Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

klima

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=14740
Tarih: 21 Temmuz 2025 Saat 07:30
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: klima
Mesajı Yazan: berk2309
Konu: klima
Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 22:12
arkadaşlar daha oncede sordum bı cevap alamadım benm 307 de klıma calısırken kendı kendıne duruo bunun sebebı ve cozumu nedır herkes 100 tl sıkısmıs dıoda para degıl sorun tam olarak arıza nedır ?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: insomnia
Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 22:19
Orjinalini yazan: berk2309 berk2309 Yazdı:

arkadaşlar daha oncede sordum bı cevap alamadım benm 307 de klıma calısırken kendı kendıne duruo bunun sebebı ve cozumu nedır herkes 100 tl sıkısmıs dıoda para degıl sorun tam olarak arıza nedır ?

bence bir klimacıya git manifoltla gaz basınç değerlerine bir baktır derim

-------------
306 1.6 XR şeytan kırmızı
Alpıne S serıes 30 cm Subwoofer & Sony Xplod 500w XM-SD14 Amphı & Pıoneer DEH-4250 sab bass 4*50w & Kıcker DS 650.2 Mıd Bass &
O RH+ bayariin haa

Mesajı Yazan: vbmaster
Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 22:19
Sıcakta çalışırken de duruyor mu?

-------------
Sabır doğruyu yapmakta ısrar etmektir ...

Peugeot 206 Roland Garros 2000 Model
1.6i 8v 90 Beygir artık LPG'li (Atiker Fast II)
Otoban faresi :) ARh(+)

Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 22:20
yok sıcakta durmuyo sadce klıma calısırken duruyo 

Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 22:21
Eğer gaz azalmışsa çalışırken sık sık duru gaz bitmişse çalışmaz ...

-------------

Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 22:22
gazı daha gecen sene yazın bastırdık :D ayrıca ozaman kacak varmı dıyede baktık yoktu 

Mesajı Yazan: ose
Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 22:25
duran motoru mu soğutması mı?gülmeyin sakın.

Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 22:25
fan duruyo dogal olarak sogutmada duruyo :D 

Mesajı Yazan: ose
Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 22:28
ben ce gaz eksik bilmiyorum ilk defa böyle bir şey duyuyorum.

Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 22:29
Klima kendini kapatıyor mu? Yoksa sadece fan mı duruyo gaz ufak bir kaçakta bile yavaş yavaş azalmış olabilir. Bir ölçtür yine de ölçmeden para almazlar ...

-------------

Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 22:32
para sorun deıl sımdı kıbrısta okuyorum ankaraya hazıranda anca gıdıcem burdakıler ısten anlamıyolar orjınal malzemede yok burası nasıl bı ulkeyse  genede baktırırz  kacak varmı yokmu fan duruyo ama klımaya basıncada tık sesı gelmıyo 1 dk fln gecsın tekrar basınca calısmaya baslıyo 

Mesajı Yazan: knockout
Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 23:04
klima konusu açılmışken bende bişey soracağım.kontağı açınca yada marşa basıp aracı çalıştırdıktan sonra klima otomatik olarak çalışıyor bunu nasıl engellerim.

-------------
PEUGEOT 306 XT 1,8

Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 23:07
o engelennemez ya havaya gore acılır kendısı bendede oluyo :D

Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 23:10
kışın klimanın otomatik olarak açılması açılması ilginç değilmi

-------------
PEUGEOT 306 XT 1,8

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 23:10
Orjinalini yazan: knockout knockout Yazdı:

klima konusu açılmışken bende bişey soracağım.kontağı açınca yada marşa basıp aracı çalıştırdıktan sonra klima otomatik olarak çalışıyor bunu nasıl engellerim.

aracı stop etmeden önce klima açıksa çalışıncada açılır, aracı stop etmeden önce klimayı kapatmışsan yeniden çalıştırdığında klima çalışmayacaktır,

bu arada klima dijital mi bilmiyorum ben dijital için söyledim.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 23:12
diigital değil maalesef

-------------
PEUGEOT 306 XT 1,8

Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 23:14
benımkı otomatık klıma havaya gore kendı calısıyo yanı aracı stop ettıgımde kapalıysa bıle kendı calısıyo havanın ısısına gore mesela araba hıc calısmamıs olsun bugun  oglen arabaya bındım hava 30 dereceydı kendı kendıne calıstı 

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 23:15
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

aracı stop etmeden önce klima açıksa çalışıncada açılır, aracı stop etmeden önce klimayı kapatmışsan yeniden çalıştırdığında klima çalışmayacaktır,

bu arada klima dijital mi bilmiyorum ben dijital için söyledim.

Yok metin o oyle olmuyor. Arkadasin dedigi olay bende de var. Gun geliyor araci calistiracagim, yarim kontak yapiyorum bakiyorum klima acik ve calisacak, kapatiyorum. Gun geliyor yarim kontak yapiyorum havalandirma acik gosteriyor, yine kapatiyorum. Bunlarin ikisi de araci stop ederken klima-havalandirma kapattigim halde yapiyor. Bence bu durum otomatik. Dis isiya bagli olarak kendisi aciyor ya da acmiyor.

Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 23:16
genelde ben A.C.S kullanıyorumda.malum benzin fiyatları.

-------------
PEUGEOT 306 XT 1,8

Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 23:17
aracınızda benmkı gıbı full ıse klıma fln hersey otomatık  kendısı acılıyo kapatsan bıle 

Açık Cam Sistemi :)

-------------
PEUGEOT 306 XT 1,8

dış ısı ile alakalı olabilir ? bilemiyorum

-------------

Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 23:18
ee arkadaslar ne dıosunuz benm bu klımaya acaba dıorum su dıreksıyon altında donen plastık bı pervane gıbı bısey var omu duruyo cunku bı ara sıcaktan erıyo denılıyodu 

Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 23:19
bence iç ısıya göre klima açılıyor.çünki içeride sıcaklık göstergesi var genelde 21 yada 22 derece olunca klima açılmıyor

-------------
PEUGEOT 306 XT 1,8

Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 23:21
senın klıma otomatık klıma degıl demekkı ekranında auto yazısı cıkıyomu hıc yada dıjıtalse ustunde auto yazısı vardır 

Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 23:24
senin klimanın durması acaba iç sıcaklık 22 dereceye ulaşınca kendini kapatıyor olabilir mi baktınmı

-------------
PEUGEOT 306 XT 1,8

Mesajı Yazan: volkan_uysal
Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 23:25
Geçen yaz tatil için kıbrıstaydım, oranın sıcağına değil 100tl, 1000tl verilir yoksa arabayla beraber sende kaynarsın Sırıtma

Orjinalini yazan: berk2309 berk2309 Yazdı:

para sorun deıl sımdı kıbrısta okuyorum ankaraya hazıranda anca gıdıcem burdakıler ısten anlamıyolar orjınal malzemede yok burası nasıl bı ulkeyse  genede baktırırz  kacak varmı yokmu fan duruyo ama klımaya basıncada tık sesı gelmıyo 1 dk fln gecsın tekrar basınca calısmaya baslıyo 

-------------

307 XT 1,6 110 BG / 81 BF 307

Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 23:26
baktımda manuelde tuslara basıncada kapatıyo bazen yarın bı tekrar denıcem bunu bazen yapıyo  kafasına gore mesela benm sofor tarafı cam  basılı tuttunda otomatık acılıyodu  elını cektıgınde ama kapatmak ıcın basılı tutman gerekıodu bugun oda duzeldı arac super bı arac ya :D hahahah

Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 23:29
aynen volkan burası cıle cekılmez :D suanda bıle oglenlerı 31 32 derece temmuzda 50yı buluyo zaten :D 

Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 23:30
benım yol bılgısayarı felan oglenlerı okunmuyo sılınıyo :D 

Mesajı Yazan: Haksen016
Mesaj Tarihi: 11 Mayıs 2011 Saat 08:01
benim başımada gelmişti , baktırdığımdada gazın normal olduğu fakat tesisatta bir temassızlık olduğunu tespit ettik.Elektirikçiyede baktır derim eğer gazın eksik değilse.

-------------
2006 Peugeot 307 XT Triptonik

1973 - Bursa

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 11 Mayıs 2011 Saat 10:08

bence iç ısıya göre klima açılıyor.çünki içeride sıcaklık göstergesi var genelde 21 yada 22 derece olunca klima açılmıyor

sayın abıcım :)))))))))) sende aracın kullanma kılavuzu varmı? yoksa peugeot.comdan gır oku :)))

bu anlattıkların cok normal. anlasılan senınde aracın bendekı gıbı xt versıyon. cunku senın havalandırma sıstemınde benımkı gıbı otomatık. ıstedıgı zaman klimayı kendı devreye sokar. sen onun dısının manuel olduguna bakma. ıcı dıjıtal :)) sadece hava yonlendırmesı manuel. gerı butun hersey elektronık...

aracın ıc ısısı 30C yı astıgı anda kontagı actıgın gıbı klima devreye gırer... benımkıde boyle bende hemen kapatır camları acarım. once aracın ıcını ıyıce havalandırırım. sonra camları kapatır klimaya devam ederım :))

bızım aracın klima sıstemıne pp2000 bılgısayarla baglanılabılıyor bak. bunu cok kımse bılmezz :)))
havalandırma sıstemı uzerınde 4 tane sensor var.

ıc ısı sensoru = tavan lambasının yanındadır ve arkasında kucucuk bır fan bulunur. aku lambası yanacak sekılde kontagı ılk kademeye getırırsen dondugunu gorebılır ve sesını duyabılırsın.
dıs ısı sensoru = hava gırısının agzında bulunur.
kalorıfer ısı sensoru = kalorıfer petegının ıcıne gıren kalın ıgne gırı bır cubuktur. gaz gelebegının tam yanında durur. egılıp gorebılırsın
klima sensoru dıye adlandırayım = klima petegının soguklugunu olcer

bu sensorlerden gelen bılgılere gore havalandırma sıstemı gereklı calısmayı temın eder.

esasında bu sısteme klima demek yanlıs oluyor. sonucta herkes otomatık klima dıyor ama sıcak ıstedıgınız zaman klima calısmıyor kı :))  bır ara bu konu cıddı konusulmustu.

aracın ıcını ıklımlendırme ısını havalandırma sıstemı yapar. ıhtıyac duyuldugunda klıma da calıstırılır. klıma calısması demek kompresorun calısması demektır...

kıs aylarında da araca bınıldıgı gıbı klıma ıhtıyaca gore calıstırılabılır. burada amac soguk veya sıcak almak olmayıp aracın ıcındekı nemı toplayıp buharı yok etmektır. ayrıca zaten arac kliması sıcak uretmez sadece soguk uretır...

yanı motor sogukken klıma sıcak uflemez. ıhtıyac olan ısı, motor sogutma suyundakı ısıdan temın edılır. o esnada buharı yok etmek ıcın klimayı calıstırsanızda, klima sıcak uretmeyıp sadece buharı toplama gorevını yapacaktır...

Mesaj Tarihi: 11 Mayıs 2011 Saat 11:11

klima ısısını iç ısıya değil dış ısıya göre kendini ayarlıyor.

-------------

Mesaj Tarihi: 11 Mayıs 2011 Saat 11:15
cem binin yorumunu okudum ve sustum Shocked

-------------

Mesaj Tarihi: 11 Mayıs 2011 Saat 11:20

klima ısısını iç ısıya değil dış ısıya göre kendini ayarlıyor.

metınım sen yanlıs anlamıssın olayı. arkadasın burada kastettıgı sey klimanın kendılıgınden devreye gorme olayı. ısısını nereye gore ayarladıgı degıl. benım aracımdada aynı sekılde oldugundan bılıyorum.

sızın araclarda benzer ozellık varmı bılmıyorum. fakat sımdı anlayacagın uzere farklı seylerden bahsedıyıoruz :))

yalnız sende dıs ısıya gore ayarlıyor demıssınde klima once ıcerıyı kontrol etmez mı?
sonucta ıklımlendırmek ıstedıgın yer aracı ıcı degıl mı? bundan dolayı ıcerının ısısına gore klımanın kendısını ayarlaması gerekmez mı???

Mesaj Tarihi: 11 Mayıs 2011 Saat 11:22

evet abı soyledıgın gıbı dogru :)) benım aractada ıc ısı yuksekse klima devreye gırıyor. fakat senın gostergede gordugun deger aracın sag aynasında bulunan dıs ısı sensorunden gelıyor.
yanı o gosterge dıs ısıyı sana bıldırır. ıc ısıyı degıl...

arac gunes altında kalmıssa dıs ısı 22 olsada aracın ıcı 30 u gecebılıyor ve kapıyı actıgında poff sıcak vuruyor ve kontagı actıgın gıbı klıma devreye gırıyor.

Mesaj Tarihi: 11 Mayıs 2011 Saat 11:29
abi bende iç ısıya göre sanıyordum ama bizde şöyle bişey var yanlışım varsa bilen düzeltsin.

aracı stop etmeden önce klima açıksa çalıştırdığımda da açılıyor,
aracı stop etmeden önce kapalı ise yeniden araç çalıştığında da kapalı oluyor.

ama bu konuda emin değilim, arası stop ederken açık kaldığında yeniden aracı çalıştırdığımda açılıyor fakat sıcaklığını kendi ayarlıyor yani kapandığında 20 dereceyken bi süre sonra yeniden çalıştırdığım da sıcaklığa göre 22-24 derece olabiliyor.

dışardaki ısıya göre ayarladığını ustam söylemişti.

-------------

Mesaj Tarihi: 11 Mayıs 2011 Saat 11:43

abi bende iç ısıya göre sanıyordum ama bizde şöyle bişey var yanlışım varsa bilen düzeltsin.

aracı stop etmeden önce klima açıksa çalıştırdığımda da açılıyor,
aracı stop etmeden önce kapalı ise yeniden araç çalıştığında da kapalı oluyor.

ama bu konuda emin değilim, arası stop ederken açık kaldığında yeniden aracı çalıştırdığımda açılıyor fakat sıcaklığını kendi ayarlıyor yani kapandığında 20 dereceyken bi süre sonra yeniden çalıştırdığım da sıcaklığa göre 22-24 derece olabiliyor.

dışardaki ısıya göre ayarladığını ustam söylemişti.

tamam bak senın soyledıgın de farklı bır durum.

klima acık stop ettıysen calıstırdıgında yıne devreye gırıyor. kapalıysada zaten calısmıyor.

yalnız bu bahsettıgımız havalandırma sıstemı aracın ıc ısısına gore calısır veya en azından calısması gerekır dıyelım. cunku sen ekranda dıyelım 22 ayarladın. o ısı nıye daha sonradan kafasına gore 24 olsun kı??? dıs ısıdan bıze nee??? sonucta ekrandakı rakam ıc ısının olmasını ıstedıgın derecedır. hava ıster 0C olsun ıster 10C olsun ısterse -10C olsun. sonucta havalandırma sıstemı (bak klima demıyorum) ıc ısıyı motor suyundakı ısıdan kullanarak 22C de tutmalı...

bu noktada mutabıgız herhalde ???

o zaman havalandırma sıstemı nıye dıs ısıya gore ayarını degıstırsın kı???

emın olmadıgım noktada ıddıa etmem. ama bence sana onu soyleyen bıraz sallamıs gıbı. aklıma yatmaz boyle bır durum.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net