supercharger
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=14990
Tarih: 11 Ağustos 2025 Saat 04:49 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: supercharger
Mesajı Yazan: Guests
Konu: supercharger
Mesaj Tarihi: 20 Mayıs 2011 Saat 19:43
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-sifir-elektrikli-supercharger-49885314/detay/?" rel="nofollow - http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-sifir-elektrikli-supercharger-49885314/detay/?
demın nette gezerken gordum arkadaslar altındakı not dıkkatımı cektı 10-25 hp vadediyorlar:))) inanamadım ama urunude ılk kez goruyorum sızce ???
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: tigerland
Mesaj Tarihi: 20 Mayıs 2011 Saat 20:00
Supercharger motorun emebildiğinden daha fazla hava molekülünü yanma odasına sokabilen bir hava pompasıdır.
Supercharger'ın önünde bir kasnak vardır. Bu kasnak motor krank kasnağı ile aynı anda haraket eder. Supercharger'ın kasnağı krank kasnağı ile birlikte döndükçe arka taraftaki hava sıkıştırma tekerleğini çevirir. Bu tekerlek hava moleküllerini salyangoz şeklindeki kollektöre iter. Sıkıştırılan hava emme manifolduna girer. Aslında havayı sıkıştıran bu tekerlik ve içinde bulunduğu salyangoz şeklindeki kollektör turbochargerlarda da kullanılır.
Supercharger son yıllarda icat edilmedi. İkinci dünya savaşından önce Mercedes Benz Grand Prix arabalarını Supercharger ile donatıp yarıştıyordu. İkinci dünya savaşında uçaklar da superchargerlandı. Örneğin Boeing B-29 SuperFortress bombardıman uçağı gücünü Superchargerdan alıyordu. Günümüze dek birçok Supercharger modeli icat edildi ve otomotiv sektöründe kullanıldı.
Son yıllarda Mercedes Benz firması birçok modelinde “Kompressör” seçeniğini sunuyor. SL 55 AMG supercharger sayesinde 500 beygir güç üretmekte.
Deniz seviyesinde ve ideal şartlar altında motorumuza giren havanın basıncı 1 bardır. Daha doğrusu atmosferin üzerimize uyguladığı hava basıncı 1 bardır. Supercharger ise bu 1 bar hava basıncının üzerinde basınç oluşturur. Örneğin 1 bar atmosferik basınç ile 240 beygir güç üreten 3,30a 0,25 barlık supercharger monte edildiğinde 300 beygir elde edilir.
Neden Supercharger ?
Motor gücünü arttırmanın çeşitli yolları var. Motorun ürettiği güç şu şekilde hesaplanır:
Güç= Basınç * Piston alanı * Piston yüksekliği * Devir * Silindir Sayısı /2
Piston Alanı Ve Silindir Yüksekliği
Piston alanı ve silindir yüksekliği motor hacmini ifade eder. Motorumuzun hacmini büyütmek çok masraflı olacağı için bu uygulama ekonomik değildir. 6 yeni piston, sekmanlar, conta takımı, işçilik, rodaj....
Devir
Devir sayısını arttırmak beygir getirmektedir. Ancak daha fazla devir çevirebilmek için piston, kol gibi dönen cisimlerin ağırlıklarını da azaltmak gerekir. 5,7 Litre Corvette 6500 devir de kalırken 1,6 Litre Hondalar 8000 devir çevirebilmekteler. Başka bir ifade ile motor hacmi arttıkça devir sayısını arttırmak da zorlaşır. Devir sayısını ciddi anlamda artırmak için özel imal edilmiş piston, kol ve yatak gibi parçalar kullanılır. Bunlar “Blue Print” denilen ağırlık eşitleme işlemine tabi tutulur. Sonuç olarak %10 devir arttırarak % 10 beygir almanız mümkün, ancak bu uygulama da ekonomik değil. 18,000 devir çeviren Formula 1 motorlarının her yarış sonrası emekliye ayrıldığını göz önünde bulundurursak.
Silindir Sayısı
Bu rakamla oynamamız mümkün değil.
Basınç
Supercharger motora giren hava miktarını arttırır. Daha fazla hava ile birlikte daha fazla benzin yanar, yanma odasındaki basınç yükselir ve pistonlar daha hızlı bir şekilde krankı çevirir.
Standart kullanımda motorunuza giren hava basıncı 1 bardır, yani kompressör devre dışıdır. Sportif kullanıma geçtiğiniz anda supercharger devreye girer.
Beygir elde etmek için yukarıda sayılan yöntemlerden sadece Supercharging en fazla gücü sunar. Günlük kullanımı hiç bozmaz ve 365 gün yaz, kış istediğiniz hava koşullarında güvenilirliğini devam ettirir.
Alıntıdır.Supercharger motorun emebildiğinden daha fazla hava molekülünü yanma odasına sokabilen bir hava pompasıdır.
Supercharger'ın önünde bir kasnak vardır. Bu kasnak motor krank kasnağı ile aynı anda haraket eder. Supercharger'ın kasnağı krank kasnağı ile birlikte döndükçe arka taraftaki hava sıkıştırma tekerleğini çevirir. Bu tekerlek hava moleküllerini salyangoz şeklindeki kollektöre iter. Sıkıştırılan hava emme manifolduna girer. Aslında havayı sıkıştıran bu tekerlik ve içinde bulunduğu salyangoz şeklindeki kollektör turbochargerlarda da kullanılır.
Supercharger son yıllarda icat edilmedi. İkinci dünya savaşından önce Mercedes Benz Grand Prix arabalarını Supercharger ile donatıp yarıştıyordu. İkinci dünya savaşında uçaklar da superchargerlandı. Örneğin Boeing B-29 SuperFortress bombardıman uçağı gücünü Superchargerdan alıyordu. Günümüze dek birçok Supercharger modeli icat edildi ve otomotiv sektöründe kullanıldı.
Son yıllarda Mercedes Benz firması birçok modelinde “Kompressör” seçeniğini sunuyor. SL 55 AMG supercharger sayesinde 500 beygir güç üretmekte.
Deniz seviyesinde ve ideal şartlar altında motorumuza giren havanın basıncı 1 bardır. Daha doğrusu atmosferin üzerimize uyguladığı hava basıncı 1 bardır. Supercharger ise bu 1 bar hava basıncının üzerinde basınç oluşturur. Örneğin 1 bar atmosferik basınç ile 240 beygir güç üreten 3,30a 0,25 barlık supercharger monte edildiğinde 300 beygir elde edilir.
Neden Supercharger ?
Motor gücünü arttırmanın çeşitli yolları var. Motorun ürettiği güç şu şekilde hesaplanır:
Güç= Basınç * Piston alanı * Piston yüksekliği * Devir * Silindir Sayısı /2
Piston Alanı Ve Silindir Yüksekliği
Piston alanı ve silindir yüksekliği motor hacmini ifade eder. Motorumuzun hacmini büyütmek çok masraflı olacağı için bu uygulama ekonomik değildir. 6 yeni piston, sekmanlar, conta takımı, işçilik, rodaj....
Devir
Devir sayısını arttırmak beygir getirmektedir. Ancak daha fazla devir çevirebilmek için piston, kol gibi dönen cisimlerin ağırlıklarını da azaltmak gerekir. 5,7 Litre Corvette 6500 devir de kalırken 1,6 Litre Hondalar 8000 devir çevirebilmekteler. Başka bir ifade ile motor hacmi arttıkça devir sayısını arttırmak da zorlaşır. Devir sayısını ciddi anlamda artırmak için özel imal edilmiş piston, kol ve yatak gibi parçalar kullanılır. Bunlar “Blue Print” denilen ağırlık eşitleme işlemine tabi tutulur. Sonuç olarak %10 devir arttırarak % 10 beygir almanız mümkün, ancak bu uygulama da ekonomik değil. 18,000 devir çeviren Formula 1 motorlarının her yarış sonrası emekliye ayrıldığını göz önünde bulundurursak.
Silindir Sayısı
Bu rakamla oynamamız mümkün değil.
Basınç
Supercharger motora giren hava miktarını arttırır. Daha fazla hava ile birlikte daha fazla benzin yanar, yanma odasındaki basınç yükselir ve pistonlar daha hızlı bir şekilde krankı çevirir.
Standart kullanımda motorunuza giren hava basıncı 1 bardır, yani kompressör devre dışıdır. Sportif kullanıma geçtiğiniz anda supercharger devreye girer.
Beygir elde etmek için yukarıda sayılan yöntemlerden sadece Supercharging en fazla gücü sunar. Günlük kullanımı hiç bozmaz ve 365 gün yaz, kış istediğiniz hava koşullarında güvenilirliğini devam ettirir.
Alıntıdır.
------------- 206 RG 2000 206 GTI 2001 206 XS 2004 206 RC 2004 206+ 2012 206 GTI 2002 206 RED RC 207 GT 206 RC Black
|
Mesaj Tarihi: 20 Mayıs 2011 Saat 20:02
Motora zarar vermese düşünülür. Fakat motorun ömrünü kısaltıyor 
------------- 206 RG 2000 206 GTI 2001 206 XS 2004 206 RC 2004 206+ 2012 206 GTI 2002 206 RED RC 207 GT 206 RC Black
|
Mesaj Tarihi: 20 Mayıs 2011 Saat 21:16
bu alet bende var :))))))))) yakında takıp deneyecegım...
ama oyle mucıze bırseyler beklemeyın yanı :))))) oyle 25bg ler falan hıkaye
|
Mesaj Tarihi: 20 Mayıs 2011 Saat 21:25
azda olsa 10 hp alınır heralde 110 luk araçlarda :)
|
Mesaj Tarihi: 20 Mayıs 2011 Saat 21:26
tigerland Yazdı:
Motora zarar vermese düşünülür. Fakat motorun ömrünü kısaltıyor  |
bu aletın motora zarar verecek bır durumu yok.
ayrıca superchargerların motor omrunu kısalttıgı kadar turbolarda kısaltıyor. sonucta bu ısler dopıngtır. dopıng oldumu guc olur omur kısalır... senınde soyledıgın uzere mercedes vs gıbı araclar supercharger kullanıyor. hemde sanzumanlı supercharger... :))
|
Mesaj Tarihi: 20 Mayıs 2011 Saat 21:26
tigerland Yazdı:
azda olsa 10 hp alınır heralde 110 luk araçlarda :) |
10 bg verırse ben 5 takla atarım yanı :)) bana pek verecek gıbı gelmıyor... 2 seneyı gectı duruyor bende. soyle bır acık fıltre bulsamda denesem dıye beklıyorum :))
|
Mesajı Yazan: 106_arts
Mesaj Tarihi: 20 Mayıs 2011 Saat 21:28
cecoli denede bizde alalım işe yararsa:D
|
Mesajı Yazan: Selim Engin EREN
Mesaj Tarihi: 20 Mayıs 2011 Saat 22:05
CeCoLi Yazdı:
bu alet bende var :))))))))) yakında takıp deneyecegım...
ama oyle mucıze bırseyler beklemeyın yanı :))))) oyle 25bg ler falan hıkaye |
yap kardeşim yapda uygulama görelim :)
------------- peugeot205gtı1.9 amarıcan met. mavi.benzin
|
Mesaj Tarihi: 20 Mayıs 2011 Saat 22:26
evet yapda bızde alalım olmazsa :)))
|
Mesaj Tarihi: 20 Mayıs 2011 Saat 23:16
60de106 Yazdı:
evet yapda bızde alalım olmazsa :))) |
su yogunlugum bır gecsın ondan sonra yapacagım ınsallah :))
|
Mesajı Yazan: gokayy
Mesaj Tarihi: 20 Mayıs 2011 Saat 23:44
merak edıyorum kac bg vericek
------------- Peugeot 1998 106 1.4 XR Gökay ÜNAN Küçükyalı / İSTANBUL 0536 298 53 70 Senin Külüstürün, Başkasının Mercedes inden İyidir...AlbaYDemircaN [o.o] /)__) -"--"-
|
Mesaj Tarihi: 21 Mayıs 2011 Saat 18:11
slm, superharger gaz kelebeğine takılan switch ile tam gaz verdiğinizde yada içeriye bağlanan buton ile çalışır. ara hızlanmada ve vites değişiminde farkı hissedersiniz. benim 306 gti aracımdada var dyno testinde 17 hp güç artışı oldu. 206 gti 135 hp sanırım. min 10-15 hp güç artışı olur. ürünü yurtdışndan 2 adet getirmiştim. aracımda 2 yıldır kullanıyorum ve şimdiye kadar sorun çıkmadı.
diye cevap yazdı satıcı arkadaşlar :)
|
Mesaj Tarihi: 21 Mayıs 2011 Saat 20:34
Bizim 106 xrda işe yararmı acaba 
------------- Peugeot 1998 106 1.4 XR Gökay ÜNAN Küçükyalı / İSTANBUL 0536 298 53 70 Senin Külüstürün, Başkasının Mercedes inden İyidir...AlbaYDemircaN [o.o] /)__) -"--"-
|
Mesaj Tarihi: 21 Mayıs 2011 Saat 20:50
tigerland Yazdı:
slm, superharger gaz kelebeğine takılan switch ile tam gaz verdiğinizde yada içeriye bağlanan buton ile çalışır. ara hızlanmada ve vites değişiminde farkı hissedersiniz. benim 306 gti aracımdada var dyno testinde 17 hp güç artışı oldu. 206 gti 135 hp sanırım. min 10-15 hp güç artışı olur. ürünü yurtdışndan 2 adet getirmiştim. aracımda 2 yıldır kullanıyorum ve şimdiye kadar sorun çıkmadı.
diye cevap yazdı satıcı arkadaşlar :) |
vay beee etkıleyıcı bır paragraf. ama bana kalırsa pek ıse yarayacak gıbı durmuyor. zaten boyle dusundugum ıcın kac senedır kutusunda duruyor :))
ben acık fıltre kullanmak ıstemedıgım ıcın takmadım bugune kadar. sızlerde soyleyınce artık bır deneyelım barı dedım :))
|
Mesajı Yazan: 106_arts
Mesaj Tarihi: 21 Mayıs 2011 Saat 20:57
cecoli bi takta görelim şu haceti ya meraklandrma bizi
|
Mesaj Tarihi: 21 Mayıs 2011 Saat 21:10
vallahi çok merak ettim ya :D
|
Mesaj Tarihi: 21 Mayıs 2011 Saat 21:12
bır tane reed role almam lazım. mekanık swıcth ıle calıstırmayacagım.
ayrıca tam gazda degıl pedala 1 parmak bastım mı devreye gırecek sekılde ayarlamayı dusunuyorum.
|
Mesaj Tarihi: 21 Mayıs 2011 Saat 21:13
valla orasını ben tam anlamam :D sendekini bildiğin gibi dene işe yararsa peşinden gelicez cem abi
|
Mesaj Tarihi: 21 Mayıs 2011 Saat 21:16
gokayy Yazdı:
valla orasını ben tam anlamam :D sendekini bildiğin gibi dene işe yararsa peşinden gelicez cem abi  |
ınsallah ıse yararda kullanırız beraberce :)) benıde merak ettırdınız sımdı yaa.
|
Mesaj Tarihi: 21 Mayıs 2011 Saat 21:21
cecoli hadi ya bak tum sıte sana bakıyor yapda alalım zaten suanda bır sate var satılık hemen alalım ya heyecanla bekliyoruz bız kardeslerın ıcın ayır bı gununu meraktayız :))))
|
Mesaj Tarihi: 21 Mayıs 2011 Saat 21:44
acık soyleyeyım bu aralar yogunum. ancak 10 gun sonra bu ısle ılgılenebılırım :)) ızmıt gezısıne yetısır muhtemelen...
|
Mesaj Tarihi: 21 Mayıs 2011 Saat 21:55
ohoooo Cem abi yapta bizde izmit gezisine kadar halledelim yahu
|
Mesaj Tarihi: 21 Mayıs 2011 Saat 21:58
gokayy Yazdı:
ohoooo Cem abi yapta bizde izmit gezisine kadar halledelim yahu  |
olsa dukkan senın be guzel kardesım 
|
Mesaj Tarihi: 21 Mayıs 2011 Saat 22:40
dur bakalım ben alabılırsem ben alamda once ben yapam :))) ama nasıl yapacagız detaylı bır anlatım istiyorum :)))
|
Mesaj Tarihi: 22 Mayıs 2011 Saat 00:42
istatiksel olarak motor gücüne bağlı %10 artışı var, bencede dediği gibi fark yaratır.
|
|