Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

airbag sorunu yardım lütfen

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=14526
Tarih: 06 Ağustos 2025 Saat 23:23
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: airbag sorunu yardım lütfen
Mesajı Yazan: GiTaRRa
Konu: airbag sorunu yardım lütfen
Mesaj Tarihi: 02 Mayıs 2011 Saat 00:00
arkadaslar airbag ışığı yanıp sonuyor sonduremediler bi türlü naapmalıyım sizce?müşürünü çıkarsak nasıl olur muyaneye gıdıcem terslıktır ya vaktımde yok lütfen yardım

-------------
      Peugeot 106 XR..
1 saat yürüsem 5 km bu sirada 2 sigara içsem 75 kuruş,75 bölü 5 desek km de 15 kuruş yakiyorum PuG gibi adamım.:)
          KONYA

Cevaplar:
Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 02 Mayıs 2011 Saat 10:05
Muayene ile airbag'in bir alakasi oldugunu dusunmuyorum. Yanlista biliyor olabilirim ama nice airbagsiz araba var onlar da muayene oluyorlar.

Mesajı Yazan: ADM
Mesaj Tarihi: 02 Mayıs 2011 Saat 10:07
emnıyet kemerıne tokasının kablolarına bak

-------------
HED
538 669 43 80

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 02 Mayıs 2011 Saat 10:09
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Muayene ile airbag'in bir alakasi oldugunu dusunmuyorum. Yanlista biliyor olabilirim ama nice airbagsiz araba var onlar da muayene oluyorlar.

alakası var abıcım olmaz mı yaa

aırbagı olan aracın aırbag arıza ısıgı yanmaması lazım. mantık sudur. bır aracın orjınalden aırbagı varsa calısır durumda olacak.

mısal olarak katalıtık konvertorde aynı sekılde. sokup gıttıgınde gecırmıyorlar...

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 02 Mayıs 2011 Saat 10:29
Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

alakası var abıcım olmaz mı yaa

aırbagı olan aracın aırbag arıza ısıgı yanmaması lazım. mantık sudur. bır aracın orjınalden aırbagı varsa calısır durumda olacak.

mısal olarak katalıtık konvertorde aynı sekılde. sokup gıttıgınde gecırmıyorlar...

Ben Turkiye'deki kanunu bilmeden akil yuruterek yazdim. Tabiki yanmamasi lazim ama bakacaklarini dusunmuyorum. Ozellikle uyguladiklari prosedurde bunlara bakiliyorsa onu da yeni ogrenmis olacagim.

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 02 Mayıs 2011 Saat 13:23

koliva muayedekilerin amacı seyir halinde giderken senin can güvenliğini tehdit edicek arıza kusur vb gibi şeyler varsa geçirmiyorlar. bu yüzden airbag' lerin lambasının yanması arızalı olduğu düşünülerek muayeneden geçmez.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 02 Mayıs 2011 Saat 14:04
gösterge panelinde ki herhangi bi lambanın yanması araçta problem olduğunu gösterrir ve pek geçireceklerini sanmıyorum(tabi gözden kaçmaz ise)

Mesajı Yazan: hhuzun
Mesaj Tarihi: 02 Mayıs 2011 Saat 17:08
bu olay benimde basima gelmisdi arabayi temizlerken  koltugun altindaki priz cikmis, arkadasa gittim bilgisayara baglattim hangisinden kaynaklandigini soyledi sonra prizi tekrar taktim duzeldi.

-------------
306 2.0 HDI 2000 MODEL BREAK PETROL MAVISI FRANSIZ

Mesajı Yazan: Muhammet ÇAKIR
Mesaj Tarihi: 02 Mayıs 2011 Saat 17:38
koltuğu hareket ettiğinde çıkar.koltuğu altındaki kabloları elinle kımıldat. sonra kontağı kapatıp aç. kesilirise, emmiyet kemerine giden kablolarında kırıklık vardır.

-------------
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!!

Mesajı Yazan: VEDATDINC
Mesaj Tarihi: 02 Mayıs 2011 Saat 17:58
Aynı sorun com2000 den oluyor onada baktırın derim

-------------
2004 307XR 1.6 atiker

Mesajı Yazan: eren8er
Mesaj Tarihi: 02 Mayıs 2011 Saat 18:54
geçen hafta muayeneye girdim..airbag lambam direk yanıyodu hiç bi sorun teşkil etmedi..tabii heryerde aynı olmayabilir bilemem..

Mesajı Yazan: azdek
Mesaj Tarihi: 02 Mayıs 2011 Saat 20:20
Airbag arızası olan aracı geçirmeyecekleri düşüncesindeyim

-------------
Soner Hoca

2005 307 1.4 Benzin 16V 5K,

Mesajı Yazan: GiTaRRa
Mesaj Tarihi: 02 Mayıs 2011 Saat 22:24
geçmiyormuş arkadaşlar napcam bilmiyorum makina bulamıyor.servis halleder ancak vaktımde kısıtlı artık servis de kalabalık dior en az  4 gun sonra yapabılırz dediler.

-------------
      Peugeot 106 XR..
1 saat yürüsem 5 km bu sirada 2 sigara içsem 75 kuruş,75 bölü 5 desek km de 15 kuruş yakiyorum PuG gibi adamım.:)
          KONYA

Mesaj Tarihi: 02 Mayıs 2011 Saat 22:59
ben nası geçtim hayret!! demekki şükretmem lazım..

Mesaj Tarihi: 02 Mayıs 2011 Saat 23:02
arkadaşım sen bi git muayeneye..sorun çıkarsa tekrar gidebiliyosun para ödemeden nasılsa..ben öyle yaptım..tek tek uğraşçağıma gittim muayeneye hiçbi masrafa girmeden..bitek farım kırık diye kaldım..onuda yaptır gel dediler.aracın üstünde abarth egzoz bile var söktürmedim.angel far sipariş ettim cuma günü muayenem biticek kısmetse..airbag lambam direk yanıyodu..o konuda bişey demediler çok şükür..

Mesajı Yazan: kaan__
Mesaj Tarihi: 02 Mayıs 2011 Saat 23:39
servis 4 gün dediyse çok kafana takılıyosa ramazan ustaya git cihaz var onda o halleder 

-------------
sahip olduğun herşey bir gün sana sahip olur...
2004 307 sw 1.6 auto 110hp
2009 308 sw 1.6hdi 110hp
2011 3008 feline MCP-Auto6R 112hp

Mesajı Yazan: monur
Mesaj Tarihi: 03 Mayıs 2011 Saat 09:37
Muayneye gireli 1,5 ay oldu airbag lambası arasıra yanıyordu,şans bu ya muayneye gireceği anda da yandı hafif kusur olarak geçti araç. Sonrasında serviste bilgisayara bağlattım, sağ yolcu koltuğu tetiklemesi arıza vermiş,sorun soketlerinden çıktı.Soketleri spreylediler şuan için bir sorun yok.

Mesaj Tarihi: 03 Mayıs 2011 Saat 09:39

geçmiş olsun

Mesajı Yazan: qentr
Mesaj Tarihi: 07 Mayıs 2011 Saat 01:45
99" 106 gti var... benim de momo direksiyon taktığımdan beri hep yanıyor :D ve o şekilde muayeneden geçti ama direksiyon orjinal değil diye hafif kusur işlediler... direksiyonun altında airbag kablolarına soket takarak mı ya da direnç mi ne takıp söndürüyorlarmış şahsen gerek görmediğim için yaptırmadım... bi şansınızı deneyin derim...

-------------
peugeot 106 gti 99 model şeytan kırmızı

Mesajı Yazan: ose
Mesaj Tarihi: 07 Mayıs 2011 Saat 01:57
benim   de yanıp sönüyor. soket falan araştırdım yok nafile serviste pc ye bağladılar sorun com 2000 de çıktı. Zaten yeni farkettim sinyal verdiğim de yanıyor sola döndüğüm de yanıyor. Nedir bu com 2000 ler ne olacak bütün pug lar da aynı sorun. Fransız mühendisler öyle bi ayarlamış ki com 2000 i arıza yapmayan pejo yok. Fiyatını soruyosun 700 tl, çıkması yarı fiyatına bile vermiyolar  hadi çıkma com 2000 taktık ne kadar sağlam olacak. Tamir edelim desek o temasızlığı yapan kağıt parçasına (makara)ulaşamıyosun etrafı kapalı.

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 07 Mayıs 2011 Saat 08:47
gitarra hazır konyadasın ramazan ustada işinin ehli, git hallettir kurtul.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesajı Yazan: toprakk
Mesaj Tarihi: 07 Mayıs 2011 Saat 12:56
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Muayenede airbag ışığı bende ağır kusur olarak işaretlendi. bilgisayara bağladık söndürdük. ama muayenede sorun çıkarıyolar bilesin.

-------------
2003 model 206

Mesajı Yazan: toprakk
Mesaj Tarihi: 07 Mayıs 2011 Saat 12:58
iyi bir oto elektrikçi sornunu halleder. direksiyonu söküyor we bağlantılara direnç atıyolar. bu geçici bi çözüm ama hata wermiyor bir süre :)

-------------
2003 model 206

Mesajı Yazan: leventle1
Mesaj Tarihi: 07 Mayıs 2011 Saat 15:16
Aibag muayene de sorun teşkil ediyor ben de aynı sıkıntı var gerçi muayene ye girip red yemedim ama arkadaştan biliyorum orjinalinde airbag bulunan aracın faal olması ve arızası olmaması gerektiğini biliyorum kusurlu olarak geçmişti , bende yanıyor bazen sönüyor bazen yanıyor üzerinde durmadım pek =)

Mesajı Yazan: cesva25
Mesaj Tarihi: 07 Mayıs 2011 Saat 15:23

aynen...hatta ben koltuğu arkaya iice çektim sonra orda soketler vardı söktüm geri taktım :))) bölece kayboldu gitti dahada böle bişe olmadı :)) bende ilk olduğunda direkt dedim eyvah yandık 1000-1500 tutar dedim :)

Mesaj Tarihi: 07 Mayıs 2011 Saat 16:02
Orjinalini yazan: kankam_743 kankam_743 Yazdı:

benim   de yanıp sönüyor. soket falan araştırdım yok nafile serviste pc ye bağladılar sorun com 2000 de çıktı. Zaten yeni farkettim sinyal verdiğim de yanıyor sola döndüğüm de yanıyor. Nedir bu com 2000 ler ne olacak bütün pug lar da aynı sorun. Fransız mühendisler öyle bi ayarlamış ki com 2000 i arıza yapmayan pejo yok. Fiyatını soruyosun 700 tl, çıkması yarı fiyatına bile vermiyolar  hadi çıkma com 2000 taktık ne kadar sağlam olacak. Tamir edelim desek o temasızlığı yapan kağıt parçasına (makara)ulaşamıyosun etrafı kapalı.
com 2000 tamir oluyor mu bilen var mı?

Mesajı Yazan: flash296
Mesaj Tarihi: 13 Mayıs 2011 Saat 16:54
meraba aynı sorun bende de vardı. direksiyonu söktüm, tam ortada (air bag)'e giren turuncu bi kablo var. onu tornavida ile çıkartıp temizleyip tekrar taktım. sorun halloldu.... dene faydasını görüceksin !

-------------
"ölüm" gaz pedalına basan ayakta, "hayat" diraksiyonu tutan kollardadır... bunun eğlencesi ise "ÖLÜMÜNE" BASIP "HAYATA" TUTUNMAKTIR !!!

Mesaj Tarihi: 15 Mayıs 2011 Saat 00:52
Orjinalini yazan: flash296 flash296 Yazdı:

meraba aynı sorun bende de vardı. direksiyonu söktüm, tam ortada (air bag)'e giren turuncu bi kablo var. onu tornavida ile çıkartıp temizleyip tekrar taktım. sorun halloldu.... dene faydasını görüceksin !
teşekkr ederim deniyeceğim

Mesaj Tarihi: 15 Mayıs 2011 Saat 01:47
bunu dene sonra yaz gene... olmazsa sana başka bii öneri daha söyliycem. ama söyliyeceğim birz uğraştırıcak. bu söylediğim kolay olanı !

-------------
"ölüm" gaz pedalına basan ayakta, "hayat" diraksiyonu tutan kollardadır... bunun eğlencesi ise "ÖLÜMÜNE" BASIP "HAYATA" TUTUNMAKTIR !!!

Mesaj Tarihi: 15 Mayıs 2011 Saat 01:52
Orjinalini yazan: flash296 flash296 Yazdı:

bunu dene sonra yaz gene... olmazsa sana başka bii öneri daha söyliycem. ama söyliyeceğim birz uğraştırıcak. bu söylediğim kolay olanı !
diğeri nedir kardeş?

Mesaj Tarihi: 15 Mayıs 2011 Saat 16:16
diğeride, direksiyonun altını söküp direksiyona giden air bag kablosunun diğer ucunu buluyosun (turuncu renkte) onu oradan çıkartıp yine güzel bi temizleme yapıyosun yerine takıp deniyosun. gene olmasa, sorun koltuğun altındaki kablolarda demektir kesin ! altındaki kabloları söküp kopukluk varmı yokmu diye bakıp güzel bi temizleme yapıyoruz... temizlemeyide spreyler var, genelde tamircilerde olur. onunlaa yapıp geri yerine takıyoruz.... dediklerimi yaparsanız probleminiz kesin çözülecektir arkadaşlar ! kimseye boş yere para vermeyin... kendiniz hem daha titiz yaparsınız, hemde daha sağlam... herkese saygılar !!!

-------------

Mesaj Tarihi: 15 Mayıs 2011 Saat 21:25
tşkrler

Mesaj Tarihi: 31 Ağustos 2011 Saat 22:21
Servis bu işi ne kadara hallediyor acaba? 

Mesajı Yazan: calpsize
Mesaj Tarihi: 31 Ağustos 2011 Saat 23:09
aynı sorun şuan bendede var arasıra yanıyor şoför kolyuğunun altındaki soketle oynadığımda düzeliyor.ayrıca bu kadar panik yapmana gerek yok soketleri bi kontrol et olmuyorsa götür muayeneye geçezse zaten oralarda bu işe bakan yerler var yaptırır geçersin.

-------------
biliyorsan konuş ibret alsınlar,bilmiyorsan sus adam sansınlar ...2003 Model 206 xt benzinli

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net