Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

206xr immobilizer çipi yardımmmm

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=15170
Tarih: 12 Haziran 2025 Saat 22:43
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 206xr immobilizer çipi yardımmmm
Mesajı Yazan: furkanbaki
Konu: 206xr immobilizer çipi yardımmmm
Mesaj Tarihi: 28 Mayıs 2011 Saat 16:37
arkadaşlar aracım 206xr immobilizer çipim arızalı sadece çip bulmam gerek mersinin ilçesindeyim bu yakında yok çip bulabilrisem programla halledecek usta var tanıdıgı temin edebilecegim biyer bilen varmı acaba

-------------
206xr 2000 model

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 28 Mayıs 2011 Saat 19:50
o cıp nasıl arızalanmıs ??? ayrıca nereden bulunabılecegıne daır hıcbır fıkrım yok

Mesaj Tarihi: 28 Mayıs 2011 Saat 20:51
anahtarın içinde minik siyah bi çip ondan bulmam gerek ustalar bilgisayarla tanıtacakalr onu ama bulamadım

-------------
206xr 2000 model

Mesaj Tarihi: 28 Mayıs 2011 Saat 21:21

esasında onun adı tranponder. ne oldugu gayet ıyı bılıyorumda anlamadıgım sey onun nasıl bozuldugu yanı?

bozuldugunu hıc duymamıstım bugune kadar...

Mesajı Yazan: Kemanyak
Mesaj Tarihi: 28 Mayıs 2011 Saat 21:28
Su teması filan olabilir. Onu ancak yetkili servisine aracın bilgileriyle başvurursan alabilirsin bildiğim kadarıyla. Onu da yeni bir anahtarla veriyorlar. Araca tanıtıyorlar vs vs. Adres yetkili servis.

-------------
Kemanyak Kisses You
207 SW OUTDOOR 1.6HDİ 2008

Mesajı Yazan: Kemanyak
Mesaj Tarihi: 28 Mayıs 2011 Saat 21:29
WD 40 ile çipi temizlemeyi denedin mi hiç ? Ben bir çok elektronik aleti bu ürün sayesinde kurtardım :-) Bi dene bir şey kaybetmezsin. Oksitlenmeden dolayı sıkıntı çıkmış olabilir.

-------------
Kemanyak Kisses You
207 SW OUTDOOR 1.6HDİ 2008

Mesaj Tarihi: 28 Mayıs 2011 Saat 21:31
aynı sekılde kontak spreyde kullanabılırsın.

Mesajı Yazan: 106_arts
Mesaj Tarihi: 28 Mayıs 2011 Saat 23:05
o chip temizlenecek tarzda bişey degıl arkadaslar ben acıp baktım benım anahtarcı arkadasımda var chip 60lira istersen yollarım

Mesaj Tarihi: 30 Mayıs 2011 Saat 11:22
abi çok rakam ama yinede kodlayacak olan ustaylan bi görüşeyim becerebilcenden emin olursam döneyim sana

-------------
206xr 2000 model

Mesaj Tarihi: 30 Mayıs 2011 Saat 12:40
normal anahtarı chipli 100 liraya yaptrdm ben 206ya sustalı

Mesaj Tarihi: 30 Mayıs 2011 Saat 13:09

ah abim burası mahrumiyet bölgesi resmen öyle imkanlar yok beceremiyorlar neyazıkki:(

-------------
206xr 2000 model

Mesaj Tarihi: 30 Mayıs 2011 Saat 13:13
çarşambaya kadar burdaym sonra yollama imkanım olmaz sor sen ustaya

Mesaj Tarihi: 30 Mayıs 2011 Saat 13:20
tamam ustamda onlar standartmı gönderdiginizin kesin olacagı bellimi

-------------
206xr 2000 model

Mesaj Tarihi: 30 Mayıs 2011 Saat 13:47

o siyah küçük anahtarın üstünde iki tane tuş var basıyorum  bi tepki göstermiyor..Kahkahafakat sustalı anahtar var aracı çalıştıranda kapları açanda alarmı devreye sokanda o..Sırıtma öbür üzerinde iki tuş olan anahtar ne işe yaroıyor bilmiorum..sadece benzin alırken  benzinci onu sokup açıyor kapağı ?? bu durumda immobilizer dediğiniz anahtar  o anahtarmı ? eğer o anahtarsa benimkide arızalı o halde ölyemi ?

Mesaj Tarihi: 30 Mayıs 2011 Saat 14:16
aynen karedeşim:)

-------------
206xr 2000 model

Mesaj Tarihi: 30 Mayıs 2011 Saat 14:17
Orjinalini yazan: by_ersin by_ersin Yazdı:

o siyah küçük anahtarın üstünde iki tane tuş var basıyorum  bi tepki göstermiyor..Kahkahafakat sustalı anahtar var aracı çalıştıranda kapları açanda alarmı devreye sokanda o..Sırıtma öbür üzerinde iki tuş olan anahtar ne işe yaroıyor bilmiorum..sadece benzin alırken  benzinci onu sokup açıyor kapağı ?? bu durumda immobilizer dediğiniz anahtar  o anahtarmı ? eğer o anahtarsa benimkide arızalı o halde ölyemi ?

ah be abı yaa :)) o 2 tuslu esas anahtar orjınal zaten. senın kullandıgın anahtar orjınal degıl. alarmın anahtarı o. ımmobılızer dedıgın sey anahtarın ıcınde degıl aracın ustunde olur. fakat anahtar kabının ıcınde kucuk bır cıp var. dıger adı transponder dır. onda bır sıfre gızlıdır. anahtarı kontaga takınca bu sıfre ecudakı sıfre ıle uyusunca ateslemeye ızın verılır ve arac calısır... o cıp olmazsa arac calısmaz

Mesaj Tarihi: 30 Mayıs 2011 Saat 14:49
Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

ah be abı yaa :)) o 2 tuslu esas anahtar orjınal zaten. senın kullandıgın anahtar orjınal degıl. alarmın anahtarı o. ımmobılızer dedıgın sey anahtarın ıcınde degıl aracın ustunde olur. fakat anahtar kabının ıcınde kucuk bır cıp var. dıger adı transponder dır. onda bır sıfre gızlıdır. anahtarı kontaga takınca bu sıfre ecudakı sıfre ıle uyusunca ateslemeye ızın verılır ve arac calısır... o cıp olmazsa arac calısmaz

ilk işim eve gidince o anahtarla aracı çalıştırmak olcak..bakalım çalışıyormu..Sırıtma  peki o cıp olmazsa araç çalışmaz dedin ya.. peki sustalı anahtar nasıl çalıştırıyor arabayı peki ??

Mesaj Tarihi: 30 Mayıs 2011 Saat 14:49

Furkanbaki kaskon var mı?

Mesaj Tarihi: 30 Mayıs 2011 Saat 23:47
denedim çalıştırmadı ..sadece kapıları açıyor. benzin depo kapağını açıyor....kontağa giriyor fakat ne sağa ne sola çeviriyor..anlamadım bişe ben bundan..oüstünde 2 tuş var merak ettim içini açtım içinde pil var  Sırıtmayane  ben çip mip göremedim..acaba bundan söküp diğer anahtaramı taktılarki ? 

http://goo.gl/mc9cY" rel="nofollow">

diğer anahtarı sökmeye cesaretim olmadı..elimde patlar diye kortum Embarrassed

Mesaj Tarihi: 31 Mayıs 2011 Saat 09:29
güncel

Mesaj Tarihi: 31 Mayıs 2011 Saat 09:42

güncel

bak son resımde anahtarın bulundugu kapakta vıdanın takıldıgı yerın hemen ustunde dıkdortgen bır bosluk var. transponder orada duruyor ıste. o anahtarın kabı orjınal devresıde orjınal. benımkıde aynısı zaten.

fakat dıger anahtarını anlayamadım. acaba orjınal anahtarın frekanslarınımı kopyalamıslar nedır bılemedım. bırde orjınal anahtar kontakta nasıl donmuyor onada bır anlam veremedım. bence mars yapıp aracın calısmaması gerekırdı. cunku transponder sokuk oldugu ıcın ateslemeye ızın vermezdı

Mesaj Tarihi: 31 Mayıs 2011 Saat 09:49
izmit buluşmasında bi el at iki dakka şu anahtara abi..ş vallahi dün sen deyince merak ettim kontağa koydum onu içine giripyor ama ne sağa ne sola dönüyor.. sadece şoför kapısını kitledi bide benzin kapağını açtı..üstündeki iki tuş basıyorum  ama etkisiz bişi yapmıyor.... ama diğer sustalı anahtar  ..sadece aracı çalıştırıyor..oda kapıları ve benzin depo kapağını açmıyor..ilginçç..

Mesaj Tarihi: 31 Mayıs 2011 Saat 09:50
kasko yok abim

-------------
206xr 2000 model

Mesaj Tarihi: 31 Mayıs 2011 Saat 09:51

izmit buluşmasında bi el at iki dakka şu anahtara abi..ş vallahi dün sen deyince merak ettim kontağa koydum onu içine giripyor ama ne sağa ne sola dönüyor.. sadece şoför kapısını kitledi bide benzin kapağını açtı..üstündeki iki tuş basıyorum  ama etkisiz bişi yapmıyor.... ama diğer sustalı anahtar  ..sadece aracı çalıştırıyor..oda kapıları ve benzin depo kapağını açmıyor..ilginçç..

tamam abı cozmeye calısırız

Mesaj Tarihi: 31 Mayıs 2011 Saat 13:33
Kaskon olsa idi servisten yenisini isteyebilirdin. Orjinal anahtarın yedeğini çıkarıp veriyorlar. Ama yoksa malesef bildiğim edinebileceğin başka yer yok.

Mesaj Tarihi: 31 Mayıs 2011 Saat 13:51
Orjinal anahtarın düğmeleri o parça olmadan sadece arabayı çalıştırmamalı, ama uzaktan kumanda ile kapıları açmalı, anahtarı ile kapıyı, benzin deposunun kapağını (benimkinde o içerden açılıyor ayrıca anahtarı varmı hiç bakmadım) açmalı ve kontağı çevirmeli diye biliyorum. Eve gidince unutmazsam deneyeceğim. Aklıma senin orjinal anahtarıyın pilinin bitmiş olabileceği geliyor başka bişey gelmiyor.Unhappy

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 31 Mayıs 2011 Saat 13:53
Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

böyle diyince aklıma ahmet semiz geldi (:

206 nın kumanda kabını değiştirmişlerdi ya transponderi takmamışlar okadar marşa basıyorlardı çalıştıramamışlardı çok enteresan siyah küçük bir parça var içinde ona nasıl şifre kodluyorlar bilmiyorum doğrusu

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 31 Mayıs 2011 Saat 13:54
benzin depo kapağı evet içerden açılıyor ama o açıldıktan sonra bide anahtarla açılıyor...  pil dedinde ona bi pil taktırım ben o zaman..ama genede  direksiyona takınca ne sağa nede sola çevirmemesi ilginç ne bilim çözemedim ...

OTE=badires]
Orjinal anahtarın düğmeleri o parça olmadan sadece arabayı çalıştırmamalı, ama uzaktan kumanda ile kapıları açmalı, anahtarı ile kapıyı, benzin deposunun kapağını (benimkinde o içerden açılıyor ayrıca anahtarı varmı hiç bakmadım) açmalı ve kontağı çevirmeli diye biliyorum. Eve gidince unutmazsam deneyeceğim. Aklıma senin orjinal anahtarıyın pilinin bitmiş olabileceği geliyor başka bişey gelmiyor.Unhappy

[/QUOTE]

Mesaj Tarihi: 01 Haziran 2011 Saat 08:47
arkadaşlar bitane servis varmış onu aramıştım butaraflara geçerseniz ugrayın diye dün geldi adam küçük çipi degiştirdi elinde klavye büyüklügünde tanıtma cihazı vardı onla tanıttı 100 tl mi aldı kayboldu gözden ama bunada şükür diyorum yolda kalsam yedegim yoktu :)

-------------
206xr 2000 model

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net