Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

motor kısmından gelen cızırtı

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=15098
Tarih: 26 Temmuz 2025 Saat 16:00
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: motor kısmından gelen cızırtı
Mesajı Yazan: eren8er
Konu: motor kısmından gelen cızırtı
Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 15:12
merhabalar..sorunum gösterilebilcek bişey olmadığından tam olarak nasıl tarif edicem bilemiyorum..
genelde 2bin devir civarında motorun oralardan cırıltı sesi geliyor..sanki 2 metalin birbirine sürtme sesi gibi. yada bisiklet zili gibi..zırzır.. boşta gaza bastığımda o ses yok..yolda giderken yapıyo..birde 4 bin 5 bin deviri geçtiğimdede o zırıltı sesi geliyo..geçen baskı balata değişti..ustaya söledim..hep aynı yerden benzin al düzelebilir dedi..ama pek sanmıyorum benzinle alakalı olduğunu.. zamanlada o ses çoğalmakta..nasıl bi yol izlesem ?

-------------
Honda Civic hb 1996 1.4

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 15:20
bırbırıne surtunen temas eden bır aksam soz konusu olabılır. benzınle bır alakası olmasa gerek

Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 16:44
Benzinle Hiç Bir Alakası Yok Aynı Problem Bendede Mevcut Cecolim Sanada Söylemiştim Hatırlarsam...
Belli Devirlerde Yapıyor Bende Baya Bir Araştırdım Ama Yok Edemedim Malesef...

Mesajı Yazan: eren8er
Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 17:47
bi çaresi olmalı.. öle küçük bi seste değil..bu şekilde araçtan zevk almıyorum bide korkuyorum.. her an bişey olcak gibi geliyo..

-------------
Honda Civic hb 1996 1.4

Mesajı Yazan: berk2309
Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 18:06
arkadaşlar bendede gelıyodu  trıgerın oldugu yerden gelıyo olabılırmı  bılyalar otuyo olabılır bellı devırlerde oluodu ende rolantıde de yapıodu belkı aynısıdır bılmıyorum trıgerın orayı bı dınleyın 

Mesajı Yazan: voodoo
Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 19:34
bu cok kucuk bi somun gevsekliginden kaynaklana bilir...motorun vermis oldugu vibrasyondan dolayi iceri kotu bi ses gelebilir,bence motoru guzelce inceletmen lazim.herhangi bi parcanin baglantisi siki olmayabilir..tabiki bu bi varsayim...

-------------
2001 206
2.0 GTI
Antwerpen

Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 20:52
Orjinalini yazan: berk2309 berk2309 Yazdı:

arkadaşlar bendede gelıyodu  trıgerın oldugu yerden gelıyo olabılırmı  bılyalar otuyo olabılır bellı devırlerde oluodu ende rolantıde de yapıodu belkı aynısıdır bılmıyorum trıgerın orayı bı dınleyın 

A dan Z ye Triger Devirdaim Pompası Alternatör Kayışı Filtreler Yağ Bakımları Motor Kulağı Hepsini Değiştirdim Yinede Devam Ediyor... Çok Şükürler Olsunki Sıkıntısını Yaşamadım Zaten Sıkıntı Gerektiren Bişeyde Yok

Mesajı Yazan: yusuf206
Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 22:45

bendeki sorunda bazen ara sıra gaza bastıkça trıgerin ordan bi uğultu sesi geliyor bi 5 dk sonra geçiyor bi türlü bulamadım sorunu....

-------------
206 XT 118 HP

Mesajı Yazan: gabriel
Mesaj Tarihi: 28 Şubat 2012 Saat 02:24
Merhaba arkadaşlarlar sizin belittiğiniz  problemden şu anda benim başımada geliyor. aracım 206 1.4 hdi vav.yolda giderken birdenbire sanki kaynak yaparken bi ses gelir ya.nasıl anlatsam..cızırtılı bi ses..aynı o şekilde geliyor. 2 gündür..ne sıkıntısı olabilir .acaba ama sürekli olmıyor. aralıklarla yokluyor...

Mesajı Yazan: Aydindereli20
Mesaj Tarihi: 23 Eylül 2019 Saat 13:46
iyi günler. Sorununuz çözüldü mü
? Aynı sorunu bende yaşamaya başladım ve benım motordan gelen ses daha yüksek. Biraz saga sola sordugum zaman yardımı olacak cevaplar aldım ama denemiş degilim daha. Eger ki siz çözdüyseniz yardımınızı bekliyorum

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net