Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Pert kayitli arac

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL
Forum Adı: Haberler
Forum Tanımlaması: Otomobil, Teknoloji, Spor ve diğer tüm konular hakkında güncel haberler
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=14464
Tarih: 03 Ekim 2025 Saat 12:48
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Pert kayitli arac
Mesajı Yazan: efsanemurat
Konu: Pert kayitli arac
Mesaj Tarihi: 28 Nisan 2011 Saat 22:36
slm arkadaşlar 3 gün önce aldığım arabanın maalesef bu gün pert kaydı olduğunu tramer sms servisinden öğrendim.aracı aldığım kişininde bundan haberi yokmuş onun aldığı kişiye ulaştık kesinlikle öle bişi yok dedi aracı gösterdiğim ustalarda ön kaputta tek boya var dediler değişen yok dediler adam plakanın daha önce başka araçta olduğunu o aracın kazalı olduğunu söledi şase nodan sorguladım gene pert kaydı çıktı tramerden kaza sorgusu yaptığımda bu plakanın kaza kaydı yok dedi ne yapacam bilmiyorum servisi aradım aracın 6 ay önce gelip 8000 tl bakım yaptığını söledi bakımlarda torbu değişmiş motor yenilenmiş ve aracın sigortasıda var bugün aksa sigortaya gittim sigorta yapacam dedim fiyat çıkardı ama pertten falan bahsetmedi tramerde 1 hasar yazıyor,pert,23000 tl yazıyor 23000 tllik ne kaza yapılmış olabilirki arabada şu an hiç bir sorun yok arabayı alırken adamla aramızda protokol imzaladık arabayla ilgili aldığım tarihe kadar olan borçları bana aittir diye şimdi yasal yollardan hakkımı arayabilirmiyim yada pert kaydını net nerden öğrenebilirim veya pert kaydı silinirmi sigortacı arkadaşlar varsa lütfen yardımcı olun bütün birikimimi bu arabaya yatırdım

-------------
2004 model 307 hdi xr 120000 km de

Cevaplar:
Mesajı Yazan: hakan308
Mesaj Tarihi: 28 Nisan 2011 Saat 22:43
pert kaydi hicbir sekilde silinmez eger arac kaldirima falan cikip alttan darbe aldiysa airbag acip motorda yenilendiyse ancak bu sekilde kaput harici degiseni olmadan perte cikar gecmis olsun

Mesajı Yazan: black_rock
Mesaj Tarihi: 28 Nisan 2011 Saat 22:53

plaka ıle alakalı olabılır onu arastır ıstersen...

-------------
206 X-Line 2004 benzin+lpg

Mesajı Yazan: murat deniz
Mesaj Tarihi: 28 Nisan 2011 Saat 23:04
arkadaşım öncelikle geçmiş olsun. bu durumda hakan arkadaşımızın söylediği doğru yüksek ihimalle öyle bir kaza olmuştur..

Mesaj Tarihi: 28 Nisan 2011 Saat 23:19
ama airbag ler açılmamış açılsa dahi 23000 nasıl bi hasar onu anlamak zor peki nasıl bi kaza olduğunu nasıl öğrenebiliriz fotolarını nerden görebiliriz herhangi bi sigorta şirketinden durumu öğrenebilirmiyiz.

-------------

Mesajı Yazan: göktuğ
Mesaj Tarihi: 28 Nisan 2011 Saat 23:23
plaka ıle alakalı olabılır bence de

-------------
2004 PEUGEOT 307 xr 1.4 hdı

Mesajı Yazan: furkan
Mesaj Tarihi: 28 Nisan 2011 Saat 23:30
plaka ile igili asla olmaz mutlaka  mekanik hasarından pert olmuştur alırken keşke kaportacı yerine sigortacıya baktırsaydın

Mesaj Tarihi: 28 Nisan 2011 Saat 23:37
peki aracı adama iade etmek istedim diyelim daha satışı yapmadık adam almazsa hukuki yollardan dava açabilirmiyim

-------------

Mesaj Tarihi: 28 Nisan 2011 Saat 23:53
arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum neden kimse bi fikir vermiyor

-------------

Mesajı Yazan: Haksen016
Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2011 Saat 00:53
konu biraz karışık bence bir avukattan destek al zaman geçmeden.

-------------
2006 Peugeot 307 XT Triptonik

1973 - Bursa

Mesajı Yazan: GiTaRRa
Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2011 Saat 01:05
dostum aynı şey benim başımada geldi geçenlerde öğrendim.aldığım biliyosada yada ona satan artık allahından bulsun dedim elimden bişey gelmez cünkü hukukiden de bişey çıkmaz.avukat sana diyecek daha iyi araştırman gerekti diye.dava açarız sonuca bakarız dicek anlıcan araç iyiyse dursun satma değilse sat 2 bin aşagıya ver millet alır zararın neresinden donersen kar hesabı.bendeki pert 10.500 araç 106 2006 da tutulmuş aracımdan da memnunum kaza yapan kişiyi sonunda bulup sordum sağdan yapmış direğe vurmuş aşagıdanda darbe alınca airbag açılmış onada pert tutmuşlar expertiz raporu çıkart ne kadar kullanılabilir bu araç diye kafan rahat olsun arkadaşım.

-------------
      Peugeot 106 XR..
1 saat yürüsem 5 km bu sirada 2 sigara içsem 75 kuruş,75 bölü 5 desek km de 15 kuruş yakiyorum PuG gibi adamım.:)
          KONYA

Mesajı Yazan: Emre Ekrem
Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2011 Saat 06:49
Satışı almadıysanız iade edin, dediğiniz gibi bir sıkıntısı yokmuş aracın ve hatta usta  bile sadece kaput demiş. Pert raporu tamamen expere bağlı bir durum, araç alttan bir darbe almış ise şayet, pert raporu verilebilir buda aracın tamamen kullanılamayacağı anlamına gelmez. Aklınıza yatar ise ki araç temizmiş, kullanabilirsiniz de fakat piyasasından biraz düşük almaya çalışın. Eğer piyasa değerinden veriyor ise bir parça garip olur.

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2011 Saat 08:38
satışı yapmadıysan hemen iade etmelisin.

bu arada tramerden kendi aracımı sorguladım kayıt bulunamadı diyor. ama biliyorum arka kapıda boya var 405 tl lik işlem yatırmış eski sahibi kaskodan. ama ben göremiyorum nasıl bakıcam

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesajı Yazan: hhuzun
Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2011 Saat 10:49
normalde bir ay gecmeden iade ediliyor diye biliyodum ben birde daha satis yapilmamis

-------------
306 2.0 HDI 2000 MODEL BREAK PETROL MAVISI FRANSIZ

Mesajı Yazan: Muhammet ÇAKIR
Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2011 Saat 10:55
Orjinalini yazan: hhuzun hhuzun Yazdı:

normalde bir ay gecmeden iade ediliyor diye biliyodum ben birde daha satis yapilmamis
o bir ay sıfır aldığımız ürünlerde gercekleşiyor kardesım bu şekilde kimseye birsey diyemeyiz malesef ikinci el alırken kontrolun amacıda budur zaten kanunlarda pek bi madde yok bu açıdan yeni kanunlar geldıyse ıkıncı el araclar ıcın ozaman bısey dıyemem ama benım bıldıgım bısey yapamaz

-------------
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!!

Mesajı Yazan: hhuzun
Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2011 Saat 11:04
adam bilebile arizali arabayi satmis; satisinda yapmadigina gore  ozaman en iyisi bir avukatla konusma,,,,
 aslin da araba alirken bir tamirciye gostermek dogru degilmi

-------------
306 2.0 HDI 2000 MODEL BREAK PETROL MAVISI FRANSIZ

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2011 Saat 11:28
aracı iade et hiç uğraşma aynısı bana oldu galeriden aldım. araç pert çıktı aynı gün götürdüm geri verdim.

Mesajı Yazan: berk2309
Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2011 Saat 11:38
bence plakadan kaynaklanıo neden dersen bugun bende sorguladım ve plakamı kendı adıma olarak yaptırdım yani BB yaptrıdım benden once kullanan arac yuzde 100 pert olmus  carptıgı aracta 06 ap plakalı bı arac 

Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2011 Saat 14:01
arkadaşlar bu tramerden sorguyu nasıl yapıyorsunuz ben bir türlü yapamadım. Aracın arka kapısında sürtmeden dolayı boya var, eski sahibi kaskodan yaptırmış ama gözükmüyor. sigorta ve kasgo yaptırırken gözüküyordu tramerde niye çıkmıyor benmi biyerde hata yapıyorum

kayıt bulunamadı diyor.

-------------

Mesajı Yazan: Öner
Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2011 Saat 14:08
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

arkadaşlar bu tramerden sorguyu nasıl yapıyorsunuz ben bir türlü yapamadım. Aracın arka kapısında sürtmeden dolayı boya var, eski sahibi kaskodan yaptırmış ama gözükmüyor. sigorta ve kasgo yaptırırken gözüküyordu tramerde niye çıkmıyor benmi biyerde hata yapıyorum

kayıt bulunamadı diyor.

tramer yakın tarihli kazaları hemen güncelemiyor. O senenin tamamlanıp kaza  raporunun sisteme kasko tarafından geçmesi gerekiyor diye biliyorum. yakın bir zamansa görememen normal.

Ayrıca araç su altı kalmıs da olabilir. herhangi bi kaporta değişimi olmaz motor değişimi olarak da perte çıkmış olabilir. Galeriler su baskını selden çıkma araçları severler.

-------------
206 X-Design 2006 1.4

Mesajı Yazan: Faruk
Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2011 Saat 14:10
Orjinalini yazan: Öner_gun Öner_gun Yazdı:

kayıt bulunamadı diyor.

tramer yakın tarihli kazaları hemen güncelemiyor. O senenin tamamlanıp kaza  raporunun sisteme kasko tarafından geçmesi gerekiyor diye biliyorum. yakın bir zamansa görememen normal.

Ayrıca araç su altı kalmıs da olabilir. herhangi bi kaporta değişimi olmaz motor değişimi olarak da perte çıkmış olabilir. Galeriler su baskını selden çıkma araçları severler.

evet selden zarar görmüş olabilir 

-------------
2007 PEUGEOT 307 SW 1.6 110 BG HDİ PREMİUM GRİ
2012 PEUGEOT 308 1.6 E-HDİ 112 BG ACTİVE AUTO6R ALP BEYAZI
dizel gibisi varmı????

Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2011 Saat 14:36
Orjinalini yazan: Öner_gun Öner_gun Yazdı:

kayıt bulunamadı diyor.

yok yav ne selinden bahsediyorsunuz. araç 2004 model. 8 ay önce ilk sahibinden aldım. adam 2004 yılında aldıkdan 1 ay sonra arka kapıyı sürtmüş, ve kaskodan boyatmış 405 TL tutarında hasar gözüküyor, kasko ve sigorta yaptırırken çıktı. ben tramere girince göremiyorum onu merak ettim.

-------------

Mesajı Yazan: Öner
Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2011 Saat 15:01
ıkıncı yazdıgım baslık ıcındı  :)   usttekını sana hıtaben yazmıstım

-------------
206 X-Design 2006 1.4

Mesajı Yazan: toprakk
Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2011 Saat 15:21
geçmiş olsun arkadaşım. malesef aynı sorun bende de war. 3.5 yıldır araç bende we geçen ay tramer sms yaptım 4500 tl lik kaza görünüyor. we ben hiç kaza yapmadım. önceki sahibiylede konuştum yok öyle bi kaza dedi. ben plakamı şahsi almıştım. benden önce bu plakayı kullanan kadın yapmış kazayı :@ bu tramer olayını kaldırsalar çok iyi olur. insanların aklını karıştırıyor. :@

-------------
2003 model 206

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2011 Saat 16:46
Orjinalini yazan: toprakk toprakk Yazdı:

geçmiş olsun arkadaşım. malesef aynı sorun bende de war. 3.5 yıldır araç bende we geçen ay tramer sms yaptım 4500 tl lik kaza görünüyor. we ben hiç kaza yapmadım. önceki sahibiylede konuştum yok öyle bi kaza dedi. ben plakamı şahsi almıştım. benden önce bu plakayı kullanan kadın yapmış kazayı :@ bu tramer olayını kaldırsalar çok iyi olur. insanların aklını karıştırıyor. :@

Ya da herkesin sahsi plakasi olacak ve alim satimlarda plaka hic degistirilmeyecek. Bir kere alinca plakayi hayatinin sonuna kadar kullanacaksin. Sanirim burada sorun sehir kodlarinda cikiyor. Burada sehir kodu felan olmadigindan hickimsenin degistirmesi gerekmiyor.

Mesajı Yazan: tarkankarabas
Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2011 Saat 22:17
bende kıllanıp kontrol yaptım. benim arabanın herşeyi orjinal boyası bile... daha önce kaç usta gördüyse en küçük bir şey bulamadı. bende de 2007'de 5bin liralık hasarlı kaza çıktı. bence bir karışıklık var bu işte. ya hasar çok iyi yapıldı ya da sistem henüz oturmadı...

-------------
2000 peugeot 206 1.4 xr otomatik kırmızı
atiker fast lpg

Mesajı Yazan: toprakk
Mesaj Tarihi: 01 Mayıs 2011 Saat 23:05
çok önemli bir konu bu. yanlışlık affedilmez. 

-------------
2003 model 206

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net