Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

106 quiksilver sis farı sorunu

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 106
Forum Tanımlaması: Peugeot 106, 1991'den 2004'e kadar Fransız otomobil üreticisi Peugeot tarafından üretilen süper mini grubundaki efsane otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=14458
Tarih: 08 Ekim 2025 Saat 14:19
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 106 quiksilver sis farı sorunu
Mesajı Yazan: tayfur
Konu: 106 quiksilver sis farı sorunu
Mesaj Tarihi: 28 Nisan 2011 Saat 19:42
selam arkadaşlar,
4-5 gün önce 106 quiksilver aldım ve aracın muaynesi geçmiş durumdaydı, şuan muayneye sokacağım fakat sis farlarında bir sorun var.
sorun şöyle:  
sis farları uzun farlarla aynı anda yanıyor far kolunda sadece arka sis farlarını açmak için tek seçenek var, kullanma klavuzunda görülen resimde kolda 2 kademe var görünüyor, 106 quik kullanan arkadaşlara sormak istiyorum far kolunda sisleri açmak için kaç kademe var, elektrikçiye götürdüm baktı baktı anlayamadı bende kurcalatmak istemedim geri geldim.

aracı ilk sahibinden aldım bayandı ve 49.500 km yetkili servis dışında servise girmemiş,
aklıma  far kolunun değiştiği geliyor ama yetkili servis böyle bir hata yapmış olabilirmi diye soruyorum kendi kendime, ön sisleri açmak için bir düğme yok. uzunları açınca hem uzun farlar hemde sisler açılıyor. Disapprove

Cevaplar:
Mesajı Yazan: özbilek
Mesaj Tarihi: 28 Nisan 2011 Saat 20:03
arkadaşım sis farlarında sorun  yok  106 quiklerin sis farları  sellektör yapıldığında yanar ve uzunlarda yanar ,yani fabrika çıkışı öyle ,  arka sisler koldan açılıyo.
birde kendini tanışma bölümünd tanıtsaydın daha iyi olurdu.

Mesajı Yazan: tayfur
Mesaj Tarihi: 28 Nisan 2011 Saat 20:09
çok ilginç yani sisleri yakmadan sellektör yada uzunu açamıycakmıyım, hepsinden öte muayneye girince sorun olmazmı yani sisler ayrı açılması gerekmezmi
kendimi tanıtma bölümünü hızlı geçtiğim için atladım özürGülme

Mesajı Yazan: GiTaRRa
Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2011 Saat 01:13
aynısı bendede var dostum 106 hepsi öyle saçma ama öyle :)

-------------
      Peugeot 106 XR..
1 saat yürüsem 5 km bu sirada 2 sigara içsem 75 kuruş,75 bölü 5 desek km de 15 kuruş yakiyorum PuG gibi adamım.:)
          KONYA

Mesajı Yazan: AG930
Mesaj Tarihi: 01 Aralık 2011 Saat 12:59
sorun yok  106 serısınde  fabrıkasyon çıkısı ön sisleri dırek yakamıyorsun. ancak sellektorde sısler devreye gırıyor.. aslında bır 106  sahıbı olmadan  gereklı bılgılerı edınseydınız bunun neden bu sekılde olduğunun bılıncınede varırdınız :)

Mesajı Yazan: mehmetaydinpug
Mesaj Tarihi: 10 Aralık 2011 Saat 23:05
ben elektirikçide ayırtırdım :D sisler bağımsız şuan

-------------
2000 106 Quicksilver
HAYAT SENİNLE GÜZEL PUG

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 10 Aralık 2011 Saat 23:13
kolda iki kademe mevcuttur biri ilk acıldıgında ön sis farlarını yakar digeri ise arka sis lambalarını yakar kardeşim daha sonra kapatıldıgında ise arka sis lambası kapanır ama ön sis kalır sen kapatıp acarsın iki kademeli anlayacagın ve aracında elektirksel bi arıza muhtebelen sis kablosunu uzun a bagladılar...

Mesajı Yazan: brutal
Mesaj Tarihi: 13 Aralık 2011 Saat 13:39
Benım kolda tek sıs acma yerı var ve farları mı yakmadan sıslerı acamıorum arka sıslerı o koldan nasıl acıyorsunuz ? sıs acma yerı tek kademe ılerı gıdıyor ve sısler yanıyor arka sısler yanmıyor :S

-------------
106 Xr 1.4 5K
106 Qs 1.4 3K
307 Xs 1.6 5K
Alfa Romeo 147 1.6 Dist
Alfa Romeo 156 1.6 T.S
Vw Golf TSI 1.4 Pulse

Mesajı Yazan: toprak
Mesaj Tarihi: 13 Aralık 2011 Saat 15:10
sorun etme. çünki hafif kusur olarak geçer

-------------
FGRDFG FSDGDSFG DSG

Mesaj Tarihi: 13 Aralık 2011 Saat 18:49

Benimde tek kademe ilerliyor 2 kademe yok aç yansın kapat sönsün arka ön bir yanıyor

Mesajı Yazan: ilicik
Mesaj Tarihi: 30 Aralık 2011 Saat 14:45
benim 2001 quiksilver   toldan tek kademeli sisleri acınca hem ön hem arkalar yanıyor sanırım böyle olması gerekli....muayenede bi sıkıntı olmadı böyle bende.... 3 yıldır kullanıyorum 2 kez muayeneye girdim hiç takılmadı maşallah

volkan ilicik   merak edenler face den bakabilir..........

Mesajı Yazan: Ego_Ist
Mesaj Tarihi: 30 Aralık 2011 Saat 17:15
bende ayarlattım sisleri koldan açıyorum kısalarla beraber ,ama onda bile sıkıntı çıkarıyor karşı tarafı çok rahatsız ediyor...sürekli sellektör alıyorum :)))) o yüzden çok fazla kullanamıyorum,

Mesaj Tarihi: 30 Aralık 2011 Saat 18:07
Orjinalini yazan: Ego_Ist Ego_Ist Yazdı:

bende ayarlattım sisleri koldan açıyorum kısalarla beraber ,ama onda bile sıkıntı çıkarıyor karşı tarafı çok rahatsız ediyor...sürekli sellektör alıyorum :)))) o yüzden çok fazla kullanamıyorum,
,

Senin sıkıntını bende yaşıyorum bizim sisler gerçeekten gözü kör ediyo :) ilk aldıgım sıralar sürekli sisle gidiyorum..Bigün karşımdan sis farlı bi araç gelince kötü bi durum oldugunu anladım :D o yüzden çok nadir kullanıyorum...Bence sizde öle yapın ;)

Mesajı Yazan: kaderim@61
Mesaj Tarihi: 30 Aralık 2011 Saat 18:21
arkadaşlar qiklerde uzunları yakınca sislerde yanıyo evet sisler için farkolunda zaten bi fonksiyon var ortadaki ayrıca kısa ları yakınca o fonk siyonu cevirince gene yanıyo ben ne yaptım gittim elektirik çiye sisleri bagımzız yaptım farlar kapalı olsa bile hatta parklar, sisleri yakabiliyorum en güzeli bu tavsiye edrim elektirik çiye ugramanız lazım

-------------
bize her yer trabzon /206 xs 2003/elyapımı coilover/pionner 8300/kenwwod subwofer

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net