Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kapıları kapatırken cam mekanızma sallanma sesi

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=14816
Tarih: 13 Eylül 2025 Saat 22:03
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: kapıları kapatırken cam mekanızma sallanma sesi
Mesajı Yazan: mdincer34
Konu: kapıları kapatırken cam mekanızma sallanma sesi
Mesaj Tarihi: 13 Mayıs 2011 Saat 21:31
307 aracımın kağılarda işlem var snaırım mekanızma daha önce sökülüp takılmış kağıları kapatırken özellikle cam açıkken camı tutaun mekanızmanın sallanması ile çk kötü bir ses geliyor daha önce böyle bir sorun olupta çözüm önerisi  olan arkadaşlar varmı  nasıl çözebiliriz sanki kağılar külüstür gibi ses geliyor kaplamayı söktüm baktım ama öle sallanıp ses ıkaran bir parça yok bulamasım sesin kaynağını

-------------
2005 407 2.0 comfort hdi otomatik / 136 hp

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 13 Mayıs 2011 Saat 21:54
döşemeyi çıkarınca görürsünüz. camı tutan menteşeler var onların arasına silkon macun sürün sorun çözülür.(camın mekanizmaya bağlantı yerleri.) aynısı benim başıma gelmişti ve sorun ortadan kalktı

Mesaj Tarihi: 13 Mayıs 2011 Saat 22:11
camın içine girdiiği klips benzei parçanın içinemi slikon süreceğiz yani yanlış anlamadıysam camı tutan klpsleri gevşetip camla arasına slikonmu süreyim ?

-------------

Mesajı Yazan: vbmaster
Mesaj Tarihi: 13 Mayıs 2011 Saat 22:31
Hocam tırnaklarını kırma :) ucuz ama zahmet çıkarıyo :)

-------------
Sabır doğruyu yapmakta ısrar etmektir ...

Peugeot 206 Roland Garros 2000 Model
1.6i 8v 90 Beygir artık LPG'li (Atiker Fast II)
Otoban faresi :) ARh(+)

Mesaj Tarihi: 14 Mayıs 2011 Saat 00:10
Orjinalini yazan: mdincer34 mdincer34 Yazdı:

camın içine girdiiği klips benzei parçanın içinemi slikon süreceğiz yani yanlış anlamadıysam camı tutan klpsleri gevşetip camla arasına slikonmu süreyim ?

hayır size resim gerekecek. olmazsa yarın bi resim çeker eklerim. camın oturduğu kısımda 2 adet menteşesi var. yani camın tabanı içeri kapının altına giren kısmı. onları yerlerinde çıkarıcaksınız. camı arabadan ayıracaksınız. o beyaz parçaları silikonlayıp sonra tekrar camı yerine oturtucaksınız.işlem bu kadar basit
saygılar

Mesajı Yazan: F-Eren
Mesaj Tarihi: 14 Mayıs 2011 Saat 00:30
Orjinalini yazan: pugti pugti Yazdı:

hayır size resim gerekecek. olmazsa yarın bi resim çeker eklerim. camın oturduğu kısımda 2 adet menteşesi var. yani camın tabanı içeri kapının altına giren kısmı. onları yerlerinde çıkarıcaksınız. camı arabadan ayıracaksınız. o beyaz parçaları silikonlayıp sonra tekrar camı yerine oturtucaksınız.işlem bu kadar basit
saygılar

resim ister bu işlem :)

-------------
Fatih Eren (1983)
Mühendis, İstanbul, Aslan Galatasaray
2003 206 XT 1,6 16V BVA Şeytan Kırmızı + Sunroof
A Rh -

Mesajı Yazan: GiTaRRa
Mesaj Tarihi: 14 Mayıs 2011 Saat 01:56
Orjinalini yazan: fearmutlu fearmutlu Yazdı:

saygılar

resim ister bu işlem :)

resimle anlatırsanız çok memnun olurum bendede aynı sorun.

-------------
      Peugeot 106 XR..
1 saat yürüsem 5 km bu sirada 2 sigara içsem 75 kuruş,75 bölü 5 desek km de 15 kuruş yakiyorum PuG gibi adamım.:)
          KONYA

Mesajı Yazan: ose
Mesaj Tarihi: 14 Mayıs 2011 Saat 02:01
[[/QUOTE]

resimle anlatırsanız çok memnun olurum bendede aynı sorun.
[/QUOTE]
+1

Mesaj Tarihi: 14 Mayıs 2011 Saat 09:30
+1
Diyelim gelenek bozulmasın.

Mesaj Tarihi: 14 Mayıs 2011 Saat 11:01
buradaki paylaşıma bayılıyorum herkese teşekkürler resimli anlatımı sabırsızlıkla bekliyorum çok sık olan bir sorunu resimli anlatımla çzüp nasıl yapılır kısmına taşırsak herkesin şine yarayacak sanırım 

-------------

Mesajı Yazan: emsalsizcix
Mesaj Tarihi: 16 Mayıs 2011 Saat 14:32
Evet çok gerekli bi döküman bencede

Mesaj Tarihi: 16 Mayıs 2011 Saat 22:50
arkadaşlar yarın resim çekicem firsat bulup kapıyı sokmem lazım biraz bekleticem
saygılar

Mesajı Yazan: göktuğ
Mesaj Tarihi: 16 Mayıs 2011 Saat 23:50
bu konunun resimli anlatılması bir sürü peugeotcunun işine yarar. kapılar çok sorun arabalarımızda. zaman bulup da yapan bize gösteren sevaba girer valla...

-------------
2004 PEUGEOT 307 xr 1.4 hdı

Mesajı Yazan: emsalsizcix
Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 12:18
yok mu resimli anlatacak bi babayigit :)

Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 12:34
Pugti hani yarın demiştin. Kaç yarın geçti gelmedinAğlamaResimlerimizi istiyoruz. Lütfen daha fazla bekletme bizi.

Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 13:16
arkadaşalr hiç müsait olamadım ama c.tesi günü kapılar üzerinde çalışmaya başlıcam fotoları çekicem kusura bakmayınAğlama

Mesajı Yazan: GökhaN
Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 13:30
peugeot ların genelinde 106 206 307 vs hepsinde benzer sorun var. Şöfor camı, tam veya yarım inikken hem sallanıyor hem ses yapıyor. eski aracım 106 ve suan kullandıgım 206 dada aynı problem var.

-------------
106->206->208->207->301->308->3008->C4X

Peugeot Yedek Parça -> https://www.pejo.com.tr" rel="nofollow - www.pejo.com.tr

Mesajı Yazan: Muhammet ÇAKIR
Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 13:52
bugun yada yarın bende sökeceğim kapıları bende resim çeker eklerim

-------------
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!!

Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 20:14
evet resimler beklenmekte sabırsızlıkla :)

-------------

Mesajı Yazan: aşil16
Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 22:16
bendende sorun gelıyor halledelım sunu arkadaslar yukleyın resımlerıde :D bırde arka taraflardan bozuk yolada sankı demır sesı gıbı bır sesler gelıyor 

-------------
5546158013
model 2000
206 xs

Mesaj Tarihi: 05 Haziran 2011 Saat 10:21

saygılar
dostum rezimler nerede resim sözün var bize :)

-------------

Mesajı Yazan: semsword
Mesaj Tarihi: 07 Haziran 2011 Saat 23:30
Aynı sorun bende de var ve ben de açıp baktım tıngırdayan bi şey göremedim... Çözümü çok basit denilip aynı sorunu yaşayan bu kadar çok kişi olmasına harbi şaşırdım... Resimli anlatım yapacak arkadaşların peugeot'su kaza bela görmesin eskimesin inşaallah....

Mesaj Tarihi: 07 Haziran 2011 Saat 23:41

resim steden alıntıdır arkadaşlar. işaretlediğim yeri gördünüz değilmi. kapının ön kısmındada aynı demir var. bu resimde cam tam kapalı. camı yarıya kadar indirirseniz karşınıza iki adet beyaz menteşe gelicek. işte bu menteşelere camın tabanı oturmakta. siz bu menteşelere siyah silikon süreceksiniz..

uygulanışı çok basit

camı yarıya kadar indirin. dikkatli olun camı menteşelerden çıkarıcaksınız. zarar vermeden sabırlı bi şekilde ufak bi tornavida veya kontrol kalemi yardımıyla cam tabanını deliklerinde ayrın ve camı alın.önümüzde sadece 2 adet boş menteşe kalıcak. bunların içini siyah silikonla doldurun diğer adı siyah macun, yapı marketlerde mevcuttur,tabancayla raları boşlukları doldurun. daha sonra camı çıkarttığınız şekilde dikkatlice menteşelere oturtun ve kapatın. silikon kuruyana kadarda camları açmayın. ses kesilecektir.

ben bunu uyguladım ve %100 sonuç altım camlarda tık ses yok.
saygılar

Mesaj Tarihi: 08 Haziran 2011 Saat 20:09
307 nin camı tutan menteşesi bir tane bütün olarak tutuyor onu nasıl yaparız bakmak lazım sökeceğm yakın zamanda artık biz resim çeker ekleriz  :)

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net