Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

lpg de yakıt

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=15171
Tarih: 08 Ağustos 2025 Saat 16:06
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: lpg de yakıt
Mesajı Yazan: Guests
Konu: lpg de yakıt
Mesaj Tarihi: 28 Mayıs 2011 Saat 19:32
arkadaslar dun petrol ofisinden 15 tl gaz aldım( gazım bıttı petrole benzınde gittiim) gaz suanda 58 km oldu hala var ne kadar gider bilmiyorum ama iyi gibi geldi sizce :))))

Cevaplar:
Mesajı Yazan: emrnl
Mesaj Tarihi: 28 Mayıs 2011 Saat 20:08
1.6 için bi fikrim yok ama 1.4 aracımdan örnek verecek olursam 50 tlye 290 km gidebiliyorum.eğer bi 20 km daha gidebilirseniz çok çok iyi

-------------
206 colorline 2001

Mesaj Tarihi: 28 Mayıs 2011 Saat 20:17
Henüz çok iyi değil. Ama arakadaşında söylemiş olduğu gibi 20 km daha giderse ozaman gerçekten iyi olacak.Sırıtma

Mesaj Tarihi: 28 Mayıs 2011 Saat 20:26
15 TL ıle 58 + 20 = 78 km dedın mı  kmde 19kr a denk gelırkı bu bıraz zor... sehır ıcınde zor yanı

Mesaj Tarihi: 28 Mayıs 2011 Saat 20:40
ben 20 tl ile 81 km yapıyorum :)) ki aracım sehır içi 230 bın yaksın zevkten 10 kose olurum arkadaslar:)))

Mesaj Tarihi: 28 Mayıs 2011 Saat 20:46
Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

15 TL ıle 58 + 20 = 78 km dedın mı  kmde 19kr a denk gelırkı bu bıraz zor... sehır ıcınde zor yanı

Cecoli hatırlatırım ama benim aracım şehir içinde 19 krş yakıyor. Zormu demiştiniz acaba.Sırıtma

Mesaj Tarihi: 28 Mayıs 2011 Saat 20:50
Orjinalini yazan: erhanomer erhanomer Yazdı:

Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

Cecoli hatırlatırım ama benim aracım şehir içinde 19 krş yakıyor. Zormu demiştiniz acaba.Sırıtma

oyle ortalıkta her yerde soyleme. caktırma yanı Sırıtma sen harıcc

nazar degdıreceksın :))

Mesaj Tarihi: 28 Mayıs 2011 Saat 20:52
Bak o dediğin doğru işte. 29 krş diyecektimde dilim sürçtü yahu.Ağlama

Mesaj Tarihi: 28 Mayıs 2011 Saat 20:55
ya nasıl oluyor ya 19 krs ben anlamıyorum bızım burda gaz 2450 bu sekılde dusununce 19krs yakan araba yalan oluyor ya ben ne kadar pejocu varsa  karsılasır sorarım 200-220 minimum aralık sızın arabalarda ne var ya soyleyın bızde ondan takalım...

Mesaj Tarihi: 28 Mayıs 2011 Saat 21:11
Orjinalini yazan: 60de106 60de106 Yazdı:

ya nasıl oluyor ya 19 krs ben anlamıyorum bızım burda gaz 2450 bu sekılde dusununce 19krs yakan araba yalan oluyor ya ben ne kadar pejocu varsa  karsılasır sorarım 200-220 minimum aralık sızın arabalarda ne var ya soyleyın bızde ondan takalım...

Fark zaten LPG fiyatından kaynaklanıyor büyük oranda. Ben Ankara da Full den 2,16 TL den alıyorum LPG nin litresini. Sizinkiyle arasında ciddi bir rakam uçurumu mevcut. Ayrıca LPG kitinin ve Bujilerin de burada önemi büyük. Benim aracımda LPG yi en az yakan Marka olarak Guines Rekorlar kitabına girmiş olan OMVL sistemi mevcut. Belki bu Kitinde etkisi büyüktür.

Bujilerde ise Cecoli arkadaşımızın önermiş olduğu Bosch Platınıum-İridium LPG bujılerı taktırdım ve aracın hem çekişi inanılmaz değişti hemde yakışı.

Kısacası gerekenleri gerektiği gibi yaparsan zaten gerisi kendiliğinden geliyor.

Mesaj Tarihi: 28 Mayıs 2011 Saat 21:14
bak sımdı burada km dekı yakıtı kr olarak yazdıgımız zaman herkes kendıne referans alıyor.

unutmamamız gereken bazı seyler var. herkesın kullanımı seklı, motor durumu, bakım durumu, lpg kıtı, montajı, ayarı ve lpg fıyatı vs farklıdır... bunları goz onunde bulunduralım

daha dogrusu 100 dekı yakıtı LT cınsınden yazmıs olsak daha dogru olabılır. esasında bu noktada daha cok kısın olusan bır farkta tuketılen benzın mıktarı. sahsen ben bunu bıle hesaplıyorum.

kendım genelde 10-11 lt cıvarında lpg tuketıyorum. 9 a dustugude oluyor 12ye cıktıgıde oluyor yerıne gore

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 28 Mayıs 2011 Saat 22:10

Fark zaten LPG fiyatından kaynaklanıyor büyük oranda. Ben Ankara da Full den 2,16 TL den alıyorum LPG nin litresini. Sizinkiyle arasında ciddi bir rakam uçurumu mevcut. Ayrıca LPG kitinin ve Bujilerin de burada önemi büyük. Benim aracımda LPG yi en az yakan Marka olarak Guines Rekorlar kitabına girmiş olan OMVL sistemi mevcut. Belki bu Kitinde etkisi büyüktür.

Bujilerde ise Cecoli arkadaşımızın önermiş olduğu Bosch Platınıum-İridium LPG bujılerı taktırdım ve aracın hem çekişi inanılmaz değişti hemde yakışı.

Kısacası gerekenleri gerektiği gibi yaparsan zaten gerisi kendiliğinden geliyor.

bende bugün lpg platinyum buji taktırdım, düşük devirlerde performans hissedilir derece arttı bakalım yakıt ne olacak

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 28 Mayıs 2011 Saat 22:19
en sonunda metınım cok sukur yanı :)))))))

Mesajı Yazan: emreyilik
Mesaj Tarihi: 25 Haziran 2011 Saat 15:01
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

bende bugün lpg platinyum buji taktırdım, düşük devirlerde performans hissedilir derece arttı bakalım yakıt ne olacak
metin kardeş, yakıt ne oldu değişti mi?

-------------
2005 model Peugeot 206 X-line Triptonik//Atiker Sıralı Sistem//

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net