Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Lastik tavsiyesi.

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU
Forum Adı: Peugeot Jant Lastik Seçimi
Forum Tanımlaması: modifiyeli peugeotlar icin jant lastik şikayet ve cözümleri
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=15090
Tarih: 23 Kasım 2024 Saat 06:01
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Lastik tavsiyesi.
Mesajı Yazan: monur
Konu: Lastik tavsiyesi.
Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 00:20
Arkadaşlar arabanın patiklerini değiştirmeyi düşünüyorum.Teneke 14 jantlara takılacak yumuşak,performanslı,minimum seviyede ses çıkaran çamurlukları dolduracak şekilde lastik arayışı içindeyim. 15 ve 16 ebatlı lastiklerde yelpaze geniş ama 14 ler sanırım artık tarih oluyor.

-------------
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 00:27
bulabılırsen yokohama c.drıve tavsıye ederım. cok guzel lastıktır... yokohamayı ancak bılen bılır.

Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 10:40
Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

bulabılırsen yokohama c.drıve tavsıye ederım. cok guzel lastıktır... yokohamayı ancak bılen bılır.

Cem malesef buralarda bayisi yokmuş.Getirtmeyi deneyebilirim fakat şuan ki arka lastikler sanki çamurluğu doldurmuyor (en gıcık olduğum durum) ebadı ile ne derece oynanabilir 14 inch olmak kaydıyla?

-------------

Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 10:52
senın orjınal olcu 175 mı 185 mıydı? sofor kapısında ne yazıyor? gerısı 65 14 zaten :))

ama jantı degısmedıgın surece yapabılecegın cok fazla bırsey yok. tabanı bıraz daha genısleteyım dersen 195 60 14 alabılırsın. sıkıntı olmaz

Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 10:56
Sırıtmabende bu aralar 195*50*15 lastiğime hava basmaya taktım :) lastikçinin biri önler 31 arkalar 32 dio biri  tüm lastikleri 32 bas dio... gerçek hava ölçüsü kaç acepOuch

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 10:57
onur abi bende lastikleri almadan önce çok araştırdım.

nokian i3 (H) yada nokian H (H) (nokian dünyanın en sessiz lastiği özelliğine sahiptir, ama biraz zor bulunur.)

bide yokohama c. drive tavsiye ederim oda sessizlik kalite olarak hemen arkasından geliyor birebir aynı denecek kadar yakın.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesajı Yazan: nteker
Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 11:20
Peki nokian i3 (T) nasıl oda H ile aynı değilmi?

-------------
Peugeot 2004 model 307 1.6 XR (LPG'li-LANDİ)

Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 11:30
Nokian sanırım hafif ticarilerde çok iyi performans sağlıyor demişlerdi ve şirket araçlarında kullandığımız bir lastik.Sessiz olduğu kadar yumuşak olması da önemli benim için yoksa zaten nazik olan ön takımlar çabuk pes ediyor. Bu arada lastik ölçüsü 175.65.14 

-------------

Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 11:33
185*65*14 için 34 basıyorum senin ölçülerin orjinal ölçülerinden %3 küçük senin de 33 basman gerekiyor. Gerekli karşılaştırma için; http://www.lastik24.com/default.asp?gb=hesap" rel="nofollow - http://www.lastik24.com/default.asp?gb=hesap

Önemli Not: Orjinal lastik çapınızdan  %3 daha büyük ya da küçük ebatlardaki ölçüler Yakıt tükeitmi, Yol tutuş ve Fren güvenliği açısından hiçbir firma tarafından tavsiye edilmemektedir. ( http://www.bmwteam.net" rel="nofollow - www.bmwteam.net  sitesinden alıntıdır.) Senin ölçülerde %3,4 çıkıyor.

Orjinalini yazan: by_ersin by_ersin Yazdı:

Sırıtmabende bu aralar 195*50*15 lastiğime hava basmaya taktım :) lastikçinin biri önler 31 arkalar 32 dio biri  tüm lastikleri 32 bas dio... gerçek hava ölçüsü kaç acepOuch

Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 11:33

onur abı gerekenı soyledım zaten sana. 195 60 14 tak daha oturaklı olur :))

Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 11:35
Orjinalini yazan: badires badires Yazdı:

185*65*14 için 34 basıyorum senin ölçülerin orjinal ölçülerinden %3 küçük senin de 33 basman gerekiyor. Gerekli karşılaştırma için; http://www.lastik24.com/default.asp?gb=hesap" rel="nofollow - http://www.lastik24.com/default.asp?gb=hesap

onunkıde 195 55 15 olması lazım yaa. yanlıslıkla 50 yazmıs olsa gerek.

bende yenı 195 55 15 e cevırdım. 33 bastım...

Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 11:37

33 te kütür kütür edmiomu abi ya..zıplamazmı araba yani... ??

Mesajı Yazan: Onur
Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 11:38

Thumbs Up reklama ihtiyaç duymayan tek lastik markasıdır yokohama gayet iyi lastik a drive da olabilir bütçenize göre continental premium contact 2 de olabilir sessiz lastiklerdir

-------------
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA

Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 11:46
Orjinalini yazan: Onur Onur Yazdı:

Thumbs Up reklama ihtiyaç duymayan tek lastik markasıdır yokohama gayet iyi lastik a drive da olabilir bütçenize göre continental premium contact 2 de olabilir sessiz lastiklerdir

aynen abı yaa :)) gercekten lastıkten anlayan yokohamayı bılıyor. bende bılmıyordum bır abımızın tavsıyesı uzerınde 185 60 14 C.drıve lastıgı suanda bıraderde olan oncekı aracıma taktım. suanda 80.000 km oldu halen daha cok guzel. yol tutusu frenı cekısı mukemmel...

teknolojısı cok ıyıdır. herkesın bılecegı lastık degıldır. yalnız mıchelın gıbı pahalıdır

Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 11:49

hayır tık ses yok... ınanmayacaksınız ama hemde eskı 185 65 14 ten cok daha konforlu oldu. bu noktada lastıklerın yumusak olmasının cok onemı var. tabı eskı lastıklerınde sert olmasıda bu kadar fark olmasında neden oldu.

malum brıdgestone b330 tas gıbı lastıktır. ama gercekten tas gıbı Sırıtma  asfalt asınır b330 asınmaz utanmasa yanı :)))))

Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 11:53

hayır tık ses yok... ınanmayacaksınız ama hemde eskı 185 65 14 ten cok daha konforlu oldu. bu noktada lastıklerın yumusak olmasının cok onemı var. tabı eskı lastıklerınde sert olmasıda bu kadar fark olmasında neden oldu.

malum brıdgestone b330 tas gıbı lastıktır. ama gercekten tas gıbı Sırıtma  asfalt asınır b330 asınmaz utanmasa yanı :)))))
o zaman anladığım şu.. sen diorsunki .. lastiğin yumuşak olursa 33 bas 4 tanesinede tık ses gelmez.. ama lastiğin sertse 30 bassanda 28 ze düşürsende kütür kütür etmeye mahkumdur....anladım... o zaman acil bana lastik tavsiyesi Sırıtma 

Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 12:01
Orjinalini yazan: nteker nteker Yazdı:

Peki nokian i3 (T) nasıl oda H ile aynı değilmi?

T olan modeller 190 km/h hıza kadar güvenlidir,

H olan modeller de 210 km/h hızına kadar güvenlidir.

-------------

Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 12:03
Orjinalini yazan: monur monur Yazdı:

Nokian sanırım hafif ticarilerde çok iyi performans sağlıyor demişlerdi ve şirket araçlarında kullandığımız bir lastik.Sessiz olduğu kadar yumuşak olması da önemli benim için yoksa zaten nazik olan ön takımlar çabuk pes ediyor. Bu arada lastik ölçüsü 175.65.14 

abi nokian i3 (H) kullanıyorum inanırmısın yoldaki yavaşlatma çizgileri çok sarsıyordu artık hissedilmeyecek kadar azaldı. çok memnunum.

-------------

Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 12:04
ersın abı alıntılar cok uzadı sıfırlayalım barı :))

egerkı lastıklerın degısmeye ıhtıyacı var ıse degıseceksın tabı.
bende lastıklerı yenı aldım. maddıyatım yetersız oldugu ıcın kumho ecsta spt (ku31) aldım. reınforced yanaklı yanı takvıyelı ve jant koruyuculu.

lastık gayet yumusak hemde cok yumusak denılebılır. konforu benı sasırttı pamuk gıbı oldu. frenıde vırajıda gayet guzel. ıslak zemınde pek deneme fırsatım olmadı. ama daha once C.drıve kullanmıs bırı olarak yetmıyor dıyebılırım. ama parasına gore guzel lastık. bırcok kısının ıhtıyacını karsılar. sadece aracın lımıtlerıne varacak anı dıreksıyon tepkılerınde arkasını hafıf bırakıyor gıbı... o kadarcıkta olsun yanı.

yokohama sordumda 245 tl lıstesı :)) 200 e zor pazarlık ettım. hemde C.Drıve 2 modelınden

Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 12:05
Arabana YOKOHAMA. Reklamda dediği gibi. Hiç kullanmadım ama çok tavsiye eden var.

Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 12:07

ersın abı alıntılar cok uzadı sıfırlayalım barı :))

egerkı lastıklerın degısmeye ıhtıyacı var ıse degıseceksın tabı.
bende lastıklerı yenı aldım. maddıyatım yetersız oldugu ıcın kumho ecsta spt (ku31) aldım. reınforced yanaklı yanı takvıyelı ve jant koruyuculu.

lastık gayet yumusak hemde cok yumusak denılebılır. konforu benı sasırttı pamuk gıbı oldu. frenıde vırajıda gayet guzel. ıslak zemınde pek deneme fırsatım olmadı. ama daha once C.drıve kullanmıs bırı olarak yetmıyor dıyebılırım. ama parasına gore guzel lastık. bırcok kısının ıhtıyacını karsılar. sadece aracın lımıtlerıne varacak anı dıreksıyon tepkılerınde arkasını hafıf bırakıyor gıbı... o kadarcıkta olsun yanı.

yokohama sordumda 245 tl lıstesı :)) 200 e zor pazarlık ettım. hemde C.Drıve 2 modelınden

yokohama c drive için tanesine 140 tl fiyat almıştım. 195/65/15 lastiği için.

-------------

Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 12:12
evet metınım. senın olcun daha ucuz :)) benımkı performans olcusune gırıyor. 195 55 15 ler daha pahalı...
205 55 16 bıle daha ucuz benımkınden :))

kendım ıcın nokıan V sordum 180 fıyat alabıldım.

Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 12:19

evet metınım. senın olcun daha ucuz :)) benımkı performans olcusune gırıyor. 195 55 15 ler daha pahalı...
205 55 16 bıle daha ucuz benımkınden :))

kendım ıcın nokıan V sordum 180 fıyat alabıldım.

benim amacım lastikler eskimişken 17" jant lastik yapmaktı ama işin içinde jant parası yay parası vs derken baya uçuyordu bende sadece lastik aldım.

ıslak zeminde kutu zeminde vs denedim ızlak zeminde biraz abs yi açar gibi oldu okadar.

-------------

Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 12:21
Yokohama nın bayisi Balıkesir merkez de varmış C2 drive 4 kanallı, tanesine 185.65.14 86H  için 110 tl dediler aracı yolladım bakalım nasıl duracak.yardımlar için teşekkürler herkese. 

Deseni de bu.
http://yokohama.com.tr/urun.aspx?g=c00d667c-5580-48f7-aae0-aaaeb94ad9db&l=99e6c000-5077-4cde-a719-836cd0ec6959" rel="nofollow - http://yokohama.com.tr/urun.aspx?g=c00d667c-5580-48f7-aae0-aaaeb94ad9db&l=99e6c000-5077-4cde-a719-836cd0ec6959

-------------

Mesajı Yazan: GökhaN
Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 12:22
al michelin energy veya bridgestone turanza mis gibi kullan.

-------------
106->206->208->207->301->308->3008->C4X

Peugeot Yedek Parça -> https://www.pejo.com.tr" rel="nofollow - www.pejo.com.tr

Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 12:25

Yokohama nın bayisi Balıkesir merkez de varmış C drive 4 kanallı, tanesine 185.65.14 110 tl dediler aracı yolladım bakalım nasıl duracak.yardımlar için teşekkürler herkese. 

hadı hayırlısı olsun. gule gule kullanmanı dılerım.
umarım memnun kalırsın. yalnız lastık gelınce tarıhlerıne ve nerede uretıldıgıne bakarmısın. merak ettımde :))

o lastıgın su tahlıyesı vs cok guzel. zaten yonlu lastık olmayıp ıc dıs yanakları farklıdır...

Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 12:42
ben hep diyorum..nerde sorun var nerde sıkıntı var hep beni buluyo..şuraya bak ya yokohoma ...mıchelın.. benim ölçülerim çok para... zaten dağıldım kum gibi.. aracı aldığımda yeni lastik vart diye sevinmiştim.. adam gitmiş roadstone takmış. 195*50*15  lastik çok sert... kuru havalarda idare eder yol tutuşu.. ama yağmurda sakat v desen..ama çok sert.. pufffffffffff... 

Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 12:57

ben hep diyorum..nerde sorun var nerde sıkıntı var hep beni buluyo..şuraya bak ya yokohoma ...mıchelın.. benim ölçülerim çok para... zaten dağıldım kum gibi.. aracı aldığımda yeni lastik vart diye sevinmiştim.. adam gitmiş roadstone takmış. 195*50*15  lastik çok sert... kuru havalarda idare eder yol tutuşu.. ama yağmurda sakat v desen..ama çok sert.. pufffffffffff... 

ama senın tıpoya almıs ve suanda satıyor oldugun lastıklerde aynı marka hemde aynı desen degılmıydı ???

Mesajı Yazan: nteker
Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 13:15
Zaten 120'yi pek geçen biri değilim. Nokian 195 65 R 15 91 T Nokian i3 (Eur) Lastik, Hepsiburada tanesi 123,77 TL ayrıca kargo bedava. Valla bence bu kadar iyi bir marka ise bu fiyata süperrrr. Bir tek sıkıntım var acaba lastiğin tarihi eski olur mu hepsiburadadan alsam. Gerçi member_profile.asp?PF=5509" rel="nofollow - forewer_fb arkadaşım benim tanıdığım var demiş ama onada özel mesaj attım cevap yazmadı.

-------------
Peugeot 2004 model 307 1.6 XR (LPG'li-LANDİ)

Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 13:18

Zaten 120'yi pek geçen biri değilim. Nokian 195 65 R 15 91 T Nokian i3 (Eur) Lastik, Hepsiburada tanesi 123,77 TL ayrıca kargo bedava. Valla bence bu kadar iyi bir marka ise bu fiyata süperrrr.

yalnız sunuda unutmayalımkı her markanın cesıtlı fıyatlarda lastıklerı olur. cunku her turlu alıcıya hıtap etmesı gerekır. bundan dolayı bır markanın her lastıgı ıyı olmaz. kalıtelı modellerın yanında ucuz cozumlerde olur.

bu noktada bır markanın her lastıgı ıyıdır dıyemeyız...

Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 13:26

Zaten 120'yi pek geçen biri değilim. Nokian 195 65 R 15 91 T Nokian i3 (Eur) Lastik, Hepsiburada tanesi 123,77 TL ayrıca kargo bedava. Valla bence bu kadar iyi bir marka ise bu fiyata süperrrr. Bir tek sıkıntım var acaba lastiğin tarihi eski olur mu hepsiburadadan alsam. Gerçi member_profile.asp?PF=5509" rel="nofollow - forewer_fb arkadaşım benim tanıdığım var demiş ama onada özel mesaj attım cevap yazmadı.

ben şubatta aldım 2010 model lastiklerdi. 2011 ler yaza doğru gelmeye başlar dediler. senin alacağın lastikde yüksek ihtimal 2010 model olacaktır düşük ihtimal de 2011 olacaktır.

-------------

Mesajı Yazan: inceyasar
Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 13:42
ben 307 için 195/65/15 starmaxx kullanıyorum tanesini 90 a almıştım nisanda bence güzel yumuşak sessiz

Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 14:12

Yokohama nın bayisi Balıkesir merkez de varmış C drive 4 kanallı, tanesine 185.65.14 110 tl dediler aracı yolladım bakalım nasıl duracak.yardımlar için teşekkürler herkese. 

umarım memnun kalırsın. yalnız lastık gelınce tarıhlerıne ve nerede uretıldıgıne bakarmısın. merak ettımde :))

o lastıgın su tahlıyesı vs cok guzel. zaten yonlu lastık olmayıp ıc dıs yanakları farklıdır...

büyük ihtimal 2010 modeldir.

2011 modeller yaza doğru anca geliyormuş.

bide biyerde okumuştum dünyanın en kaliteli kauçuğunun olduğu yere yokohama fabrika açmış adını hatırlayamadım ülkenin. o ülkenin ismi yazabilr lastikde.

-------------

Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 14:15
metınım soyledıgın yer endonezya olabılır mı???

yalnız benım fıyat aldıgım C.drıve 2 ler 2011 uretımıydı cunku ozellıkle sordum adama yenı geldı demıstı...

Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 14:25

metınım soyledıgın yer endonezya olabılır mı???

yalnız benım fıyat aldıgım C.drıve 2 ler 2011 uretımıydı cunku ozellıkle sordum adama yenı geldı demıstı...

evet endonezya olabilir. en kaliteli kauçuk orada olduğu için oradan üretim yapıyormuş sanırım o yüzden lastiğin üzerinde japonya yerine endonezya yazabilir, (benim nokianlarda fillandiya yazıyor)

benim lastiği alırken şubat 2011 de bana 2010 un başlarında üretilen bir lastik taktılar haftasını hatırlayamadım. sorduğumda 2011 ler yaz aylarında falan anca gelir demişti.

başka bir lastikçiyede sorduğumda aynısını söylemişti.

-------------

Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 14:30

olabılır tabı ya :)) hepsı aynı zamanda gelecek dıye bır kaıde yok. tasınım fırmadan fırmaya degısır

Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 14:37

ama senın tıpoya almıs ve suanda satıyor oldugun lastıklerde aynı marka hemde aynı desen degılmıydı ???
evet abi..sattım gerçi onlarıda.. tipoda 45 gün kullanmıştım ..memnun değildim.. şimdiki aracımda  adam almış daha yeni takmış..şnas işte ..

Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 14:48
ersın abı sevmedıgın ot burnunun dıbınde bıttı desene :))

Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 15:05

C-Drive 2 birkaç aylık bir modelmiş söylenilene göre.Bu durumda üretim tarihi 11 olur,araba Balıkesir'den İstanbul'a havaalanına gidecek, ancak yarın öğleden sonra gelir istediğin bilgileri verebilirim.

-------------

Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 15:10

ersın abı sevmedıgın ot burnunun dıbınde bıttı desene :))

sorma abi ..du bakalım yazı böle geçirelim.. kışa doğru kesin değiştircem o lastikleri..komple ön takımı yaptırdım ..ocağıma incir ağacı dikildi Sırıtma durumları toparlarsam kışa doğru bi lpg bi lastik Sırıtma

Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 15:10

onur abı evet haklısın C.drıve 2 yenı bır desen. fakat ben daha onceden sıtesınde gormustum. o acıdan c.drıve 2 almak ıstemıstım. bu sefer bakmakla yetındık kumho aldık :))

Mesajı Yazan: oguzhan29
Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 16:25
cem abime katılıyorum abi yokohama kullanıyorum devamlı kış serisi olsun yaz serisi olsun pişman olmadım tavsiye ederim ve cdrive2 lerde yeni yani tavsiye ederim

-------------
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model

Mesajı Yazan: voodoo
Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 19:26
bukadar cok yokohama sevenmi varmis hayret Confused bundan onceki bi lastik konusunda ben ve cecoli disinda kimse tavsiyelerde bulunmamisti..demekki bi ilerleme var ve bu cok ii Embarrassed

-------------
2001 206
2.0 GTI
Antwerpen

Mesajı Yazan: mdincer34
Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 20:47
bende yeni aldım michelin energy saver orjinal ebatı 195 65 15 mis gibi yumuşak sessiz konforlu..

-------------
2005 407 2.0 comfort hdi otomatik / 136 hp

Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 23:09
Orjinalini yazan: mdincer34 mdincer34 Yazdı:

bende yeni aldım michelin energy saver orjinal ebatı 195 65 15 mis gibi yumuşak sessiz konforlu..

ben aracı aldığımda üzerinde senin lastikler vardı. diş derinliği çok iyiydi ama araç garajda yattığındanmıdır bilemicem sert geldi bana. şimdi nokian i3 (euro) H lastiklerim var hem ıslak zeminde yol tutuşu hemde sessizliği konusunda çok memnunum.

-------------

Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 23:16
Orjinalini yazan: voodoo voodoo Yazdı:

bukadar cok yokohama sevenmi varmis hayret Confused bundan onceki bi lastik konusunda ben ve cecoli disinda kimse tavsiyelerde bulunmamisti..demekki bi ilerleme var ve bu cok ii Embarrassed

evet haklısın Sırıtma gecen bulusmada corludan berkan ın 206 sında da yokohama c.drıve 195 50 15 gormustum

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net