Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

araba beni batırdı

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=14687
Tarih: 18 Temmuz 2025 Saat 10:25
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: araba beni batırdı
Mesajı Yazan: ask307
Konu: araba beni batırdı
Mesaj Tarihi: 08 Mayıs 2011 Saat 23:28
selam arkadaşlar dün arabamın baskı balata değişti yağ değişti yağ filtresi hava filtresi mazot filtresi polen hepsi değişti fakat hiç ummadığım beklemediğim masraflar çıktı araba beni batırdı 150 tl işçilikle beraber yanıma 100 tl fazla aldım parçaları aldım tamirciye gittim her neyse baskı balata söküldü 25 tl
volant ile beraber baskı balata tornaya gitti daha sonra demir boruya benzer altı yuvarlak bir demir aşınmış yamulmuş o parça değişcekmiş onu aldım 30 tl o daha sonra yuvarlak ufak bir keçe dedi gittim ondan aldım 20 tl o parça daha sonra debriyaj çatalı dedi 60 tl tamircide bana acıdı herhalde neyse abi yağlarım takarım çok bozuk değil dedi sonra şanzuman yağı dedi 25 tl onuda aldım ekstra 100 tl param gitti , arabanın debriyaj pamuk gibi oldu ama bende resmen battım. bu çatal kafama takıldı sorun çıkarırmı acaba bu parça daha sonra

-------------
peugeot 307 1.4 hdi

Cevaplar:
Mesajı Yazan: 106_arts
Mesaj Tarihi: 08 Mayıs 2011 Saat 23:31
şanzuman acılmısken onuda degıstrseydınız keşke

Mesaj Tarihi: 08 Mayıs 2011 Saat 23:34
ya aslında k.kartıyla alsaydım olurdu oda benim kafama takıldı ama tamirci çok aşınmamış sorun olmaz deyince bende almadım çok pahalı ya bu kadar olmaz 15 cm demir 60 tl yazık ya

-------------
peugeot 307 1.4 hdi

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 08 Mayıs 2011 Saat 23:36
ya Allah ın askına batırdı deyınce bende 2000-3000 tl masraf yaptın sandım. altı ustu 100 tl extra bakım yapmıssın nedır kı yanı :)))))))

arabaya bınıyorsun o kadar olacak...

Mesajı Yazan: eren8er
Mesaj Tarihi: 08 Mayıs 2011 Saat 23:40
kesinlikle aynı şeyi düşünüyorum bende..bu kadar masrafa gözün korkmasın..bisiklete binmiyosun neticede..

Mesajı Yazan: d3n1s
Mesaj Tarihi: 08 Mayıs 2011 Saat 23:49
Orjinalini yazan: ask307 ask307 Yazdı:

selam arkadaşlar dün arabamın baskı balata değişti yağ değişti yağ filtresi hava filtresi mazot filtresi polen hepsi değişti fakat hiç ummadığım beklemediğim masraflar çıktı araba beni batırdı 150 tl işçilikle beraber yanıma 100 tl fazla aldım parçaları aldım tamirciye gittim her neyse baskı balata söküldü 25 tl
volant ile beraber baskı balata tornaya gitti daha sonra demir boruya benzer altı yuvarlak bir demir aşınmış yamulmuş o parça değişcekmiş onu aldım 30 tl o daha sonra yuvarlak ufak bir keçe dedi gittim ondan aldım 20 tl o parça daha sonra debriyaj çatalı dedi 60 tl tamircide bana acıdı herhalde neyse abi yağlarım takarım çok bozuk değil dedi sonra şanzuman yağı dedi 25 tl onuda aldım ekstra 100 tl param gitti , arabanın debriyaj pamuk gibi oldu ama bende resmen battım. bu çatal kafama takıldı sorun çıkarırmı acaba bu parça daha sonra

batırdı deyince ben de 2000-3000 lira masraf ettin sandım. Kendi başıma gelen olayı anlatsam ağlarsın halime Gülme

Mesaj Tarihi: 08 Mayıs 2011 Saat 23:53

bu konuda soylenebılecek guzel bır cumle hatırladım :)))))))

derdımı dusundum derdıme uzuldum, derdını dınledım derdıme sevındım :)))))))

Mesajı Yazan: dinoco
Mesaj Tarihi: 08 Mayıs 2011 Saat 23:55
Cecoli sen cok yasa.. bende korktum bişi sandım :))

-------------
2002 xt bva otomatic 206
1.4 8v yalnızca benzinli :)

Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 00:00
valla 600 lastik 600 triger 450 baskı balata bakım işçilik aynı zamanda bnlarla beraber kasko mtv trafik sigortası şu saydıklarım şu 5 ayda harcadığım masraflar inanın 10 tl daha bir şey çıkçak diye ödüm kopuyor 10 tl para değil ama bu kadar masraftan sonra insan korkuyor

-------------
peugeot 307 1.4 hdi

Mesajı Yazan: d3n1s
Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 00:03

valla 600 lastik 600 triger 450 baskı balata bakım işçilik aynı zamanda bnlarla beraber kasko mtv trafik sigortası şu saydıklarım şu 5 ayda harcadığım masraflar inanın 10 tl daha bir şey çıkçak diye ödüm kopuyor 10 tl para değil ama bu kadar masraftan sonra insan korkuyor

neyse kardeşim, bu muhabbet uzar gider, cana geleceğine mala gelsin derler, bir bildikleri vardır elbet Göz Kırpma

Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 00:04
Kafana Taktığın Şeye Bak Ben Ufak Bir Arıza Diye Tamirciye Gittim Komple Motor Değiştirdim Kaç Liramı Harcadım 5000 TL Kadar Bişey Harcadım Emin Ol Yerimde Olmak İstemezdin O Zaman Bu Siteye Üye Bile Değildim En Azından Burda Bana Yardımcı Olacak Kardeşlerim Var ...

Mesajı Yazan: dinoco
Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 00:07
aynen Albayım burdaki kardeşlere paha biçelemez buda burdan biline !!! Thumbs Up

-------------
2002 xt bva otomatic 206
1.4 8v yalnızca benzinli :)

Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 00:07
derdımı dusundum derdıme uzuldum, derdını dınledım derdıme sevındım Sırıtma

gunun anlam ve onemı gıbı bu da konunun anlam ve ozetı olsun Kahkaha

Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 00:09
Orjinalini yazan: dinoco dinoco Yazdı:

aynen Albayım burdaki kardeşlere paha biçelemez buda burdan biline !!! Thumbs Up

Aynen Kardeşim... + 100

Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 00:10
Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

derdımı dusundum derdıme uzuldum, derdını dınledım derdıme sevındım Sırıtma

gunun anlam ve onemı gıbı bu da konunun anlam ve ozetı olsun Kahkaha

Sırıtma  Valla Usta Keşke O Zamanda Böyle Gülebilseydim 2 ay Ömrümden 5 - 6 Yıl Aldı Götürdü Aracın Tamirat Süresinde Ağlama

Mesajı Yazan: ose
Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 00:15
valla ben de bişey zannettim. 2 aks değiştim alt kulak üst conta 1300tl bayıldım gece de rüyama girdi 2 hafta olmadı daha.

Mesajı Yazan: ondererden
Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 06:40
BENCE TAMIRCININ IDARE EDER DEMESI ONEMLI DEGIL, DEGISTIR GITSIN, KENDI ADIMA BEN BIDAHA SERVISTEN BASKA BIR YERE GOTURMEM ARABAYI, ADAMA MUZIK KUMANDA KOLUNU DEGISTIR DIYORUM YOK TSMIR EDERIZ DIYOR GITMIS JAPONLA YAPISTIRMIS, 30 TL LIK SEY ICIN SINIRLERIM HOPLUYOR ZATEN 3 GUN DAYANDI YAPTIGI SEY. TAVSIYEM SERVIS, AYRICA METAL YORGUNLUGU DIYE BIRSEY VAR BAZI SEYLERIN DEGISMESI ICIN BOZULMASINI YADA YOLDA KALMAYI BEKLEMEMEK LAZIM DIYE DUSUNUYORUM..

-------------
ONDER ERDEN
ANTALYA 1978
2002 307 1,6 XS ŞEYTAN K.

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 09:23

valla 100 tl ile hallolsa keşke (: ama yüksek çıkan fiyatlar bizi kendi aracımızı tamir etmeye zorluyor (:

geçen arka armortisörlerden gelen meşhur ses için ustaya sordum. 308 amotrisörleri takılacak takozlar falan 500 tl çıktı bende aracı hafta sonu krikoya aldım tozlukları silikonladım çıtı çıkmıyor (:

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesajı Yazan: monur
Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 09:38
Orjinalini yazan: kankam_743 kankam_743 Yazdı:

valla ben de bişey zannettim. 2 aks değiştim alt kulak üst conta 1300tl bayıldım gece de rüyama girdi 2 hafta olmadı daha.

Benimde sol aks ilk kalkış da ara sıra çıt,çıt ses çıkarıyor, iki tarafı da değiştiririm diye düşünüyordum 500 gibi bir masraf olur diye içimden geçirirken rüyalarım kabusa dönüşecek anlaşılan. 

-------------
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı

Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 09:41
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

valla 100 tl ile hallolsa keşke (: ama yüksek çıkan fiyatlar bizi kendi aracımızı tamir etmeye zorluyor (:

geçen arka armortisörlerden gelen meşhur ses için ustaya sordum. 308 amotrisörleri takılacak takozlar falan 500 tl çıktı bende aracı hafta sonu krikoya aldım tozlukları silikonladım çıtı çıkmıyor (:

metınım bır sılıkon ıle sıkıntı gıderılıyorsa sılıkona devam et :)) bosver degısımı

Mesajı Yazan: axi206
Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 09:57
araba ısı boyle.ben gecen hafta keyfı olarak 2000 tl harcadım. sonax boya koruma, komple alt takım,sunroof tamırı,klıma tamırı vs.

Mesajı Yazan: GökhaN
Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 10:13
bende çok büyük birşey oldu sandım. Normal bakımlarını yaptırdığımda 3000 tl masraf yaptım. Motoru indirdin sandım.

-------------
106->206->208->207->301->308->3008->C4X

Peugeot Yedek Parça -> https://www.pejo.com.tr" rel="nofollow - www.pejo.com.tr

Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 10:20

metınım bır sılıkon ıle sıkıntı gıderılıyorsa sılıkona devam et :)) bosver degısımı

abi önce lastiği sökerek yapmayı denedim ama şu şifreli bijonu biraz yalama yaptırdım o yüzden lastiği sökmeden krikoya alıp araki mesafeden yukardan düşen ve ses yapan amortisör tozluğunu silikonlayıp yapıştırdım. Şifreli bijonla çok uğraşmadım bitane bijon bulup şifrelileri iptal edicem. normalde lastikçilerin makinasıyla güzel sökülüyor ama kendim yaptığımda sıyırıyor ve akla ilk gelen şey ya yolda lastik patlarsa ozaman lastikçideki makina da olmadığı için yalama yapması yüksek ihtimal. bu yüzden şifreli bijonları iptal edicem.

-------------

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 10:32
Metin, amortisor tozlugu dedigin korugu mu? Su resimdeki?
Bu ses mi yapiyormus?

Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 11:33

koliva benziyor ama biraz daha farklı. senin yöntemin ile açıklayacak olursak;

http://imageshack.us/photo/my-images/862/arkaamortisr.jpg/" rel="nofollow">

1- ressimdeki 5 numaralı parçadan bahsediyorum. iki parçadan oluşuyor senin gösterdiğin sadece 1 parçası. Normalde bu plastik parça amortisörün üzerinde duruyor ve içine toz su vs girmesini engelliyor.

2- normalde bu 5 numaralı parçanın üst tarafı 3 numaralı parçanın içinde olması gerekiyor ama elle ittirerek sıkıştırınca oluyor fakat bir süre sonra 3 numaralı parçadan kurtulup aşağı düşüyor, boşta kalıyor.

3- boşta kalan 5 numara (tozluk) her çukura girildiğinde alttan amortisörün verdiği şiddet ile zıplıyor ve 3 numaraya çarpıyor, ses yapıyor.

ÇÖZÜM: 5 numaranın üst tarafını güzelce silikonlayarak 3 numaranın içine yapıştırdım, şimdi sapasağlam duruyor düşmediği için de ses yapımıyor.

kısacası 307 lerin arka amortisörlerinden gelen ses için şikayet edenler bu şekilde çözüme ulaşabilir.  (tani sesin kaynağı farklı bir sorunsa bilemem).

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 11:38
Harikasin Metin, cok net anlatmissin tesekkurler. Thumbs Up 
Bende ses yok ama o 5 numarali parca dedigin gibi iki tarafta da asagida duruyor. Aksama eve gidince bir silikonda ben yapayim Alkış

Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 11:45
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Harikasin Metin, cok net anlatmissin tesekkurler. Thumbs Up 
Bende ses yok ama o 5 numarali parca dedigin gibi iki tarafta da asagida duruyor. Aksama eve gidince bir silikonda ben yapayim Alkış

sağol abi yardımcı olabildiysem ne mutlu bana (:

benim arkadan gelen "lak luk" sesi şimdilik yok. daha doğrusu kötü bir yolda deneme fırsatım olmadı.

ayrıca merak ettim, senin tozluklar aşağıda ve ses yok diyorsun? acaba benim sorunum başka bir yerdemi merak ettim.

akşama eve gidince bozuk bir yolda testini yapıcam inşallah sorunu halletmişizdir.

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 11:49

sağol abi yardımcı olabildiysem ne mutlu bana (:

benim arkadan gelen "lak luk" sesi şimdilik yok. daha doğrusu kötü bir yolda deneme fırsatım olmadı.

ayrıca merak ettim, senin tozluklar aşağıda ve ses yok diyorsun? acaba benim sorunum başka bir yerdemi merak ettim.

akşama eve gidince bozuk bir yolda testini yapıcam inşallah sorunu halletmişizdir.

Bende soyle yeni olusan bir sorun var. Sag arka taraftan geldigini hissettigim ve yuksek hiz kesicilerden hafifce hizli gecince bir lak sesi geliyor ama bunun arabadan geldigini anlamam icin once stepne dahil bagaji bosaltmak gerek diye dusunuyorum. Ancak benim aracin her iki tarafinda da dedigin "koruk" bariz asagida ama ses sanki arka sagdan geliyor diye dusunuyorum. Hele bir silikonlayayim deneyeyim bakalim gececekmi.

Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 12:16

bende merak ettim çünki senin tozluklar boşta olmasına rağmen ses yok dedin benim ise her iki taraftada ses vardı. hafif bozuk yolda sorun yok akşama biraz daha zor bir yolda deniyecem. inşallah amortisör falan çıkmaz.

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 12:17
bu arada istemeden de olsa topic konusunu değiştirdim sanırım kusura bakmayın (:

akşam denediğimde sorun tamamen kalmış ise yeni bir başlık açacağım. sorunu olan arkadaşlara yardımcı oluruz.

-------------

Mesajı Yazan: hantsome28
Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 12:40
:D bu mu masraff...daha beteri de olabilirdi şükret bence..

-------------
2004 model 307 SW Triptonik ....hayat üç buçuk ile dört arasında geçer.ya dört dörtlük yaşarsın yada üç buçuk atarsın...

Mesajı Yazan: Yusuf Tekoglu
Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 12:47
ben Geçen hafta şarj dinimosunun kömürlerini değiştiridm 100 tlye çıktı. keşke tüm masrafları 100 tl kurtarabilsek :D Bisiklete binmiyoruz sonuçta :D

-------------
Honda Gibi Gazlarım BMW Gibi Yanlarım...

Mercedes Vito 112 CDI VIP

34 CTC 01

Mesajı Yazan: alisuat
Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 13:07
peugeot piyasadaki en  masraflı araç ne yazıkki yapacak birşey yok gerçekler bu

Mesajı Yazan: dbmaster
Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 13:37
zamanında benıde bmw 5.20i batırdı lanet ettım , sımdı 307 var ve kurus masraf cıkartmıyor ...

-------------
2006 307 HDI 110 HP Premium... (MR T.)

Mesajı Yazan: xdesign
Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 15:17
Kardeş başlığını gördüm kanım dondu. Sonra içeriğe bi baktım :)) Yapma paşam 100 tl 200 tl bunlar masraf değil. Ha sürekli olan bişey olsa tamam ama senin durum zaten bakımsal bişey. Piyangodan da çıkan bişey değil yani. Olacak bişey bu. Şükret arka tamponu cimcikle :)))

-------------
Dünyaya 206 defa da gelsem sadece sen!

Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 15:32
Orjinalini yazan: xdesign xdesign Yazdı:

Kardeş başlığını gördüm kanım dondu. Sonra içeriğe bi baktım :)) Yapma paşam 100 tl 200 tl bunlar masraf değil. Ha sürekli olan bişey olsa tamam ama senin durum zaten bakımsal bişey. Piyangodan da çıkan bişey değil yani. Olacak bişey bu. Şükret arka tamponu cimcikle :)))

arka tamponu cimcikle :D sonra iki kere tahtaya vur nazar değmesin (:

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 16:00
sağolun arkadaşlar sizleri dinledikten sonra keşke 60-70 tl olan çatalıda değiştirseydim dedim açıkcası

-------------
peugeot 307 1.4 hdi

Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 16:19

sağolun arkadaşlar sizleri dinledikten sonra keşke 60-70 tl olan çatalıda değiştirseydim dedim açıkcası

bir dokundun bin ah işittin :D

ilk fırsatta değiştir.

-------------

Mesajı Yazan: artes34
Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 16:49
kardeş fazla değilmiş battım diyince çok bişey tuttu zannetik öteki aracımda şanzıman masrafı olarak 2500 tl masraf çıkardılar ALLAH böyle büyük masraflardan korusun :) bunlar teferruat

Mesajı Yazan: cerci07
Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 21:00
kardes 150-200 cok bi masraf degil arkadaslarin dedigi gibi benim arac 128 binde volant ses yapiyor yenisi iscilik dahil 1500 euro su pompasi kacirmaya basladi iscilik dahil 550 euro. 27 bin kmde komple sanzuman turbo dahil motor satiyorlar 1500 euroya yaptirmakmi iyi komple motoru degistirmekmiUnhappy

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 21:04
Orjinalini yazan: cerci07 cerci07 Yazdı:

kardes 150-200 cok bi masraf degil arkadaslarin dedigi gibi benim arac 128 binde volant ses yapiyor yenisi iscilik dahil 1500 euro su pompasi kacirmaya basladi iscilik dahil 550 euro. 27 bin kmde komple sanzuman turbo dahil motor satiyorlar 1500 euroya yaptirmakmi iyi komple motoru degistirmekmiUnhappy

Hic sorma. Bizim buralarda iscilik cok fena. Gidebiliyorsan git Turkiye'ye yazin yaptir gel. 10'da bir fiyatina yaptirmis olursun. Ben artik fiyat bile gidip sormuyorum. Sorun mu var, o zaman kollar sinavacak.

Mesajı Yazan: ykanar
Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 22:36
bende ilk okuduğumda 3000-4000 dicek diye korktum.gerçi herkezin bütçesi kendine göre oda ayrı bi konu... bende 1 ay önce şanzuman bilyesi,ön takım,motor yağı,işçilk dahil 1000 tl verdim..

-------------
ŞİŞLİ İSTANBUL/206 XT 1.6

Mesajı Yazan: isodogu
Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 22:43
peugeot çok masraflı diyenlere söylüyorum ben 2 yıl bindiğim doğana harcadım o paraları(2-3 bin)hepside mecburi şeylerdi keyfe keder hiç birşey yoktu gözünü seveyim 307 nin yaptırmasını bilene pejo halden anlayan araba

Mesajı Yazan: sahin-peugeot
Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 08:12

Parçalar pahalı değil diğer araçlara göre ama bazı yerlerde işçilik çok istiyorlar,tabi bazı parçacılarda ismini çıkartıyor peugeotun:) sonrada  parça pahalı oluyor neresi pahalı:)

-------------
Peugeot & Citroen Yedek Parça
Peugeot Yedek Parça Bayii

Şahin Peugeot Oto Yedek Parça Ltd.Şti.
İstanbul/Ümraniye
(533)3018806 - (216)6311080

Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 08:44
Orjinalini yazan: sahin-peugeot sahin-peugeot Yazdı:

Parçalar pahalı değil diğer araçlara göre ama bazı yerlerde işçilik çok istiyorlar,tabi bazı parçacılarda ismini çıkartıyor peugeotun:) sonrada  parça pahalı oluyor neresi pahalı:)

+1

-------------

Mesajı Yazan: Ego_Ist
Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 10:39

ya Allah ın askına batırdı deyınce bende 2000-3000 tl masraf yaptın sandım. altı ustu 100 tl extra bakım yapmıssın nedır kı yanı :)))))))

arabaya bınıyorsun o kadar olacak...
katılıyorum :) bende 2000-3000 lira masraf sandım exstra 100 lira nedir ki araç bakımı için az bile vermişsin, arabaya biniosun bisiklet değil ki bu ,  masrafsız olmaz , sen ona bakıcaksın ki o da seni üzmesin ;) 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net