Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

307 vites halatı

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=14975
Tarih: 10 Ağustos 2025 Saat 11:59
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 307 vites halatı
Mesajı Yazan: spilmac
Konu: 307 vites halatı
Mesaj Tarihi: 20 Mayıs 2011 Saat 11:23

merhaba arkadaslar. 2002 model 1.6 Xr bir 307'im var. aracımın vitesi çok sertti. bulundugum yerde servis olmadıgından sırf baktırmak için bi ustaya götürdüm. usta vites halatlarında sorun var dedi.

acaba bu vites halatı değişiminin maliyeti nedir? sorun ne kadar ciddi?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: oguzhan29
Mesaj Tarihi: 20 Mayıs 2011 Saat 11:30
Forum kuralları gereği önce kendinizi tanıtınız bölümünden kendinizi tanıtınız sonra bilgili arkadaşlar size yardımcı olacaktır

-------------
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 20 Mayıs 2011 Saat 11:33

ıstersen sponsorumuz murat abımızle gorus sana halatları gonderır. sende orada uygun bır ustada taktırabılırsın... egerkı tam sıkıntıyı tespıt ettıysen tabı :)

Mesaj Tarihi: 20 Mayıs 2011 Saat 11:55
yani sorun halatta burası kesin de. hani sorunun buyuklugu ve maliyeti hakkında bilgi lazım bana

Mesaj Tarihi: 20 Mayıs 2011 Saat 11:56
montajı 50 lırayı gecmez herhalde dıye tahmın ederım. ama halatların fıyatı hakkında fıkrım yok

Mesajı Yazan: sahin-peugeot
Mesaj Tarihi: 20 Mayıs 2011 Saat 12:59
halatın fiyatı 320 tl

-------------
Peugeot & Citroen Yedek Parça
Peugeot Yedek Parça Bayii

Şahin Peugeot Oto Yedek Parça Ltd.Şti.
İstanbul/Ümraniye
(533)3018806 - (216)6311080

Mesaj Tarihi: 20 Mayıs 2011 Saat 14:15
murat abı bu halatlar vıtes kolunun altındakı mekanızma ıle berabermı gelıp degısıyor yoksa sadece halatlar mı ?

Mesajı Yazan: ismail özdemir
Mesaj Tarihi: 20 Mayıs 2011 Saat 14:52
bu halatla ilgili sıkıntın nedir? bende 2002 307 xt var r den aniden d konumuna aldığımda vites triptoniğin oraya geçip orda takılı kalıyor ve ekranda n yazıyor sanzımanın ustunde bu halatın ucu var ılerı dogru ıttıgımde duzelıyor 1 yılda 2 3 kez yaptı ama baktırmadım sendekı sorun nedır?

-------------
307xt 1.6 16v 110hp trıp (atiker lpg)

Mesaj Tarihi: 20 Mayıs 2011 Saat 15:51
Orjinalini yazan: beyazzzzz beyazzzzz Yazdı:

bu halatla ilgili sıkıntın nedir? bende 2002 307 xt var r den aniden d konumuna aldığımda vites triptoniğin oraya geçip orda takılı kalıyor ve ekranda n yazıyor sanzımanın ustunde bu halatın ucu var ılerı dogru ıttıgımde duzelıyor 1 yılda 2 3 kez yaptı ama baktırmadım sendekı sorun nedır?

sendekı otomatık ama sanıyorum arkadasın aracı duz vıtes

Mesaj Tarihi: 20 Mayıs 2011 Saat 15:59

komple geliyor cem kardeş

-------------

İstanbul/Ümraniye

Mesajı Yazan: emrnl
Mesaj Tarihi: 20 Mayıs 2011 Saat 16:02
o kadar pahalı olmaması lazım.araacımın baskı balatasını değiştirdim yeni balatayla uyum sağlayamadığından tel koptu yolda tabi çekici falan çağırdım bide ustaya 80 tl verdim ayrıca orjinal telede 55 tl vermiştim 206 için.tabi aynı şeymi bilmiyorum

-------------
206 colorline 2001

Mesaj Tarihi: 20 Mayıs 2011 Saat 16:06
Orjinalini yazan: emrnl emrnl Yazdı:

o kadar pahalı olmaması lazım.araacımın baskı balatasını değiştirdim yeni balatayla uyum sağlayamadığından tel koptu yolda tabi çekici falan çağırdım bide ustaya 80 tl verdim ayrıca orjinal telede 55 tl vermiştim 206 için.tabi aynı şeymi bilmiyorum

aman abı ısı karıstırmaa Gülme

bız burda vıtes konsoluyla komple beraber halatlarından bahsedıyoruz. ama sen debrıyaj telınden bahsedıyorsun. alakasız seyler.

206 da zaten vıtesler halatlı degıl. eskıler gıbı metal kol ve cubuklar ıle calısıyor.
ama 307 ve 207 nın japon otoları gıbı spıral celık halatlı...

Mesajı Yazan: emrnl
Mesaj Tarihi: 20 Mayıs 2011 Saat 16:11
o zman zin halledin abi beni aşar:)

-------------
206 colorline 2001

Mesaj Tarihi: 20 Mayıs 2011 Saat 16:24
Gülme

-------------

İstanbul/Ümraniye

Mesaj Tarihi: 20 Mayıs 2011 Saat 16:34
aman abı ıslerı karıstırmayalım corbaya doner sonra cıkamayız ısın ıcınden Sırıtma

Mesaj Tarihi: 20 Mayıs 2011 Saat 23:20

arkadaslar halatla sorunumuz su;

bi kere vites acayip sert. gecişlerde felan baya sorun oluyor. bazen de takılmalar oluyor. en belirgin özelliği çok sert olması.

Mesaj Tarihi: 22 Mayıs 2011 Saat 02:32
yardımcı olacak yok mu :(

Mesajı Yazan: ose
Mesaj Tarihi: 22 Mayıs 2011 Saat 02:38

Arkadaşım üye kontrol panelinden imza kısmına modelini felan yaz .birileri yardımcı olacaktır. güncel tutun.

Mesaj Tarihi: 22 Mayıs 2011 Saat 02:39
Hiç Şanzıman yağını değiştiniz mi bazen yağ eksilmesi felan yapabiliyor.

Mesajı Yazan: beveta
Mesaj Tarihi: 22 Mayıs 2011 Saat 02:58
halattan ziyade vitesin tam şanzumana geçn noktasında bi pim var 2.5 cm uzunluğunda 7 mm çapında bi pim bu pim zamanla içindeki yay özelliğini yitiriyor we yay özelliğini kaybediyor kaybedince pim yerinden yavaş yavaş çıkıyor bendede aynı sorun mevcuttu... zor gecmeler vs... bi gün yolda gidiorumm küt elimde kaldı boşa düştü vites kolu... araçta 3. ve 5. vites war... tesadüfen orda yakınlarda bi tamirciye gittim dioki bana sanzuman indirmek gerekiyor... dedimki tamirciye madem öle bu işde nese kibar olcam 3 le 5 e nasıl gecioo yükledim yol yardıımım var çekiciye getirdim pim 2 lira bişey arkadaşlar aldı taktıı tık yok... geçmiş olsunnn...

-------------
Peugeot 307 xr 1.6 16 Valf 110 Bg Benzinli

Mesaj Tarihi: 22 Mayıs 2011 Saat 03:03
Orjinalini yazan: beveta beveta Yazdı:

halattan ziyade vitesin tam şanzumana geçn noktasında bi pim var 2.5 cm uzunluğunda 7 mm çapında bi pim bu pim zamanla içindeki yay özelliğini yitiriyor we yay özelliğini kaybediyor kaybedince pim yerinden yavaş yavaş çıkıyor bendede aynı sorun mevcuttu... zor gecmeler vs... bi gün yolda gidiorumm küt elimde kaldı boşa düştü vites kolu... araçta 3. ve 5. vites war... tesadüfen orda yakınlarda bi tamirciye gittim dioki bana sanzuman indirmek gerekiyor... dedimki tamirciye madem öle bu işde nese kibar olcam 3 le 5 e nasıl gecioo yükledim yol yardıımım var çekiciye getirdim pim 2 lira bişey arkadaşlar aldı taktıı tık yok... geçmiş olsunnn...
daha neler duyacaz var ya neyse ben de bozmim ağzımı. Valla o zaman ona baktırsın ilk. Sonuçta halatlar çelik anca koparsa sorunu halatta aramak lazım. Arkadaşın daha 5 bindeki bibber i aynen seninki gibi pim çıkmıştı.

Mesajı Yazan: beveta
Mesaj Tarihi: 22 Mayıs 2011 Saat 03:07
2 tl düşün o ki para bile almaz şanzuman ustasıı o pime yolda görsen bi tekmede sen atarsın o pime ama arac yürümüyor o olmadan... tamirci söler dilin kemiği yokk yersenn eğer yemezssen bir sıkıntı yok..

-------------
Peugeot 307 xr 1.6 16 Valf 110 Bg Benzinli

Mesaj Tarihi: 22 Mayıs 2011 Saat 10:21
beveta arabamızın modeli aynı. belki benimki de pimdendir. aslında en saglamı servise götürmek ama malesef yasadıgım yerde servis yok. bir tane özel servis var o da taaa haftaya gün verdi :S

Mesajı Yazan: ismail özdemir
Mesaj Tarihi: 23 Mayıs 2011 Saat 16:57
Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

Orjinalini yazan: beyazzzzz beyazzzzz Yazdı:

sendekı otomatık ama sanıyorum arkadasın aracı duz vıtes
peki bendeki sıkıntı hakkında bır fıkrın varmı?

-------------
307xt 1.6 16v 110hp trıp (atiker lpg)

Mesaj Tarihi: 23 Mayıs 2011 Saat 17:15
Orjinalini yazan: spilmac spilmac Yazdı:

beveta arabamızın modeli aynı. belki benimki de pimdendir. aslında en saglamı servise götürmek ama malesef yasadıgım yerde servis yok. bir tane özel servis var o da taaa haftaya gün verdi :S
orda Bosh servisi var onlar da iyi diye biliyorum tecrübeliler.

Mesajı Yazan: myvzklc
Mesaj Tarihi: 27 Haziran 2013 Saat 15:47
Bendede aynı pronlem vardı dün vites halatlarını ve debriyaj setini değiştirdim.Vites halatı 350 TL debriyaj seti 250 TL kardeşim ve arabanın işi 1 gün sürüyor.Kolay gelsin.

-------------
Peugeot 307 1.6 XT

Mesajı Yazan: cyberturk
Mesaj Tarihi: 18 Kasım 2013 Saat 16:32
Merhaba hocam bu gün başıma gelenler aynen senin bahsettiğin halattan kaynaklı vites sanki boşa çıktı 1. vitese atıyorum 3. viteste topuz sallanıp duruyor hemen servise gittim. Ustam halatın başlarındaki yuvarlak şeklindeki topuzlar kopmuş dedi onu komple değiştirdik. Maliyeti ise 270 tl parça 80 lirada işçilik bedeli aldılar. şimdi herhangi bir sorun yok.. 

Saygılar.

Mesajı Yazan: cyberturk
Mesaj Tarihi: 18 Kasım 2013 Saat 16:33
http://otokankar.com/asp/product/337/307-vites-halati#" rel="nofollow - http://otokankar.com/asp/product/337/307-vites-halati#  

aynen bu sitedeli halattan bahsediyoruz umarım.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net