı oldugu için ve arac uzun oldugu için şanzımanı bozduk aslında önemli bişey deildi titreme yapıyordu. neyse vw gönen (izmir) yani şimdiki izmir vw wosmer firması ucakla şanzıman getirdi.. komple değiştirdi. sürekli arandık edildik. ve 15 gun boyunca jetta dieselleri bizde emanet kaldı..
inanmıcaksınız bir yıl sonra biz şanzımanı yine bozduk.. izmirdeki wosmer firması tekrar 2.ye şanzımanımızı yine komple değiştirdi.. 2007  yılında dsg şanzıman olmayan aracımız şuan dsg tiptronik 6 ileri :)) esnaflık budur ARTI CD TARCK CALAN TEYBİMİZİ MP3 ÇALAR YAPTILAR :))) ÜCRETSİZZZZ.
ama ben pugum dan memnunum.. elektronik aksesurarı fazla olan araclar genelde sıkıntılı oluyor..
umarım çözülür bu iş..
inanmayanada firma ismini verdim ve plakada verebilirim vw ye gidip yapılan işlemleri ögrenebilirsiniz.

-------------
2002 xt bva otomatic 206

Mesaj Tarihi: 04 Haziran 2011 Saat 15:26
Arkadaşlar  hem sizler için hem de benimle aynı dertten muzdarip turkuazyy arkadaşım için bir bilgilendirme yapmak istiyorum.

Biliyorsunuz  bana satılan "gizli ayıplı" 508'i kabul etmeyeceğimi belirtmiş ve sonuç olarak Peugeot Türkiye şirketine   TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN (kanun no:4077) madde 4  uyarınca dava açmıştım.
Dün saat 19:00'da  servisden arandım ve aracın yapıldığı ve gelip alabileceğim söylendi. Avukatım ile görüştükten sonra  onların bana verecekleri servis işlem-teslim  kağıdına kendi el yazımla  " hukuki haklarım saklı kalmak kaydı şeklinde" (cümlesi biraz uzun-avukatlar  biliyor) bir ibare ekleyip, imzalayıp aracı  alabilir ve dava süresince  kullanabilirmişim. Bu benim aracın değiştirilmesi yolunda  açtığım hukuki işleme ters değilmiş.
Ama avukatım önce  dava numarasının verilmesini bu nedenle numarayı aldıktan sonra aracı almamı istedi.
Bu gösteriyor ki  böyle durumda ,isterse hukuki süreç  2  yıl sürsün davayı açın. Kazanmanız %100.Madde çok açık bir dille yazılmış ve bu davalar hakkında çok sayıda yargıtay kararları da mevcut. 
Diyelim milyonda bir tersi oldu, zaten parasını ödediğiniz aracınıza binmeye devam edersiniz. Tek engeli bu süreç içinde aracı satamazsınız.
Milliyetçilikleri ve dilleri ile övünmeyi çok seven Fransa'nın Peugeot' su da biraz  terlesin. Burasının muz cumhuriyeti değil, binlerce yıllık devletlerin varisi Türkiye olduğunu artık kavrasınlar.. 
Bilginize. 

Mesajı Yazan: mdincer34
Mesaj Tarihi: 04 Haziran 2011 Saat 15:39
harika bir son yazı olmuş merakla gelişmeleri sizden almak sitediğimiz belirtirim.dava açmanız konusundada sizi tebrik ederim en doğru olanı yapmışsınız.

-------------
2005 407 2.0 comfort hdi otomatik / 136 hp

Mesajı Yazan: BAHTİYAR
Mesaj Tarihi: 04 Haziran 2011 Saat 16:44
 turkuazyy beye de  sizede kolaylıklar dilerim sonuna kadar gidin bence  bunun bir çok örneği var ne kadar dirensede bu bayiler sonunda şah mat oluyorlar:) tesadüfen bulduğum örnekler
  http://www.patronlardunyasi.com/haber/Tuketici-Mahkemesi-nden-Renault-a-sok-karar/90135" rel="nofollow - http://www.patronlardunyasi.com/haber/Tuketici-Mahkemesi-nden-Renault-a-sok-karar/90135

http://www.adaletbiz.com/yargitay-kararlari/yargitaydan-sifir-arabada-gizli-ayiba-yenisiyle-degistirme-ictihadi.htm" rel="nofollow - http://www.adaletbiz.com/yargitay-kararlari/yargitaydan-sifir-arabada-gizli-ayiba-yenisiyle-degistirme-ictihadi.htm

-------------
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL.

Mesaj Tarihi: 04 Haziran 2011 Saat 19:14

Evet arkadaşlar bu gün servisten arandım ve aracımı saat 16.00 da alabileceğim söylendi. Tel ile arayan kişiye sordum ne yaptınız diye gelince usta size anlatacak dedi ve dedikleri saatte gittim. Yapan usta ile tanıştım ismimiz aynı imiş yani adaşmışız. Neler yaptığını anlattı. Volan ı değiştirdiğini söyledi ve sorun bittimi dedim. Ne bitti dedi ne bitmedi dedi. Hafif yine yapıyor dedi ve teknik sorumlu, usta ve direksiyonda ben teste çıktık ama aracın hala aynı sorunu devam ediyordu.  Önceden daha fazla hissediyordum şimdi daha az hissediyorsun. Dedim ki 3-5 ay sonra aynı sarsıntının eskisi gibi olacağını söyledim. Ama sorun tam olarak çözülmemiş. Usta şöyle teknik olarak bunların oynar volan olduğunu ve olabileceğini anlattı bende olamayacağında ısrar ettim. Dedim ki ben bunu alırken böyle bir yapıda olduğunu söylediniz mi yada kitabını tüm okudum teknik manuel de böyle bir ibare varmı diye sordum cevap yok. Bu arada Peg Türkiye’den teknik kişi de bunların böyle olduğunu bunlara söylemiş. Bende böyle bir şeyi kabul etmediğimi kendilerine başka bir manuel aracı test edip etmediklerini sordum maalesef hiç bayide manuel araç olmadığını söylediler. Ben de dedim ki peg Türkiye’ ye sorun bir araç mutlaka ellerinde vardır gidelim test edelim dedim. Böyle bir hatanın dizayn hatasından olduğunu tahmin ettiğimi söyledim. Benim kesinlikle böyle bir aracı kabul etmeyeceğimi bana başka alternatifler sunun dedim. Birde böyle bir olayın hiçbir araçta olamayacağını anlattım. Yaklaşık 35 yıldır araç kullandığımı eski 124 lerden tut anadollara kadar çok çeşit araç kullandığımı 2011 model bir araçta hem de manuel bir araçta böyle bir şeyin nasıl olacağını bana anlatmalarını söyledim. Hafta ya Cuma ya kadar benim sorunumu çözmelerin çözmedikleri takdirde kesinlikle mahkemeye gideceğimi söyledim ve aracı bırakıp çıktım.

Pazartesi gerekli girişimleri yapacaklarını peg Türkiye ye beni aratacaklarını söylediler. Bende hiç aratmayın kendiniz sorunuçözün dedim ve çıktım. Şimdi önümüzdeki hafta avukat vs girişimlere başlıyacağım. Varsın 2 yıl sürsün. Zaten yedek araba vermişlerdi onu aldım ve çıktım. Bu konuda bende mbox gibi kararlıyım. Sonuna kadar gideceğim. Dedim dersinizki al paranı lanet ol git bu 1. seçenek, 2. seçenek aracını değiştiriyoruz ama onu önce test ederim dedim, 3. seçenek bu araçlar  böyle ek para ver otomatik al gelin bana böyle seçenekler le bende düşüneyim dedim.

Bakalım beklemeye geçtim.

Sonuçlardan sizleri bilgilendirmeye devam edeceğim.

Mesajı Yazan: fireblade
Mesaj Tarihi: 05 Haziran 2011 Saat 00:00
ne yazıkki bende arabamı çok seviyorum..ama türkiye şartlarında kullanmaya korkuyorum.peugeot un gaz arabaları hariç tutuyorum nası desem 307-407 308 gibi arabalar böyle konsolda yumurta varda onu düşürmeden hassas kasisten çukurdan kollayarak,vites geçişlerini arabaya hissettirmeden sanki arabayla konuşarak geçireceksiniz dizel için ısınmadan yürümemek gibi gerçekleri var.multiplexing sistem çoğu araçta var ama peugeot da karmakarışık bir sistem sol kulağı sağ elle kafa arkasından tutmak gibi..teknoloji vde illaki sorun olur ama çözümlenmesi çok zor maliyetli vakit gerektiren türkiyede adam gibi ustası olmayan bir araç,dayanıklılık konusunda kesinlikle zayıf bir araba geliyor bana ;bir tır şöförü kompedanlığıyla sürülmediği sürece !!..ama pimpirikli kullanırsanız temiz bir 2.elalırsanız ki 0 ıda fiyasko bu aracın :) çoook dikkat etmek lazım diyorum...normal bir araç gibi başka markada örnek vermek istemiyorum vur duvarada çıksın öte taraftan değil...ama ruhu var işte peugeot unda benim için ...
utanmasam 307 yi haftasonu arabası yapacam ki o yolda gidiyor..hacı 124 planları kafamada epeydir var ..2 arabaya baktım ama  1 i enkaz 1 araç ta çok para istiyor.inşallah denk gelir de yaparım.elektronik yoook dümdüüüüz :)

Mesajı Yazan: cerci07
Mesaj Tarihi: 05 Haziran 2011 Saat 01:39
oncelikle mbox ve turkuazyy arkadasimiza gecmis olsun davanizda sonuna kadar haklisiniz sonuna kadar devam edin kazanirsiniz . her sirketin degisik musteri politikasi var peugeot unkide bu sekilde kimi marka musteri kaybetmektense para kaybetmeyi tercih ederim diyo ama peugeot bunu diyemez cunku asiri sikayet alan bir marka her sikayette yeni arac verseler batarlar onlarda yildirma taktigini kullaniyorlar mahkemeler uzun suruyor mahkemeye basvuranlar erken pes ediyor falan filan bu sekilde geciniyorlar satan bayinin ise araci sattiktan sonra sizinle bi iliskisi kalmiyor garantiyi verende araci degistirecek olanda pegturkiye isterse sizin araci fransaya gonderir size yenisini verir. bayini gorevi sadece aracilik ustleri istemezse size ceplerinden arac verecek degiller. fransizlarin cogu peugeot nun ne kadar problemli oldugunu bilir ve almak istemez genelde alman arabalari cok tutulur yerli araclar sirket aracidir yada dusuk gelirlilerin aracidir. 
bu gun bir arkadasin babasiyla biraz muhabbet ettik 6 aylik 110 bg hdi 3008 ini calmislar sigortadan parasinin  bi kismini zarzor almis ve ikinci el 3008 almis 200 km 150 bg hdi bayi fiyatinin 10bin euro altina. arac ilk hollandaya satilmis 190km yapmis sonra tekrar fransaya geri gonderilmis neden acaba sifir arac. buyuk ihtimalle arizali cikti geri verildi onarilip fransa icinde tekrar satildi    

-------------

Mesaj Tarihi: 05 Haziran 2011 Saat 02:53

Davalar kazanılıyor orda problem yok kazan dımı firmaya destekli bir ceza verilse bari daha tekrarlamasalar.

Mesaj Tarihi: 06 Haziran 2011 Saat 08:46
Valla onlar muhtemelen şunu düşünüyor. Nasılsa herkes mahkeme gideceğim deyip gitmiyor. Ama ben bu araba için 59,750 tl verdim. Varsın 3 sene sürsün üste 3-5 bin tl de avukat ücreti veririm hiç önemli değil. En azından herkesle uğraşılmayacağını anlasınlar. Bak Mbox ne güzel yazmış dosya başvuru numarası sonrası alıp arabayıda kullanabiliyormuşsun ben onuda almamayı düşünüyorum. bayinin verdiği arabayı kullanıp bayi onlara kiralama bedeli kesiyormuş onuda ödesin ve görsün. Sanayi bakanlığı ile konuşmuştum. 2. kez aynı hata olursa değiştirmek zorunda dedi onuda devreye sokacam kısacası elimden ne gelirse yapacağım. Verdiğim parayı yokmuş gibi düşünüp üste 3-5 bin daha harcamaya razıyom en azından kendimi tatmin etmiş olacağım. Kazanırsam ki konuştuğum her avukat kazanırsın diyor ondan sonra gazeteci arkadaşları devreye sokacağım. 

Mesaj Tarihi: 06 Haziran 2011 Saat 10:06
Orjinalini yazan: turkuazyy turkuazyy Yazdı:

Valla onlar muhtemelen şunu düşünüyor. Nasılsa herkes mahkeme gideceğim deyip gitmiyor. Ama ben bu araba için 59,750 tl verdim. Varsın 3 sene sürsün üste 3-5 bin tl de avukat ücreti veririm hiç önemli değil. En azından herkesle uğraşılmayacağını anlasınlar. Bak Mbox ne güzel yazmış dosya başvuru numarası sonrası alıp arabayıda kullanabiliyormuşsun ben onuda almamayı düşünüyorum. bayinin verdiği arabayı kullanıp bayi onlara kiralama bedeli kesiyormuş onuda ödesin ve görsün. Sanayi bakanlığı ile konuşmuştum. 2. kez aynı hata olursa değiştirmek zorunda dedi onuda devreye sokacam kısacası elimden ne gelirse yapacağım. Verdiğim parayı yokmuş gibi düşünüp üste 3-5 bin daha harcamaya razıyom en azından kendimi tatmin etmiş olacağım. Kazanırsam ki konuştuğum her avukat kazanırsın diyor ondan sonra gazeteci arkadaşları devreye sokacağım. 

Bu noktadakı azmınız gordugum kadarıyla takdıre şaiyan. Sızler gıbı sayılı kullanıcılar tarafından bu davranıs gosterılmıs olsa emınımkı bu Peugeot Turkıye nın polıtıkasıda degısecektır.

Mesaj Tarihi: 06 Haziran 2011 Saat 18:05
Arkadaşlar, gülün diye söylüyorum. Aldığım sıfır araç bozulalı 17 gün oluyor. 17 gündür servisde, ve beni Aydın Kahyaoğulları servisinden müşteri ilişkileri görevlisi bir bayan arayıp "sattığımız araçtan memnun musunuz" diye sordu.
Aynı binada çalışıyorlar. Ve birbirlerinden haberleri bile yok. 
Diyorum ya bu ne menem bir şerket Allah aşkına? Geçtim müşteri politikalarını, esnaflık ahlaklarını, kendi aralarında iletişimleri bile yok.
Bundan böyle Peugeot ismi ile alakalı cümleler üretip t-shirtlere bastıracak ve onları giyeceğim.Çünkü beni çok eğlendiriyorlar.

Mesaj Tarihi: 07 Haziran 2011 Saat 00:19

bugün izmirde peugeot ismini vermek istemedigim bir bayi showroom mudurüyle işim gereği bir aradaydık

anlatıklarım karsısında yerin dibine girdi okuttup onada anında abartıyorum diye düşündü..
ve cok üzüldü.. arastırıcam nedir nedeğildir diye dedi .. ve biliyormusunuz suan 508de sıra varmış..
satmasammı 508 diye kendi kendine düşündü arkadasım.. öneriyormuş hep müşterilerine ve adamı acayip bi korku sardı.. düşündürücü

-------------
2002 xt bva otomatic 206

Mesaj Tarihi: 07 Haziran 2011 Saat 07:58
Sayın mbox aynı olay benim başıma da geldi. Yakında tv lerde show yapmaya başlarsam hiç şaşmayın. Arıza ilk çıktığında servis debriyaj baskı balatası değişecek dedi ve aynı şeyi peg Türkiye' den arayan bayan söyledi. Cumartesi arabanız bitti gelin alın dedi ve gittim usta volan dedişti dedi ben kahkaha attım. İşte aralarında nasıl bir network varsa anlayamadım. Bana söylenen baskı balata idi bu ne iş dedim tabi ki ben ustayı yermek için söylemedim eminim ona verilen talimat öyle. En komiği de peg Türkiye' ye servis müdürü bunlarda bu durum yani sarsıntı normalmiş demiş bunu usta bana anlatınca nevrim döndü. Emin olun benim öyle müdürüm olacak ve müşteriye böyle birşey söyleyecek direk işine son veririm. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Bende bulun aynı arabadan 100 mt deneyelim peg Türkiyenin elinde var.  Onlarda böyle ise o zaman mühendislik hatası var dedim yok değilse ben haklıyım o zaman dedim. Şayet böyle bir sorun varsa aslında peg Türkiye ben bu hatayı ortaya çıkardım diye teşekkür etmesi gerekirken onlar benim her gün sinirlerimi bozmaya devam ediyorlar. Bunlar olacak işler değil ve çzöüme kavuşturmak çok kolay. Bende üretim sektöründe çalışıyorum ve müşteri memnuniyeti çok önemli. Bazen bana müşteri şikayetleri geliyor yanlışlıkla olsa bile ben ilgili arkadaşları dövmekten beter ediyorum. Bunun önemi bir şirket çalışanı olarak çok iyi biliyorum. 

Mesaj Tarihi: 08 Haziran 2011 Saat 08:12
Evet Arkadaşlar herkese günaydın
7.6.2011 akşama Aktif İriyıl daki müşteri temsilcisi ile görüştüm. Bu gün arabaya bakmak için Peg Türkiye den teknik ekip gelecekmiş. Demek ki sorun enteresan bir sorun. Ben de bu arkadaşlar gelince beni de çağırın lütfen dedim ama söz vermiyoruz çağırmaya çalışırız vs diyerek geçiştirildim gibime geliyor. Tabi içime de bir kuşku düştü gerçekten bir ekip gelecek mi diye yada savsaklanıyormuyum diye de düşünmeye başladım yalan yok. Bunları görmemdeki amaç soruna normal diyen arkadaşı çok merak ettim de ondan orada bulunmak istedim. Bakalım daha neler göreceğiz neler yaşayacağız. Şimdi bir kullanıcı olarak her gün yeni bir araç piyasaya çıkıyor. Servis teki ustalar bu konuda eğitiliyorlarmı acaba diye düşünüyorum. Benim araçta olan sorunun baskı balata ve volan olmadığını 35 yıl önce tamirclik ve yıllarca kullanıcı olarak ben bile tahmin ettim onlar inatla bu parçaları değiştirdiler ama sonuç sıfır. Bakalım başka neleri değiştircekler. 

Mesajı Yazan: Haksen016
Mesaj Tarihi: 08 Haziran 2011 Saat 08:15
hayretler içerisindeyiz bir de servis diye güveniyoruz .

-------------
2006 Peugeot 307 XT Triptonik

1973 - Bursa

Mesaj Tarihi: 08 Haziran 2011 Saat 13:38
Evet arkadaşlar bu gün peg Türkiye ile konuştum. Aradılar. Aracı test için uluslararası teknik ekip gelip inceleyecekmiş. Kısa sürede sonuçlandırırız diyorlar ama benim umudumun olmadığını bildirdim. 
Tekrar beklemeye geçtim.

Mesajı Yazan: Japon
Mesaj Tarihi: 08 Haziran 2011 Saat 14:20
cok gecmıs olsun ben bundan  4 5 sene once babam sıfır araba alıp 2 sene sonra satmaya kalktıgında 0 araba benım ıcın bıtmıstı ama ınsanın yıllarca emek harcayıp para bırıktırıp 0 araba alıp magdur olması ınanılmaz bır durum okuyunca gercekten dumur oldum insallah gonlunuze gore sonuclanır ve rahatlarsınız ınsanın psıkoljısı bozulması elden degıl cunku yapacak bırsey yok elı kolu baglı adamların agzının ıcıne bakıyorsun ayıp valla

Mesajı Yazan: Emre Ekrem
Mesaj Tarihi: 08 Haziran 2011 Saat 16:07
Çok geçmiş olsun, bu yaşadıklarınız (böyle bir örnek vermekten nefret ediyorum) sözde değil gerçekten medeni bir ülkede olsa, duyulmaması için anında aracı geri alıp yenisi verirlerdi.
İlk arabam Demaks Peugeot tan aldığım 1991 model 205 1.3 Rallye idi, bu anlatacağım dışında arabamda hiç bir sorun yaşamadım.
Bilkent Üniversitesinde okuduğum dönemde geç kaldığım bir sınava yetişmek için aceleyle arabamı park edip sınava girdim, geri geldiğimde arabam ve yanında benimki ile aynı renk bir 205 1.9 gti ve başında bir kalabalık vardı (malum çok ilgi gördüğü dönemlerdi)  
Arabamın yanına gittim kapısını açtım ve bir eleman araba sizin mi diye sordu evet dedim ki asıl olay bundan sonra başlıyor. Eleman 1.9 da benim fakat çok garip bir durum oldu dedi ve anlattı. Arabasına gitmiş kapıyı açıp içine oturmuş ve araba kendi arabası gibi gelmemiş çünkü bindiği araba benim ve 1.3 rallye ile 1.9 gti arasında dünyalar kadar fark var. Kısacası adam kendi kontak anahtarı ile benim arabamı açıyor ve çalıştırıyor, ikisi de sıfır ikisi de Demaks tan alınma. Her neyse Demaks a gittik olay Karsana kadar gitti ve ikimizde mahkemeye vereceğimizi ve sonuna kadar takip edeceğimizi belirttik ve Demaks bize siz bilirsiniz iş uzar gibilerinden laflar ettii mahkemeye verdik bir iki ay sonra Karsan bizle toplantı talep etti ve ikimize de kabul etmemiz ve mahkemeden vaz geçmemiz durumunda istediğimiz araçları alma konusunda yardımcı olacaklarını belirttiler. Ben kendi arabamı bırakmadım fakat full dimma bodykit ve komple deri dimma koltuk takımı istedim, arkadaşta 405 mi 16 aldı dikkat edin BEDELSİZ .

Kısacası istediği kadar sürsün, bir tüketici olarak para verdiniz karşılığında ayıplı mal aldınız, TC de halihazır kanun açıklarından dolayı uzun süren mahkemeleri bir garantör olarak almış firmalar ya bu parça değişir yada bir macera yaşarsınız şeklinde alenen tehdit etmekteler. Lütfen bu tehdide boyun eğmeyin ve hakkınızı savunun, bu benzer olaylar yaşayan mağdurlara bir örnek oluşturur. 

Tekrar geçmiş olsun, böyle sorumsuz firmalar yüzünden büyük markalar derin yaralar alıyorlar.

-------------
ph2 stock 306 gti

Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 11:35
Evet arkadaşlar benim olayım aynen pembe diziler gibi oldu.
Bu gün Aktif İriyıl da ki müşteri temsilcisi ile görüştüm. Saat 11:30. Dün gelecek uluslararası ekip hala gelmemiş bu gün için hala bekliyorlar. Ama peg Türkiye dün için gideceklerini söylemişti. Müşteriye verilen bilgi, değer kıymet ortada. Siz isterseniz ölün onlar için öenmli değil. Onlar şunu demekte siz parayı ödeyim biz size sorunlu araba veririz ondan sonrada bildiğimizi okuruz sizde ızdırap çekmeye devam edersiniz. Ben Peg yüzüne izine gidemiyorum arkadaşlar anlatıyorum anlamıyorlar. Ben de şu şekilde söyledim. Siz şuana kadar yaptıklarınızı bana yazılı olarak verin ben yasal yollara başlayayım nasılsa siz mahkeme bitene kadar bu işi bitiremezsiniz dedim. 
Yine beklemeye devam.

Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 12:03
Sn turkuazyy. Bunlarla hiç uğraşıp sinirini bozma derim. Ben bu işi artık yargıya bıraktım. İster 2 isterse 3  sene  sürsün. Bugün  aracı almaya gideceğim. Yaptık alabilirsiniz dediler. Avukatın bana  söylediği şekilde teslim kağıdına da  itiraz kaydımı düşeceğim. Ardından parasını verdiğim araca binecek ve  mahkeme süresinde  karşıma gelen herkese  bu olayın reklamını yapacağım. 
Hayatımda ilke kez Peugeot  aldım. Yaşım 46. Bu  17. arabam. Hiç böyle bir firma  görmedim. Öyle kanıksamışlar ki , suratlarına tükürsen yağmur yağıyor edasındalar.  Bu firma  merkezinden bayilerine böyle. 
Ben bundan böyle  kişisel protestomu Fransız  ürünü herşeye karşı genişlettim.
Hatta diğer  bazı Fransız ürünlerinin websayfalarına (Danone, Airbus  vs)  mail atıp  Peugeot  yüzünden ürünlerinizi kullanmayacağım mesajları  ileteceğim. 
Yani olayı  aromalandırıp   içimi sıkmamaya  karar verdim.

Mesajı Yazan: boraa
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 12:58
pug servisleri tüm türkiyede diğer arçların servislerine göre çoooook  aama çok geride.tamamen ticari amaçla iş yapıyorlar.yazık çok yazık.profesyonel oto uzmanlarına göre önümüzdeki 5 sene içinde pug satışları türkiyede duracakmış.....ör :ben satmak istiyorum Ouch 

-------------
Feline 2006
1.4 otomatik orijinal :)

Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 14:50
Sayın mbox eşim 2 mail adresine mail gönderdim. İsterseniz sizde gönderin. İlgili gördüm kendilerini.
volkan.demirkusak@otohaber.com.tr
acelik@otomobilgazetesi.com
bunlara isterseniz sizde atın peg konusunda yaşadıklarımızı anlatalım.

Mesaj Tarihi: 10 Haziran 2011 Saat 08:23
Evet arkadaşlar günaydın,
Bu gün peg türkiye uluslararası ekip gelecek diye bildirdi ama dün akşam Aktif İriyıl teknik müdür ile konuştum maalesef hala gelen giden yok. Ne güzel organizasyon ne güzel şirket ne güzel müşteri bilgilendirmesi. Değişen parçalarla ilgili rapor ve sorun giderilemediği hakkında yazı istedim fakat parçalarla ilgili olur ama diğeri olmaz diyorlar anlayın artık siz bunu. 

Mesaj Tarihi: 10 Haziran 2011 Saat 11:52
Orjinalini yazan: turkuazyy turkuazyy Yazdı:

Evet arkadaşlar günaydın,
Bu gün peg türkiye uluslararası ekip gelecek diye bildirdi ama dün akşam Aktif İriyıl teknik müdür ile konuştum maalesef hala gelen giden yok. Ne güzel organizasyon ne güzel şirket ne güzel müşteri bilgilendirmesi. Değişen parçalarla ilgili rapor ve sorun giderilemediği hakkında yazı istedim fakat parçalarla ilgili olur ama diğeri olmaz diyorlar anlayın artık siz bunu. 

Sabrınıza hayran kaldım.Ben yazıları okurken geriliyorum ve bileniyorum.ben olsam size o yazıyı vermek istemiyen sayın müdürün kulağına eğilip,ya bu işi 24 saat içinde çözün yada o arabayı show room dan içeri en pahalı olan aracın üzerine çıkaraıp kaskodan paramı alacağım derdim.

nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir

-------------

Mesaj Tarihi: 10 Haziran 2011 Saat 13:14
Yo aslın sabrım kalmadı. Yeın iş emri vs dökümleri alıp pazartesi kanuni işlemleri başlatıyorum. Dün kendi şirketlerinde çalışan bir kişiden aldığım bilgiye göre 3008 allure hdi manuel ilk satılan kişi benmişim ne kadar doğru bilmiyorum. Demek ki benim ilk vermiş olduğum siparişim beyaz araçt için de arızalı demişlerdi. Tabi arıza nedir söylemediler. Ben şimdi istemeden düşünmeye başladım bu araçlar üretim hatalımı diye? Çünkü 1 haftadır aynı araç peg Türkiye'nin elinde var deneyin diyorum dün konuştuğum teknik müdür bu gün deneyeceğini söyledi ama artık doğru söyleseler bile inanmıyorum. Ben kanuni işlemi başlatayım onlar artık avukatımla uğraşırlar.

Mesaj Tarihi: 10 Haziran 2011 Saat 13:41
Bende yıllardır bir çalışan  yönetici olarak benim dün söylediklerimi birisi bana söylese yerin dibine girerdim. Kişiye basit bir soru sordum. Bu araç 2009 dan bu yana satılıyor sanırım. Senin elemanların ne mauel nede otomatik araç tamir etmediklerini bana söylediler dedim. Sen bunu talep etmedin mi hiç dedim ses yok. Düşün yaklaşık 2 yıl önce çıkan bir ürün ve sorun olursa ne yapacağım diye ben olsam onun yerinde düşünürdüm. Demek ki siz sadece satışa bakıyorsunuz sonra tufan dedim ama cevap yok. 

Mesaj Tarihi: 10 Haziran 2011 Saat 14:52
Bence bunlarda yöneticilik kavramı bile yok.İnsan ilişkileri tamamen sıfır.Hele birde abuk sabuk suçlar gibi konuşmaları insanı daha da sinirlendiriyor.Bence hepsi seçilmiş uzman!!!!!! satış temsilcileri ve müdürleri.

Ben kendimi sizin yerinize koyuyorum, bu kadar hoş görüyü tanıyamazdım herhalde. 

-------------

Mesaj Tarihi: 10 Haziran 2011 Saat 20:25
Orjinalini yazan: monur monur Yazdı:

Bence hepsi seçilmiş uzman!!!!!! satış temsilcileri ve müdürleri.

Evet haklısın arkadaşım.Kıvrıma, sıyırma, aldatma, üstüne almama konularında  şirket içi eğitim aldıklarına inanmaya başladım.Zira vurdumduymazlıkta hakikaten iyiler.
Ben dün itibari ile aracı aldım. Teslimat belgesine mahkeme dosya numarası ve itirazi hakkımı koruduğuma dair  kayıt düştüm. Gören arkadaşlarım geçmiş oldun dediler ve olayı herkese anlatacaklarını da vurguladılar. Peugeot  böylece ayaklı reklamcılara sahip oldu.
Tekrar vurguluyorum benim 508 veya turkuazyy arkadaşın 3008'ne lafım yok. En nihayetinde makine bunlar. Kızdığım nokta hukuka uymadıkları.Niye böyle bir kanım var?
1-75.5oo tl verip bir araç almışım
2-8 gün sonra çekici ile taşınacak kadar bir arıza göstermiş. Ve 17 gün servisde kalmış
3-Ülkemin kanunu ne diyor?
4-    Ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda ya da reklam ve ilanlarında yer alan veya satıcı tarafından bildirilen veya standardında veya teknik düzenlemesinde tespit edilen nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan ya da tahsis veya kullanım amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar, ayıplı mal olarak kabul edilir.
5-Benim elektronik beyin arızası benim araçtan beklediğim niteliği aykırı mı?Evet
6-Beklediğim faydaları azaltıyor mu? Evet. (tüm uyarılar devre dışı )
7-Tüketici olarak ben farkına varabilir miyim? Hayır.Ne anlarım ben motor veya beyinden. Yani gizli ayıplı.
8-Peki kanun ne emrediyor?
9-Tüketici bu durumda, bedel iadesini de içeren sözleşmeden dönme, malın ayıpsız misliyle değiştirilmesi veya ayıp oranında bedel indirimi ya da ücretsiz onarım isteme haklarına sahiptir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle YÜKÜMLÜDÜR.
9-Peugeot Türkiye ne diyor? Talebinizi yerine getirmiyoruz  diyor.
11-E peki bu şirketin hukuk müşavirleri bu yasadan bi haber mi? Değil.Bal gibi biliyorlar.
12-E niye yapıyorlar? Müşteriyi yıldıralım, nasıl olsa mahkeme 2  sene sürer. 2 sene sonra 2011 508'miz yoktur deriz. İş uzar. Salla herifi burnu sürtülsün .
13-Peki bu esnaflık ahlakına uyuyor mu? Hayır. 
14-İnsanlığa sığıyor mu? Hayır.
15-Bunun dolandırıcılıktan, hukuksuzluktan ne farkı var? Bence hiç bir farkı yok.

İşte arkadaşlar uğruna forumlar ve fun club'ları açtığımız araçlarımızı bu kafalar  satıyor. İşte Peugeot Türkiye bu.

Mesaj Tarihi: 14 Mayıs 2013 Saat 22:23
Sevgili arkadaşlar merhaba
Tam 2  sene  önce  Peugeot ile olan sorunumu bu foruma taşımıştım.İlk 5  sayfayı okumaya üşenenler için sorunum Ayıplı Mal kanunu ile ilgili. O tarihte 0 km 508 2000 cc diesel bir araç almıştım.Araç 8 gün sonra elektronik beyin arızası gösterdi.Ben de ürünün ayıplı olduğunu o nedenle tüketici kanunun bizlere verdiği hakla , Peugeot ile olan sorunumu mahkemeye intikal ettirmiştim.. İlk 5  sayfada yazdıklarımı okuyanlar da görecektir  amacım firmayı veya 508'i kötülemek değil bir Fransız firmasının ülkemin kanunlarına uyması gerektiği onlara hatırlatmaktı. 
Davayı açtıktan 1  sene sonra davayı kazandım. Yerel mahkeme ayıpsız muadili ile değişmesine hüküm verdi. Fakat 2012 de sonuçlanan mahkeme kararına göre Peugeot ellerinde 2011  0 km ürün kalmadığı için benden fark istedi. Onlar yargıtay hukuk dairesine temyize gittiler.Yaklaşık 1  senedir dosya orada. Bu arada Türkiye'de  benim aldığım 508  2000 cc  active diesel  ürün satışı  yok.Sadece allure mevcut. Yani muadil de kalmadı. Diyelim sonunda temyizi de kazandım.Bu sefer muadil olmadığı için itiraz  edecekler. 
SONUÇ: Yaptığım araştırmalara göre 7 sene süren aynı davaları görünce  muhtemel  en az 2-3 sene daha sürme ihtimali olan hak arama iddiamın 49 yaşının içinde  olan biri olarak ne kadar  safça ne kadar ön görüsüz ve çocukca bir  davranış olduğuna kani oldum. Biraz sonra  Al Pacino'nun "Justice for All"  adlı filmini 11.kez  seyretmeye karar verdim. Yaşasın Peugeot.

Mesaj Tarihi: 04 Ocak 2014 Saat 21:04
ve mutlu son.  yeni  arabam  ile

Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 04 Ocak 2014 Saat 21:42
Tebrik ederim, hayırlı uğurlu olsun yeni aracanız, hangi modelini aldınız fark ödediniz mi?

Mesaj Tarihi: 04 Ocak 2014 Saat 22:10
Saygıdeğer dostlarım

dava konusu olan aracım 2011 active 2000 cc otomatik 508 idi. Yaklaşık 2.5 sene süren hukuki süreç sonu itibari ile peugeot  ülkemizde  508 serisinde sadece 1600 cc  pazarladığı için  bana bir üst tipi olan allure model ve ek olarak  2 opsiyonlu (sunroof ve 18 inch jant)  araç verildi.  Benim amacım da zaten maddi olmayıp sadece ve sadece yabancı bir  firmanın ülkemin kanunlarına uymasını hatırlatmak olduğu için  büyük bir  keyif ile kabul ettim. Herhangi bir fark ödemedim. Yukardaki yazılarımda defalarca belirttiğim gibi kul yapısı  her şey bozuk üretilebilir. Önemli olan bu sorunun tüketiciyi üzmeden ve sıkmadan haledilmesidir. Ülkemizde bu soruna ait yasa çok açıktır. Ben sadece bu yasanın uygulanması için uğraştım ve  bekledim.
Geçen 2.5  yıl boyunca  bana verilecek "ayıpsız" aracı aldığım gün satmayı planladığım halde  yeni aracımı  görür  görmez vazgeçtim. Zira  active modele göre  çok daha  dolu ve çok keyifli bir  sürüşü  var. Tabi ki 2000 cc'nin verdiği ataklık yok ama ülkemizde ki hız nedenli trafik cezaları ve  1600 cc üzeri anormal vergi yükü nedeni ile kanımca 1600 cc üzeri araba binmek benim için pek mantıklı gelmiyor artık. 
Forumda bana destek olan tüm peugeor severlere saygı ve sevgilerimi yolluyorum.

Mesaj Tarihi: 04 Ocak 2014 Saat 22:21
Bu yaptıgınız cok iyi olmus. Gercekten sizin gibi insanlara hayranım. Bende sizin yaptıgınız hareketi uygular ve yenisini isterdim fakat bu kadar ısrarcı olur muydum bilmiyorum. Bu davadan haberi olanlar örnek teskil ettigi icin baslarına gelirse daha rahat kazanabilirler davalarını. Tebrik ederim ve kazasız belasız sürüsler dilerim.

Mesajı Yazan: kayali
Mesaj Tarihi: 04 Ocak 2014 Saat 23:19
Keşke bu durumdan daha önce haberim olsaydı bende 206+ var 340 kmdeyken direksiyon sorun çıkarmıştı ve parça değiştirip geri vermişlerdi 0 araba alıyosun ve sevincin kursağında kalıyor sizin mücadelenizi sadece tebrikedebilirimClap

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net