Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

LPG' li aracın benzin ihtiyacı

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=15003
Tarih: 29 Temmuz 2025 Saat 07:52
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: LPG' li aracın benzin ihtiyacı
Mesajı Yazan: mustafa486
Konu: LPG' li aracın benzin ihtiyacı
Mesaj Tarihi: 21 Mayıs 2011 Saat 07:10
Arkadaşlar, ben ayda 50 TL benzin alıyorum sırf bu ilk çalıştırma için. Başka arkadaşlarım 5 TL nin yettiğini söylüyor. İnanamıyorum bu kadar uçurum olmasına. Hadi bende 20 TL alsam razıyım. BRC sistem var. Araç 35 derecede lpg ye geçiyor. Zaten lpg ye geçmeden sabah hareket etmiyorum. Rölantide ısıtıp öyle gidiyorumki benzini harcamasın diye. LÜTFEN BANA Bİ AKIL VERİN. Bu tüketim normal mi? yoksa 5 tl yetiyor diyen arkadaşlar yalan mı söylüyor.

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 21 Mayıs 2011 Saat 07:12
aracım 206  XT 1.6 8V

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 21 Mayıs 2011 Saat 08:49
Ayda yaptığınız km ye göre değişir ama 50 TL çok fazla.

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 21 Mayıs 2011 Saat 08:50
senin 50 tl çok fazla. aracınını nekadar süre ısıtıyorsun. termostatın arızalı ise geç ısınıyordur bunu takiben gaza daha geç geçtiği için benzin tüketimin artıyor olabilir.

birde gaza geçtiği dereceyi aşağı alabilirsen benzin giderin düşer ama gaz tüketimin biraz artar oda sorun teşkil etmez. 

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 21 Mayıs 2011 Saat 08:51
bu arada lpg ile ilgili profesörümüz cem abimiz var 5 haziranda izmitte buluşma yapacaklar diğer üyelerimiz ile. sende onlara katılırsan hem tanışmış hemde fikir almış olursun.

-------------

Mesaj Tarihi: 21 Mayıs 2011 Saat 09:46
gordugumuz kadarıyla sayın abımız kendını tanıtmadan konuya dalmıs. once bır tanıtım alalım lutfennn :)))

metınım Thumbs Up

Mesaj Tarihi: 21 Mayıs 2011 Saat 10:07
evet abi tanıtmamış. bende farketmemişim. ilgi alanıma girdiği için heycan yaptım :D

mustafa bak daha iyi yardımcı olunabilmesi için kendi bilgilerini ve aracının bilgilerini paylaşırsan daha iyi yarcımcı olunur.

cu arada tekrarlıyorum cecoli nickli cem abi bu konuda kendini çok iyi geliştirmiş ve çözüm odaklı çalışan bir abimizdir. ben ben okadar lpg ci varken bana uzak olmasına rağmen kalktım yaklaşık 50 km yol gittim ona ayarlatmak için. Seninde hazır fırsat ayağına gelmiş cem abiler izmite geliyorlar seninde katılmanı şiddetle tavsiye ederim (:

-------------

Mesaj Tarihi: 21 Mayıs 2011 Saat 15:43
Tanıtmak derken tanıtayım şöyleki;
Adım; Mustafa,
İşim ; Bankacılık
Yer; Kocaeli Gebze
Yaş ; 28
Araç; 2001 - 206 XT, gri renkli

Yeterli mi arkadaşlar. Şimdi gelelim sorunuma. ayda 50 TL yi 20 ye nasıl düşürebilirim ?

Mesaj Tarihi: 21 Mayıs 2011 Saat 15:51
sayın abıcım yenı konu acman gereklı :)) sana bır hosgeldın dıyelım degıl mı yanı :)) forumdakı dıger uyelerde senı tanısınlar...
herhangı bır foruma gırersen ne yapman gerektıgı konuların ustunde yazıyor lutfen bır zahmet :))

ama sana kısaca yanıt vereyım. bu durum motoru ne kadar stop edıp calıstırmanla da alakalıdır. cunku her marsta benzın kullanıyorsun. ayrıca gecıs sıcaklıgı ve regulatorun konumuda bu noktada cok etkılı...

ama ayda 5 tl dıyenler bana kalırsa ya bıraz atıyorlar, ya aracı cok az kullanıyorlar yada calıstırdılarmı uzun yol gıdıp az mars yapıyorlar... bu bıraz aractan araca kıtten kıte veya montajdan montaja degıskenlık gosterebılır...

Mesajı Yazan: anil307
Mesaj Tarihi: 21 Mayıs 2011 Saat 18:38
5 tl diyen sen arkanı döndüğünde nasıl kandırdım diye gülmüştür emin ol öyle bir şey mümkün değil ben haftalık 10 liralık atıyorum aylık 40 lira ediyor sende 50 diyorsun arada uçurum yok çok söndürüp çalıştırıyosundur

-------------
307 XSİ 2.0 hatchback 3 (coupe) kapı BEYAZ 2002 lpg/benzin (SATILDI)

Mesaj Tarihi: 21 Mayıs 2011 Saat 20:13
güncel

Mesaj Tarihi: 21 Mayıs 2011 Saat 20:19
anlasılan sen sorunun cevabını alıpta kacacak turden bır uyesın...
bır tanısma konusu bıle acmıyorsun yanı :)) o yuzden konuyu kılıtlıyorum...Gülme

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net