sizce?
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 306
Forum Tanımlaması: 306, 1993'ten 2002'ye 309'u değiştiren küçük bir aile otomobilidir, ancak 2001'de 307 ile değiştirilmiştir.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=15079
Tarih: 06 Ağustos 2025 Saat 04:36 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: sizce?
Mesajı Yazan: forewer_fb
Konu: sizce?
Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 17:09
arkadaşlar, aslanım 2001 model 306 xr manuel 1.6 72000 de ve aracımı çokkkk seviyorum.bir araç buldum kasa olarak herşeyi aynı olan, 82000 de XT modelini buldum aracımdan farklı olarak sunroof, yağmur sensörü, 4 hava yastığı, elektrikli aynalar,elektrikli arka camlar ve otomatik olması. sorum şudur ki otomatik olmasının bana katacağı DEZAVANTAJ ları neler olur.
------------- İETT, metrobüs, dolmuş, vapur :)hala peugeot sevdalısı B Rh(+) 0533 484 26 08
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: ismail özdemir
Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 17:18
aracını herzaman diken üstünde kullanırsın :)
------------- 307xt 1.6 16v 110hp trıp (atiker lpg)
|
Mesajı Yazan: murat20021978
Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 17:22
En başta yakıt daha çok yakar, Manuel vites ile yapabildiğin ani hareketleri otomatik ile yapamazsın. Şanzuman ile ilgili sorun yaşarsan sanırım epey bir sıkıntılı olur senin için :) Bu arada benim görüşlerim bunlar yani bir deneyimim olduğu için değil :)
------------- 2006-206 X-Design 1.4 Benzinli
|
Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 17:23
yakıtın %15-20 artar. ayrıca senin araç kadar temiz değilse açacağı masraflar keşke eski aracımdan vaz geçmeseydim dedirtebilir.
senin aracından farklı olan donanımları tek tek açıklayayım.
sunroof = 80 km den sonra yaptığı ses yüzünden herzaman açamıyorsun, ayrıca contaları eskiyor su kanalları tıkanıyor yani zevkinden çok derdi oluyor
yağmur sensörü = bu özellik sadece sileceğin fasılasını ayarlamadan kendi yapmasını sağlıyorsun çok uygun fiyata satıyorlar
hava yastığı önemli ona bişey diyemem,
elektrikli ayna= kırt yılda bir ayarlıyorsun ayrıca zamanla içine toz girdiği için motor zorlanıyor bir süre sonra masraf açıyor
elektrikli arka cam tavsiye ederim istersen kendinde yapabilirsin ama maliyeti konusunda bir fikrimyok.
------------- Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar. Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
|
Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 17:25
metin bey sizin araç düz vitesmi?
|
Mesajı Yazan: ose
Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 17:35
model eskiyse hiç bulaşma. Millet temiz bakımlı olan arabasını kolay kolay satmaz ne kadar ustaya şuna buna göstersen de masraf mutlaka çıkar belki 1000tl belki 2000tl. gene de karar senin. Tabi senin aracın durumu da önemli
|
Mesajı Yazan: monur
Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 17:42
Ammada kötülediniz arkadaşlar şu otomatik vitesi hiç artısı yokmu sizce? Yada otomatik şanzımanı ne şekilde ve ne şartlarda kullanılacağı önemli. Sen kırmızı ışıkda beklerken D de aracını sürekli tutarsan,(15 saniye üzeri N de yada P de olması gerekir) sürekli kick down yaptırırsan,kavramaya geçmeden frenden ayağını çekersen,araç durmadan vites geçişi yaptırırsan,sürekli S pozisyonun da limitlerine kadar zorlarsan,şanzıman soğukken yokuşlarda ani kalkarsan,patinaj,ani fren yaparsan çok da yakar arıza da çıkarır.
Öncesin de şanzıman düzgün kullanılmışsa,bakımları yapılmışsa ve sizde onu üzmeden kullanırsanız size uzun km leriniz boyunca bir dost olarak hizmet eder,yakıttan da tasarruf ettirir.Satın almayı düşündüğünüz aracın şanzımanı AL4 tam otomatik tork konvertörlü (ağır iş makinalarında kullanılan sistem) Alman teknolojisi ile üretilen halk dilin de hafızalı şanzımandır ve piyasanın en iyi şanzımanları arasında ilk sıralarda yer alır.
En büyük özelliği vites değişim zamanlarını sürücü ve yol faktörüne göre ayarlar,motor torkuna bakmaz.Ani frenlemelerin gerektiği anlarda düz vitesli araçlara göre daha kısa mesafelerde daha güvenli ve stabil bir duruş karakteri gösterir.
------------- 2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
|
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 17:50
monur Yazdı:
Ammada kötülediniz arkadaşlar şu otomatik vitesi hiç artısı yokmu sizce? Yada otomatik şanzımanı ne şekilde ve ne şartlarda kullanılacağı önemli. Sen kırmızı ışıkda beklerken D de aracını sürekli tutarsan,(15 saniye üzeri N de yada P de olması gerekir) sürekli kick down yaptırırsan,kavramaya geçmeden frenden ayağını çekersen,araç durmadan vites geçişi yaptırırsan,sürekli S pozisyonun da limitlerine kadar zorlarsan,şanzıman soğukken yokuşlarda ani kalkarsan,patinaj,ani fren yaparsan çok da yakar arıza da çıkarır.
Öncesin de şanzıman düzgün kullanılmışsa,bakımları yapılmışsa ve sizde onu üzmeden kullanırsanız size uzun km leriniz boyunca bir dost olarak hizmet eder,yakıttan da tasarruf ettirir.Satın almayı düşündüğünüz aracın şanzımanı AL4 tam otomatik tork konvertörlü (ağır iş makinalarında kullanılan sistem) Alman teknolojisi ile üretilen halk dilin de hafızalı şanzımandır ve piyasanın en iyi şanzımanları arasında ilk sıralarda yer alır.
En büyük özelliği vites değişim zamanlarını sürücü ve yol faktörüne göre ayarlar,motor torkuna bakmaz.Ani frenlemelerin gerektiği anlarda düz vitesli araçlara göre daha kısa mesafelerde daha güvenli ve stabil bir duruş karakteri gösterir. |
onur arkadaşıma aynen katılıyorum kısacası eğer sen şanzumanı üzmessen o da seni üzmeyecektir eminim.
|
Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 17:50
beyazzzzz Yazdı:
metin bey sizin araç düz vitesmi? |
otomatik 307 XT
------------- Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar. Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
|
Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 17:53
metin Yazdı:
beyazzzzz Yazdı:
metin bey sizin araç düz vitesmi? |
otomatik 307 XT |
ne durumda yakıtı ş.içi ve dışı
|
Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 17:55
monur Yazdı:
En büyük özelliği vites değişim zamanlarını sürücü ve yol faktörüne göre ayarlar,motor torkuna bakmaz.Ani frenlemelerin gerektiği anlarda düz vitesli araçlara göre daha kısa mesafelerde daha güvenli ve stabil bir duruş karakteri gösterir. |
vites geçişi için deviri beklediğini düşünerek otomatik şanzımandan hiç hoşlanmıyordum ama bu al4 ler okadar güzelki gaza az bassam düşük devirde vites değiştiriyor çok bassam yüksek devirde vites değiştiriyor yani illa 3000 devirde değiştireyim yok sana kalmış
bir diğer hoşuma giden özelliğide ben manuelde hızlanmak için vites küçültmeye bayılıyordum otomatikde bu yok diye istemiyordum ama yolda giderken hızlanmak istediğinizde gazı köklediğinizde kick down oluyor yani halk dilinde roketleme yapıyor, vitesi küçültüp fırlıyor. bir nevi gaza basma şeklime göre vites değiştiriyorum.
|
Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 18:31
Eğerki Aksamı Şanzımanında Problem Yoksa Tavsiye Ederim Şahsım Adına Söylüyorum Otomatik Araç Benim İçin Çok Özeldir... Rahatlığı Göz Ardı Edilemez... Heleki Büyük Şehirde Yaşıyorsak Çok Büyük Bir Artı Bence Dediğim Gibi Temizse Alınır... Yakıt Konusuna Gelincede Büyük Aman Aman Fark Olacağını Sanmıyorum...
|
Mesajı Yazan: fTh206
Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 19:08
otomatik olması daha ii bence rahatlığın tadına varırsın özelliklede trafikde ama çok yakar hemde baya bi çok örnğin:benim 206 40 krş yakıo km'de ama değiyo rahatlığına...
------------- HONDA CİTY 1.4 ES İ-VTEC 2010 CVT OTOMATİK
|
Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 19:32
çok yakma dediğimiz 100km 1-2 litre fazla dimi.
|
Mesajı Yazan: insomnia
Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 19:34
kişiye göre otomatik zevki değişir bence uzak dur manuel aracını ararsın iyi düşün
------------- 306 1.6 XR şeytan kırmızı Alpıne S serıes 30 cm Subwoofer & Sony Xplod 500w XM-SD14 Amphı & Pıoneer DEH-4250 sab bass 4*50w & Kıcker DS 650.2 Mıd Bass & O RH+ bayariin haa
|
Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 19:44
kankam_743 Yazdı:
çok yakma dediğimiz 100km 1-2 litre fazla dimi. |
normal şartlarda %15-20 artar ama kullanıma bağlı olarak düşürebilirsinde.
|
Mesajı Yazan: Haksen016
Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 19:46
bende otomatik kullanmadan önce çok negatif düşünüyordum , ama rahatlığını , konforunu görünce artık kolay kolay vaqzgeçmem diyorum.
------------- 2006 Peugeot 307 XT Triptonik
1973 - Bursa
|
Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 21:07
Vallahi benim 206 XT şehir içi 8,9 ila 9.5 gibi yakıyor 100 km de (benzin) Audi şehir içi 100 km de 11.5 ila 15.0 arsında değişiyor.(Euro Dizel) 1.4 otomatiklerde durum biraz daha farklıdır diye tahmin ediyorum.Sanıyorum 1.4 ler de olsun olsun 9.0 ila 10.5 arasında değişebilir. 1.4 otomatik kullanıcıları varsa daha detaylı bilgi verebilir.
|
Mesajı Yazan: azdek
Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 21:21
Çok yaktığını ve sıkıntı çıkardığında hayli tuzlu olduğunu biliyorum
------------- Soner Hoca
2005 307 1.4 Benzin 16V 5K,
|
Mesajı Yazan: oguzhan29
Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 22:15
kardeşim senin aracından özellikli sadece otomatik şanzımanını falan bi baktır daha doğrusu her yerini baktırda şanzıman önemli olan aksamalrından biri otomatiklerde beğenirsen hoşuna giderse al yoksa senin arabandan güzeli yok insanın kendi arabası gibi
------------- PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model
|
Mesajı Yazan: boraa
Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 22:19
% 100 otomatik .tek geçerim.pişman olmazsın..

------------- Feline 2006 1.4 otomatik orijinal :)
|
Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 23:06
daha yeni girebildim internete yorumlarınızı okudum hepinizin ağzına sağlık. param olsa arabamı kesinlikle satmam çünkü döşeme kaporta motor torpido tertemiz kendim nazar edicem nerdeyse:) xt istememin sebebi belirttiğim ek özelliklerinin yanında eşiminde kullanaması için otomatik olması.
dediğiniz gibi özellikle şanzımanına baktırıp ondan sonra değerlendirmek, baktım çok yakıyo lpg taktırırım diye düşünüyorum birde full olması gayet cazip geliyor
------------- İETT, metrobüs, dolmuş, vapur :)hala peugeot sevdalısı B Rh(+) 0533 484 26 08
|
Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 23:09
birde aklıma takılan, bu xt lerde vites geçişlerinde sarsıntı oluyormu acaba, 2000 honda civic kullanmıştım inanılmaz kötüydü vites geçişlerinde sanki arkamdan biri sarsıyor gibiydi.
|
Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 23:11
arac bu arkadaşlar http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-kirmizi-seytan-50095329/detay" rel="nofollow - http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-kirmizi-seytan-50095329/detay
|
Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 23:19
forewer_fb Yazdı:
birde aklıma takılan, bu xt lerde vites geçişlerinde sarsıntı oluyormu acaba, 2000 honda civic kullanmıştım inanılmaz kötüydü vites geçişlerinde sanki arkamdan biri sarsıyor gibiydi.
|
vitesin değiştiğini sadece sesinden ve devir saatinden anlarsın,okadar sarsıntısız ve yumuşak.
|
Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 23:28
monur Yazdı:
forewer_fb Yazdı:
|
vitesin değiştiğini sadece sesinden ve devir saatinden anlarsın,okadar sarsıntısız ve yumuşak. |
ozaman güzelmiş, ben yarın aracı yakından göriyim, bilgi için teşekkürler
|
Mesajı Yazan: murtycan
Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 23:34
kankam_743 Yazdı:
çok yakma dediğimiz 100km 1-2 litre fazla dimi. |
1 2 litre olsa yine iyi :) 35 40 kuruşlardan bahsediliyo ki benim 206 şehir içinde 22 kuruş yakıyor neredeyse yarı yarıya gibi bir fark var :)
------------- 206 feline 1.4hdi
|
Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 23:36
forewer_fb Yazdı:
monur Yazdı:
forewer_fb Yazdı:
|
vitesin değiştiğini sadece sesinden ve devir saatinden anlarsın,okadar sarsıntısız ve yumuşak. |
ozaman güzelmiş, ben yarın aracı yakından göriyim, bilgi için teşekkürler
|
Eğer ki aracı kullanma şansınız olursa vitese taktığınız anda 1 saniyeden kısa sürede aracı kasması lazım.Geri vitese taktığında vuruntu yapmaması lazım.Birde vites geçişlerini önce düşük devirlerde sonrada yüksek devirlerde denemeni tavsiye ederim.Geçişler her şartlarda yumuşak ve sarsıntısız olması gerekiyor.Konvertörü sağlıklı doldurabildiğinden emin ol.
|
Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 23:46
XT ler en donanımlısıdır. bende cok memnunum... baska bır arkadasımızada gosterdıgın gıbı 1.6xt aldık hemde aynı renkten. kendısı gayet memnun. motorda senın aracınla ayrı. ama bu gosterdıgın aracın jantları 15. motoruda belkı 100bg olabılır. cunku cok az olmakla beraber 2001 lerın bazıları makyajlı motor olabılıyor
|
Mesajı Yazan: eren8er
Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 23:51
kankam_743 Yazdı:
model eskiyse hiç bulaşma. Millet temiz bakımlı olan arabasını kolay kolay satmaz ne kadar ustaya şuna buna göstersen de masraf mutlaka çıkar belki 1000tl belki 2000tl. gene de karar senin. Tabi senin aracın durumu da önemli |
sizin bu mantığınızla ikinci el piyasasında araç satanların araçlarının hepsi sorunlu oluyor..model değiştirmek için , paraya sıkıştığı için , sıkıldığı için v.s gibi sebeplerlede araç satılabilir..
------------- Honda Civic hb 1996 1.4
|
Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 23:54
eren8er Yazdı:
kankam_743 Yazdı:
model eskiyse hiç bulaşma. Millet temiz bakımlı olan arabasını kolay kolay satmaz ne kadar ustaya şuna buna göstersen de masraf mutlaka çıkar belki 1000tl belki 2000tl. gene de karar senin. Tabi senin aracın durumu da önemli |
sizin bu mantığınızla ikinci el piyasasında araç satanların araçlarının hepsi sorunlu oluyor..model değiştirmek için , paraya sıkıştığı için , sıkıldığı için v.s gibi sebeplerlede araç satılabilir..
|
katılıyorum +11111 :)))
|
Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 01:37
Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 16:29
arkadaşlar aracı c.tesi görmeye gidicem konuştum fiyatıda 14.750 den 14 e düşürttüm fiyat konusunda ne düşünüyorsunuz?
|
Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 16:32
CeCoLi Yazdı:
XT ler en donanımlısıdır. bende cok memnunum... baska bır arkadasımızada gosterdıgın gıbı 1.6xt aldık hemde aynı renkten. kendısı gayet memnun. motorda senın aracınla ayrı. ama bu gosterdıgın aracın jantları 15. motoruda belkı 100bg olabılır. cunku cok az olmakla beraber 2001 lerın bazıları makyajlı motor olabılıyor |
cem senin araç düz mü otomatikmiydi? birde herkonuıda anlaşırsam yakıt sıkıntısı için gaz taktırırım diyorum nedersin yakıtı nekadar düşer gaz taktırırsam ortalama tahmi olarak soruyorum
|
Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 16:37
benım arac duz vıtes ama 1.8 16V makıne var
o arac 1.6 8V 90 yada 100bg. gıdecegın zaman ıstersen benı ara beraber gıdelım.
guzel bır lpg uygulaması olursa 10lt -11 lt lpg cıvarı olabılır. benzınde 10lt yakar muhtemelen. sonucta otomatık...
|
Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 16:42
beraber gitmek çok daha iyi olur aslında c.tesi müsaitsen öğleden önce saat 13 e kadar görebilirsiniz dedi sahibi gidebilriz.
|
Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 16:45
forewer_fb Yazdı:
beraber gitmek çok daha iyi olur aslında c.tesi müsaitsen öğleden önce saat 13 e kadar görebilirsiniz dedi sahibi gidebilriz. |
ama bu cumartesı musaıt degılım ne yazıkkı :(((
|
Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 16:51
sağlık olsun düşünmen yeterli, arac akmerkez yakınlarındaymış levent oto sanayi de bildik usta varmı arkadaşlar. şanzımanını felan göstersem
|
Mesajı Yazan: dinoco
Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 17:37
ben olsam değişirdim.. hele otomatigin keyfini asla manuelle değişmem
büyük konuşmak gibi olucak ama Allah beni bir daha manuel arabaya bindirmeyi nasip etmesin..
sunrofu da şehir içinde ince ince müzik dinlerken 4 camı kapatıp acıyorum. camlarda siyah.. muhteşem kullanışlı oluyor.. 4 cam otomatiginde arakaya oturan biri için süper bir konfor. hele yagmur sensörün eger arabayı eşinde kullanacaksa.. süperrrr
------------- 2002 xt bva otomatic 206 1.4 8v yalnızca benzinli :)
|
Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 20:31
dediğin gibi sunroof çok keyifli ve ferah oluyor hayırlısı bakalım c.tesi görmeye gidicem
|
Mesajı Yazan: mdincer34
Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 20:57
iyice baktırmak lazım ama sen aracının neyi var neyi yok biliyorsun ama alacağın araç sürprizlerler dolu malesef kendimden biliyorum :)
------------- 2005 407 2.0 comfort hdi otomatik / 136 hp
|
Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 21:09
mdincer34 Yazdı:
iyice baktırmak lazım ama sen aracının neyi var neyi yok biliyorsun ama alacağın araç sürprizlerler dolu malesef kendimden biliyorum :) |
alacağın araç derken ,seninde başına geldiği için mi yoksa alacağım aracı biliyormusun anlayamadım
|
Mesajı Yazan: yusuf206
Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 22:51
bilse söyler neyi var neyi yok diye :D:D
------------- 206 XT 118 HP
|
Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 23:02
hiç değilse aracı 15-20 derecelik bir yokuşda beklerken test et. vitesi d konumuna al eğer freni bırakınca araç geri kaçıyorsa alma uzak dur.
|
Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 23:24
bende gosterdıgın aracın aynısını akrabam ıcın ıstınyede bakmıstım yaklasık 4-5 ay evvel. fakat onda sunroof yoktu... aracın ıcıde tertemızdı. kendımde oldugu ıcın soylemıyorum. orjınal kadıfe doseme cok rahat ve konforlu oluyor...
|
|