Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Plakaya ceza yazılamayacak !

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL
Forum Adı: Haberler
Forum Tanımlaması: Otomobil, Teknoloji, Spor ve diğer tüm konular hakkında güncel haberler
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=15071
Tarih: 21 Eylül 2025 Saat 19:53
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Plakaya ceza yazılamayacak !
Mesajı Yazan: rifatseker
Konu: Plakaya ceza yazılamayacak !
Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 11:03

Kaynak: www.milliyet.com.tr

Sürücüye önce uyarı sonra ceza

Emniyetin yeni uygulamasına göre, trafik polisi plakaya arkadan ceza yazmayacak. Durdurulup hatası anlatılacak sürücü, aynı hatayı tekrarlarsa ceza kesilecek.

08:52 | 24 Mayıs 2011
Sürücüye önce uyarı sonra ceza

http://www.milliyet.com.tr/index/Emniyet%20Genel%20Mudurlugu" rel="nofollow - Emniyet Genel Müdürlüğü trafikte kural ihlallerinin önlenebilmesi ve denetimden beklenen sonuçların alınabilmesi için harekete geçti. Arkadan yazılan cezanın kurallara riayette çok fazla artısının olmadığını tespit eden Trafik Hizmetleri Başkanlığı yeni bir çalışma başlattı. Karayolları Trafik Kanunu'nun 116'ncı maddesine aykırı davranan araçların plakasına göre ceza yazılmaması istendi.

Bundan böyle sürücülerin plakasına göre değil durdurularak ceza yazılması uygulamasına geçildi.

Sabah'ın haberine göre, trafikten sorumlu Emniyet Genel Müdür Yardımcısı http://www.milliyet.com.tr/index/Osman%20Karakus" rel="nofollow - Osman Karakuş , bu amaçla 81 İl Emniyeti'ne bir genelge göndererek KTK'nın 116'ıncı maddesinin nasıl uygulanması gerektiğini anlattı. Osman Karakuş, daha önce yayınladıkları genelgeye dikkat çekerek şöyle dedi: "Kural ihlali yapan sürücülere kanunu işlem yapılırken karşılaşacakları riskler konusunda bilgilendirme ve bilinçlendirme yapılmasının yol kullanıcıları üzerindeki etkisi daha fazla olduğu göz önünde bulundurulacak.

İmkanlar dahilinde ihlalde bulunan sürücünün yüzüne karşı işlem yapılmasına önem verilsin." Karakuş, yeni talimatta "Konu Genel Müdürlüğümüzce de takip edilecektir ve aksine hareket eden personel hakkında gerekli yasal işlem yapılacaktır" dedi.

-------------
Çıktığın kapıyı sert çarpma, geri dönüp açman gerekebilir. (Atasözü)

Leon 1.6 DSG / 206 XT 1.4

Cevaplar:
Mesajı Yazan: dukenukem82
Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 11:10
bu olsun artık ya Thumbs Up

-------------
pug 206 1.4 75 hp 8v 1999
zavoli sıralı lpg

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 11:14

sen aracı durdurmadan arkasından gonder cezayı oh ne ala memleket yanı. bu olayın coktan kaldırılması gerekırdı de neyse bu da bır gelısmedır...

pekı bu durumda radar ve eds gıbı kamera sıstemlı cezaların durumu ne olacak???

Mesajı Yazan: denizcAn
Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 11:17
Ben Bunu 2 Sene Öncesinden Biliyorum. Geçenlerde yazmışlar arkadan 66.00 TL. 

Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 11:18
Orjinalini yazan: By_PoLaT By_PoLaT Yazdı:

cezaı unsur neymıs pekı ???

Mesajı Yazan: oguzhan29
Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 12:04
uygulama çok güzel bazen polisler telefonla görüşme olayı olmadan telefon ile görüşme yapılıyormuş gibi zannediyor uygulama çok ii oldu

-------------
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model

Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 12:28
İki tarafa da bilerek yazıyorum ki es geçen olmasın. Bu karar bütün cezaları kapsamıyor.

Madde 116 – (Değişik birinci fıkra: 25/6/1988 - KHK - 330/8 md.; Aynen Kabul: 31/10/1990 - 3672/7 md.) Trafiği tehlikeye düşürecek, engel olacak şekilde veya yasaklanmış yerlerde park etmiş araçlara veya trafik kural ve yasaklarına aykırı davranışları belirlenmiş bulunan, karayolları ağırlık kontrol mahallerinde işaret, ışık, ses veya görevlilerin ikazına rağmen tartı sistemine girmeden seyrine devam eden ve sürücüsü tespit edilemeyen araçlara tescil plakalarına göre ceza veya suç tutanağı düzenlenir.

Para cezasının ödenmesi gerektiği hallerde trafik kaydında araç sahibi olarak görülen kişiye cezayı ödemesi için posta yoluyla tebligat yapılır, bu şekilde tebliğ edilemeyen tutanaklar ilgili tahsil dairesinin ilân asmaya mahsus yerinde liste halinde ilân edilir, ilân tarihini takip eden otuzuncu  gün tebligat yapılmış sayılır ve bu cezalar 114 ve 115 inci maddelerde belirtilen şekilde takip ve tahsil olunur. (2)

Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 14:16
Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

Orjinalini yazan: By_PoLaT By_PoLaT Yazdı:

cezaı unsur neymıs pekı ???

Cezai Unsur Şöyle: Kara Yolları Trafik Kanunun 64. Maddesini İhlal Etmek. Elimde Tutanak Olmadığı İçin Tam Bende Bilmiyorum. Vergi Dairesinden Verdikleri Yanıt Bu.

Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 14:20
Zaten Polislerde Anti Pati Bu. Modifiyeli Peugeot Görünce Dayanamıyorlar. Çek Sağa:))

Ama Arkadan Yazması Oldukça Saçma.

Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 14:28
Tutanağı görmek istersen göstermek zorundalar. Arkadan ceza yazmak saçma değil. Çevirmede durmayan adam için nasıl bir yol izleyecekler. Gece kamyonlar kantar başında bekleyen polisleri takmıyorlar dı, arkadan milyar milyar ceza gelince kuzu kuzu durur oldular.

Mesajı Yazan: Muhammet ÇAKIR
Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 14:31
bence bundan sonra herkez kacar :)) heleki alkollüler :D kacarsan arkadan dur ihtarına uymadıgından dolayı 64 tl yazar en fazla artık bol bol kaçışları izliyecegız demektir :)

-------------
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!!

Mesajı Yazan: hunterakon
Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 14:48
patlama olur ben eksozu takarım arkadaş polis yakalayana kadar kullanırım sonra silencer takarım peki önemli soru şu bana uyarı verildiğini bir başka polis nasıl anlayacak:D hadi bakalım

-------------
2011 206+ comfort 1.4i landirenzo lpg
Aracım http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=13376&title=hunterakondg-monster206lpggriankgncel

Mesajı Yazan: ose
Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 18:07
Orjinalini yazan: Muhammet ÇAKIR Muhammet ÇAKIR Yazdı:

bence bundan sonra herkez kacar :)) heleki alkollüler :D kacarsan arkadan dur ihtarına uymadıgından dolayı 64 tl yazar en fazla artık bol bol kaçışları izliyecegız demektir :)
Hakkında mahkeme kararı çıkarıyolar yanılmasam dur ihtarına uymamak böyük ceza olmalı galiba.

Mesajı Yazan: AydinBeyol
Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 19:58
dur ihtarına uymamazlık elbette büyük ceza olmalı. 64 lirayla kalamaz. nerden bileceksin belki hırsız kanun kaçağı falandır adam.

-------------

Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 20:37
Bu Kanun Çok Önceden Vardı Demekki Yeniden Düzenlemeye Girdi :))

Mesajı Yazan: azdek
Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 21:19
Bana da park cezası geldi sonradan bi kaç defa ayar olmuştum tam şikayet edecektim tam tayinim çıktı ordan :)))

-------------
Soner Hoca

2005 307 1.4 Benzin 16V 5K,

Mesajı Yazan: ose
Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 21:27
Orjinalini yazan: azdek azdek Yazdı:

Bana da park cezası geldi sonradan bi kaç defa ayar olmuştum tam şikayet edecektim tam tayinim çıktı ordan :)))
şimdilerde park cezalarında fotoğraf çekiliyor maalesef yapacak birşey yok. Çekmeyen trafikçi nadir oluyor.

Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 09:05

Hatalı sürücüye önce uyarı sonra ceza

Emniyetin yeni uygulamasına göre, trafik polisi plakaya arkadan ceza yazmayacak.

24.05.2011 - 08:46 http%3A%2F%2Fwww.ensonhaber.com%2Fhatali-surucuye-once-uyari-sonra-ceza-2011-05-24.html&layout=button_count&show_faces=true&width=110&action=recommend&font=arial&colorscheme=light&height=21" rel="nofollow - - - - - - - - -

- Arkadan yazılan cezanın kurallara riayette çok fazla artısının olmadığını tespit eden Trafik Hizmetleri Başkanlığı yeni bir çalışma başlattı.

- PLAKAYA CEZA YAZILMAYACAK

- Sabah'ın haberine göre, trafikten sorumlu Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Osman Karakuş, bu amaçla 81 İl Emniyeti'ne bir genelge göndererek KTK'nın 116'ıncı maddesinin nasıl uygulanması gerektiğini anlattı.

- -

- Hangi şartlarda plakaya ceza kesilecek

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net